BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 miesiąc temu #204099 przez vestusia
Ok, uciekam już stąd. Życzę kolorowych snów raz jeszcze :)
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #204116 przez Batmanik
Vestusia musialo niezle to wygladac:)
ja tez obstawiam listopad choc chcialabym jak najszybciej hehe
bo u nas to byl 13ty luty innej opcji nie ma:)
13 lata 3 miesiąc temu #204152 przez Dorciaition
Dziewczyny ja rezerwuje 16.11 ;)
Vestusia fajnie wyglafalas. Taki kolnierz w sam raz na zime. A te Wasze wygibasy musialy byc smieszne. Daliscie rade poczac Zuzolka- to najwazniejsze ;)
Madziaska dobrze zrozumialam, ze teraz zajelas sie tymi wiekszymi ubrankami tak? Czyli wszystkie gotowe?
My wlasnie obejrzalysmy horror. nie chcialam ale namowila mnie i teraz zaluje bo spac nie moge. swiatlo mam nawet zapaline u chyba tak zostawie :)
Milej nocki Dziewczyny :)
Ale fajnie Was znowu poczytac przed snem :)

Alanek[*] :(
13 lata 3 miesiąc temu #204158 przez madziaska
Dorciu pralam rozm. 68cm. Wiekszych juz nie piore, zrobie to wiosna ;) Za dlugo w szafie musialyby lezec...
Ja tez juz zmykam, milej i spokojnej nocki Kochane :*
13 lata 3 miesiąc temu #204226 przez iva 20
Hejka dziewczyny :)
ale wiadomosc ze KIma moze miec dzidzie przy sobie ale dzieciaczki chca wyjsc z brzuszka :)
ja na wizycie bylam wczoraj i sie zdziwilam bo moja waga jest jakas felerna bo waze 68 a w domu mi pokazuje 71 wiec sie ucieszylam bo oni maja taka porzadna :lol: :lol: wiec od tamtej wizyty przytylam kilo :lol:
oczywisice kazalam jej sprawdzic jak jest ulozona mala to ma glowke na dole :silly: pokazala gdzie ma kregoslupek wiem gdzie ta mala dupeczka :lol:
zelaza nie musze juz brac dwa razy dziennie bo podskoczylo na tyle ile m,a byc :) a ja nie martwie sie kiedy sie tam z moim kochalam bo mi gin powiedzial ze dzidzius juz byl 3 lutego .
nie moge uwierzyc ze tyle z nas moga miec juz dzidzie hehe
ja sie smialam do mezulka ze mam wizyte nastepna 17 pazdziernika i ma mi dac karte przejazdowa na taxi do szpitala i spowrotem i sie smieje zebym czasem nie urodzila przed ta wizyta hehe
13 lata 3 miesiąc temu #204267 przez aniaa_
Cześć mamusie

Ja wlaśnie wcinam śniadanko, bo mlody chyba bardzo głodny,
Iva super, że z córcią wszytko ok :)
A tak swoja droga to jestem ciekawa czy niektóre z nas dotrwają do wizyty w październiku :), ja sama nie wiem czy mi sie uda na 13 bo jak ja tak z Kimą ze wszystkim ide łeb w łeb to może być różnie.
Vestusia hahahaa nie moge Was sobie wyobrazić w akcji :) :lol: ale za to jakie efekty były :)
13 lata 3 miesiąc temu #204272 przez luska
Docia super , ze w końcu się tobą zajęli jak trzeba , że jesteś już spokojna.Duza już Lenka.Ale masz racje po co tam siedzieć skoro wszystko jest oki.

Nie no jestem w szoku , że u Kimy tak się wszystko potoczy.Przecież u nas jest chyba z 10 różnicy :ohmy: :ohmy: Wykrakawszy tym , ze ostatnie będą pierwszymi B) Oby tylko jej synke urodził się zdrowy jak rybka :)

hehe Vestusia co wy robiliście :P

Madzialska pewnie masz tyle tego co ja hehe ja tez nadal walcze , nie wiem czy do listopada dam rade B)
No ja tez dziewczynki liczę na listopada , w grudniu nie chce rodzic , pechowy ten miech dla nas........Bede gadać z lekarzem ,żeby zakończyć 26.11.Olke by dostał prezent na urodziny :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #204279 przez luska
Iva fajnie , ze wszytko z corusia dobrze:)
A ja wcale nie chce , żeby mała za szybko na świat przyszła .Za dużo się naoglądałam wcześniaków :( I to niestety nawet z 36 tc dzieciaczki mały problemy :( Wiec ile może niech siedzi , bo ja ojom noworodkowy wole z daleka omijać , inkubatory i resztę sprzętu już chyba drugi raz nie dała bym rady :(
13 lata 3 miesiąc temu #204288 przez vestusia
Dżem dobry Brzucholki :)

Iva, córcia rośnie i bardzo dobrze, a waga jak widać u lekarza dokładniejsza - nic tylko się cieszyć, no i zazdrościć :D
Rzeczywiście masz termin wizyty na 17.10, to już prawie przed porodem, ale nie martw się, moim zdaniem wszystko będzie dobrze :) Zaraz zaktualizuję tabelkę o Twoją wizytę.

Aniaa_, ja też widzę, że sypiemy się niesamowicie, teraz to wygląda, jakbyśmy startowały w wyścigach, która pierwsza urodzi...

Luska, też bym nie chciała urodzić za wcześnie. Dla mnie to tylko stres, chociaż ja nawet nie mam takiego wyobrażenia, jak Ty. Oby bezpiecznie dotrwać do 38 tygodnia, wtedy powinno być dobrze.

No a my w tych górach to wiecie he, he, he, jeździliśmy na nartach (tzn. Piotrek jeździł), korzystaliśmy z uroków kąpieli termalnych i przy okazji spłodziliśmy Zuzolka :) Będzie co wspominać, hi, hi, hi. :)

Ja spałam dzisiaj nawet dobrze, w nocy tylko raz siusiu, a Zuzia też sobie ładnie spała. Rozmawiałam wczoraj z Piotrkiem, czytaliśmy tę ulotkę z tabletek i Piotrek uznał, żeby wziąć te tabletki. Normalna dawka dla osoby dorosłej to jest od 2 do 6 tabletek na dobę i to przez chyba 7 dni co najmniej. Ja mam z kolei wziąć łącznię 3 tabletki, po 1 dziennie przez 3 dni. Piotrek mówi, że jego zdaniem lekarz wie, co mi przepisał, a ta babka w aptece też tylko doradzała, aby zostać w domu, bo jest moczopędna. Więc chyba zaraz to wezmę, bo obrzęk nadal się utrzymuje, a ja nawet nie umiem chodzić. Jak wstałam zdawało mi się, że jest troszkę mniejszy, ale już czuję, jak nogi puchną...

No nic, nie marudzę Wam.
Ja dzisiaj na obiadek robię naleśniki na słodko - z serkiem z bakaliami, bita śmietana i sosy smakowe :D
Chodzą za mną od kilku dni :D Więc zaraz się zabiorę za porządki w kuchni i potem te naleśniki :D
13 lata 3 miesiąc temu #204305 przez Aleksandra
Cześć dziewuszki :)

Ja juz po obchodzie. Mam wrażeniem, że więcej płynu mi wyciekło w nocy bo miałam cała podpaskę mokrą ;) Teraz czekam na USG i okaże sie ile mi zmalało tego płynu. Później pójdę do doktor z wynikiem i porozmawiam z nia o poniedziałku. Tak czy tak rodzice w weekend przywiozą mi juz ciuszki dla małej a Zbyszek kosmetyki i resztę drobiazgów.

My córcię zrobilismy jakoś po walentynkach i to w sumie ja zainicjowałam bo pamietam jak jednego wieczoru miałam straszną chcicę :lol: To był chyba 16.02...ale dokladnie nie pamiętam :lol:

Iva tylko ci pozazdrościc takiej wagi. Widać, że twoja waga oszukuje (w sumie moja tez bo zawsze pokazuje za duzo i ta w szpitalu reż :silly: ) :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu #204316 przez Dorciaition
Czesc Dziewczyny.
Iva super, ze z malutka wszystko dobrze :)
Luska mam to samo co Ty, nie chce rodzic w grudniu.
Vestusia mysle ze Piotrek z tymi tabletkami ma racje. Wezkaj te tabletki.
Jestem wsciekla! Byl dzis taki cwok na obchodzie i nie puscil mnie do domu. mowil ze moze w poniwdzialek. do tego czasu beda patrzec na moje ktg. ale jestem zla. rycze jak glupia ;) A marzylo mi sie ze pranko dzis zrobie, taka piekna pogoda. Na dodatek zostaje tutaj sama. Umre z nudow :(
Vestuska podrzuc nalesnika. chodza za mna od tygodnia. a krzysiu nie potrafi. wczoraj mnial mi kupic chociaz ale nie kupil :/
Milego dnia Dziewczynki

13 lata 3 miesiąc temu #204332 przez Aleksandra
Dorcia nie płacz. wiem, że ci jest źle i nie dobrze ale jestem po kontrolą lekarzy. Może w poniedziałek cie wypuszczą. Chcą cie jeszcze poobserwować.

Kima napisała, że każą jej leżeć, żeby rozwarcie się nie poszerzyło. W każdej chwili może rodzić (oby jeszcze nie) i odpoczywa.
13 lata 3 miesiąc temu #204339 przez madziaska
Dzien dobry :)
Kurcze Dorcia, szkoda, ze musisz jeszcze zostac w szpitalu, przez weekend i tak niewiele beda robic :/
Iva super, ze mala zdrowa :)
Aniaa obys nie poszla w slady za Kima ;)
Vestusia wez te tabletki, skoro puchniesz. Opuchlizna mize w sumie zrobic wiecej szkody...
U nas dzis cudna pogoda, ma byc 24 stopnie, w koncu mamy lato ;) A jutro pazdziernik !!! ;)
13 lata 3 miesiąc temu #204350 przez Dorciaition
Wiem, wiem kochane. Bede tu lezala dla Lenki. dobija mnie tylko ten weekend i pogoda. pranie dla malej pieknie by wyschlo :)
Jejku dziewczyny moze juz na dniach zostaniemy ciociami :-)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #204363 przez aniaw
Dziewczynki wytrzymajcie jeszcze troszkę i będziecie szczęśliwymi mamusiami:)

Dziewczyny jestem lipcówka 2011 i ma do Was mega prośbę!!!!!!!!!!!!!!!!

Zbieramy głosiki na budowę placu zabaw w naszej miejscowości.
Dziś ostatni dzień głosowania i musimy utrzymać się w pierwszej 25.
Oddajcie proszę głosik na miejscowość Ząbki po zarejestrowaniu się na stronie:
100latnivea.pl/glosowanie/plac/567

U nas niema placu zabaw a chcielibyśmy, żeby nasze dzieciaczki miały się gdzie bawić.
Plis plis plis :) Poproście też znajomych!!!!!!!!!!!!!!
Z góry dzięki i pozdrawiam :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka