BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 3 miesiąc temu #204405 przez vestusia
Ech Dorcia, faktycznie ćwok z tego doktorka, no ale co zrobić. Pranie nie ucieknie, zdążysz je Kochana zrobić. Spokojnie. U Ciebie jest ta różnica, że nic złego się nie dzieje i jesteś tam w zasadzie dla obserwacji. Tak, jak napisałaś - robisz to dla Lenki. Będzie dobrze. Myślę, że po weekendzie wrócisz do domku. A ładna pogoda ma być podobno do wtorku, więc myślę, że część prania poschnie, a część będziesz suszyć na suszarce w mieszkaniu :) Będzie dobrze Kochana :)
A naleśnika chętnie bym podrzuciła. Muszę je tylko zacząć robić.
Wzięłam tę tabletkę. Tak mi rozum podpowiedział. Tak, jak też Luska napisała - jej koleżanka też dostała jakieś leki, których podobno w ciąży nie można brać, ale brała. No i tak, jak Madziaska dodała - może z obrzęku być gorzej niż jak wezmę te tabletki. Jestem dobrej myśli i wierzę, że przez 3 tabletki NA PEWNO nic złego się nie stanie. Przecież nie przepisywałby mi leków, gdyby miały Nam zaszkodzić. Mam nadzieję, że ta opuchlizna zejdzie, bo ja naprawdę nawet chodzić nie umiem, mam wrażenie, że mi skórę rozerwie... ;/
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #204424 przez Aleksandra
Jestem juz po usg. Płynu mi przybyło :unsure: , tydzień temu było AFI 13 dziś jest 15.... Małej nie ważył ale powiedział, że spokojnie jakieś 2200 może mieć. Rozmawiałam z lekarką. Powiedziała, że zrobia mi jeszcze badania krwi ni ona bedzie mnie jeszcze badac ginekologicznie (na sama myśl o tym wszystko mnie boli) no i prawdopodobnie założy mi cewnik, który przygotuje mnie do porodu...Tak czy tak planuje w miare szybko mnie rozpakować :)
13 lata 3 miesiąc temu #204429 przez vestusia
O kurka Ola. Kurczę, płynu przybywa, a mimo to chcą Cię rozpakować. Ech. Widocznie tak będzie najlepiej i dla dzidzi i dla Ciebie. No i trzymam kciuki, żeby badanie nie bolało tak, jak ostatnio.

Ja idę robić powoli naleśniki i troszkę tu uprzątnąć. Do napisania później :*
13 lata 3 miesiąc temu #204431 przez Aleksandra
Vestusia ja tez sie wpisuje na liste na naleśniki :)
13 lata 3 miesiąc temu #204471 przez Dorciaition
Vestusia :kiss:
Dobrze ze wzielas te tabletki, moze Ci ulzy. a od tych 3 na pewno nic sie nie stanie. gin wie co przepisuje.
Olka o jaa. jeszcze troche :-) Oj te badania ginekologiczne to masakra. mialam na razie jedno. mam nadzieje ze wiecej mnie nie czeka. oby, bo obrosnieta jestem. dzis sprobuje sie ogolic ale obawiam sie ze moze to wygladac gorzej niz teraz ;-) Olka jak dajesz rade? :)
Vestuska zabieraj sie za nalesniki bo duzo chetnych masz ;)

Alanek[*] :(
13 lata 3 miesiąc temu #204485 przez vestusia
Hy, hy :D

Dorcia, ja Cię rozumiem, bo jak nie jestem ogolona to jakoś dziwnie się czuję. Tym bardziej, że jesteś w szpitalu i chciałabyś wyglądać "tam" jak najlepiej :D

Moje ciasto teraz musi odstać 15 min i zacznę smażyć naleśniki :D
Farsz też już stoi troszkę, żeby rodzynki zrobiły się miękkie :D Jest serek homogenizowany czekoladowy z bakaliami, do którego dodałam jeszcze rodzynki i migdały, no i waniliowy też z rodzynkami i płatkami migdałów. Na górze będzie bita śmietana i sosy :)

Już mi ślinka cieknie.

Zaczynam chyba sikać. Tak mocniej, ale zobaczymy. Mam nadzieję, że obrzęk się zmniejszy, bo naprawdę mnie to już nie bawi. To, że wyglądam strasznie, to jedno, ale to, że nie umiem nawet chodzić, to już nie jest zabawne :(

Idę do kuchni rozgrzewać powoli patelnię :D
13 lata 3 miesiąc temu #204499 przez luska
Dziewczyny w tak o tych naleśnikach a mi się marzą gofry z bita śmietana i posypka czekoladową :cheer:
Olu jak najbardziej juz przygotowana musisz byc :) Tez w szoku jestem , ze zwiększyła się ilość płynu a chcą cie i tak wypakował , pewnie chodzi o ten stan zapalny :unsure:

Docia kochna nie złość się .Wytrzymaj do poniedziałku , chociaż masz racje , że cwok bo po co na weekend cie zatrzymał jak każdy wie ,że weekend to totalny lajcik i nic nie robią B)No ale własnie jestes tam dla Lenki.# mam kciuki , żeby cie w pon wypuscili

Dobrze , ze u Kimy na razie bez zmian , niech tam ja trzymają i zatrzymuj wszytko jak najdłużej :)

Madzialska u mnie tez cudna pogoda na krótki rękawek śmigałam już o 10 :ohmy: U mnie już jedno pranko się suszy ale starczy na dziś, bo i tak zawalona prasowaniem jestem B)

WWoo Vestusia takich to ja nie jadłam naleśników :silly: Az mi ślinka poleciała :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu #204511 przez luska
Vestusia kolejna wizytę mam na 27 października 20,20
13 lata 3 miesiąc temu #204524 przez Aleksandra
Dorcia ja na razie też jestem zarośnieta ale jutro Zbyszek ma wziąść maszynkę do wlosów i mnie tam oporządzi :) Przecież musze się jakos przy porodzie zaprezentować, nie?? :silly:
W niedziele rodzice przywiozą mi ubranka a Zbyszek resztę więc bedę już gotowa :laugh:

Luska mój stan zapalny jest w normie, ale juz nie chcą małej dłużej trzymać. Niby wód ubywa, bo leci ze mnie ale organizm je nadrabia, może nie chcą ryzykować.

U mnie tez ładna pogoda, słoneczko świeci ale nie wiem czy jest cieplo czy jak. Zaraz babcia przyjdzie to sie dowiem :)
13 lata 3 miesiąc temu #204560 przez iva 20
Hejka :*
Dorcia nie smuc sie wiem ze duzo rzeczy bys chciala robic no ale musisz troszke sie poswiecic dla tej corusi lepiej jest tak niz sie martwic ze cos jest nie podkontrola tak to wiesz ze wszytsko dobrze :kiss:
Vestusia nalesnikiem moglabys sie podzielic hehe bo smaka robisz ale ja dzisiaj placki po wegiersku robie mniam pychotka tez niech wam slinka tez pocieknie wy zawsze piszecie o jakis pysznosciach :lol: :lol: :lol:
ale dzisiaj jaja byly heheheh smieje sie do teraz mialam chec sie wykompac no i poszlam stwierdzilam ze sie ogole tu i uwdzie hehehwiadomo nic nie widac i jak wyszlam z wanny i zobaczylam sie w moim lustereczku to myslalam ze padne ze smiechu hihihi zrobilam sobie tor wyscigowy na pipce i sie smialam ze jestem teraz niezdarna :lol: :lol: srodek sobie wygolilam i po bokach takie chaszcze a myslalam ze tam tez dokladnie wygolilam no ale jak widac nie :lol: :lol: :lol: :lol: i musialam dzialac przy lusterku innej opcji nie ma :lol: :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #204571 przez aniaa_
hehehe iva dobra jesteś :) ale fakt jest taki, że coraz cięzej jest sie tam dostać ;)
Dorcia do poniedziałku szybko zleci :) zobaczysz, a ja to znowu dałabym sie połozy do szpitala chociażby dla samego ktg :)
Ja dzisiaj sobie zrobiłam wolne od pranka, chociaż pogoda śliczna na krótki rękawek, jutro jesczze tylko ciemna rzeczy dzidzi musze wyprac i pościel i większe ciuszki tak jak madziaska zostawiam na poźniej bo bez sensu teraz je prac.
Ja byłam dzisiaj u fryzjera :woohoo: :laugh: :woohoo: i mam taki dobry humor teraz :lol: normalnie fryzjer to najlepszy lekarz na zły humor, od razu powera nabrałam, a po drodze do domu kupiłam bułki z jabłkami, ciasto cynamonowe, zaraz zjem pirogi, Vestusia Twoje naleśniki też chętnie wciągne, mam dzisiaj jakiś dziwny dzień obżarstwa, wszytko bym zjadła i w każdej ilości i zaraz wciągne piergi ruskie z cebulka :laugh: hahaha nic do siebie nie pasuje, a ja mam na to wszytko ochotę i jeszcze wicej :ohmy: :ohmy:
13 lata 3 miesiąc temu #204590 przez Aleksandra
Jesteście okropne z tym jedzeniem !!! Ja kurczę wyjadam zapasy z lodówki i czekam na Z żeby przywiózł mi wałówkę, a wy tu naleśniki, placki, ciasta, pierogi...Okropne jesteście :silly: No i przez was zamówiłam sobie u niego cheesburgera z frytkami. Ostatnio mam straszną fazę na fastfoody...

Iva dobra jesteś :) Ja przy lusterku nie dawałam sobie rady, dlatego mąż sie tym zajmuje :silly:

Też planuję iść do fyzjera. Może miesiąc po porodzie mi sie uda wyskoczyć, no i pediciure by mi sie przydał. Ale najbardziej nie mogę się doczekac jak znowu zacznę się woskować :) Zaoszczędzę na maszynce i będe miała spokój na 3-4 tygodnie :laugh: Oczywiście bikini i pach sama sobie nie zrobię, więc czeka mnie wizyta u kosmetyczki :) Kurczę, żebym tylko miała na to czas !
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #204591 przez vestusia
Iva, a to działasz tak "na oko"? Ja to z lusterkiem działam w łazience, inaczej nie dałabym rady na oślep :D

No to macie Kochane. Częstujcie się :P

Smacznego :D :D :D
13 lata 3 miesiąc temu #204602 przez Aleksandra
Vestusia przegięłaś :P
13 lata 3 miesiąc temu #204617 przez vestusia
He, he, Ola :D

Ja teraz zdycham, bo chyba jednak za dużo sobie nałożyłam. Zamuliłam się strasznie i muszę odpocząć :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia