BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 miesiąc temu #188954 przez vestusia
Ale tu produkujecie :)

Komp mamy prawie się zagotował od tych wiadomości ha, ha, ha :D

Dorcia Ty Łobuzie, dlaczego zepsułaś kuchenkę? Przecież Krzyś dobry i zabiera Cię czasem do miasta coś zjeść :P A tak poważnie to też niezły z niego agent, skoro jednocześnie rozbił 4 kubki. Też nie wiem, jak to zrobił :) I niby to kobieta w ciąży taka zakręcona, a on co? :) Z tymi sukienkami wytłumacz sprzedawcy, żeś zakręcona, na pewno zrozumie :D

Kima Ty to też aparatka jesteś. Rentgen zamiast usg? Koleżanka pewnie w szoku była he, he, he :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moja Zuza to chyba też nie ma spania. Dzisiaj to chyba przeszła samą siebie. Ja jestem dziś nie do życia, nawet nie mam siły ręką ruszyć, bo choroba rozkłada mnie na całego. Kuźwa, a już zdrowiałam i z powrotem coś mnie dopadło. Nie wiem o co kaman. A Zuza na całego kopie non stop. Może w nocy pośpi.
Ja w sumie myślę, że jest ułożona główką do dołu. Ale są momenty, że kopie jednocześnie po obu stronach brzucha (albo wypycha rączki) i chyba na żadnym boku nie pasuje jej jak leżę. Mam wrażenie, że wówczas od strony materaca wypycha coś (rękę?) i jednocześnie z drugiej strony to samo. Ja ją dotykam a jej się chyba zbiera na zabawy. Ciekawe jak to będzie po porodzie.

Mój gin mówił, że ułożenie miednicowe to też wskazanie do cc, jednak po chwili zaczął prawić kazania i przywoływać jakieś tam przykre przypadki odnośnie cc, że to nie jest rozwiązanie i w ogóle. Nie wiem o co mu chodziło i chyba miał wtedy jakiś gorszy dzień :)

Z tymi praktykantami na wizytach to faktycznie przechlapane. Madziaska, Tobie też pojechał po majtach :)

Macie rację, że pogoniło mnie w nocy z powodu tej mojej mieszanki wybuchowej. Pewnie zdrowy człowiek też leciałby na kibel, a co dopiero kobieta w ciąży :D Ale co ja zrobię, że to wszystko takie dobre jest :D

Chociaż powiem Wam, że mały apetyt mam u mamy. Nie jestem głodna, mało jadam. Może to przez tę chorobę tak organizm mało potrzebuje. Na razie przytyłam chyba około pół kilograma, albo mniej. Ciekawe ile u gina waga pokaże. Ale to dobrze, będzie mniej do zrzucania :)

Kurka, a ogląda któraś z Was eMKę? (M jak Miłość) Albo Przepis na życie?? Jej, jak wrócę, muszę koniecznie obejrzeć przynajmniej ten ostatni serial na necie, bo zwariuję. Bardzo go lubię i nie wiem, co się w nim dzieje hi, hi, hi :D

Mój wózeczek tak jak Ivy również stoi w pokoju, wszystko w nim wyprane i czeka na Zuzolka. I też tak, jak Madziaska, nie kupuję pościeli do wózka, bo w zimie to śpiwory, kombinezony, a na wiosnę to pewnie już wersja spacerowa :)

Z tymi chusteczkami do pupki to pewnie nawet nie wpadłabym na to, że lepiej nie używać cały czas. Wydawało mi się, że tak trzeba. Ale pewnie macie rację, bo co za dużo chemii to też niezdrowo.
Ja z kolei gdzieś czytałam, żeby nie stosować oliwek. Że lepiej jakieś kremy, bo oliwki zatykają skórę, ona nie oddycha i nie jest to dobre dla dzidzi. No ale pewnie jakąś jedną kupię, żeby była.

Chyba faktycznie dobrze kupić kosmetyki z jednej firmy, bo jak coś uczuli to łatwiej będzie dojść, który kosmetyk jest temu winien.

No nic. Mnie rozkłada choroba, źle mi dzisiaj, gardło boli, kinol zatkany. Mam po prostu dość. Oczy łzawią, a syrop dawno wypity. Grrrr.... Muszę to jakoś przetrwać.

Kolorowych snów Wam życzę i do napisania jutro :)
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #188977 przez Batmanik
wlasnie dzwonil mechanik i pojdzie albo 100zl albo 500zl :angry: zalezy czy chce od razu wymieniac wszystko...
a co do polozenia to moja znajoma miala termin na 23tego sierpnia a 16tego miala wizyte i jak mala byla glowka w dol tak zrobila psikusa i sie odwrocila i lekarz dal jej skierowanie do szpitala bo mogli oczywiscie czekac zeby sie odwrocila ale bali sie ze w razie boli bedzie za pozno na cesarke...

a i mialam wam pisac ale ni chcialam Was martwic bo to jak kobieta w ciazy zaraz sobie wbija do glowy nie potrzebnie
a wiec jak dowiedzialam sie po czasie ze moja dawna znajoma 3 lata temu rodzila majac 20 lat- dodam ze jest szczupla- i byla szykowana do cc ale lekarz stwierdzil ze jest mloda i ma rodzic naturalnie i skonczylo sie ze corcia utknela w kanale rodnym z niedotlenieniem , martwica i na dodatek ma padaczke lekowa czy jakos tak...i to wszystko prze lekarza..
a moja niunia jest chyba nadal glowka w dol bo tak tez ruchy czuje..
jeszcze pol godz i moge isc lulki jak wezme tabletki....
takze do jutra!!!
PRZESPANEJ NOCY!!!
13 lata 3 miesiąc temu #188988 przez anakol
Ha, Dorciu, jeśli chodzi o towarzyszenie w jedzeniu to zawsze możesz na mnie liczyć ;) wróciłam z małego spacerku i właśnie myślę co tu wszamać. Na zapitkę kupiłam sobie Sprite'a :)

Batmanik, nam też auto wczoraj zaczęło wydawać dziwne odgłosy, zawieźliśmy do mechanika i dzisiaj dzwonił, że się rozeznał i będzie kosztowało 1200 zł bo musi części zamówić :dry: tak to jest z tymi autami, nagle coś się podzieje i kasa znika z konta.
13 lata 3 miesiąc temu #189015 przez luska
Ale , zecie naklikałay szalone :P
Własnie nadrabiam hehe:)Dobrze bo o 23:56 kończy się aukcja.Będę miała co robić :lol:

Ania co do kosmetyków to właśnie miałam na początku nivea bo najlepsze sratata i się zawiodłam.Dużo lepsze sa z hippa , zwłaszcza mleczko nawilżające.Młody po nim ma skore naprawdę jak jedwab.Ale teraz tez się na emolienami zastanawiam.Nie oszukujmy się wygodniejsze, mniej roboty, ale minus dzidza nie ma masowanka po wieczornej kąpieli(chociaż tu znowu od dzidzi wszytko zależy, bo moj nie był i do dziś dnia nie jest wielbicielem masaży i rożnego rodzaju smarowanka B) Po jonson baby miał uczulenie(nie jest alergikiem)Ale po 3 dniach przeszło B)

A dziś była promocja w realu za 6x52sz 26zł, dokładnie taki jak Sauri linka podała.Wiec wzięłam , jeść nie woła a się przyda :lol: :lol:

Madzia powiem ci , ze teraz Olowi pupkę myje woda bo mi jest wygodnie dupsko pod kran , niż walczyć z fikającymi nogami, a jak by malutki to ciężko było dlatego u nas się sprawdziły chusteczki :)

Docia widzisz , nie ma sie co martwic laska się tez stresowała a ma zdrową córunie .Kobietko u ciebie tez tak będzie :lol:

Madzia ja rowniez dziekuje za linka.Chłop ma kasę .Wiec trzeba kuc puki gorące :lol: :lol:

Nadrobie jutro bo mój mi tu dupę truje , ze spać hehe jasne ja już wiem o co mu chodzi :woohoo: .

Ale się pochwale wygrałam aukcje xladera hehe zajebiście się ciesze bo właśnie zaoszczędziłam jakieś 1500zł :lol: :lol: A się nastawiała na co najmniej tygodniowe walki z allegro a tu proszę
13 lata 3 miesiąc temu #189052 przez madziaska
Ojj z tymi autami to tak jest, ale ja mam dobrze, bo mąż wszystko przy samochodzie zrobic potrafi ;)
Lusia z myciem pupki chodzilo mi nie, aby wkladac mala pod kran. Sioranalewala do miseczki ciepla wode i pieluszka myla pupulke ;) Owocnej nocki Luska ;) No gratuluje wygranej aukcji ;)
13 lata 3 miesiąc temu #189114 przez iva 20
Witam Dziewczyny :kiss:
Ja juz nie spie i tak dlugo spalam i nie wstaje juz w nocy odbardzo dawna malachyba nie siedzi na pecherzu :lol:
Dzisiaj nie mam pojecia co bede robic pogoda nie zaciekawa dobrze tylkoze deszcz nie pada :ohmy:
Sniadanko juz zjadlam pranko nastawilam :side:
wczoraj sie poklucilam z moim poprostu w tym domu szlak mnie trafia nie ma sie do kogo odezwac maz wczoraj przyszedl z pracy to tak samo sie malo odzywal a ja mysle sobie ze siedze tylko w domu i nie ma geby do kogo otworzyc powiedzialam mu tylko tyle ze od nikogo laski nie potrzebuje i przy porodzie chce byc sama ze nikt mi do szczescia nie potrzebny....
rano mi napisal kartke ze przeprasza....
ehh niekiedy bzika w tym domu dostaje
13 lata 3 miesiąc temu #189139 przez kima
Matko Iva u Ciebie już 8-smy wskoczył - gratuluję :) a z tymi chłopami to tak jest, ja nie powiem, bo na mojego ogólnie nie narzekam, jest naprawde kochany i czuły, co wieczór bajka do brzuszka i co ciekawe, to mały szaleje że brzuch tylko na prawo i lewo, a jak on zaczyna czytać bajeczke i położy ręke na brzuchu to 10 minut i nie ma dziecka w brzuchu, cisza normalnie B) mi się wydaje, że Mały się już do tych bajek przyzwyczaił i tylko na nie czeka, żeby zasnąć :) A wracając to chłopa, to czasem kompletnie nie rozumie o co mi chodzi, ja sie potrafie przez coś poryczeć i przez 2 dni przeżywać, a on nawet się nie kapnie o co wogóle chodzi :side:

Madzia, lubie w Tobie to, że Ty zawsze na każdą okazję masz odpowiednią listę :blink: ja bym dodała do Twojej jeszcze jakiś tonik do twarzy i płatki kosmetyczne i słyszałam, że świetną sprawą jest mgiełka do twarzy, że bardzo odświeża, gdy się rodzi np.12 godzin :silly: i koniecznie papier toaletowy, bo gdyby przypadkiem brakło, a my po lewatywie napewno będziemy miały duże potrzeby :silly:

U mnie pogoda znowu kiepska, pochmurno i zimno, napewno ciepła nie będzie. Ale to nic, bo zaplanowałam sobie, że wyczyszczę sobie chodniczki w łazience, bo nie są już takie czyściutkie jak wtedy gdy były nowe. A na obiadek chyba zrobie placki ziemniaczane, bo szybko i tak mam smak już od kilku dni. I może jeszcze rosół nastawie jak mi się zechce, ale zobacze :silly:

Luśka, mam nadzieję, że była upojna noc, po tych wszystkich waszych kłótniach, godzenie zawsze jest najmilsze B)

Aha i daj link na ten wózio co wylicytowałaś, bom ciekawa :P
13 lata 3 miesiąc temu #189155 przez Batmanik
hejka!!
o tej porze taka cisza...
u na stez pochmurno:(
noc nie przespana bo mecza Igora zabki:(
Luska pochwal sie woziem no i gratulacjie nic nie cieszy tak jak wygrana aukcja;)
ja ostatnio wyrwalam chodzik jezdzik za 18zl a tak uzywane sa po ok 150zl a nowy 260zl i ciesze sie jak dziecko i to ja sie nim bawie a nie Igor;)
ach o chlopach to szkoda gadac wogole ja nie wiem z czego oni te mozgi maja ze sie niczym nie przejmuja hehe
ja to znow drugi dzien latam w pizamie :blush: i mam wszystko gdzies wkoncu sloiki porobione ciuszki poszykowane teraz tylko musze jechac w pokoju porobic ale nie mam auta to mam pare dni z glowy;)
13 lata 3 miesiąc temu #189167 przez aniaa_
Dzien dobry bardzo :)

U mnie dzisiaj SUKCES !!!!! W nocy nie chodziłam siku :woohoo: :laugh:

Luśka pochwal sie powozem :)

U mnie dzisiaj okropna pogoda, ciemno, zimno, pada i wieje ;) jakbym psa nie miała to nawet bym dzisiaj sie nie ubierała, bo nie planuje dzisiaj żadnego wyjścia :) Najchętniej to przespałabym ten dzień ;)
13 lata 3 miesiąc temu #189181 przez Dorciaition
Dzień Dobry :)

Vestuśka kuruj się. Poleż troszeczkę w łóżku. Pewnie dlatego masz mniejszy apetyt.
A jak Piotrek sobie radzi bez Ciebie?

No to Zuzolek daje Tobie popalić. Mała baletnica ;)

Emke oglądam czasami. Teraz jakoś nie, bo to chyba 2 powtórki z przed wakacji były. Przepis oglądałam czasami, ale teraz chciałabym oglądać częściej, choć dla mnie trochę późno leci.

Madzia to zawsze zorganizowana i na wszystko gotowa :) Dzięki za listę :)

Iva ale cudnie zrobił z tą karteczką. Pewnie całą noc nie mógł spać. Ja też tu sama. Krzysiek wczoraj po pracy spać poszedł, ale już sie przyzwyczaiłam ;)

Ha ha Luśka jak tam nocka? :lol:

Kimuś, ale to musi cudownie wyglądać jak Twój czyta bajeczki do brzuszka. Szkoda, że nie możesz tego sfotografować. ;)

Ania gratuluję sukcesu ;) :laugh: Śmigaj w kimonko :)

Miłego dzionka

Alanek[*] :(
13 lata 3 miesiąc temu #189215 przez Suari
13 lata 3 miesiąc temu #189218 przez Dorciaition
Jejku Suari jaki piękny i zgrabny brzuszek.
Jak malowany :)

Gratuluję 8 miesiaca :)

Alanek[*] :(
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #189225 przez iva 20
a Luska co pewnie odsypia jeszcze :)
hehe
Sauri brzuszek przesliczny widac ze rosnie :) ja tez musze zrobic i wrzucic tutaj mojego brzucholka :) ostatnio to caly czas sie moja mala rusza az niekiedy musze lezec bo nawet chodzic nie moge tak sie rozpycha wielkoludek jak sie tak ten brzuch rusza i gadam do niego to juz bym chciala ja przytulic dupke przebrac :lol:
Sauri gratulacje 8 miesiaca :D
No wlasnie Luska niech sie pochwali wozkiem :D
batmanik to mialas szczescie za tyle kupic jezdzik hehe:)
Kima super ze twoj czyta bajeczki dzidziusiowi jak sie przyzwyczai to bedzie nawet po porodzie czytac hehe
13 lata 3 miesiąc temu #189265 przez anyanka
Hejka!
Suari zgrabniutki i malutki brzuszek masz :)

Ja dostałam taką listę do szpitala dla mnie i dla dziecka:

dla dziecka:

2 czapeczki

3 pary śpioszków

3 kaftaniki cienkie oraz 3 grube

ciepły kocyk, rożek, ręcznik

pieluchy tetrowe oraz jednorazowe

chusteczki higieniczne oraz wilgotne

gaziki jałowe do dezynfekcji skóry

dla mnie:

2 koszule t-shirt do porodu (mam nadzieję że wystarczy mi jedna)

biustonosz

szlafrok (cienki), skarpetki, kapcie (muszę kupić bo nie mam)

klapki pod prysznic

przybory toaletowe

podkłady higieniczne

woda i sok do picia

woda w aerozolu do twarzy

ładowarka do telefonu komórkowego

Mam już którąś noc już nie przespaną :( Wstałam przed 8 do siostrzenicy a potem znów się położyłam i wstałam dopiero po 10. No i w końcu wstałam wyspana :)
Ale pogoda jest do bani no i głowa boli jak cholera :( Widzę że chyba nie obędzie się bez apapu... Po za tym też jakoś kataru dostałam, ale nie wiem czy to przez alergię czy się schłodziłam
13 lata 3 miesiąc temu #189272 przez luska
hej kobietki ale produkujecie :lol: Nie nadążam nie będę tez wszystkiego odp jak bym chciała bo za dużo wiec jak coś pominę to się niegniewać :silly:

Moja krolewna od chyba 21tc juz jest czuprynka w dól i sama to wyczułam.Od tad jej połozenie sie nie zmieniło.Leży łepetynka w dól ,po lewej ma ciałko po prawej nóżki.Leniuch z niej na moje oko i doświadczenie B) Pewnie już tak zostanie do końca.

Batmanka tacy są lekarze,że jak młoda to niech ma.Osobiście nie pamiętam jakiś tekstów i złośliwości apropo mojego wieku i ciąży.Ale pod chodza inaczej , ze jak młoda to da rade wycierpieć itd.Lizałam na patologi to przywieźli laskę(19lat) .Nie wiem czemu za miast na porodówkę trafiła do nas.....Ale krzyczała już z bólu.Zaczęła chodzić bo wtedy było jej lżej.Mogła nawet z nam pogadać.A jak przyszła położna to kazała jej się położyć, ta jej mowi , ze jak leży to ja mocniej boli.Położna zaczęła się śmiać i do niej , ze co myślała ,że poród to przyjemność, musi bolec i koniec i ma przy tym się tak nie wydzierać bo wystraszy pozostałe pacjentki :ohmy: Byłam w szoku jej słowami , aż mi się odechciało tam rodzic.Na szczęście przyszła prowadząca tej dziewczyny i się nią po ludzku z sercem zajęła i pomogła, od razu ja zabrała na porodówkę :)

A z autkami kochane to tak jest.Moj sam robi m,am kanał, garaże i sprzęt.Wiec wychodzi dużo taniej.Tak jak navare to mam na gwarancja jeszcze ale ostatnio dzwonił do serwisu bo po iluś tam kilometrach jest obowiązkowy przegląd.Wiecie ile za sam przegląda nam krzykneli 2000zł szok :ohmy: :ohmy: + ew. koszta części i naprawy.Nie pojechaliśmy i w sumie nie wiem chyba już nie ma gwarancji przez to, no ale jeszcze nas nie pojechało i tak kasowni nie jesteśmy , że 2koła za sam przegląd dawać :huh:

A co do nocki hehe rozumiecie polazł spać hehe.Komp włączony go wkurzał.Myslałam , ze go strzele hehehe.Mowie wam jest jedyny w swoim rodzaju :lol: :lol:

Ten wozio, mam nadziej , że stan taki jak na fotkach.Dzwoniłam dziś się okazało , że o połowie rzeczy nie napisali w sensie , ze i folia przeciw deszczowa i coś tam termiczne i jakaś saszetka moskitiery no ogólnie + mnóstwo dodatków:)EEE allegro mi nie wchodzi ale spoko na pewno się pochwale jeszcze dziś

Sauri ty chudzino :silly: Sliczny brzuchol :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka