BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 miesiąc temu #185916 przez kima
Hej, my już po szkole rodzenia :) jeszcze do Mamci mojej zaglądneliśmy i na małe zakupejszyn :)

Dzisiejsze spotkanie było generalnie poświęcone laktacji. Na następnych zajęciach będziemy ćwiczyć na silikonowych piersiach (źle zrozumiałam, myślałam, że to będzie dzisiaj :side: ). Ogólnie rzecz biorąc są same korzyści. Namawiała (aczkolwiek nie zmuszała, to mi się podoba u tych położnych, że nigdy nie mówią "masz" tylko "twój wybor") aby karmić, tłumaczyła, że tworzy się więź między matką, a dzieckiem, oczywiście oprócz takich korzyści jak oszczędność, wygoda, nie musisz się bawić z butlami, podgrzewaczami, itp. Mówiła, że każda kobieta ma pokarm, trzeba tylko odpowiednio pobudzić laktację, KAŻDA KOBIETA KTÓRA URODZIŁA MA POKARM i tylko od niej zależy, czy będzie karmiła, czy nie. Na samym początku, gdy jest siara (którą niektóre już macie :silly: ) to ona daje Maluchowi najwięcej wartości, w niej są wszystkie przeciwciała, itd.itp., jest na wage złota dla Dzidzi. I ćwiczyliśmy pozycje w drugiej fazie porodu.

Dzisiaj robotnicy zdjęli mi w końcu rusztowanie z balkonu i jutro będę myła okna. Ale spokojnie, będę uważała na siebie i stała na krześle, tak, żeby nie mieć rąk za bardzo do góry :)
i zamówiliśmy sobie już firankę do dużego pokoju, też makarony, z satynowym pasem przy karniszu, śliczna, ma być góra w przyszłym tygodniu :)

Vestusia, mam nadzieję, że podróż przebiegnie Ci bez jakiś przygód i życzę Ci miłego wypoczynku Kochana, odpocznij sobie, zrelaksuj się z Mamunią i wracaj szybko, bo my tu będziemy tęsknić za Tobą! I będzie nam napewno brakowało opowieści o niedobrej Funi, co tam znowu nawyczyniała B)

Aniaa, ciesze się, że Synuś zdrowy i dorodny, ale tylko się cieszyć, poza tym może teraz nie będzie aż tak przybierał na wadze :) Grunt, że wszystko wporządku, bo to najważniejsze :)

Batmanik, czekam aż odetchniesz w końcu od tej teściówki i będziecie na swoim. Mam nadzieję, że nie jest to kwestia lat, ale miesięcy. Moja teściowa jest całkiem wporządku, ale gdybym z nią mieszkała, to nie wiadomo co by było :)

Coś Kredka zamilkła i Iva też nic nie pisała chyba ze 2 dni?

Lecę się myć i nynać, bo padam, a jutro mnie czeka robota. Ale na szczęście lubie myć okna, więc luzik. Miłej nocki Laseczki :kiss:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #185946 przez vestusia
Dżem dobry o tej wczesnej godzinie :)

Ja wstałam o 3:50, wyszykowałam się, spakowałam do końca, zjadłam śniadanko i czekam na kierowcę. Trzymajcie się cieplutko i do napisania około wieczora :*
13 lata 3 miesiąc temu #185974 przez aniaa_
Część mamusie

Myślałam, że dzisiaj będe może pierwsza, a tu Vestusia mnie wyprzedziła, miłego odpoczynku jeszcze raz, udanych zakupów i szerokiej drogi :laugh: :lol: :woohoo:

Kima fajny wykład, u nas też będziemy rozmawiać o karmieniu piersią, ale nie wiem na których zajęćiach, ale ciekawe co piszesz, że każda kobieta ma pokarm która urodziła, bo pamiętacie Michałka o którym Wam pisałam, że urodził sie w urodziny swojej siostrzyczki, jego mama robiła wszytko, żeby karmić piersią i niestety nie udało sie bo nie miała pokarmu, nawet położna przy niej skakała, bo wynajęli i nic sie nie udało :( karmiony jest butelką.

U mnie dzisiaj piekna pokoda, ani nie za gorąco, ani nie za zimno, super :), nic trzeba bedzie zjeść śniadanko i może na jakiś spacerek z pieskiem sie wybrać i na tą nieszczęsną pocztę, a swoją droga jestem ciekawa, czy wydadzą mi tą przesyłkę, bo mam dowód ze starym adresem zamieszkania, tam gdzie jestem zameldowana u rodziców, a tak poza tym to nie wiem nawet co to przyszło, bo nic nie zamawiałam ;)
13 lata 3 miesiąc temu #185991 przez aniaa_
Ugotowałam jajka, a jedno z nich wydaje dziwne dźwięki ze środka :ohmy: :ohmy: :ohmy:
13 lata 3 miesiąc temu #186001 przez Aleksandra
Cześc dziewuszki :)

Ja dziś wstałam o 8.30 bo kurier zadzwonił, że będzie o 14. Szkoda, że nie zadzwonił o 7 B)

Ja też dziś gotowałam jajka. Sama zjadłam chyba 4 :) Aniaa może to stare jako, uważaj przy otwieraniu.
13 lata 3 miesiąc temu #186008 przez Dorciaition
Hej Kobitki!

Wpadam tylko na chwilkę życzyć Vestusi udanej podróży, dużo przerw na sikanie i wspaniałych zakupow z mamusią. Oby dużo żyrafek było ;)
Informuj nas na bieżąco, chociaż smskiem :)

Nadrobiłam Was, ale później odpisze, bo zmykamy pochodzić po mieście.

Dziękuję Wam :kiss: :kiss: :kiss: Jesteście kochane :kiss:
Suari musi być u nas wszystko dobrze. Musi i już!

Wczoraj nie było źle. Fakt- cały dzień siedzenia u teściowej. Ale dostałam pierścionek od męża.
4 latka ślubie.

Aniuu cudownie, że z synkiem wszystko ok :)

Buziaki, miłego dnia :)

Alanek[*] :(
13 lata 3 miesiąc temu #186014 przez Aleksandra
Dorcia a tak się martwiłaś :) Twój mąż zrobił ci świetny prezent. Zazdroszczę ci, bo mój na naszą rocznicę nic mi nie dał, nawet nigdzie nie poszliśmy - zresztą w każdą tak było a jesteśmy już 3 lata po ślubie :( Może następna będzie lepasza, ale do lipca jeszcze kawał czasu.

Chyba czas najwyższy przebrac się z piżamy, pozmywac po śniadaniu o coś porobic. Właśnie odkryłam, że któryś kot nasikał nam pod łóżkiem. Czeka nas pranie wykładziny wieczorkiem bo jak siedzę na łóżku to w jednym miejscu śmierdzi...

Mała jest ostatnio bardzo aktywna, co mnie cieszy przeogromnie :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #186034 przez jo_anna20
Cześć Dziewczynki!

A ja wczoraj byłam u lekarza i właśnie dostałam skierowanie do szpitala na poniedziałek przez tą cholerną krzywa cukrową.... Załamka....

moje wyniki po 75g. glukozy:
na czczo 79 mg/dL
po godzinie 149 mg/dL
po 2 godz. 157 mg/dL

Moim zdaniem (i dg tego co czytałam) to nie jest źle, bo powyżej 200 jest cukrzyca, a tu pani doktor się przeraziła!! i mnie przy okazji.

Liczyłam się ze szpitalem, którego sie boję (bo nigdy w szpitalu nie byłam) ale dopiero przy porodzie!!! a nie teraz :( No i weekend mam z głowy....
13 lata 3 miesiąc temu #186040 przez anyanka
Ale żeście naskrobały :) potem sobie poczytam :)
Ja dziś będę miała pracowity dzień bo będę prać ciuszki dla malucha i dla siebie, tylko muszę polecieć po proszek do prania Jelp :)
13 lata 3 miesiąc temu #186041 przez aniaa_
Witaj Jo_anna, nie stresuj sie jeszcze na zapas, bo tak jak pisałaś wyniki nie są najgorsze, a cukrzyca jest dopiero powyżej 200, w szpitalu zrobią Ci dokładne badania i BĘDZIE DOBRZE, któras z dziewczyn pisała, że tylko u 5% kobiet stwierdza sie cukrzycę po tych badaniach, glowa do góry ja trzymam mocno kciuki, BRDZIE DOBRZE !!

Dorcia widzisz tak narzekałaś, na swojego męża a jednak sie wykazał, mój to nigdy nie wpadłby na taki pomysł żeby taki piękny [prezent zrobić, nie mówiąc już o głupim kwiatku żeby kupił, w zeszłą rocznice, to mieliśmy przeprowadzkę i przełożyliśmy sobie nasze święto na miesiąc poźniej, bo nie było jak świętować , wtedy, a misiąć poźniej była taka kłótnia, że szok, oczywiście zapomniał!!!! Zobaczymy jak bedzie w tym roku ja postaram sie zrobić jakąs kolacje, szampana (pikonlo :laugh: ) i może jakis prezent, chcialabym wspólnie i miło spedzic ten dzień, zobaczymy czy on teeż wykaże troche inicjatywy.
13 lata 3 miesiąc temu #186045 przez Aleksandra
Jo_anna nie martw się, może w szpitalu wykonają dokładniejsze badania i nie będziesz musiała długo tam przebywac.

Ja dzisiaj idę do tej mojej pani ginekolog i chyba się do niej przeniosę. Poza tym ja jeszcze nie miałam robionej krzywej cukrowej... Wczoraj rozmawiałam ze Zbyszkiem o przeniesieniu i doszliśmy do wniosku, że jeżeli będzie nas chciała to bez mrugnięcia okiem idziemy do niej. Szpital jest trochę dalej bo w centrum Warszawy, ale mam sentyment do niego. Ja się w nim urodziłam, bratowa męża urodziła dwoje dzieci no i mieszkałam nie daleko i moi rodzice będą mieli blisko do mnie :) Poza tym to jest szpital akademicki i tam nie mogą sobie pozwolic na zatrudnienie konowałów bo straciliby reputację a ten szpital uchodzi za jeden z najlepszych w Warszawie :)
13 lata 3 miesiąc temu #186073 przez Suari

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 3 miesiąc temu #186094 przez madziaska
Joanna bedzie dobrze, tak ja dziewczyny pisza. Na pewno wizyta w szpitalu nie nalezy do przyjemnych, ale dasz rade... Ja mam dzisiaj wizyte i obym nie zapomniala zapytac o ta krzywa cukrowa tak jak ostatnio...
Ide robic obiadek, milego dnia :)
13 lata 3 miesiąc temu #186103 przez kima
Hej Dziewczynki :)

My dzisiaj pospaliśmy z Dzidzią, wstaliśmy po 11 B) tak dobrze, dawno mi się nie spało, przeważnie to tylko takie przewracanie z boku na bok, a dzisiaj jak niemowlę spałam :laugh:

Zjadłam płatki na mleku i zaraz idę się ogarnąć i zabieram za mycie okien :)

Aniaa i co z tym jajkiem? Może tak jakiś mały kurak siedział? :lol:

Ja miałam na czczo 74, a po 2 godzinach 118. Nie miałam po godzinie, nie wiem czemu :dry: chyba, że tak mi tylko przez telefon powiedziała, na wizycie się jeszcze dopytam. Ale i tak stwierdziłam, że słodycze musze ograniczyć, chociaż ja mam takie dni, że np. przez cały dzień potrafie zjeść całe ptasie mleczko, od rana do wieczora - po kostce, po kostce B) a potem przez tydzień mam faze na śliwki, suróweczki, nektarynki, itp :silly:

Widzisz Dorcia, Twój Kris nie jest taki zły. Miły prezent Ci sprawił. My w 1-rwszą rocznicę spędziliśmy cały dzień razem (wypadło w niedziele, ciekawe co by było, gdyby to był dzień powszedni :silly: )dostałam bukiet z 21 róż, po śniadaniu pojechaliśmy do Łańcuta, pochodzić tam koło zamku, na obiad do restauracji, potem do kina, i miło spędziliśmy wieczór. Chciałabym, żeby każda nasza rocznica tak wygląda, bo pierwsza to wiadomo, zobaczymy. Teraz się cieszę, że w drugą będziemy juz we trójeczki z kochanym Dziubusiem :)

Ok, zbieram się do roboty, bo już wpółdo 12 :ohmy:

P.S. Uświadomcie mnie jak się pisze te wiadomości widoczne tylko dla zalogowanych :side:
13 lata 3 miesiąc temu #186105 przez Suari
kima- powyżej okienka w którym piszesz jest taka ikonka tak jakby z ludzikami - tak pośrodku :) klikasz na nią
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia