- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #142167 przez Suari
vestusia napisał:
Vestusia- to widzę, że niestety nie tlyko u mnie tak jest, że Mój przychodzi po pracy, potem obiad, a raczej obiadokolacja i położy się niby na chwilkę i za chwilę już śpi, ale wczoraj udało mi się go wyciągnąc na spacer sama byłam zmęczona, ale stwierdziłam, że dobrze nam to zrobi
I w końcu nastał wieczór. Ale dziś się wynudziłam. Piotrek wrócił z pracy i od razu poszedł spać. Twierdzi, że źle się czuje. Chyba tak jest, po prostu ja mam jakąś znieczulicę. W każdym razie kolejny dzień spędzany w samotności. Grrr....
No Ps. Tabelka z wizytami zaktualizowana. No to na 27 czerwca sporo tych wizyt będzie
Vestusia- to widzę, że niestety nie tlyko u mnie tak jest, że Mój przychodzi po pracy, potem obiad, a raczej obiadokolacja i położy się niby na chwilkę i za chwilę już śpi, ale wczoraj udało mi się go wyciągnąc na spacer sama byłam zmęczona, ale stwierdziłam, że dobrze nam to zrobi
Temat został zablokowany.
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #142177 przez Aleksandra
Ja mam zadzwonicc do lekarza i umówic sie na pocztek lipca jak minie mi 21 tc. Zadzwonię do niego w przyszłym tygodniu to będę wiedziała już kiedy będę miała dokłądnie termin wizyty.
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #142183 przez anakol
Cześć dziewczyny wreszcie nadrobiłam braki w czytaniu Was i już jestem na bieżąco
Ola, wielkie gratulacje!!! Teraz już poleci samo i ani się obejrzysz będziesz panią mgr
Vestusia, śliczne te branka i naprawdę niedrogie. Muszę się zorientować ile czego mam i wtedy też ewentualnie pobuszuję na allegro. W weekend byliśmy u kuzynki męża, która ma paromiesięczne bliźniaczki no i wyszliśmy z siatą pełną ubranek... Napisała mi też orientacyjnie ile jej zdaniem potrzeba ubranek, wrzucę to tutaj bo może Wam też się przyda.
- body z długim rękawem 10-12 szt.
- śpiochy 10-12 szt.
- pajacyki 10 szt.
- czapeczki 4 szt. (2 cienkie, 2 grubsze)
- kombinezon
- beciki 2 szt. (ona nie używała kołderek, tylko dzieci długo spały w becikach).
Radziła też butelki Lovi.
Wiadomo że z tymi ubrankami to zależy czego się woli używać itp., ale na mnie ta lista jakoś podziałała uspokajająco (chyba w takim sensie, że to jest do ogarnięcia w ogóle ).
Dziś miałam pobudkę o czwartej bo mój mąż wyjeżdżał, zrobiłam mu kanapki i poczekałam aż pojedzie - do 5-tej. Teraz jestem trochę nieprzytomna chyba idę się znowu położyć.
Aha, ja dzidzi raczej nie czuję
Ola, wielkie gratulacje!!! Teraz już poleci samo i ani się obejrzysz będziesz panią mgr
Vestusia, śliczne te branka i naprawdę niedrogie. Muszę się zorientować ile czego mam i wtedy też ewentualnie pobuszuję na allegro. W weekend byliśmy u kuzynki męża, która ma paromiesięczne bliźniaczki no i wyszliśmy z siatą pełną ubranek... Napisała mi też orientacyjnie ile jej zdaniem potrzeba ubranek, wrzucę to tutaj bo może Wam też się przyda.
- body z długim rękawem 10-12 szt.
- śpiochy 10-12 szt.
- pajacyki 10 szt.
- czapeczki 4 szt. (2 cienkie, 2 grubsze)
- kombinezon
- beciki 2 szt. (ona nie używała kołderek, tylko dzieci długo spały w becikach).
Radziła też butelki Lovi.
Wiadomo że z tymi ubrankami to zależy czego się woli używać itp., ale na mnie ta lista jakoś podziałała uspokajająco (chyba w takim sensie, że to jest do ogarnięcia w ogóle ).
Dziś miałam pobudkę o czwartej bo mój mąż wyjeżdżał, zrobiłam mu kanapki i poczekałam aż pojedzie - do 5-tej. Teraz jestem trochę nieprzytomna chyba idę się znowu położyć.
Aha, ja dzidzi raczej nie czuję
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez anakol.
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #142186 przez anakol
Dziewczyny, a te ubranka to kupujecie w jakim rozmiarze? Bo sama nie wiem jak liczyć. Mam trochę takich małych, 50, 52 albo newborn to się nazywa, ale na przykład moi siostrzeńcy by w nie nigdy nie weszli, bo urodzili się dość duzi. 56 będzie dobre króciutko, z kolei 62 wydaje się już dość spore... Ja chyba policzę ile jest tych malutkich, do 56 włącznie, bo to będą takie na pierwsze miesiące. Mam nadzieję że nie urodzę dzidziusia od razu w rozmiarze 62
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #142196 przez Suari
Wydaje mi się, że najlepiej kupować rozmiar 56-62, w póżniejszych miesiącach ciąży (koło 8) zobaczymy jak duże są nasze dzidzie i wtedy najwyżej dokupi się mniejsze. A wierz mi, że dzidzie 62cm się zdarzają, sama znam taki przypadek
Też się zastanawiałam nad tymi rozmiarami i czekam na jakieś porady
Też się zastanawiałam nad tymi rozmiarami i czekam na jakieś porady
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #142202 przez iva 20
Anakol nie martw sie takie duze dzidzi razej niebedzie ze bedzie mialo 62 cm od razu ja kupuje mam pare na 50 a pare na 56 wiecej bo nie wiadomo jakie dziecko sie urodzi dlugie ja np sie urodzilam 54 cm a moj mezus 51 wiec kupuje takie i takie ale 50 nie bede za duzo kupywac bo dzidzia zaraz wyrosnie a 56 sie podwinie najwyzej ja musze sobie kupic jeszcze pizamki i body pare no i kombinezon na zime bo to zimno bedzie i czapeczke i szaliczek hhe moja misia tak bedzie slicznie wygladac juz sie doczekac nie moge . Zostalo nam jeszcze pomalowac lozeczko bo od tesciowej bierzemy . a za niedlugo kazda juz bedzie czuc ruchy wiec nie ma sie co ,artwic bo nadszedl kazdej czas
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #142205 przez anakol
Masz rację Suari, mniejsze zawsze można dokupić a większe na pewno się przydadzą Ja chyba i tak nie będę musiała dokupywać tych najmniejszych, bo policzyłam to co mam (wszystko dostane po dzieciach z rodziny) i tego jest nawet więcej niż jest na tej liście orientacyjnej na szczęście te rampersy kupiłam trochę większe.
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #142211 przez anakol
Własnie Iva, Twój posty uświadomił mi że nie mam piżamki żadnej ani szaliczka. Tylko tak się zastanawiam, czy taki maluszek śpi w piżamce czy w zwykłych ubrankach, np. w pajacykach? Bo i tak przecież dzidzia na początku przesypia większość czasu, niezależnie od pory dnia/nocy... jak to widzicie?
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #142212 przez anakol
Własnie Iva, Twój post uświadomił mi że nie mam piżamki żadnej ani szaliczka. Tylko tak się zastanawiam, czy taki maluszek śpi w piżamce czy w zwykłych ubrankach, np. w pajacykach? Bo i tak przecież dzidzia na początku przesypia większość czasu, niezależnie od pory dnia/nocy... jak to widzicie?
- anaconda_she
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- "...jeszcze cię nie znam a już cię kocham..."
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #142221 przez anaconda_she
Dzien dobry kochane,
Czytam was i czytam i zaczynam miec stresa ze ja jeszcze nic nie mam.Wczoraj wybralam sie do sklepu i stwierdzilam ze po kryjomu kupie troche pieluszek tetrowych, jakies reczniczki z kapturkiem moze body a tu poszlam i same brzydkie rzeczy byly. Na allegro tez nic mi w oko nie wpadlo i tak sie skonczyly moje ciche zakupy
Ale pochwale sie ze moja dzidzia wczoraj pierwszy raz kopnela w brzuszek i widzialam jak sie rusza ... wrazenie niesamowite.
Mnie dalej cos mdli z tym zoladkiem. Nie mam pojecia od czego to sie bierze. Ani sie nie opycham ani nie gloduje ale caly czas cos jest nie tak.
Milego dnia wszystkim.
Czytam was i czytam i zaczynam miec stresa ze ja jeszcze nic nie mam.Wczoraj wybralam sie do sklepu i stwierdzilam ze po kryjomu kupie troche pieluszek tetrowych, jakies reczniczki z kapturkiem moze body a tu poszlam i same brzydkie rzeczy byly. Na allegro tez nic mi w oko nie wpadlo i tak sie skonczyly moje ciche zakupy
Ale pochwale sie ze moja dzidzia wczoraj pierwszy raz kopnela w brzuszek i widzialam jak sie rusza ... wrazenie niesamowite.
Mnie dalej cos mdli z tym zoladkiem. Nie mam pojecia od czego to sie bierze. Ani sie nie opycham ani nie gloduje ale caly czas cos jest nie tak.
Milego dnia wszystkim.
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #142223 przez Aleksandra
Mi się wydaje, że można kupić zwykłe ubranka (spioszki czy pajacyki) ale np przeznaczyć je do spania...
A co rozmiaru to wydaje mi się, że rozmiar 56-62 bedzie dobry jeśli teraz kupujemy a faktycznie póxniej ewentualnie dokupi się mniejsze.
A co rozmiaru to wydaje mi się, że rozmiar 56-62 bedzie dobry jeśli teraz kupujemy a faktycznie póxniej ewentualnie dokupi się mniejsze.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 6 miesiąc temu #142229 przez Dorciaition
Hej Dziewczynki.
Ale tu napisałyście od wczoraj- fajnie
Iva cudna dzidzia, a jak duża już. A brzuszek cudny, choć faktycznie malusieńki. Ale na pewno jeszcze urośnie
Zgadzam się z Suari co do ubranek. Tych najmniejszych myśle, że nie warto za dużo kupować, bo nie wiadomo czy sie przydadzą.
A dzidzia śpi raczej w pajacyku w nocy, a w dzień jak ulewa to często trzeba przebierać.
Ale się wymądrzam Nauczyłam się trochę przy bratanicy. Dziś mnie troche zdenerwowała, bo spać mi sie chciała. Tętno do 100 mi podskoczyło Teraz usnęła, mam nadzieje, ze na długo i jak sie troche połoze.
Olu faktycznie to drugie "80" to wysokie. Ty się kochana nie denerwuj, na pewno przyjmie. Trzymamy kciuki.
Wydaje mi sie, że dzidzia mnie dziś kopala. Coś tam czułam w brzucholku.
Ale wiecie co, od tego wczorajszego biegania za dzieciakami mam dziś zakwasy
anaconda odwiedzaj nas częściej. Szkoda, że nic nie zakupiłaś. NA pewno nadrobisz
No i gratuluję pierwszych kopniaczków
Vestusia
Madziaska...!
Buziaki kochane. Za tydzien o tej porze bede w samolocie. Juz sie nie moge doczekac, choć mam stracha bo jakas katostrofa była w Rosji
Ale tu napisałyście od wczoraj- fajnie
Iva cudna dzidzia, a jak duża już. A brzuszek cudny, choć faktycznie malusieńki. Ale na pewno jeszcze urośnie
Zgadzam się z Suari co do ubranek. Tych najmniejszych myśle, że nie warto za dużo kupować, bo nie wiadomo czy sie przydadzą.
A dzidzia śpi raczej w pajacyku w nocy, a w dzień jak ulewa to często trzeba przebierać.
Ale się wymądrzam Nauczyłam się trochę przy bratanicy. Dziś mnie troche zdenerwowała, bo spać mi sie chciała. Tętno do 100 mi podskoczyło Teraz usnęła, mam nadzieje, ze na długo i jak sie troche połoze.
Olu faktycznie to drugie "80" to wysokie. Ty się kochana nie denerwuj, na pewno przyjmie. Trzymamy kciuki.
Wydaje mi sie, że dzidzia mnie dziś kopala. Coś tam czułam w brzucholku.
Ale wiecie co, od tego wczorajszego biegania za dzieciakami mam dziś zakwasy
anaconda odwiedzaj nas częściej. Szkoda, że nic nie zakupiłaś. NA pewno nadrobisz
No i gratuluję pierwszych kopniaczków
Vestusia
Madziaska...!
Buziaki kochane. Za tydzien o tej porze bede w samolocie. Juz sie nie moge doczekac, choć mam stracha bo jakas katostrofa była w Rosji
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #142281 przez Batmanik
Witam!!!
co do ciuszkow to jestem o rok madrzejsza i mysle ze tym razem tyle nie nakupuje choc po wczorajszym dniu stoi to pod znakiem zapytania
ale ja kupowalam 56 i modlilam sie zeby dzidzia wieksza sie nie urodzila zebym mogla te najmniejsze poubierac bo sa cudne dokladenie takie malenstwo spi w pajacyku badz spioszkach i kaftaniku...ja musze wybrac sie nia stych i wygrzebac kartony po Igorku i zobaczyc co tam mam ciekawego- no na chlopca to wszysko ale jak bedzie dziewuszka to musz te uniwersalne wybrac i dokupic pare rzeczy ale z tym jeszcze czekam...
anakonda a moze witaminy zmien na te ktore imbir maja??
mnie meczyla zgaga i dzis zjadlam chleb pszenny i jak narazie jest git:)
szaliczek??? nie wiem ja mialam ale nie ubieralam Igorkowi wkoncu tak sa zabudowane te kombinezony czy kurteczki no wiadomo czapeczka rekawiczki...
u nas znow zimno:(
milego dnia!!!
co do ciuszkow to jestem o rok madrzejsza i mysle ze tym razem tyle nie nakupuje choc po wczorajszym dniu stoi to pod znakiem zapytania
ale ja kupowalam 56 i modlilam sie zeby dzidzia wieksza sie nie urodzila zebym mogla te najmniejsze poubierac bo sa cudne dokladenie takie malenstwo spi w pajacyku badz spioszkach i kaftaniku...ja musze wybrac sie nia stych i wygrzebac kartony po Igorku i zobaczyc co tam mam ciekawego- no na chlopca to wszysko ale jak bedzie dziewuszka to musz te uniwersalne wybrac i dokupic pare rzeczy ale z tym jeszcze czekam...
anakonda a moze witaminy zmien na te ktore imbir maja??
mnie meczyla zgaga i dzis zjadlam chleb pszenny i jak narazie jest git:)
szaliczek??? nie wiem ja mialam ale nie ubieralam Igorkowi wkoncu tak sa zabudowane te kombinezony czy kurteczki no wiadomo czapeczka rekawiczki...
u nas znow zimno:(
milego dnia!!!
Moderatorzy: ilona