BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 7 miesiąc temu #187500 przez Dorciaition
Madziaska dobrze, ze już jesteś.
Przed chwilą był error. :/

Kurka ja też już sie naczytałam. Dziwi mnie to, że on tak napisał, ale ani słowem o tym nie wpsomniał. Mówił, że dziecko ok, że nie mam się denerwować. No zoabczymy co moja ginka powie.
Własnie wiem, że u Marty Majki stwierdzono to, ale tylko tyle bo nie moge wejśc na wrześniówki :S
Widzę tez tutaj jakieś procenty.
Fl/BPD jest 67,87% a norma jest od 71%, a reszta się mieści. Ojej nie wiem. Wariuję. Chyba juz przestanę czytać bo jeszcze na ciśnienie padnę.

Tabelka. Jak cos zmienić dajcie znać

[img/]

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #187573 przez kima
Tyle się spisałam i wcięło mi posta :angry:

że nie wspomnę o tym, że trzeba tu wchodzić od dupy strony, nie normalnie, tylko jakieś kruczki musze stosować żeby wogóle tu wejść :angry:

AnyAnka jestem z Ciebie dumna, jeśli będziesz potrafiła postawić się w małych rzeczach, to dasz rade jeśli będzie chodziło o ważne sprawy. Od błahostek zaczynaj. Swoją drogą nie pojmuję, czemu niby skarpetki nie muszą być prane, skoro napewno wszystkich pajacyków nie masz z nóżkami, a poza tym po co skarpetki zakładać na ubranie? Ja skarpetki będę zakładała do rampersików, albo spodni, a jak pajacyk z nóżkami, to po co skarpetki?

Aniaa, widzisz nie ma tego złego, gdybyś Ty mu zakazała, to by się obraził, a tak to nie dość, że nie pójdzie na te wygibasy, to jeszcze nie będzie to z Twojej winy :blink:

Ja byłam popołudniu u mamci na ploty. Szkoda, że niektóre z Was, nie mogą, dobrze, że chociaż jest gg, albo telefony, ale wiadomo, że to już nie to samo :P

Ja pranie ciuszków zostawiam na połowe października, bo skoro wypakować mam się pod koniec listopada, to przecież przejdą mi szafą i nie będą takie świeże.

TyszAnka, dobrze, że dałaś znać. Zastanawiałam się ostatnio co u Ciebie i innych milczących nieaktywnych forumowiczek. Wstyd Dziewczynki, proszę dać w końcu znać, hehe :silly:

Do mnie Olcia też pisała, rano i potem, że jedzenie dobre, ale porcje małe. Nikt nie ma takich koszul jak ona kupiła na allegro, więc robi tam rewie mody skubana :)

Luśka, może Twój zrozumie coś, przez tą Twoją przeprowadzkę. Ja z moim mam taki układ, że w tygodniu wraca przeważnie k.20, czasem wcześniej, generalnie, tyle ile musi być. Nie robie mu wyrzutów, ale w czwartek na szkołe rodzenia musi być zawsze, choćby waliło żabami B) no i niedziela, zawsze jest dla nas, nie ma wyproś, choćby się waliło, paliło.

Dorcia, mam do Ciebie prośbę jedną i wielką: nie czytaj już nic na necie, nie zamartwiaj się, przecież lekarz powiedział, że WSZYSTKO WPORZĄDKU, proszę Cię nie wkręcaj się, bo tylko Lenka będzie przez Ciebie smutna i przecież czuje Twój niepokój. Ona sobie rośnie swoim tempem, dziewczynki przeważnie są drobniejsze, poza tym mieści się w skali + -. Nie martw się już Kochana bo Ci nakopie do majtek :kiss:

I na wspólnej nawet oglądałam, nowe odcinki już są, znowu będziemy serialowe dziewuszki :silly:
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #187595 przez aniaa_
Właśnie Dorcia nie nakręcaj się kochana, bedzie dobrze niech Lenka siedzi tam sobie spokojnie i rośnie swoim tempem i wszytko będzie dobrze, zobaczysz pójdziesz na następna wizytę i wszytko bedzie dobrze, brzuszek nadrobi i proporcje tez beda inne :)

A co do tabelki to możesz u mnie zmienić na Wojtusia :) bo narazie zostaliśmy przy tym imieniu, może jeszcze sie nam zmieni :)

Też na wspolniej ogladam, a-ch zaczęło sie, teraz do pracy czlowiek nie chodzi i ja raczej prędko nie pojde to bede siedziała jak stara baba przed tv i seriale cisnęła, a zaraz bedzie jeszcze milion w minute fajny teleturniej :)

kurde chwile posiedzę przed kompem na krześle i mnie od razu plecy bola ;) :(
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #187663 przez madziaska
Dorcia dokladnie nie ma co sie nakrecac, zwlaszcza ze prcenty ok ;) Jest git!!!
Ojj ta tez ciesze sie na seriale ;)
Dobranoc kobitki :)

PS A Lenka jest sliczna :) Juz taka fajna na buzi zaokraglona :)
13 lata 7 miesiąc temu #187680 przez luska
eh dziewuszki , nie wiem jak wy bez mamitek wytrzymujecie .Swoja mam 40km od siebie i totalna załamka.Po prostu przeżyć nie moge , że nie mieszkamy w tym samym mieście :(

Nie będę wam już truła o tym moim , bo jak by to jeszcze o kase chodziło to pol biedy.Ale za niego mógł isc to zrobic np szwagier.To mnie wkurza , ze oni balują , gnija w wyrach do 12 a on chodzi i robi za nich a tak samo to ich jak i jego :angry: :angry:

Ania hhehe to się mężowi nie poszczęściło.Słuszna kara :silly:

docia dzia za uświadomienie .Troszke nie hallo zrobił lekarz.Powinien cie poinformować o wątpliwościach jakich kolwiek.A skoro napisała to znaczy ,ze coś tam mu nie pasuje.Dobrze , ze idziesz do drugiej.Popytasz ja i na pewno rozwiej twoje wątpliwości :) Ale ten ci nie potrzebnie zamieszał w głowie, tacy właśnie są lekarze :dry:

Dziewvczyny zostawcie juz tego dr.Google w spokoju.Bedzie wszystko oki z waszymi dziewuszkami.Musi po prostu musi i koniec kropka :laugh:
13 lata 7 miesiąc temu #187681 przez luska
Widze ,że tylko ja nie ogladajaca jestem ;)
13 lata 7 miesiąc temu #187686 przez kima
Właśnie Luśka, weź się za siebie i chociaż jeden zacznij oglądać. Ja często włączam tv, leci żeby coś za uszami huczało, oprócz tego obowiązkowo music na kompie B) i gwar w chałupie a ja sama i tak cały dzień siedze, sąsiedzi pewnie myślą, że z 10 osób tu mieszka B)

Idę spać, zjedliśmy z moim pizze, chyba mi siadła na żołądku, bo k. 8 ją jadłam na Na wspólnej i jakoś mi tak średnio brzuch funkcjonuje. A to przez Ciebie Luśka, bo Ty mi smaka narobiłaś ostatnio opowieściami o pizzy i chodziła za mną, chodziła, aż sobie w końcu wychodziła :P

Dorcia, właśnie zapomniałam napisać, że Twoja Lenka taka Kochana :) fajna córcia, więc daj jej już spokój z tymi wymiarami, niech rośnie po swojemu, ona ma indywidualną koncepcję na przyrost, nie taką jak chciałby lekarz :silly:

Lecę spać Laseczki,ale nawet nie bardzo jestem śpiąca, pewnie i tak nie prędko zasnę, jak zwykle, a po tej pizzy to już wogóle ;)
13 lata 7 miesiąc temu #187688 przez anyanka
Ja już po kąpieli :) zdążyłam przed deszczem i burzą :P

Tabelki nie widzę :/ Na ostatniej tabelce mnie nie było jeszcze więc czy teraz jestem??

I dziewczyny, proszę Was nie czytajcie tego co piszą na google, bo naprawdę można zwariować czytając te wszystkie historie i co każda "choroba" znaczy. Wiem coś o tym, bo zanim zaszłam w tą ciążę naczytałam się bardzo dużo a potem schizowałam, zresztą niektóre historie pozwoliły mi jakoś przejść przez wszystkie straty Aniołków, ale to tylko niektóre. Bo resztę niestety pamiętam po dziś dzień i jak widzę, że z moim dzieckiem coś jest nie tak to wpadam w panikę :/
13 lata 7 miesiąc temu #187725 przez iva 20
hejka :kiss:
ja poprostu wykonczona jestem a jest ranek :(
wstalam o 5 bo mala sie wiercila a jak pozniej chcialam zasnac to wychodzilo tak ze odkryta bylam i sie co chwile przykrywalam i mi zimno bylo wiec sobie nie pospalam :(
czytalam was ale juz nic nie pamietam hehe :silly:
aaaa dorcia brzusio przesliczny i sie nie zamartwiaj tymi glupotaami bo jest wszystko w porzadku :) u mnie pogoda jak to sie mowi pod psem zimno deszczowo bylam rano po mleko to w bluzie mi bylo zimno :cheer: ale super jeszcze troszke i male maluchy beda z nami :laugh:
13 lata 7 miesiąc temu #187753 przez aniaa_
A dzień dorby bardzo :)

Ja właśnie wcinam śniadanko chociaż nie spie juz od 8 :ohmy: u mnie pogoda cudna, słonko świeci i nie jest za gorąco :)

Anyanka tabelka jest pod Dorci suwaczkiem :)
13 lata 7 miesiąc temu #187775 przez luska
hej laseczki
Kima chyba jednak nie da rady.Nie jestem zwolenniczka tv.Odzwyczaiłam sie.U mnie chodzi tv max 2 razy dziennie.Rano wiadomości i wieczorem Tomm i Jerry ;) Juz zrezygnowaliśmy z satki bo i tak nie oglądamy mamy chyba 4 kanały i styka :laugh:

A z ta pizza to wariacja bo ja bym ja tylko jadła .Ale dobrze , ze do pizzeri nie jest blisko bo bym żarła codziennie B) Dwa razy tak mnie pieklilo , ze sama robiłam .No i na śniadanie wiecznie zapiekani robie :P

Moj juz od ranna na spacerku z dziadkie a ja sie lenie.Obiadek jest , wczoraj mamci posprzatalam.A i teraz nie mam co z soba zrobic B)
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #187789 przez vestusia
Hello Dziewczęta :)

Witam w ten wtorkowy, dość słoneczny dzień :)

Sporo naskrobałyście :)

Jeżeli chodzi o mnie to nocka jakaś nieprzespana. Co 2 godziny siku, potem zanim zasnęłam to znowu troszkę czasu minęło, i potem znowu siku, i potem znowu zasnąć....

Dorcia, wiem, że ciężko myśleć pozytywnie, skoro lekarz wspomniał cokolwiek o tej różnicy w brzuszku. Gdyby w ogóle o tym nie mówił, nie byłoby sprawy, a tak to siedzisz i myślisz. Ja też jestem zdania takiego, jak Madziaska i cała reszta. Skoro wymiary Lenki mieszczą się w granicach błędu, to musi być dobrze. Każda dzidzia rośnie w swoim indywidualnym tempie i to wszystko. Jestem pewna, że jest wszystko dobrze. A wujek Google czasami za dużo niepotrzebnych informacji wyświetla i tylko się nakręcamy.

Dzięki za info o tej wanience. Mnie też lepsza i ładniejsza wydawała się taka tradycyjna i bardziej mi się podoba.

Co do kosmetyków tutaj to ciężko mi powiedzieć, bo prawdę mówiąc nie orientowałam się w .pl jakie tam są ceny. Zakup kosmetyków zostawiam na ostatni moment, więc pewnie i tak kupię je u siebie.

No i z tymi ciuszkami to dokładnie tak, jak piszesz Dorcia - niektóre te w promocji opłaca się kupić, ale dużo jest takich, że cena wychodzi większa niż u nas, więc szkoda mi kupować tutaj. I dziękuję za informacje odnośnie ciuszków. Dokupię kilka par śpiochów i półśpioszków i będzie git, a jeżeli chodzi o jakieś inne rzeczy, no to już w większych rozmiarach.

Luska tak to z facetami jest. Nio ale... jesteś teraz u Mamci i trzeba się tym cieszyć. A Twój może też zrozumie dlaczego pojechałaś do Mamci.

Kurcze, piszecie o serialach a ja nie mogę oglądać. A tak oglądałam zawsze "M jak Miłość", "Na wspólnej"... kurka... będę miała ponad dwa tygodnie zaległości. Grrrr....

Uciekam Kochane, życzę Wam miłego dzionka i do napisania :)
13 lata 7 miesiąc temu #187795 przez Dorciaition
Dzien Dobry Mamuśki :)

A ja jeszcze w łóżeczku :) Dziś spaliśmy osobno, wiec przetransportowałam sie teraz do duzego pokoju przed tv :)

Ok, nie będę Wam już marudzić. Kochane jesteście :kiss:
Kima :silly: :kiss:

Na Wspólnej też oglądam ;) Jutro Top Model. Chyba z domu nie wyjdę, bo ciągle coś w tv. Krzysiek chciał żebym z nim gdzieś wczoraj jechała o 18. Oszalał. O tej godzinie jest Pierwsza miłośc ;)

Luśka wow, nie oglądasz nic? Moze to i lepiej. Przynajmniej nie siedzisz ciągle przed tv i nie zajadasz ;)
Miło jest czytać, że się lenisz :) I tak powinno być. :)

Luśka 7 okienko! :lol: :lol:

Iva spróbuj jeszcze pospać. Może się uda.

Wczoraj przez ten error tabelki nie mogłam wkleić. Już się poprawiam.

Alanek[*] :(
13 lata 7 miesiąc temu #187814 przez kima
Hej Laleczki :)

Vestusia, ciesze się, że masz umiar w zakupkach :) rzeczywiście za granicą bez przecen to nie ma żadnych rewelacji, w Polsce na naszym allegro są atrakcyjniejsze ceny :) Mam nadzieję, że sobie tam odpoczniesz Kochana, poplotkujesz za wsze czasy z Mamcią, oj ja nie wiem co bym zrobiła, gdyby moja było za granicą, mam w niej duże oparcie :)

Dzwoniłam do Olci przed chwilką, wszystko u niej dobrze, czeka na jakieś badania. Prawdopodobnie jutro już wyjdzie, ogólnie czuje się dobrze i rośnie druga akrobatka, bo na godzinę Ola naliczyła 30 ruchów i tak się wierciła, że aż czujnik z Ktg spadł :lol:

Takiego mam lenia dzisiaj, że masakra, pogoda kiepska, zimno, nawet nosa się nie chce wychylać :P Ten tydzień mam pracowity, bo od dzisiaj będziemy z mamą już zaczynały robote. W sobote mam to wesele, mojej siostry nawiasem mówiąc, ale to nie będzie w sumie wesele, tylko po ślubie obiad i ciasto, generalnie wieczorem pewnie już będę w domciu. Takie małe, kameralne przyjęcie dla najbliższej rodziny. Więc w sumie jest mi to nawet na rękę, bo ja z moim brzucholkiem to wiadomo, bez rewelacji, pewnie nie byłabym królową parkietu B)

E nie wiem chyba idę się położyć na chwilkę i poczytać "W oczekiwaniu na dziecko" bo chcę ją koniecznie skończyć przed rozwiązaniem, a jest dosyć długa :blink:

Obiadku dzisiaj nie musze robić, bo od mamci mojej wzięłam sobie wczoraj leczo z cukini, uwielbiam :S

Miłego dnia dziewczynki Kochane moje :)
13 lata 7 miesiąc temu #187826 przez aniaa_
A ja zaraz planuje wciągnąc jakąs kawusie, bo jakoś tak dzwinie dzisiaj sie czuje, a synus tez jakoś tak mało dzisiaj ruchliwy :( nie lubie jak ma takie dni bo sie bardzo denerwuje, i mam dzień do .... wtedy.
Ja dzisiaj też mam luz z obiadem bo mojego nie bedzie :) wiec ugotuje ryż i jakis sosik gotowy :woohoo: z Pudliszki :laugh: z cyckiem :laugh:
Właśnie zrobiłam małemu dodatkowe miejsce w komodzie bo sie już nie mieściłam z jego ciuszkami, jak tak dalej bedzie to chyba moje rzeczy w torbach wylądują :laugh: bo powoli nie mieszacze sie w szafach :laugh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia