BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201575 przez aniaa_
czesc mamusie :)

Ja juz w domku :laugh: i u mnie i dzidzi wszystko ok :laugh: Nie było tak strasznie źle, najlepsze było ktg jak robili bo 2 razy dziennie min o 5 rano i później po południu, mogliby wymyślić taki sprzęt przenośny to ciągle byłabym do niego podłączona :), a tak poza tym to mnie pobadali i porobili badania i jest wszytko dobrze tylko ta szyjka krótsza, ale przez weekend jak leżałam to nic sie nie zmieniło wiec jest dobrze, zobaczymy jak będzie w domu jak bede w ruchu, bo wtedy mnie zawsze brzuch bolał, ale jestem spokojna i to bardzo, ten pobyt w szpitalu to nawet mi dobrze zrobił, wiem że z dzidzią jest ok i juz nie moge sie doczekac aż wyląduje na porodówce i urodze, przestałam sie bać porodu, po prostu chce sie pomeczyc i to zrobić, fakt jak popatrzyłam na niektóre cierpiące kobiety to rzeczywiście może być nieciekawie, ale ja już chce :laugh: no i dotarło to do mnie że może byc to już niedługo, dlatego jutro chyba bore sie za pranie ubranek :laugh: jak bedzie ładna pogoda. W szpitalu miałam o tyle, dużo szczęscia, że mój lekarz miał dyżur w piątek i on mnie przyjmował i naprawdę czułam, że ktoś chce żeby było wszytko dobrze i nie bylam traktowana przedmiotowo,a dzisiaj po obchodzie mnie jeszcze zbadał i wypisał do domu, on powiedział, że sam już jest spokojniejszy o mnie, że posiedziałam ten weekend w szpitalu. W sobote na ktg wyszło że miałam skurczyki ale w niedziele i dzisiaj już było ok :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Uciekam zobaczyć co tam u Was bylo słychac przez te dni, bo tylko troszke nadrobiłam i widziałam wasze zakupy dziewczynki super :) No i Vestusia łóżeczko też ekstra :) żyrafkowe :

A i tak patrze, że mam źle suwaczek ustawiony, bo mnie wg OM a w szpitalu tego sie właśnie trzymali
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #201611 przez Suari
aniaa- niezle to bylo :) ja bym chyba nie wytrzymala ze smiechu gdyby to mi się coś takiego przytrafiło :)

vestusia - wklej linka do tej twojej pościeli :) wiem, że pokazywałaś kiedyś, ale nie chce mi się szukać, dziekujeeeeeee :)
13 lata 3 miesiąc temu #201653 przez madziaska
Czesc dziewczynki :)
Widze, ze u WAS humorek dopisuje :) Zauwazylam, ze jak mamy zly nastroj to zawsze w jednym czasie ;) Jakas solidarnosc listopadowek ;)
Anakol wracaj do zdrowia :)
Aniaa dobrze, ze juz jestes :)
A co z Dorcia, ktoras pisala do niej???
13 lata 3 miesiąc temu #201661 przez aniaa_
Ja własnie pisałam do Dorci to odpisała :" ... U mnie w sumie nic. Miałam mieć dzis robione usg , a olali mnie. Nie wiem, chyba zapomnieli o mnie. Jestem zła bo tak naprawdę nie wiem czy cos mi albo malej dolega. A najgorsza jest niewiedza. Mam nadzieje ze jutro sie czegos dowiem; bo inaczej chyba uciekne.."

Kurde biedna ta Dorcia :( tez tarafiła na szpital, aż sie w głowie nie mieści, ze tak moga olewać :(
13 lata 3 miesiąc temu #201678 przez Aleksandra
Współczuję Dorci. Kurcze jak tak można postępować z pacjentką?? To jest niedopuszczalne!! Jak się nie upomni o swoje to ją będą olewać.

Madziaska ja też zauważyłam, że jak mamy zły humor to wszystkie, albo chociaż większość :)

Aniaa ja bym chyba spadła z tego fotela ze śmiechu, ale najpierw bym się chyba spaliła ze wstydu :) Mi się kiedyś na badaniu u gina wymskną bączek. To był dopiero wstyd bo on akurat mi tam zaglądal :blush:
13 lata 3 miesiąc temu #201712 przez kima
Oj dziewczynki, ale się uśmiałam z Waszych akcji :laugh: :laugh: :laugh: Ola, a Ty to już wogóle pojechałaś po bandzie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Mi się zdarzyło, dawno już zresztą, że jak gin mi wsadził wziernik to tak się napiełam, że go złamałam :laugh: fakt, że mi powiedział, żebym się nie przejmowała, bo to jakaś wadliwa seria im przyszła, ale mimo wszystko :laugh: :laugh: :laugh:

Jutro też będę prała resztę ciuszków dla Dzidzi, póki ładna pogoda i słonko na polku :laugh:

Aha, nie jesteście zbyt spostrzegawcze - więc sama sobie gratuluję 8 oknka B) :laugh: :laugh: :laugh:

Pisałam do Dorci, napisała mi dokładnie coś w stylu tego, co napisała Aniaa, że ją tam olewają i nawet tego usg jej nie zrobili, a jej obiecali, więc nieciekawie w sumie. I macie wszystkie pozdrowionka od Dorci :)
13 lata 3 miesiąc temu #201718 przez kima
Ahaaa miałam Wam pisać jeszcze co mi się śniło... miałam takie cyce zabrzmiałe, że prawie mi pękały i się okazało, że Dzidzia u nas była już przeszło tydzień a ja jej jeszcze nawet nie nakarmiłam ;) i sie pytałam męża czy to już czas na karmienie, że on jeszcze nawet oczek nie otworzył i nawet nie wiem jaki ma kolor oczek, masakra, już któryś raz z kolei mam takie głupie sny, że nie nakarmiam własnego dziecka ;) mam nadzieję, że to się wszystko na odwrót śni ;) i pewnie dlatego, że o tym często myślę... :)
13 lata 3 miesiąc temu #201734 przez Aleksandra
Oj Kima faktycznie twoje sny są dziwne ale podobno tak jest, że trzeba je interpretować na odwrót :) No i gratuluję ósmego okienka :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #201738 przez kima
Mam nadzieję, bo ciągle mi się śni, że jestem złą matką, że nienakarmione, itp. Ciągle myślę sobie o Dzidziusiu, jak to będzie gdy już będzie z nami :cheer: Olcia Ty masz jednak najlepiej :) :) :)
13 lata 3 miesiąc temu #201756 przez aniaa_
Kima gratulacje :)

Ja też już nie mogę sie doczekać dzidziusia :laugh:
Kima nie martw sie snami mnie tez takie rzeczy sie śnią, że np. nie przewinięte itp. bedziemy dobrymi mamusiami najlepszymi wszystkie z nas :)
13 lata 3 miesiąc temu #201775 przez Batmanik
hhahaha ale sie usmialam z Waszych przygod :woohoo:
ja wymyslilam miejsce na szafe i czekam az tato znajdzie chwilke aby ja mi przestwaic bo juz stoi pusta ale obralam metode ze nie jednego dnia bede wszytko robila tylko bede jezdzic i po troche ale w sumie nie duzo mi zostalo...
moj brzdac od wczoraj smiga:)
D...matka nie podniosla mi az tak cisnienia ale az sie boje jak bedzie po porodzie ale wymyslilam sobie ze nadagam jej zanim d...wroci a pozniej sie wszystkiego wypre :side:
ale co tam nie bede Wam smucic tym babsztylem...
nogi az do kolan mam spuchniete i pomimo ze jest cieplo to az wstyd wyjsc w rybaczkach tak to beeee wyglada...]
i wogole zastanawiam sie czy aby nie zapytac lekarza ktorego terminu mam sie trzymac i delikatnie mu zaznacze ze raczej( choc to on jest lekarzem) termin z Om nie wchodzi w gre bo zadzialalismy dzien przed kolejna miesiaczka :unsure: bo sama zgupialam- a dzis patrzylam na pomiary igorka a pomiary malutkiej to w 33 tyg tyg niunia jest prawie 500g wieksza niz Igor:))
dzis przyszly mi te gacieta horizon i od canpol babies wydaja mi sie byc ciensze jakby bardziej przewiewne i dupsko mi weszlo :side:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

IDE ZARAZ KAPIU KAPIU WKONCU...
ANIU SWIETNIE ZE JUZ JESTES W DOMKU:) I ZE WSZYSTKO OKI:))]SZKODA MI DORCI TO JEJ SIE SZPITAL TRAFIL!!!:(
13 lata 3 miesiąc temu #201776 przez kima
Też się trzymam tej wersji, a jak coś nie będę wiedziała, to przecież zawsze mogę dopytać kogoś z większym doświadczeniem :)

Aniaa fajnie, że już wyszłaś i wszystko wporządku z Dzidzią :) jeszcze tylko Dorcia no i Ola, ale już z Dzidzią :)

Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką, która rodziła w tym szpitalu co ja chcę rodzić i mówiła, żeby żadnych podkładów nie brać, bo oni wszystko tam dają. I że bardzo się jej sprawdziły te majtki siateczkowate, co zamawiałyście, że super sprawa, że bardzo praktyczne. Więc też się w nie zaopatrze :)

Oj Laseczki, jak dobrze, że Was tu mam, można się nie tyle pośmiać, co naprawdę dużo skorzystać. Każda z nas napisze coś co wie, dzięki czemu wszystkie jesteśmy mądrzejsze :blink:
13 lata 3 miesiąc temu #201789 przez luska
Ania fajnie , ze już w domu.No i najważniejsze , że wróciłaś spokojna :laugh: A z tym ktg to msz racje hehe mogło by być takie do domowego użytku ;) No i sie uśmiałam hehe , że lekarz nie parskną śmiechem.Twardy jakis był :lol: Ale jak o Oli przeczytałam to myślałam ,że z krzesła spadnę hehe.Przepraszam no ale nie mogła z tego bączka :kiss: Zawsze wlanie jak mam mieć badanie na samolocie to zestresowana jestem byle by nie zagazować hehee.Ale jakoś się na razie udało bez wpadki :lol:

Kurcze ale traktują tam Docie , niech ucieka i zmienia szpital, bo to to jakaś porażka .Powinni być bardzie właśnie wyczuleni w jej przypadku :angry:

hehe Kima dołączam się do gratulacji :lol: :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #201797 przez luska
Ale macie sny.............Mi ro sie nic nie sni.Na początku troszkę koszmary związane z porodem itp itd.Ale były straszne , przeważnie pod prysznicem płakałam bo tak sie o fasolkę bałam(wszytko wrociło o Amelce) :( Ale potem oki , teraz tez jakoś pozytywnie się nastawiam ,a przede wszystkim nie myślę o tym co było.Za to mam jakieś głupie sny np ostatni.Sypialnie z Łukaszem miałam w jakieś piwnicy , myszy tam biegały i ja go prosiłam , żeby je złapał a on , że to nie myszy.A w sumie ja cień ich widziałam jak po oknie biegały, wiec je uchyliłam a jak w końcu przez nie wybiegły to się okazało ,że to lis i on coś gonił ale za cholerę nie wiem co B)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201815 przez madziaska
Czasami sny bywaja okropne... mnie tez siedzisiaj snilo, ze obudzila sie rano i przypomnialam sobie o dziecku. pobiebieglam do drugiego pokoju, a mala przykryta byla koldra, spala na jakims duzym lozku. Odkrylam ja isprawdzilam, czy oddycha uswiadamiajac sobie jednoczesnie, ze od wieczora jej nie karmilam. Zaczela ciagnac cycucha. Potem zauwazylam, ze w raczce trzyma ciastko, okazalo sie, ze siostra moja jej dala. strasznie krzyczalam na siostre, ze Hania ma dopiero tydzien i zeby nie dawala jej ciastek... Ojjj straszny sen... Ale dzidzius byl taki ladny i grubiutki :)
Ja tez zawsze mam stracha, ze podczas badania bąk wyleci, przewaznie przed wejsciem do gabinetu mam wzdecia ;) Ostatnio lekarz zapytal przy badaniu czy mam zaparcia, bo jelito jest grube ;) Ale wstyd... ;)
Batmanik straszna historia....
KIMUS gratuluje 8 okienka ;) Wczoraj o tym myslalam,a dzisiaj wyl;ecialo mi z glowy ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia