BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #142770 przez Dorciaition
Ja tam się na tym nie znam ;P

A gdzie brzucholki?

Znowu jestem zła na męża. Jestem u niego zarejestrowana i płaci za mnie zus- 900 zł. W kwietniu caly tydzien pracowałam po 12-14 godzin. No i od początku papierkowa robota nalezy do mnie. Dzis się upomniałam o kase, Oznajmił, ze mi nie zaplaci, bo zus opłaca!!! głupek jeden! nie będę już tam pracować i już. Foch!

;)

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #142791 przez vestusia
No więc zamówiłam 3 te samosterylizujące 250ml + smoczek i 1 samosterylizującą 150ml + smoczek. A co tam :)

Mój brzucholek sama nie wiem.

A Dorcia to mąż niedobry. Widzisz, tak to jest jak są interesy "w rodzinie" he, he :D W nagrodę możesz gotować obiady, sprzątać w domku, chodzić na zakupy :D He, he :D
13 lata 6 miesiąc temu #142812 przez vestusia
No dobra, zrobiłam. Tak z wieczora, przed chwilą wyszłam z łazienki :)
13 lata 6 miesiąc temu #142890 przez Suari
Super brzuszek vestusia :) i urósł od ostatniego zdjęcia :)
13 lata 6 miesiąc temu #142895 przez Aleksandra
Cześć dziewczynki.

Vestusia brzusio masz piękne. Ja wczoraj po tym jak napisałam wam na forum wiadomośc usnęłam i obudziłam sie dopiero ok. 21, poszłam się myć i dalej spać :)
13 lata 6 miesiąc temu #142903 przez iva 20
hejka dziewczyny :*

Vestusia brzusio cudowny :)
ja wstalam i nie wiem co bede robic juz przed 9 ide zjesc sniadanko pozniej do was napisze :*
13 lata 6 miesiąc temu #142928 przez vestusia
Hej Kochane :)

Dziękuję za miłe słowa, chociaż powiem szczerze, że dla mnie to brzuchol stoi w miejscu. Takie odnoszę wrażenie.... no ale, wy pewnie inaczej to widzicie :)

Ja wstałam już po raz drugi, zjem zaraz drugie śniadanko, bo już głodna się zrobiłam. A później znowu się poobijam, bo cóż tu robić :D Pies oczywiście nie czekał na wyjście na dwór, nie zdążyłam założyć spodni, bo znowu postawiła figurkę z brązu w pokoju. Ja już naprawdę mam jej dość. Ale najgorsze, że Piotrek w ogóle się nie poczuwa do obowiązku. Wstał z rana (fakt wcześnie, bo o 4:30), no ale skoro wstał i pies też, to mógł od razu szybko się ubrać i zejść z nią na dół. Ale jemu ubieranie się zajęło ponad 15 min, więc pies w tym czasie i siusiu, i kupka w mieszkaniu. Świetnie. I drze się do tego psa i do mnie, że trzeba z powrotem położyć dywan, bo panele odejdą. A to przecież nie kwestia dywanu tylko dobrej organizacji i chęci. Dlaczego to ja ciągle mam z tym psem chodzić? Ech... mam ostatnio dość tego psa, tym bardziej że nie jest to nasze mieszkanie a szkody będą niesamowite. :(
13 lata 6 miesiąc temu #142943 przez Aleksandra
Ty to się masz z psinką i z Piotrkiem...może i jedno i drugie w końcu się nauczy :) Ja dziś w pracy mam luzik a w piątek to już w ogóle będę się opierniczć bo mam tylko 2 pacjentki i tylko do 11 :)
13 lata 6 miesiąc temu #142955 przez jo_anna20
Brzusio fajny:) Mój tez jest taki i jeśli uważasz,że jest mały to się mylisz:) Moja sąsiadka wiecznie mi dogryza, że jak na 5ty miesiąc to mam duży brzuch i niedługo się w drzwi nie zmieszczę:) A przytyłam tylko 2 kilo!

Mnie coś ostatnio boli w nocy biodro... i nie mogę przez to spać na prawym boku :( Coś mi sie wydaje, że to zapalenie stawu i chyba od tego te wysokie leukocyty mogły się pojawić. Ale zobaczymy w poniedziałek co lekarz powie.

Vertusia nie złość się na pieska-mały jeszcze jest. Rzeczywiście musisz Piotrka najpierw wychować,żeby rano z psiną śmigał na dwór - kilka razy zdąży zanim się zleje w domu i psinka załapie o co chodzi.A jasne jest, że Ty nie zerwiesz się w ciągu kilku minut z wyrka i nie popędzisz na dwór!
13 lata 6 miesiąc temu #143019 przez Dorciaition
Vestusia cudny- takie okrąglutki :)

Fajno, że kupiłaś buteleczki :)

Ach Ty się masz z tymi domownikami :) Piesek jeszcze się nauczy dyscypliny, ale mąż to nie wiem :P Na dupę i jedno i drugie powinno dostać ;) Ale faktycznie przed pracą Piotrek powinien wyjśc, przecież to jest moment. Mój wychodzi, a później już ja.

Joanna to super, że brzusio rośnie :) Pochwal się :)

Musze się Wam pochwalić :) Dzię ranko to już na pewno dzidzia mnie kopała :) :) :)

Zmykamy z mamusią i dzieciakami na miasto. Zimno oczywiście.
Buziaki

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #143045 przez Suari
No widzisz Dorcia- i było się stresować :)
u mnie to teraz codziennie rano daje o sobie znać, chociaż jak przez dłuższy czas nic się nie dzieje, to też zastanawiam się co tak cicho tam u dzidka :)
13 lata 6 miesiąc temu #143046 przez vestusia
Dorcia, widzisz! Dzidziulka się odezwała, nie trzeba było się tak stresować a nas przy okazji :) Superaśnie, że już kopie :D Moja coś od tych 2 dni bardzo ospała. Rusza się, ale bardzo mało. I mam wrażenie, że się przesunęła gdzieś w brzuszku, bo wcześniej czułam ją tak zupełnie na samym dole, a teraz jak ją czuję, to mniej wyraźnie i tak jakby... no bliżej pępka :)

Ja właśnie wróciłam z dworu, piesek oczywiście znowu niezadowolony, że trzeba wracać.

Postanowiłam, że nie będę się więcej denerwować. Ani na psa, ani na Piotrka. W niedzielę jadę do domu, pobędę tam kilka dni, na pewno tydzień a może dłużej. A Piotrek.. niech sobie robi, co chce. Niech sobie tu sprząta (w co wątpię), niech chata obrasta kurzem. Mam to totalnie gdzieś. Totalna olewka. A 10 lipca przyjeżdża jego siostra i jego rodzice przez tydzień będą u nas nocowali, bo sami mają małe mieszkanie a u nich będzie ta siostra. Więc jak mnie Piotrek podkurzy to go zostawię do tego co najmniej 10 lipca i wtedy na jego głowie będzie posprzątanie całego mieszkania (nie mogę się go doprosić o umycie okien od 5 miesięcy, a właściwie od roku, bo jeszcze nie były myte). Niech się stresuje, stara i robi wszystko, co chce. Ja umyję od tego rączki. Może to i wredne, ale mam dość sprzątania po nim, chodzenia, proszenia, dość mam tych nerwów. Wezmę Funię i spędzimy sobie taki mały urlop. Jak sobie posprzątam to będzie czysto, a to że on tutaj będzie żył w stresie, no to jego problem. Jestem podła, prawda? :) No trudno. Muszę być większą egoistką, bo inaczej zginę w tym świecie.
13 lata 6 miesiąc temu #143070 przez Aleksandra
Pewnie, że tak Vestusia. Zobaczysz jak Piotrek sobie poradzi bez ciebie i wtedy na pewno doceni to, że ciebie nie ma.

Może mi sie uda dziś wyciągnąc męża do kina. Muszę gdzieś wyjść bo już głupieję w domu...
13 lata 6 miesiąc temu #143074 przez vestusia
Ola, a co tam ciekawego w kinie teraz leci? Przyznam, że ja od siedzenia w domu zdziczałam, czuję się jak człowiek mieszkający w dżungli :D Nie wiem, co się na świecie dzieje he, he :D Ale odpocznę jak pojadę do domu, naładuję akumulatorki z koleżankami, beztrosko spędzę czas :D Szkoda, że mój rodzinny dom jest 150km stąd... bywałabym tam dużo częściej... ;/
13 lata 6 miesiąc temu #143089 przez Aleksandra
Powiem ci szczerze, że oprócz Piratów z Karaibów cz.4 i Kac Vegas II to nic. Ewentualnie jakbym chciała jeszcze bardziej zdziecinnieć to Kung Fu Panda 2 :) Ale mój mąż oczywiście nie zrozumiał aluzji i będzie dzwonił do znajomych, więc pójdziemy ewentualnie w czwórkę. Nie mam nic przeciwko nim ale w kinie ani się nie pogada ani nic, chyba że pójdziemy później do nich. Poza tym chciałabym wyjść z mężem sam na sam....ale cóż.... On oczywiście nigdy nie wpadnie na taki pomysł, żeby gdzieś się wyrwać z domu
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia