BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 miesiąc temu #188837 przez aniaa_

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #188838 przez anyanka
Iva gratuluję 8 miesiąca :)

Ja pewnie kupię dla malucha Bambino bo można od pierwszego dnia używać i nie uczula. Chociaż zamierzam również kupić penaten w niebieskim pudełku, nadaje się i na zaczerwienioną pupę i na popękane brodawki (gdyby były).

Aniaa_ a o jakich kosmetykach mówiła położna??
Fajna pościel :)

Ja swojej torby jeszcze nie spakowałam ani dla małego. W końcu trza to zrobić, żeby w panikę nie wpaść potem :)

Suari ja mam takie same chusteczki pampers. Siostra mi mówiła że dobre są nawet do bardzo delikatnej skóry dziecka :)

Co do chusteczek przy dziewczynkach to ja jak przewijałam swoje siostrzenice to normalnie używałam chusteczek i żadna nie miała zapalenia pęcherza, więc nie wiem skąd ta babka to wzięła :)
13 lata 3 miesiąc temu #188840 przez kima
Hehe, synek cały czas kopie, w dzień, w nocy, sama nie wiem kiedy on wogóle śpi :ohmy: i ciągle się przekręca, wydaje mi się, że nie jest główką w dół, ale on ciągle się jakoś przeciąga, czasem taka jakby się normalnie przeturlywał w tym brzuchu. Badał mi też tętno płodu, tym uchem takim i mówił, że ruchy wporządku.
13 lata 3 miesiąc temu #188841 przez aniaa_
Anyanka położna własnie mowiła o oliwce Bambino, że jest najlepsza i od wielu lat używają jej na oddziele i nic sie nigdy nie działo :) żadnych uczuleń.
13 lata 3 miesiąc temu #188845 przez anyanka
Acha :) Myślałam też o ziajce ale nie wszystkie kosmetyki dla maluchów są od pierwszego dnia :/

Moje dziecię jest w poprzek. 1,5 miesiąca temu odwróciło się główką w dół a teraz z powrotem głową do góry. Mam nadzieję że przed porodem z powrotem pójdzie głową w dół. Mojej siostrze to kazali rodzić pośladkowo ale w ostatniej chwili mała odwróciła się głową w dół :)

Aniaa a mówiła Wam położna o porodzie jak dziecko będzie ułożone miednicowo?? Czy każą pierworódkom rodzić naturalnie czy robią cc??
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #188846 przez Suari
anyanka- to czy naturalnie czy cc to pewnie zależy od szpitala, tak mi się wydaje.

www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,1326667.html
13 lata 3 miesiąc temu #188849 przez aniaa_
U nas w szpitalu jak jest położone miednicowo to tylko CC, mowiła, że zaden lekarz nie bedzie ryzykował,a zwłaszcza jak jest pierworódką, za duże zagrożenie.

A mój synek tez chyba leży w poprzek, bo kure z boku dostaje kopniaki (łaskoczą mnie)i dzisaj miałam na wysokości pepka 2 gulki i tak myśle że to była główka i pupcia (wcześniej jak był tak ułożony to, to samo sie działo z moim brzuchem), a w czwartek jak byłam na wizycie to leżał głową w dół i wtedy dostawałam po żebrach
13 lata 3 miesiąc temu #188853 przez kima
U mnie jeśli jest położone miednicowo to też tylko cc, za duże ryzyko.
13 lata 3 miesiąc temu #188859 przez Suari
Ostatnio też mi lekarz powiedział, że cc.

Doczytałam, że aby rodzić naturalnie przy miednicowym to trzeba spełniać określone warunki, no ale mamy jescze sporo czasu żeby namówić dzidki do obrócenia się tak jak trzeba ;)
13 lata 3 miesiąc temu #188864 przez aniaa_
Suari jaki masz piekny opis nad suwaczkiem, aż mi sie łezka zakręciła :blink: :blush:
13 lata 3 miesiąc temu #188866 przez Suari
nie chlip, bo kompa zalejesz ;)
13 lata 3 miesiąc temu #188870 przez Dorciaition

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniaa fajna ta pościel. Kurka, tyle tego, że zdecydować się nie mogę.

Suari, a dlaczego nie mozesz jeść teraz gofrów?

Nasze dzieciątka mają jeszcze sporo czasu do obrócenia się, więc wszystko jeszcz możliwe :)

Kurka, ci z allegro chcą żebym zapąłciła za te dwie kiecki, ale po co mi. Muszę jutro tam zadzwonić.

Alanek[*] :(
13 lata 3 miesiąc temu #188872 przez kima

13 lata 3 miesiąc temu #188875 przez Suari
Dorcia- bo mam nietolerancję glukozy i muszę być na diecie do końca.
13 lata 3 miesiąc temu #188876 przez aniaa_
Ja tez chce GOFRYYYY :silly: :silly: :silly: :silly:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży