- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #188731 przez Suari
madziaska napisał:
to dawaj szybko linka do tych koszul, bo nie chce mi się szukać po całym forum
najpierw muszę kupić jakąś pościel razem z wypełnieniem, a tą co pokazywałam to jako drugi komplet
Majeczka cudo
Przyszly mi koszule do karmienia, sa naprawde bardzo fajne, gatunkowo duzo lepsze od tych w "zyrafki "Zatem polecam goraco
Teraz czekam jeszcze na pizame, szlafrok, pieluchy, no i łóżeczko
Sauri posciel piekna, cena tezAle jest naprawde cudna.... Ja za wklad, dwie zmiany poscieli, dwa ochraniacze i dwa przescieradla dalam z przesylka 160 zł. Jestem bardzo zadowolona
to dawaj szybko linka do tych koszul, bo nie chce mi się szukać po całym forum

najpierw muszę kupić jakąś pościel razem z wypełnieniem, a tą co pokazywałam to jako drugi komplet

Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez Suari.
Temat został zablokowany.
- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #188737 przez Suari
madziaska napisał:
to też noszę się z zmiarem kupna jej i też je oglądałam wcześniej
w takim razie pewnie zamówię
allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-d...s-m-i1782121951.html
to też noszę się z zmiarem kupna jej i też je oglądałam wcześniej

- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #188752 przez Dorciaition
Suari napisał:

Zapraszam na gofry bo właśnie robie
Głupie te dziewczyny
Madzia a jak bluzeczka? Też już doszła? To chyba od tego samego, co koszula tak?
Dziewczyny pamiętajcie też o Tantum Rosa. Właśnie wyciągałam plaster z apteczki i zobaczyłam. Bardzo przydatne po porodzie.
Widzisz Dorcia- Marta jest najlepszym przykładem
i bądź optymistką

Zapraszam na gofry bo właśnie robie

Głupie te dziewczyny

Madzia a jak bluzeczka? Też już doszła? To chyba od tego samego, co koszula tak?
Dziewczyny pamiętajcie też o Tantum Rosa. Właśnie wyciągałam plaster z apteczki i zobaczyłam. Bardzo przydatne po porodzie.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez Dorciaition.
- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #188755 przez anakol
A ja lecę do mamy na kotleta 
Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj na wizycie okazało się, że moja mała też się odwróciła główką do góry, czyli miednicowo. W sumie to nie wiem, czy dalej tak leży, bo w nocy się strasznie kręciła, czułam ją tak jakby właśnie zmieniała pozycję, wypychając przy okazji w różne strony mój brzuch
A teraz kopki czuję jakby u góry.
Czy Wy potraficie rozpoznać jak Wasz dzidź leży po tym jak go czujecie? Bo ja zupełnie nie i nie wiem, czy to normalne, czy tylko ja jestem taka mało wrażliwa na swoje dziecię

Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj na wizycie okazało się, że moja mała też się odwróciła główką do góry, czyli miednicowo. W sumie to nie wiem, czy dalej tak leży, bo w nocy się strasznie kręciła, czułam ją tak jakby właśnie zmieniała pozycję, wypychając przy okazji w różne strony mój brzuch

Czy Wy potraficie rozpoznać jak Wasz dzidź leży po tym jak go czujecie? Bo ja zupełnie nie i nie wiem, czy to normalne, czy tylko ja jestem taka mało wrażliwa na swoje dziecię

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 6 miesiąc temu #188757 przez Dorciaition
Anakol smacznego 
Moja też była główką na dole. Wtedy czułam jej ruchy nisko, ale odkąd się obróciła kopie mnie powyżej pępka.

Moja też była główką na dole. Wtedy czułam jej ruchy nisko, ale odkąd się obróciła kopie mnie powyżej pępka.
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #188760 przez kima
Hej Mamcie, witam ponownie 
Wróciłam niedawno, zjadłam obiad i chwile mi zeszło, zanim Was nadrobiłam.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Co do mycia pupy Dzidziusiów też uważam tak jak Madzia, najlepsze to woda i mydło, a chusteczki na wyjścia, tak okazjonalnie. Tak nam położna mówiła na szkole rodzenia, ale sama na własnych przykładzie wiem, jak czasem używam tych nawilżających dla Dzidziusiów, żeby się odświeżyć na jakimś wyjeździe, że nie jest to wcale takie komfortowe. A jak Dzidziusiowi przyjdzie takimi pupe kilkanaście razy na dzień przecierać? napewno nie bedzie mu wygodnie.
Suari też słyszałam o tym, że do wody nie trzeba nic dolewać. Poza tym na początku Dzidziusia można kąpać ok. 3 razy na tydzień (w sensie wkładać do wanienki i polewać wodą), a tak to na sucho (czyli normalnie myć, ale nie spłukiwać w wanience, tylko moczyć myjkę i wycierać z mydełka). Tak na na szkole rodzenia przynajmniej mówili, że Dzidziuś ma bardzo delikatną skórę i tą florę się mu ściera. I koniecznie nie wycierać tylko osuszać, dociskać ręcznik.
Ja do szpitala spakuję się dopiero w październiku, myślę, że zdąże. I za miesiąc mam zamiar mieć już łóżeczko i wózek, żeby nie zostawiać na ostatnią chwilę, jakby czasem trzeba było wcześniej do szpitala pójść, różnie może być...
Dorcia, nie wiem czemu Twój Kris taki niewyrozumiały dla Ciebie.. uświadom go, że kobieta w ciąży to jest dosyć zakręcona i różne rzeczy mogą się zdarzyć. Ja dzisiaj koleżance opowiadam, że pod koniec września będę miała rentgena
ona tak patrzy i mówi "a to wolno w ciąży?" a mi o usg oczywiście chodziło

Co do serii kosmetyków to rozważam bambino, albo nivea, ale mam sporo próbek ze szkoły rodzenia tych huggiesów i johnsona, zobacze jak Dzidziuś przyjmie. Ewentualnie oliwkę spożytkuję dla siebie a kremem na odparzenia posmaruję sobie pięty gdyby uczuliło Dzidziulka
Te pampersy premium care obczajałam w realu, chyba kupie jedną paczkę, ale chyba huggisy mają ten fajny przód na pępuszek? W każdym razie te premium care jak patrzyłam na opinie, to pisze, że właśnie wchłaniają tą rzadką kupkę niemowlaczka. A tak naprawdę to pewnie trzeba będzie wypróbować i wtedy stwierdzimy co i jak, a skończy się na tym, że jednym z nas podpasują, a innym nie
Aleksandra mi pisała, że robią jej Ktg, kończy dzisiaj Luteine, ale nadal musi brać antybiotyk i ten drugi dopochwowy. I kazała wszystkie Mamusie pozdrowić

Wróciłam niedawno, zjadłam obiad i chwile mi zeszło, zanim Was nadrobiłam.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Co do mycia pupy Dzidziusiów też uważam tak jak Madzia, najlepsze to woda i mydło, a chusteczki na wyjścia, tak okazjonalnie. Tak nam położna mówiła na szkole rodzenia, ale sama na własnych przykładzie wiem, jak czasem używam tych nawilżających dla Dzidziusiów, żeby się odświeżyć na jakimś wyjeździe, że nie jest to wcale takie komfortowe. A jak Dzidziusiowi przyjdzie takimi pupe kilkanaście razy na dzień przecierać? napewno nie bedzie mu wygodnie.
Suari też słyszałam o tym, że do wody nie trzeba nic dolewać. Poza tym na początku Dzidziusia można kąpać ok. 3 razy na tydzień (w sensie wkładać do wanienki i polewać wodą), a tak to na sucho (czyli normalnie myć, ale nie spłukiwać w wanience, tylko moczyć myjkę i wycierać z mydełka). Tak na na szkole rodzenia przynajmniej mówili, że Dzidziuś ma bardzo delikatną skórę i tą florę się mu ściera. I koniecznie nie wycierać tylko osuszać, dociskać ręcznik.
Ja do szpitala spakuję się dopiero w październiku, myślę, że zdąże. I za miesiąc mam zamiar mieć już łóżeczko i wózek, żeby nie zostawiać na ostatnią chwilę, jakby czasem trzeba było wcześniej do szpitala pójść, różnie może być...
Dorcia, nie wiem czemu Twój Kris taki niewyrozumiały dla Ciebie.. uświadom go, że kobieta w ciąży to jest dosyć zakręcona i różne rzeczy mogą się zdarzyć. Ja dzisiaj koleżance opowiadam, że pod koniec września będę miała rentgena

Co do serii kosmetyków to rozważam bambino, albo nivea, ale mam sporo próbek ze szkoły rodzenia tych huggiesów i johnsona, zobacze jak Dzidziuś przyjmie. Ewentualnie oliwkę spożytkuję dla siebie a kremem na odparzenia posmaruję sobie pięty gdyby uczuliło Dzidziulka

Te pampersy premium care obczajałam w realu, chyba kupie jedną paczkę, ale chyba huggisy mają ten fajny przód na pępuszek? W każdym razie te premium care jak patrzyłam na opinie, to pisze, że właśnie wchłaniają tą rzadką kupkę niemowlaczka. A tak naprawdę to pewnie trzeba będzie wypróbować i wtedy stwierdzimy co i jak, a skończy się na tym, że jednym z nas podpasują, a innym nie

Aleksandra mi pisała, że robią jej Ktg, kończy dzisiaj Luteine, ale nadal musi brać antybiotyk i ten drugi dopochwowy. I kazała wszystkie Mamusie pozdrowić

- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #188806 przez aniaa_
Ja własnie dzisiaj zakupiłam taka pościel
allegro.pl/11-el-posciel-z-aplikacja-120...isy-i1805217836.html w sumie to planowałam kupić tylko wypełnienie, bo dostalam od teściowej 5 zmian pościeli, ale jak pomyślałam, że do tego jeszcze trzeba tak czy inaczej kupić pościel do wózka i rożeki w sumie ochraniacz na szczebelki tez fajana rzecz, to pomyślałam, że oddzielnie wcale nie taniej mnie wyniosą te rzeczy i kupiłam komplet, kolor piaskowy kratka wzor 318 miś
tym badziej że już wczesniej sie na to czaiłam 

Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez aniaa_.
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #188818 przez Suari
Ja tam mniej więcej wiem jak mój mały jest ułożony, ale poznaje tylko po tym, że rozpych mi się w brzuchu na boki i często wsadza mi coś, chyba rączkę, pod żebra aż boli. Ostatnio też był ułożony miednicowo. A od pary dni to nie wiem co wyprawia, bo brzuch mi chodzi na wszystkie strony, więc może zmienia pozycję
ale jak układam się na lewym boku to coś mu się nie podoba za bardzo, bo zaczyna wtedy ruszać się bardziej.
Dorcia- z przyjemnością zjadłabym gofra, ale pewnie będę mogła dopiero po porodzie.
kima- to rzeczywiście długa ta przerwa między wizytami, ale może jak wszystko dobrze to starczy.

Dorcia- z przyjemnością zjadłabym gofra, ale pewnie będę mogła dopiero po porodzie.
kima- to rzeczywiście długa ta przerwa między wizytami, ale może jak wszystko dobrze to starczy.
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona