BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 7 miesiąc temu #188571 przez aniaa_
Co do kosmetyków to sie własnie też ostatnio zastanawiałam jakie kupić, i tak myślałam nad seria nivea baby, bo najlepiej kupować kosmetyki z jednej firmy, żeby było wiadomo co uczula( jak już sie coś takiego przytrafi), ale wczoraj ta połozna w na szkole rodzenia zrobiła mi mętlik w głowie i sama już nie wiem i sie zastanawiam.
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #188595 przez Dorciaition
Vestuśka wyszły :) Krzyśkowi smakowały, to najważniejsze.
Ale wczoraj zalałam gazówkę i jeden palnik zaczął wariować. Teraz jest odłaczona. Krzysiu na mnie wrzeszczy, że zepsułam, no ale teraz już nic nie zrobię ;) Na dziś na szczęście mam jeszcze pierożki, to na parze odgrzeje.

Ogólnie jestem zakręcona. Zamówiłam tą sukienkę, ale 2 szt. Nienormalna no! ;)

No to mnie pocieszyłaś, że z mniejszymi dziećmi trudniejszy poród :silly: I tak się nie boję :lol:
Vestusia jak tak mieszasz to jedzonko to pewnie i w brzuszku się zmieszało ;)
A Zuzia fika jak szalona :) Fajnie :) Niech da mamusi trochę popalić :silly:

Moją małą też w nocy czuję, ale nie przeszkadza mi to w śnie. Śpię jak anioł :) Idę raz, dwa razy siku i dalej w kimonko. Co (kto) mi najbardziej przeszkadza to Daisy :)

Twoja mamusia faktycznie mało urlopu ma. Ale do listopada szybko zleci i znowu będziecie razem. Będzie przy wnuczce szczęśliwa, no i pomoże Tobie przy okazji.
Moja też przyjeżdza. Wybiera się z bratowa do sanatorium. Specjalnie wybrały Sopot żeby po zabiegach po południami do mnie przyjeżdzać :)

Zdrówka Vestusiu, kuruj się :kiss:

A ja własnie w bibliotece byłam. Tata zostawił mi autko, wiec wygodnie teraz mam, choć po tym wypadku tej cieżarnej jakoś mam stresa. Tym bardziej, że tata ma małe auto i jakoś tak mało bezpiecznie się w nim czuje.

Aniuu moja też się przekręciła. Byłam zadowolona, że ma główkę na dole, a tu niespodzianka :)

Co do kosmetyków do na razie chusteczki mam Pampersa, a oliwki Johnons Baby. Zobaczymy jak sie sprawdzą.

Alanek[*] :(
13 lata 7 miesiąc temu #188598 przez iva 20
Batmanik wozio super :)
ja sprzatalam caly domek wraz z lazienkami bo mialam brudno i mnie wkurzalo :)
Niedawno sie wykompalam i jest super :)
Najbradziej sie ciesze bo lozeczko przynioslam do sypialki i ustawilam sobie sama jak chce :) mezulek mniezabije hihhi :lol:
Musze sie wybrac wogole do sklepu zeby posciel malej kupic a wy juz macie ???
hehe ja nawet torbe do szpitala spakowalam bop kolezanka mi mowila ze nigdy nie wiadomo co i jak i lepiej miec przyszykowane niz pozniej biegac :D
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #188616 przez madziaska
Witajcie Kobitki :)
Anakol super, ze z Natalka ok, i widze ze nastepna kruszynka ;) Beda laseczki :) Choc to nie do konca powiedziane, jak juz wiemy dzieci rosna w swoim tempie, prawda Dorcia ??? ;)
Vestusia fajnie, ze mamusia prawdopodobnie przyjedzie do Ciebie na tak dlugo, to bedzie ogromna pomoc... Ale mieszanki sobie szykujesz, mleko i sliwki hehe... Straczka murowana ;) No i kuruj sie kobitko ;) Ja tez mam te pampersy, ktore Aniaa pokazywala. Jesli chodzi o firme kosmetykow, to chyba kupie z oillan, ma taki sam sklad jak oilatum, a duzo tansze. Do pupki sudokrem, wiem ze niby to tylko na odparzenia, ale moja siostra codzinnie stosowala i maly nigdy odparzony nie bym. Chusteczki tez kupilam z pampers, ale to tylko na wyjscia bede stosowala. Jakos te chusteczki wszystkie takie dziwne, klei sie pozniej pupa... Moja siora myla malego po kazdej zmianie pieluchy ciepla woda i bylo git ;) Ale to juz kwestia wyboru ;)
Batmanik wozek super :)
Iva gratuluje 8 miesiaca!!! Ja tez w 8 juz sie spakuje ;)
Odebralam dzis glukoze, wynik 139... Z tego co czytalam to norma 50 gram po godzinie jest do 140, wiec chyba ok...
Dorcia nie wiem, czy czytalam, ze MartaM urodzila. maja 3,5 kg... A stwierdzono u niej hipotrofie, ostatnio jak ja wazyli miala 3100...
13 lata 7 miesiąc temu #188677 przez Suari
Ja to jeszcze nie za bardzo mam co do tej torby pakować :) ale w tym miesiącu to rzeczywiście trzeba będzie już ją mieć gotową.

Co do pościeli to jeszcze nie kupiłam, alejuż tam jakąś upatrzyłam :)

I znalazłam na allegro tanie chusteczki z papmersa, zwłaszcza, że odbiorę je sama :) :
allegro.pl/6x-chusteczki-nawilzane-pampe...szt-i1805657048.html
czy te macie czy jakieś inne ?

Dorcia- a twojemu Krzyśkowi to nic nie zdarzyło się rozlać, upuścić czy w ogóle rozwalić ;)
13 lata 7 miesiąc temu #188682 przez iva 20
ja narazie Sauri wybralam marke pampers . Mam paczke pampersow i paczke tych husteczek nawilzajacych z kolekcji sensitiv z aloesem jak malej nic nie bedzie to bede kupywac te rzeczy chyba ze cos bedzie nie tak to wtedy zmienie tylko nie wiem na jakie :D
13 lata 7 miesiąc temu #188687 przez anakol
Batmanik, jeśli masz skurcze mięśni to powinnaś brać dodatkowo magnez.
13 lata 7 miesiąc temu #188696 przez Suari
iva- wyjdzie w praniu, które będą najlepsze dla dzidków :)

a na oku mam taką pościel:
allegro.pl/drewex-posciel-4-elementowa-h...-k4-i1802955235.html
lub taką
allegro.pl/drewex-posciel-3-elementowa-m...-k3-i1777880966.html

i mają inne też fajne www.drewex.com/asortyment_2-91,posciel.html :)
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #188704 przez Batmanik
co do kosmetykow to ja ojltum stosowalam po wyjsciu ze szpitala i jak sie skonczyl nie kupowalam i przeszlam na oliwke. Wyprobowalam wszystkie i zostalam przy hipie- nam odpowiada...
mialam tez przygode z kremem ojlatum ale nie przyniosl efektow....
a sudokrem ciagle stosuje...
aco do husteczek czy pampersow to nie ma co mowic te czy tamte lepsze bo nam np pampers nie odpowiada..
a nie wiem czy wam pislam ale kiedys szukalam opinii o pieluchach i trafil mi sie watek o chusteczkach i kobitka pisala ze niby dziewczynek nie powinno sie myc takimi chusteczkami bo moze dostac zapalenia pecherza...nie wiem na ile w tym prawdy jest...

a rzeczy do szpitala typu pampersy, podklady itp kupie w przyszlym tyg bo ciuszkow mam mnostwo na 56 i 62 popralam i nie wiem gdzie to upcham
ps
a co do auta to zadz do mojego i tak mi chcial ze sam dzwonil ze szwecji po znajomych, zeby mi pomoc auto zaholowac :)

anakol łykam asmagforte i do tego musujacy dwa razy dziennie i sa mniejsze ale sa

ps sory ze z malej litery ale igor spi mi na rekach przez te zeby tak sie dzis meczymy;(
13 lata 7 miesiąc temu #188713 przez anakol
Vestusiu, ja chyba po takim zestawie też bym biegała na kibelek :silly: ;)

Spędziłam dzisiaj pół dnia czytając o pieluszkach i chyba też na początku spróbuję tych Pampers Premium Care (te białe). Jedyne co mnie niepokoi, to że dużo osób pisze, że kupa się lubi im wylewać przez plecki - moja koleżanka mi mówiła to samo o Pampersach, że lepsze są Huggies, bo są wyższe z tyłu. Mam nadzieję, że ten problem dotyczy starszych dzieciaczków i przy noworodku będzie OK :)

Co do kąpieli, to koleżanka lekarka radziła mi myć na początku w samej wodzie. Chyba zrobię tak, że kupię to Oilatum do kąpieli, ale nie będę stosować za każdym razem - czasem wodą, a czasem tym. Na po kąpieli chcę kupić Oilatum Soft Crem, bo oliwek nie znoszę ;) Muszę też poczytać o tym Oillan co Madzia pisze, nie słyszałam o tym, a jeśli jest tańsze a skład ten sam, to na pewno warto.
Sudokremu nie kupuję, bo koleżanka mi doradziła żeby poprosić pediatrę o receptę na taką robioną maść do pupy. Taka maść jest bardzo tania i nie ma żadnych dodatków zapachowych czy innych.

Madzia, ja też uważam, że w domu lepiej przemyć pupę wodą, a chusteczki na wyjście albo jakieś awarie. Sama jak jeździłam pod namiot to sobie kupowałam takie chusteczki dla niemowląt, żeby móc sobie przetrzeć nogi czy ręce i faktycznie lepią się niemiłosiernie.
Ja kupiłam Bambino. Wcześniej myślałam o Huggiesach, ale przeczytałam że się łatwo drą i mamusia zostaje z kupką w dłoni. A Pampersy podobno trudno wyciągnąć pojedynczo z paczki, co jest irytujące. Wiem, wiem, o każdych chusteczkach można znaleźć jakieś kompromitujące ploty :silly: Samą mnie śmieszy, że tak się wczytuję w te opinie. W każdym razie ja mam Bambino.

Fajnie Iva, że już masz gotowe łóżeczko :) u nas też już stoi. Pościeli nie kupuję, bo ci znajomi od których mamy łóżeczko mają dla nas pościel i dwa komplety powłoczek, jak będę chciała nowe czy inne to będę dokupywać na bieżąco.
Składaliśmy też dziś wózek na próbę (bo póki co gondolka leży w pudle a stelaż osobno).
A torbę myślałam spakować jakiś miesiąc przed terminem, wcześniej chyba nie urodzę?
13 lata 7 miesiąc temu #188714 przez anakol
O, Suari, ja mam właśnie łóżeczko Drewex :)
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #188715 przez Dorciaition
Tak Madziaska, dokładnie- każdy maluszek rośnie w swoim tempie :silly:
No właśnie Majka podobno miała hipotrofię, a jaka spora się urodziła. Też Martę nastraszyli :/ Jaką czuprynkę ma cudną :)

Suari właśnie takie chusteczki mam. Faktycznie wyjdzie to nie drogo, tym bardziej, że odbierzesz sama.
Pościele obie śliczne :)

Mojemu Krzysiowi ostatnio spadły 4 kubki jednocześnie. Nie wiem jak on to zrobił, ale jemu przecież mogło się to przydarzyć ;)

Co do mycia dziewczynki chusteczkami nic nie słyszałam, ale podobno nie można cipuszki pudrować, bo proszę może dostać się do środka.
No i o tej kąpieli słyszałam tak jak Anakol, że najlepiej w samej wodzie na początku, albo mydłem szarym. Na początek bez żadnych kosmetyków.

Alanek[*] :(
13 lata 7 miesiąc temu #188723 przez iva 20
Ja za bardzo wyboru nie mam bo w tych szwedzkich sklepach to firmy szwedzkie wiec zostaje Pampers :p jest jeszcze libero w polsce chyba tez jest ale z tego co syszlaamm nie sa zarewelacyjne wyjdzie w praniu co bedzie najlepsze :woohoo:
Ja wozek juz zlozony od kiedy go kupilam :blink: spacerowka jest schowana a gondolka juz stoi i czeka na mala hehe :woohoo:
13 lata 7 miesiąc temu #188724 przez Suari
Widzisz Dorcia- Marta jest najlepszym przykładem :) i bądź optymistką :)
13 lata 7 miesiąc temu #188727 przez madziaska
Majeczka cudo ;)
Przyszly mi koszule do karmienia, sa naprawde bardzo fajne, gatunkowo duzo lepsze od tych w "zyrafki " ;) Zatem polecam goraco ;)
Teraz czekam jeszcze na pizame, szlafrok, pieluchy, no i łóżeczko ;)
Sauri posciel piekna, cena tez ;) Ale jest naprawde cudna.... Ja za wklad, dwie zmiany poscieli, dwa ochraniacze i dwa przescieradla dalam z przesylka 160 zł. Jestem bardzo zadowolona ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia