BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #187884 przez luska
Zagus no to moje okolice sa , bardzo mozliwe a raczej na pewno .Tyle , ze mój mi mówiła , ze miala 27 lat.ale tak pewnie o tym pisałam .bo ja mieszkam za kikolem w stronę torunia.Chyba nawet wiem w którym miejscu.Skoro z górki :(
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #187889 przez luska
Madza juz pampki zmawiasz .Wow ja chyba przed samym wypakowaniem kupie.Jakos do pampkow mam opor.Nie wiem czemu.Chyba dlatego , ze pierwsze co kupiłam dla Amelki to pampki B) Ale tez na dzień dobry kupie te premium care.A potem to zobaczymy.Bo już wszem ogłaszam , ze jeżeli ktoś będzie chciała maleństwo odwiedzić, a nie będzie chciał przyjść z "pusta reka".To poprosimy pampiki w rożnych rozmiarach a najlepiej te większe :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #187891 przez iva 20
Luska ale wiadomosc :ohmy: az skura cierpnie :ohmy: a ja jezdze caly czas samochodem i sobie zycia nie wyobrazam bez niego ze musialabym jechac pociagiem czy czyms innym .
Najwidoczniej kazda ma jakies zle spanie z tego co wynika :silly: no ale tak jak mowila ktoras trzeba sie przygotowac do tego nie spania w nocy i budzenia sie co iles godzin :lol:
Witam nowe mamusie i gartulacje pociech !!! :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #187909 przez kima
Mnie gin bada na każdej wizycie, raz mi się zdarzyło, że mnie nie badał, ale wtedy było chyba dwugodzinne opóźnienie. Też wole jak mi zaglądnie do cipurki, czy tak ok wszystko. Ale tego badania jak to mówicie na samolocie nie miałam... jak ono wygląda? Mnie bada normalnie ginekologicznie, wkłada rozwieracze, bada wydzieliny i chyba tyle :dry:

Ee dalej mi się nic nie chce, zrobiłam tylko pranie, zaraz sobie chyba obiadek odgrzeje, ale jakoś siły dzisiaj we mnie nie ma za grosz.

Witam nową mamusię :)

Zaguś, Julek to już pokaźny chłopak, dobrze, że rośnie, a doktorat jeszcze zdążysz napisać spoko.

Ja narazie zadowoliłam się moim mgr, miałam plany na drugi kierunek od października, no ale teraz to na moim synku trzeba będzie skupić uwagę :)

A co do tego wypadku to aż się serce kraje...
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #187910 przez madziaska
Luska, bo ja nawiedzona jestem. tak mi sie wczoraj te pampersy na allegro w oczy rzucily, wiec musialam kupic ;) Ja zawsze wszystko musialam i musze miec wczesniej zaplanowane, przyszykowane itp... A i tak ciagle mam wrazenie, ze nie zdaze ze wszytskim ;)
Kima to badanie na samolocie, to wlasnie takie zwykle ginekologiczne, no chyba ze dziewczyny maja jeszcze cos innego na mysli ;) Odkad jestem w ciazy to badanie mnie boli, nigdy nie bolalo, a lekrz ten sam... wszytsko sie tak pokurczylo chyba ;)
13 lata 3 miesiąc temu #187918 przez zaguś
tak samolot to ten fotel na tóry siadasz i rozkładasz nóżki- a sama nie wiem skąd ta nazwa ;-)
13 lata 3 miesiąc temu #187940 przez Dorciaition
Ale naskrobałyście w tym czasie co zrobiłam pierożki. Tylko 30 szt, nie chciało mi się więcej. Nawet nie smakowałam, bo nie przepadam za mięskiem ;)

Witaj nowa Anko ;) Gratuluję Synusia. Opowiadaj coś o sobie i rozgość się :)

Moja ginka bada mnie co druga wizytę na samolocie ;) I wiesz co Madziaska, też mnie boli.
Luśka chyba fajnie, że robi Tobie nawet dowcipne usg. Widać, że wszystko dokładnie sprawdza.

Madziaska nie wiem jaka powinna być norma, ale na wynikach będzie napisane. Daj nam znać koniecznie, choć na pewno będzie ok.

Co do pampersów to jedno opakowanie mam- Pampers New Born. W listopadzie pewnie mama mi jeszcze z Anglii przywiezie, bo tam dużo tańsze, a potem zobaczymy. Słyszałam, też, że te z Biedronki są dobre.
Chusteczki mokre, oliwki tez mam już spory zapas.

Następna próba z tabelką

Alanek[*] :(
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #187948 przez Suari
Aleksandra pisze, że jest zadowolona ze szpitala i całej opieki i do jutra zostaje w szpitalu
13 lata 3 miesiąc temu #187957 przez madziaska
Dobrze, ze z Olą ok... Szczescie w nieszczesciu, ze zaniepokoily ja te uplawy...
13 lata 3 miesiąc temu #188003 przez anyanka
Witam nową Anię :)

Ja dziś byłam na wizycie. Słyszałam bicie serduszka :) ale krótko :( Dopiero za 7 razem udało się posłuchać. A ogólnie ginka jest ze mnie bardzo zadowolona bo nie mam anemii ani nic. Jedynie zaniepokoiła się moją migreną którą miałam w połowie sierpnia i ze powinnam iść do neurologa.
Przy badaniu też mnie bolało :/ nawet czułam jak małemu to się nie podobało bo próbował wypchnąć jej rękę :)

Miałam coś jeszcze napisać, ale zapomniałam. Kurcze ja dziś mam niezłą sklerozę :/
13 lata 3 miesiąc temu #188012 przez Dorciaition
Dobrze, że Olka zadowolona.

Ania ha ha małemu się nie podobało, że ktoś zakłóca mu spokój ;)

A ja dziś zmęczona. Najpierw pierożki, teraz poprasowałam wszystkie nasze pościele. Takie których już nie używam, a są ok wrzucę do kosza dla biednych. Dzięki porządkowi zrobiła się jedna wolna półka :)

Teraz poszukam sobie kiecki jakiejś na wesele, ale z allegro. W tych ciazowych jest tak drogo, że szok. Ostatnio za legginsy zapłaciłam 80 zł. Masakra.

13 lata 3 miesiąc temu #188014 przez kima
ale ciemna jestem, ale nie słyszałam, że badanie na fotelu ginekologicznym to na samolocie :P myślałam, że może siadacie na czymś dziwnym :side:

Ja nie mam jeszcze ani pampersów, ani żadnych oliwek, chyba mam jeszcze czas na takie zakupki, chociaż w sumie, przezorny zawsze ubezpieczony :blink:

i przyznaje Wam rację, że badanie ginekologiczne w ciąży stało się jeszcze bardziej nieprzyjemne ;)

Zaguś, mi się wydaje dosyć dziwne to, że Cię nie bada - przecież po oczach nie zobaczy czy szyjka, wydzieliny są wporządku. Bez obrazy,ale tak uważam :)
13 lata 3 miesiąc temu #188016 przez kima
Dorcia, brawo za pierożki, że w końcu się do nich zabrałaś B) ja leginsów nie mam ciążowych, tylko zwykłe, a i tak są na tyle wysokie, że moge je nadrzeć na cały brzucholek. A na allegro widziałam ciążowe leginsy za 15-20 zł, te Twoje to chyba ze złota :lol:

a sukienke możesz upatrzyć tak jak mówisz nie ciążową, tylko taką puszczoną pod biustem, ja taką właśnie mam i wyszłabym w niej nawet w 9, bo nie ogranicza brzuszka :) i napewno duuużo tańsza :)
13 lata 3 miesiąc temu #188019 przez Dorciaition
Ha ha Kima na czymś dziwnym :lol:

Pewnie, że na takie zakupy jeszcze czas, ale mi przywieźli więc to co innego ;)

Takie z allegro legginsy tez mam, ale te z ciążowego widze, że gatunkowo lepsze. Mam nadzieję, że już do końca mi wytrzymają.

Sukienki upatrzyłam dwie. Prosze doradzcie. Do jutra musze się zdecydować.

moda.allegro.pl/przepiekna-sukienka-z-ro...-40-i1787440245.html

moda.allegro.pl/sukienka-ciazowa-l-kiara-i1793574406.html

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #188021 przez kima
allegro.pl/nosidelka-baby-carriers-total...-70-i1794696642.html
patrzcie co znalazłam, tanie jak barszcz, tylko zastanawiam się, czy za taką cenę to nie będzie badziewie, tym bardziej podejrzane wydaje mi się, że ta firma nie ma lokalizacji. Hmm.. co myslicie?

A u Oli wszystko wporządku, też do niej pisałam, śmiała się, że czeka na Zbyszka i jakieś słodkości i jest stałym klientem automatu z czekoladą. Miała dzisiaj badanie ginekologiczne i stwierdzili, że jest to stan zapalny bakteryjny. I kazała wszystkich pozdrowić :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia