BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #142526 przez anakol
Vestusia, może Funia powinna nosić pampersy? Może jeszcze nie dojrzała do kontroli zwieraczy :silly:
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #142550 przez vestusia
Ha, ha :D Może to być. Chociaż ja stawiam na złośliwość gatunku. Ona jest taka okropna i robi mi cały dzień na złość. Tylko w nocy tak bardzo piszczy, że niby taka malutka, biedna i żeby ją wziąć do łóżka. A w ciągu dnia to Diabeł. I widzicie jak mi na złość robi.

Właśnie ziemniaczki się gotują, mizeria zrobiona - w końcu powróciłam do mojej ulubionej rzeczy po tej całej aferze ogórkowej. Zaraz paluszki rybne i pyszny obiadek zjem :D

Pogoda szara i dzidzia znowu mało ruchliwa. Ona chyba tak na tę pogodę reaguje. :) W takim razie niech już słonko wyjdzie, bo chcę ją tak mocno czuć, jak przez tych kilka dni :D
13 lata 6 miesiąc temu #142639 przez Aleksandra
Promotor niestety nie przeczytał jeszcze do końca mojej pracy. Próbowała mnie zbić z tropu głupimi pytaniami chyba tylko po to, żebym zmieniła temat. Szłam w zaparte. Powiedziałam, że jak ją przeczyta to ma dać mi znać co mam zmienić to zmienię. Tym sposobem widzę się z nim w poniedziałek. Powiedział na koniec, że jest szansa że mi ją zatwierdzi (ostateczny termin oddania prac do dziekanatu jest 30.06). Wkurzył mnie i tyle.

Vestusia pieluch to może dobry pomysł - będziesz miała trening :)

Moja dzidzia znów się uaktywniła.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #142676 przez vestusia
Ola, jest więc nadzieja, że promotor się spręży. Oni lubią tak dręczyć studentów, ale w ostateczności idą na rękę. Ale niestety trzeba za nimi łazić...

A ja właśnie oglądam butelki te Lovi. Czytałam o nich już wcześniej i jakoś bardziej mi się podobały. Tyle, że faktycznie droższe. Powiedzcie mi, bo głupie pytanie mam. Mnie się wydaje, że lepiej kupić dwie małe i dwie duże. Tak żeby były na zmianę w razie czego. A jak Wy uważacie? Czy np. jedna duża i jedna mała to będzie wystarczające? Chodzi o to, żeby płacić raz za wysyłkę, więc może lepiej po 2 sztuki.... sama nie wiem. Drogi taki interes, jakby po 2 butelki no to wyjdzie 76 zł za butelki i koszty wysyłki.... no to tak ok. 90 zł. Sama nie wiem.
13 lata 6 miesiąc temu #142678 przez Batmanik
Anaconda dokladnie w prenatal complex jest imbir nie wiem jak w prenatalu dha ale ten compleks jest rewelacyjny mi mdlosci przeszly jak reka odjal...
a co do ubranek to mysle ze dziewczynce w niebieskim wypada a chlopcu w rozowym nie za bardzo
a co do starania sie o dzidzie to my nie mielismy wogole klopotu postanowilismy i byla bez mala od razu bo poczatkiem grudnia zaczelismy sie starac o pierwsza dzidzie i juz na swieta raczej byla z nami bo juz mi sie troszke przytylo i poczatkiem stycznia lekarz to potwierdzil i test tez a z druga to zaszlismy dzien przed miesiaczka( 13.02) i testy robilam 3 i nic nie wykazaly - dopiero bylam na wizycie w marcu i lekarz mi powiedzial ze jestem w ciazy ale jest puste jajo plodowe - prawdopodobnie ze wczesnej ciazy - i kazal przyjsc za 2-3 tyg ale ja po tyg polecialam do innego lekarza i juz bilo serduszko:))
oj moj łobuz juz spi
ja zaraz smmigam sie kapac
i kolejna noc blizej mojego faceta ktory tez mnie drazni ale chyba to ja wyszukuje wad mu:)) ale co tam mi wolno wkoncu jestem w ciaazy a nie moge mu mowic ze jest ok bo mi w piorka obrosnie:))
13 lata 6 miesiąc temu #142684 przez Batmanik
wiesz co 2 duze to napewno jezeli bedziesz karmic z butli a mala wydaje mi sie ze jedna starczy choc mi dlugo nie posluzyla wiec herbatke to i w duzej zrobisz....

i z perspektywy czasu mysle ze mala jest nie koniecznie potrzebna skoro ja szybko do duzej butli przeszlam nawet z piciem..
ale wiesz to tez zalezy czy dzidzia bedzie chciala Ci pic- bo moj to od poczatku doil- po 1 tyg juz mu dawalam herbatke z kopru- ale niektore dzieci nie chce pic- takze i wtedy ta mala butelka sie nie przyda na picie...
13 lata 6 miesiąc temu #142690 przez vestusia
Ja generalnie zakładam, że będę karmić piersią. Ale nie wiem, jak to będzie, chodzi mi o to, czy będę miała pokarm itd., bo różnie może przecież być. Chęci chęciami, ale może nie być mi to dane. Dlatego tak się zastanawiam nad tymi butelkami, wolę mieć tak w razie "w". I tu mam po prostu dylemat odnośnie tych sztuk. Bo tak myślałam, żeby po 2, żeby ta jedna zawsze była taka "awaryjna". Ale ja się kompletnie na tym nie znam, doświadczenia nie mam, ech. A szkoda mi troszkę tyle kasy wydać, jeśli się to okaże niewykorzystane.
13 lata 6 miesiąc temu #142691 przez Batmanik
ja kupilam 1 mala i 1 duza... a pozniej dostalam tez 1 mala i tatus kupil mu 1 duza i 1 dostala w wyprwce z pracy i 1 dokupilam takze mialam 2 male i 4 duze ...
z tym ze 1 trzymalam w podgrzewaczu bo kupujac butelke nie przyszlo mi do glowy ze moze do podgrzewacza sie nie zmiescic... a na noc mialam ze 2 naszykowane na mleko bo kuchnie mam na dole wiec z czystego lenistwa nie smigalam w nocy:)
13 lata 6 miesiąc temu #142694 przez Batmanik
dokladnie vestusia jak uwazasz ale na poczatek 2 duze mozesz kupic bo w jednej dasz mleko a w drugiej herbatke po co kupywac mala skoro pozniej i tak bedziesz na duza wymieniac( do picia) a butelki jak nie od razu to pozniej sie przydadza i tak jak dzidzia bedzie wieksza czy kaszke z mlekiem dac...tak mysle ale wiadomo zdanie nalezy do Ciebie...
13 lata 6 miesiąc temu #142699 przez vestusia
A to taka mała dzidzia może pić herbatki? He, he :D No to jeszcze pomyślę, ale chociaż 1 taką małą kupię, żeby była :)
13 lata 6 miesiąc temu #142708 przez Batmanik
to zalezy moj pil juz po tygodniu a jak mial miesiac to zamist jednego karmienia w nocy mu dawalam zeby odpoczal zoladeczek od jedzonka i wiecie co jak mial 6 tyg lezalam z nim w szpitalu i obok dziewczyna sie dziwila ze takie malenstwo tak spi w nocy wstawal mi chyba z raz( wiadomo rewelacji nie ma bo sa dzieci ktore juz noce przesypiaja) ale jej mial wtedy 5 mies i szybciej byl glodny niz Igor ale po zabkowaniu cos mu sie poprzestwaialo:(
ale niektore dzieci nie chca pic...
13 lata 6 miesiąc temu #142719 przez anakol
Ja też raczej się zdecyduję na butelki Lovi, myślę że kupię 1 dużą i 1 małą z lovi medical+ i 1 dużą samosterylizującą - podobno to jest bardzo wygodne, sterylizowanie w mikrofali, ale te medical+ jakoś bardziej mi się podobają. Jakieś ładniejsze są :silly:
13 lata 6 miesiąc temu #142732 przez MagdaM
Dorcia drugie cisnienie 80 to bardzo dobre cisnienie... Norma to jest 120/80 ;)
Aaaa i nie doczytalam - corcia bedzie??

Co do ciuszkow ja mam malo 56 najwiecej 62 i 68 :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 6 miesiąc temu #142759 przez Dorciaition
Madzia 80 to zdecydowanie za duzo, tak ginka mi mowila. Ja niestety mam problemy z cisnieniem i musze 4 razy dziennie mierzyć i zapisywac :( Jak się ma 140/80 to powinno być już leczone.

U mnie raczej chłopczyk, nie wiadomo do końca. A u Ciebie coś przepowiedzieli? :)

W poprzedniej ciąży dostałam od gina 3 małe butelki Aventu, okupię jeszcze dużą.

Twoja Funia ma po prostu dobrą przemianę materii :P

Miłej nocki dziewczęta

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #142762 przez vestusia
Anakol, sama nie wiem czym się różni ta wersja medical od samosterylizującej (chodzi mi o wygląd). Jedyne co zauważyłam, to ta pierwsza jest niebieska, a druga różowa. Ja raczej kupię 2 te 250ml samosterylizujące i 1 małą 150ml też samosterylizującą. Jestem leniwa he, he :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia