- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #188571 przez aniaa_
Co do kosmetyków to sie własnie też ostatnio zastanawiałam jakie kupić, i tak myślałam nad seria nivea baby, bo najlepiej kupować kosmetyki z jednej firmy, żeby było wiadomo co uczula( jak już sie coś takiego przytrafi), ale wczoraj ta połozna w na szkole rodzenia zrobiła mi mętlik w głowie i sama już nie wiem i sie zastanawiam.
Temat został zablokowany.
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 7 miesiąc temu #188595 przez Dorciaition
Vestuśka wyszły
Krzyśkowi smakowały, to najważniejsze.
Ale wczoraj zalałam gazówkę i jeden palnik zaczął wariować. Teraz jest odłaczona. Krzysiu na mnie wrzeszczy, że zepsułam, no ale teraz już nic nie zrobię
Na dziś na szczęście mam jeszcze pierożki, to na parze odgrzeje.
Ogólnie jestem zakręcona. Zamówiłam tą sukienkę, ale 2 szt. Nienormalna no!
No to mnie pocieszyłaś, że z mniejszymi dziećmi trudniejszy poród
I tak się nie boję 
Vestusia jak tak mieszasz to jedzonko to pewnie i w brzuszku się zmieszało
A Zuzia fika jak szalona
Fajnie
Niech da mamusi trochę popalić 
Moją małą też w nocy czuję, ale nie przeszkadza mi to w śnie. Śpię jak anioł
Idę raz, dwa razy siku i dalej w kimonko. Co (kto) mi najbardziej przeszkadza to Daisy 
Twoja mamusia faktycznie mało urlopu ma. Ale do listopada szybko zleci i znowu będziecie razem. Będzie przy wnuczce szczęśliwa, no i pomoże Tobie przy okazji.
Moja też przyjeżdza. Wybiera się z bratowa do sanatorium. Specjalnie wybrały Sopot żeby po zabiegach po południami do mnie przyjeżdzać
Zdrówka Vestusiu, kuruj się
A ja własnie w bibliotece byłam. Tata zostawił mi autko, wiec wygodnie teraz mam, choć po tym wypadku tej cieżarnej jakoś mam stresa. Tym bardziej, że tata ma małe auto i jakoś tak mało bezpiecznie się w nim czuje.
Aniuu moja też się przekręciła. Byłam zadowolona, że ma główkę na dole, a tu niespodzianka
Co do kosmetyków do na razie chusteczki mam Pampersa, a oliwki Johnons Baby. Zobaczymy jak sie sprawdzą.

Ale wczoraj zalałam gazówkę i jeden palnik zaczął wariować. Teraz jest odłaczona. Krzysiu na mnie wrzeszczy, że zepsułam, no ale teraz już nic nie zrobię

Ogólnie jestem zakręcona. Zamówiłam tą sukienkę, ale 2 szt. Nienormalna no!

No to mnie pocieszyłaś, że z mniejszymi dziećmi trudniejszy poród

Vestusia jak tak mieszasz to jedzonko to pewnie i w brzuszku się zmieszało

A Zuzia fika jak szalona

Moją małą też w nocy czuję, ale nie przeszkadza mi to w śnie. Śpię jak anioł

Twoja mamusia faktycznie mało urlopu ma. Ale do listopada szybko zleci i znowu będziecie razem. Będzie przy wnuczce szczęśliwa, no i pomoże Tobie przy okazji.
Moja też przyjeżdza. Wybiera się z bratowa do sanatorium. Specjalnie wybrały Sopot żeby po zabiegach po południami do mnie przyjeżdzać

Zdrówka Vestusiu, kuruj się

A ja własnie w bibliotece byłam. Tata zostawił mi autko, wiec wygodnie teraz mam, choć po tym wypadku tej cieżarnej jakoś mam stresa. Tym bardziej, że tata ma małe auto i jakoś tak mało bezpiecznie się w nim czuje.
Aniuu moja też się przekręciła. Byłam zadowolona, że ma główkę na dole, a tu niespodzianka

Co do kosmetyków do na razie chusteczki mam Pampersa, a oliwki Johnons Baby. Zobaczymy jak sie sprawdzą.
- iva 20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #188598 przez iva 20
Batmanik wozio super 
ja sprzatalam caly domek wraz z lazienkami bo mialam brudno i mnie wkurzalo
Niedawno sie wykompalam i jest super
Najbradziej sie ciesze bo lozeczko przynioslam do sypialki i ustawilam sobie sama jak chce
mezulek mniezabije hihhi 
Musze sie wybrac wogole do sklepu zeby posciel malej kupic a wy juz macie ???
hehe ja nawet torbe do szpitala spakowalam bop kolezanka mi mowila ze nigdy nie wiadomo co i jak i lepiej miec przyszykowane niz pozniej biegac

ja sprzatalam caly domek wraz z lazienkami bo mialam brudno i mnie wkurzalo

Niedawno sie wykompalam i jest super

Najbradziej sie ciesze bo lozeczko przynioslam do sypialki i ustawilam sobie sama jak chce

Musze sie wybrac wogole do sklepu zeby posciel malej kupic a wy juz macie ???
hehe ja nawet torbe do szpitala spakowalam bop kolezanka mi mowila ze nigdy nie wiadomo co i jak i lepiej miec przyszykowane niz pozniej biegac

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #188616 przez madziaska
Witajcie Kobitki 
Anakol super, ze z Natalka ok, i widze ze nastepna kruszynka
Beda laseczki
Choc to nie do konca powiedziane, jak juz wiemy dzieci rosna w swoim tempie, prawda Dorcia ??? 
Vestusia fajnie, ze mamusia prawdopodobnie przyjedzie do Ciebie na tak dlugo, to bedzie ogromna pomoc... Ale mieszanki sobie szykujesz, mleko i sliwki hehe... Straczka murowana
No i kuruj sie kobitko
Ja tez mam te pampersy, ktore Aniaa pokazywala. Jesli chodzi o firme kosmetykow, to chyba kupie z oillan, ma taki sam sklad jak oilatum, a duzo tansze. Do pupki sudokrem, wiem ze niby to tylko na odparzenia, ale moja siostra codzinnie stosowala i maly nigdy odparzony nie bym. Chusteczki tez kupilam z pampers, ale to tylko na wyjscia bede stosowala. Jakos te chusteczki wszystkie takie dziwne, klei sie pozniej pupa... Moja siora myla malego po kazdej zmianie pieluchy ciepla woda i bylo git
Ale to juz kwestia wyboru 
Batmanik wozek super
Iva gratuluje 8 miesiaca!!! Ja tez w 8 juz sie spakuje
Odebralam dzis glukoze, wynik 139... Z tego co czytalam to norma 50 gram po godzinie jest do 140, wiec chyba ok...
Dorcia nie wiem, czy czytalam, ze MartaM urodzila. maja 3,5 kg... A stwierdzono u niej hipotrofie, ostatnio jak ja wazyli miala 3100...

Anakol super, ze z Natalka ok, i widze ze nastepna kruszynka

Vestusia fajnie, ze mamusia prawdopodobnie przyjedzie do Ciebie na tak dlugo, to bedzie ogromna pomoc... Ale mieszanki sobie szykujesz, mleko i sliwki hehe... Straczka murowana

Batmanik wozek super

Iva gratuluje 8 miesiaca!!! Ja tez w 8 juz sie spakuje

Odebralam dzis glukoze, wynik 139... Z tego co czytalam to norma 50 gram po godzinie jest do 140, wiec chyba ok...
Dorcia nie wiem, czy czytalam, ze MartaM urodzila. maja 3,5 kg... A stwierdzono u niej hipotrofie, ostatnio jak ja wazyli miala 3100...
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez madziaska.
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #188677 przez Suari
Ja to jeszcze nie za bardzo mam co do tej torby pakować
ale w tym miesiącu to rzeczywiście trzeba będzie już ją mieć gotową.
Co do pościeli to jeszcze nie kupiłam, alejuż tam jakąś upatrzyłam
I znalazłam na allegro tanie chusteczki z papmersa, zwłaszcza, że odbiorę je sama
:
allegro.pl/6x-chusteczki-nawilzane-pampe...szt-i1805657048.html
czy te macie czy jakieś inne ?
Dorcia- a twojemu Krzyśkowi to nic nie zdarzyło się rozlać, upuścić czy w ogóle rozwalić

Co do pościeli to jeszcze nie kupiłam, alejuż tam jakąś upatrzyłam

I znalazłam na allegro tanie chusteczki z papmersa, zwłaszcza, że odbiorę je sama

allegro.pl/6x-chusteczki-nawilzane-pampe...szt-i1805657048.html
czy te macie czy jakieś inne ?
Dorcia- a twojemu Krzyśkowi to nic nie zdarzyło się rozlać, upuścić czy w ogóle rozwalić

- iva 20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #188682 przez iva 20
ja narazie Sauri wybralam marke pampers . Mam paczke pampersow i paczke tych husteczek nawilzajacych z kolekcji sensitiv z aloesem jak malej nic nie bedzie to bede kupywac te rzeczy chyba ze cos bedzie nie tak to wtedy zmienie tylko nie wiem na jakie

- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #188696 przez Suari
iva- wyjdzie w praniu, które będą najlepsze dla dzidków 
a na oku mam taką pościel:
allegro.pl/drewex-posciel-4-elementowa-h...-k4-i1802955235.html
lub taką
allegro.pl/drewex-posciel-3-elementowa-m...-k3-i1777880966.html
i mają inne też fajne www.drewex.com/asortyment_2-91,posciel.html

a na oku mam taką pościel:
allegro.pl/drewex-posciel-4-elementowa-h...-k4-i1802955235.html
lub taką
allegro.pl/drewex-posciel-3-elementowa-m...-k3-i1777880966.html
i mają inne też fajne www.drewex.com/asortyment_2-91,posciel.html

- Batmanik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #188704 przez Batmanik
co do kosmetykow to ja ojltum stosowalam po wyjsciu ze szpitala i jak sie skonczyl nie kupowalam i przeszlam na oliwke. Wyprobowalam wszystkie i zostalam przy hipie- nam odpowiada...
mialam tez przygode z kremem ojlatum ale nie przyniosl efektow....
a sudokrem ciagle stosuje...
aco do husteczek czy pampersow to nie ma co mowic te czy tamte lepsze bo nam np pampers nie odpowiada..
a nie wiem czy wam pislam ale kiedys szukalam opinii o pieluchach i trafil mi sie watek o chusteczkach i kobitka pisala ze niby dziewczynek nie powinno sie myc takimi chusteczkami bo moze dostac zapalenia pecherza...nie wiem na ile w tym prawdy jest...
a rzeczy do szpitala typu pampersy, podklady itp kupie w przyszlym tyg bo ciuszkow mam mnostwo na 56 i 62 popralam i nie wiem gdzie to upcham
ps
a co do auta to zadz do mojego i tak mi chcial ze sam dzwonil ze szwecji po znajomych, zeby mi pomoc auto zaholowac
anakol łykam asmagforte i do tego musujacy dwa razy dziennie i sa mniejsze ale sa
ps sory ze z malej litery ale igor spi mi na rekach przez te zeby tak sie dzis meczymy;(
mialam tez przygode z kremem ojlatum ale nie przyniosl efektow....
a sudokrem ciagle stosuje...
aco do husteczek czy pampersow to nie ma co mowic te czy tamte lepsze bo nam np pampers nie odpowiada..
a nie wiem czy wam pislam ale kiedys szukalam opinii o pieluchach i trafil mi sie watek o chusteczkach i kobitka pisala ze niby dziewczynek nie powinno sie myc takimi chusteczkami bo moze dostac zapalenia pecherza...nie wiem na ile w tym prawdy jest...
a rzeczy do szpitala typu pampersy, podklady itp kupie w przyszlym tyg bo ciuszkow mam mnostwo na 56 i 62 popralam i nie wiem gdzie to upcham
ps
a co do auta to zadz do mojego i tak mi chcial ze sam dzwonil ze szwecji po znajomych, zeby mi pomoc auto zaholowac

anakol łykam asmagforte i do tego musujacy dwa razy dziennie i sa mniejsze ale sa
ps sory ze z malej litery ale igor spi mi na rekach przez te zeby tak sie dzis meczymy;(
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez Batmanik.
- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #188713 przez anakol
Vestusiu, ja chyba po takim zestawie też bym biegała na kibelek

Spędziłam dzisiaj pół dnia czytając o pieluszkach i chyba też na początku spróbuję tych Pampers Premium Care (te białe). Jedyne co mnie niepokoi, to że dużo osób pisze, że kupa się lubi im wylewać przez plecki - moja koleżanka mi mówiła to samo o Pampersach, że lepsze są Huggies, bo są wyższe z tyłu. Mam nadzieję, że ten problem dotyczy starszych dzieciaczków i przy noworodku będzie OK
Co do kąpieli, to koleżanka lekarka radziła mi myć na początku w samej wodzie. Chyba zrobię tak, że kupię to Oilatum do kąpieli, ale nie będę stosować za każdym razem - czasem wodą, a czasem tym. Na po kąpieli chcę kupić Oilatum Soft Crem, bo oliwek nie znoszę
Muszę też poczytać o tym Oillan co Madzia pisze, nie słyszałam o tym, a jeśli jest tańsze a skład ten sam, to na pewno warto.
Sudokremu nie kupuję, bo koleżanka mi doradziła żeby poprosić pediatrę o receptę na taką robioną maść do pupy. Taka maść jest bardzo tania i nie ma żadnych dodatków zapachowych czy innych.
Madzia, ja też uważam, że w domu lepiej przemyć pupę wodą, a chusteczki na wyjście albo jakieś awarie. Sama jak jeździłam pod namiot to sobie kupowałam takie chusteczki dla niemowląt, żeby móc sobie przetrzeć nogi czy ręce i faktycznie lepią się niemiłosiernie.
Ja kupiłam Bambino. Wcześniej myślałam o Huggiesach, ale przeczytałam że się łatwo drą i mamusia zostaje z kupką w dłoni. A Pampersy podobno trudno wyciągnąć pojedynczo z paczki, co jest irytujące. Wiem, wiem, o każdych chusteczkach można znaleźć jakieś kompromitujące ploty
Samą mnie śmieszy, że tak się wczytuję w te opinie. W każdym razie ja mam Bambino.
Fajnie Iva, że już masz gotowe łóżeczko
u nas też już stoi. Pościeli nie kupuję, bo ci znajomi od których mamy łóżeczko mają dla nas pościel i dwa komplety powłoczek, jak będę chciała nowe czy inne to będę dokupywać na bieżąco.
Składaliśmy też dziś wózek na próbę (bo póki co gondolka leży w pudle a stelaż osobno).
A torbę myślałam spakować jakiś miesiąc przed terminem, wcześniej chyba nie urodzę?

Spędziłam dzisiaj pół dnia czytając o pieluszkach i chyba też na początku spróbuję tych Pampers Premium Care (te białe). Jedyne co mnie niepokoi, to że dużo osób pisze, że kupa się lubi im wylewać przez plecki - moja koleżanka mi mówiła to samo o Pampersach, że lepsze są Huggies, bo są wyższe z tyłu. Mam nadzieję, że ten problem dotyczy starszych dzieciaczków i przy noworodku będzie OK

Co do kąpieli, to koleżanka lekarka radziła mi myć na początku w samej wodzie. Chyba zrobię tak, że kupię to Oilatum do kąpieli, ale nie będę stosować za każdym razem - czasem wodą, a czasem tym. Na po kąpieli chcę kupić Oilatum Soft Crem, bo oliwek nie znoszę

Sudokremu nie kupuję, bo koleżanka mi doradziła żeby poprosić pediatrę o receptę na taką robioną maść do pupy. Taka maść jest bardzo tania i nie ma żadnych dodatków zapachowych czy innych.
Madzia, ja też uważam, że w domu lepiej przemyć pupę wodą, a chusteczki na wyjście albo jakieś awarie. Sama jak jeździłam pod namiot to sobie kupowałam takie chusteczki dla niemowląt, żeby móc sobie przetrzeć nogi czy ręce i faktycznie lepią się niemiłosiernie.
Ja kupiłam Bambino. Wcześniej myślałam o Huggiesach, ale przeczytałam że się łatwo drą i mamusia zostaje z kupką w dłoni. A Pampersy podobno trudno wyciągnąć pojedynczo z paczki, co jest irytujące. Wiem, wiem, o każdych chusteczkach można znaleźć jakieś kompromitujące ploty

Fajnie Iva, że już masz gotowe łóżeczko

Składaliśmy też dziś wózek na próbę (bo póki co gondolka leży w pudle a stelaż osobno).
A torbę myślałam spakować jakiś miesiąc przed terminem, wcześniej chyba nie urodzę?
- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #188715 przez Dorciaition
Tak Madziaska, dokładnie- każdy maluszek rośnie w swoim tempie 
No właśnie Majka podobno miała hipotrofię, a jaka spora się urodziła. Też Martę nastraszyli :/ Jaką czuprynkę ma cudną
Suari właśnie takie chusteczki mam. Faktycznie wyjdzie to nie drogo, tym bardziej, że odbierzesz sama.
Pościele obie śliczne
Mojemu Krzysiowi ostatnio spadły 4 kubki jednocześnie. Nie wiem jak on to zrobił, ale jemu przecież mogło się to przydarzyć
Co do mycia dziewczynki chusteczkami nic nie słyszałam, ale podobno nie można cipuszki pudrować, bo proszę może dostać się do środka.
No i o tej kąpieli słyszałam tak jak Anakol, że najlepiej w samej wodzie na początku, albo mydłem szarym. Na początek bez żadnych kosmetyków.

No właśnie Majka podobno miała hipotrofię, a jaka spora się urodziła. Też Martę nastraszyli :/ Jaką czuprynkę ma cudną

Suari właśnie takie chusteczki mam. Faktycznie wyjdzie to nie drogo, tym bardziej, że odbierzesz sama.
Pościele obie śliczne

Mojemu Krzysiowi ostatnio spadły 4 kubki jednocześnie. Nie wiem jak on to zrobił, ale jemu przecież mogło się to przydarzyć

Co do mycia dziewczynki chusteczkami nic nie słyszałam, ale podobno nie można cipuszki pudrować, bo proszę może dostać się do środka.
No i o tej kąpieli słyszałam tak jak Anakol, że najlepiej w samej wodzie na początku, albo mydłem szarym. Na początek bez żadnych kosmetyków.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez Dorciaition.
- iva 20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #188723 przez iva 20
Ja za bardzo wyboru nie mam bo w tych szwedzkich sklepach to firmy szwedzkie wiec zostaje Pampers
jest jeszcze libero w polsce chyba tez jest ale z tego co syszlaamm nie sa zarewelacyjne wyjdzie w praniu co bedzie najlepsze 
Ja wozek juz zlozony od kiedy go kupilam
spacerowka jest schowana a gondolka juz stoi i czeka na mala hehe

Ja wozek juz zlozony od kiedy go kupilam

- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 7 miesiąc temu #188727 przez madziaska
Majeczka cudo 
Przyszly mi koszule do karmienia, sa naprawde bardzo fajne, gatunkowo duzo lepsze od tych w "zyrafki "
Zatem polecam goraco 
Teraz czekam jeszcze na pizame, szlafrok, pieluchy, no i łóżeczko
Sauri posciel piekna, cena tez
Ale jest naprawde cudna.... Ja za wklad, dwie zmiany poscieli, dwa ochraniacze i dwa przescieradla dalam z przesylka 160 zł. Jestem bardzo zadowolona

Przyszly mi koszule do karmienia, sa naprawde bardzo fajne, gatunkowo duzo lepsze od tych w "zyrafki "

Teraz czekam jeszcze na pizame, szlafrok, pieluchy, no i łóżeczko

Sauri posciel piekna, cena tez

Moderatorzy: ilona