- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #204945 przez vestusia
Anakol he, he, he Rozmawiałam ostatnio z tą koleżanką i pokazałam jej zdjęcie tej paczki, którą kazała mi zakupić. Ona nadal twierdzi, że mi się przydadzą, że niby później zamiast podpasek żebym je zakładała, bo one mniej uwierają, są wygodne i w ogóle. No nie wiem, jak to będzie, ale zapowiedziałam jej, żeby nie kupowała podkładów dla siebie, bo mam zapasu na całą porodówkę Śmiała się tylko
Jeżeli chodzi o laktatory to też ostatnio o tym myślałam. Dziewczyny polecały chyba z Aventu (chociaż z tego, co pamiętam, to on nie ma jakiejś tam regulacji ssania??) no i Kima, albo Aniaa_ (ciągle mi się mylą przez tę szkołę rodzenia) mówiły o jakiejś firmie laktatorów, chyba MEDELA?? - poprawcie mnie, jeśli się mylę. Ja na razie nie kupuję, tzn. i tak będę musiała się rozeznać i wiedzieć, jaki chcę. Jak urodzę dzidzię i będzie wszystko w porządku z pokarmem (np. nie stracę go) to wtedy zakupię laktator. Na razie tylko chcę wiedzieć, jaki w ogóle będę kupować.
Anakol, ja Cię podziwiam z tym leżeniem. Wiem, że trzeba i leżysz, ale zgaga bywa tak upierdliwa i nieznośna, że aż współczuję... ;/
Jeżeli chodzi o laktatory to też ostatnio o tym myślałam. Dziewczyny polecały chyba z Aventu (chociaż z tego, co pamiętam, to on nie ma jakiejś tam regulacji ssania??) no i Kima, albo Aniaa_ (ciągle mi się mylą przez tę szkołę rodzenia) mówiły o jakiejś firmie laktatorów, chyba MEDELA?? - poprawcie mnie, jeśli się mylę. Ja na razie nie kupuję, tzn. i tak będę musiała się rozeznać i wiedzieć, jaki chcę. Jak urodzę dzidzię i będzie wszystko w porządku z pokarmem (np. nie stracę go) to wtedy zakupię laktator. Na razie tylko chcę wiedzieć, jaki w ogóle będę kupować.
Anakol, ja Cię podziwiam z tym leżeniem. Wiem, że trzeba i leżysz, ale zgaga bywa tak upierdliwa i nieznośna, że aż współczuję... ;/
Temat został zablokowany.
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 3 miesiąc temu #204960 przez anakol
Ja też zakładałam, że pomyślę o laktatorze dopiero po porodzie, ale zorientowałam się że dokładnie 2 tygodnie po terminie mam dwudniowy zjazd w Krakowie i bardzo zależy mi, żeby być na zajęciach (które oczywiście trwają cały dzień). Dlatego raczej teraz kupię laktator, żebyśmy od początku mogli się uczyć go obsługiwać, żeby zdążyć sprawdzić ile muszę odciągnąć pokarmu na 1 dzień, żeby mój P miał możliwość pokarmić ją próbnie butelką jeszcze w domu, itd.
Co do zgagi to ciężko to wytrzymać. Po jedzeniu to w ogóle nie ma mowy, żebym leżała na tym skośnym łóżku, bo chyba bym zaraz wszystko zwróciła Teraz zjadłam śniadanie, chwilkę siedziałam przy kompie a teraz idę wziąć prysznic i dopiero się położę...
Co do zgagi to ciężko to wytrzymać. Po jedzeniu to w ogóle nie ma mowy, żebym leżała na tym skośnym łóżku, bo chyba bym zaraz wszystko zwróciła Teraz zjadłam śniadanie, chwilkę siedziałam przy kompie a teraz idę wziąć prysznic i dopiero się położę...
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #204998 przez vestusia
Heh, Anakol nie chcę Cię straszyć, ale może nie urodzisz o czasie, ale po terminie i nie będzie mowy, abyś na ten dwudniowy zjazd w ogóle jechała
Dla mnie laktator to dość spory koszt, więc mimo wszystko powstrzymam się do porodu A Tobie w takim razie życzę wypakowania się wcześniej niż według OM, żebyś miała czas oswoić się z laktatorem
Jej, po jedzeniu leżeć jeszcze z głową ku dołowi. Masakra. Ja czasami tak mam, że wieczorem mam zgagę, jak np. kładę się na prawym boku. Nie wiem dlaczego tak jest, ale na lewym nie mam Tzn. jak mam, to mam w ogóle, ale czasami jest to uzależnione od pozycji. Oczywiści gaviscon jest w pogotowiu I jak coś zjem na wieczór, to już profilaktycznie go wypiję. Bo mnie ostatnio to po słodkim zgaga męczy, więc i słodkości ograniczam.... (na wieczór, bo w ciągu dnia jakoś jest oki)
Dla mnie laktator to dość spory koszt, więc mimo wszystko powstrzymam się do porodu A Tobie w takim razie życzę wypakowania się wcześniej niż według OM, żebyś miała czas oswoić się z laktatorem
Jej, po jedzeniu leżeć jeszcze z głową ku dołowi. Masakra. Ja czasami tak mam, że wieczorem mam zgagę, jak np. kładę się na prawym boku. Nie wiem dlaczego tak jest, ale na lewym nie mam Tzn. jak mam, to mam w ogóle, ale czasami jest to uzależnione od pozycji. Oczywiści gaviscon jest w pogotowiu I jak coś zjem na wieczór, to już profilaktycznie go wypiję. Bo mnie ostatnio to po słodkim zgaga męczy, więc i słodkości ograniczam.... (na wieczór, bo w ciągu dnia jakoś jest oki)
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #205000 przez iva 20
Hejka dziewczyny wy juz tyle naskrobalyscie
Vestusia nalesniczki bardzo ladnie wygladaja az bym schrupala jednego
co do fasfoodow niekiedy sie skusze ale u nas nie ma kfc tylko do MacDonald wiec zadko tam bywam
ja mam dwa laktatory bo mi kolezanki dale nowe nieuzywane jeden mam z aventu a drugi nawet nie wiem ale jest inny od tego pierwszego
Anyanka tez sie szykujesz na porod super !!!1
tez tak macie moja mala jak sie teraz rusza to tak mnie ta skura boli na bruchu jak by mi miala peknac niekeidy naprawde sprawia bol
ja jak narazie posprzatalam pranko wstawilam i garki pomylam narazie wolna teraz sprawa obiadku bo nie wiem co mam zrobic macie jakis pomysl
Vestusia nalesniczki bardzo ladnie wygladaja az bym schrupala jednego
co do fasfoodow niekiedy sie skusze ale u nas nie ma kfc tylko do MacDonald wiec zadko tam bywam
ja mam dwa laktatory bo mi kolezanki dale nowe nieuzywane jeden mam z aventu a drugi nawet nie wiem ale jest inny od tego pierwszego
Anyanka tez sie szykujesz na porod super !!!1
tez tak macie moja mala jak sie teraz rusza to tak mnie ta skura boli na bruchu jak by mi miala peknac niekeidy naprawde sprawia bol
ja jak narazie posprzatalam pranko wstawilam i garki pomylam narazie wolna teraz sprawa obiadku bo nie wiem co mam zrobic macie jakis pomysl
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #205004 przez vestusia
Iva, ja dziś na obiadek mam również naleśniki, ale tym razem nie na słodko Wsadzę do środka parówkę, paprykę i ser żółty i albo podsmażę na patelni, albo podgrzeję w mikrofali. Bo w piekarniku to chyba wyschną zamiast się ładnie zapiec
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- aniaa_
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #205009 przez aniaa_
Witajcie,
Piałam, pisałam i zniknęło
Suari ale pojechałaś z tymi podkładami wariatka
Co do laktatorów, to ja też planuje kupić po porodzie, bo jak sie okaże że nie mam pokarmu, albo jest go za mało, a tego sie boje bo mi bardzo malo piersi urosły i myśle że skuszę sie na ten z aventu, cena przystępna i koleżanki go używały i chwaliły.
Co do obiadu to ja dzisiaj na szybko planuje jakąs zapiekankę makaronową zrobić
A moja pierwsza myślą też dzisiaj rano po przebudzeniu było, jej juz październik ja ciągle nie moge oswoic sie z myślą, że już niedługo moje życie zmieni sie na zawsze i już nie bedzie tak jak do tej pory nigdy, że zostanę mamą. Nie moge w to uwierzyć i coraz wiecej mam wątpliwości, czy sobie poradze czy dam rade , zaczynam sie bać, nie wiem czy bede dobra mamą
Piałam, pisałam i zniknęło
Suari ale pojechałaś z tymi podkładami wariatka
Co do laktatorów, to ja też planuje kupić po porodzie, bo jak sie okaże że nie mam pokarmu, albo jest go za mało, a tego sie boje bo mi bardzo malo piersi urosły i myśle że skuszę sie na ten z aventu, cena przystępna i koleżanki go używały i chwaliły.
Co do obiadu to ja dzisiaj na szybko planuje jakąs zapiekankę makaronową zrobić
A moja pierwsza myślą też dzisiaj rano po przebudzeniu było, jej juz październik ja ciągle nie moge oswoic sie z myślą, że już niedługo moje życie zmieni sie na zawsze i już nie bedzie tak jak do tej pory nigdy, że zostanę mamą. Nie moge w to uwierzyć i coraz wiecej mam wątpliwości, czy sobie poradze czy dam rade , zaczynam sie bać, nie wiem czy bede dobra mamą
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez aniaa_.
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #205010 przez Aleksandra
Cześć mamusie
Wy znowu o jedzeniu i to z rana
Ja mam dwa laktatory - ręczny i elektryczny. Oba chyba Aventu.
Ja też mam zgagę jak leże długo na prawym boku (choć ostatnio nie miałam, aż się sama zdziwiłam ). Znowu na lewym boku nie mogę też długo leżeć bo mi lewe udo drętwieje i czuję jakbym miała je z waty, a ostatnio moja najwygodniejsza pozycja to na plecach
Wy znowu o jedzeniu i to z rana
Ja mam dwa laktatory - ręczny i elektryczny. Oba chyba Aventu.
Ja też mam zgagę jak leże długo na prawym boku (choć ostatnio nie miałam, aż się sama zdziwiłam ). Znowu na lewym boku nie mogę też długo leżeć bo mi lewe udo drętwieje i czuję jakbym miała je z waty, a ostatnio moja najwygodniejsza pozycja to na plecach
- aniaa_
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 3 miesiąc temu #205029 przez madziaska
dzien dobry
Aniaa ja tez nigdy zgagi nie mialam i nie zamierzam
Laktator mam od siostry, w sumie dwa z Aventu elektryczny reczny. Siostra byla zadowolona z recznego. No i przyznam sie ze raz sobie nacisnelam, zeby sprawdzic jak to dziala, cycucha wciaga wiec jest ok
Moja Hania tez czasami daje popalic w brzuchu, mam wrazenie, ze mi macica peknie. Od jakiego sczasu rusza sie non stop, chyba ma malo miejsca wtym moim maly brzuchu
Dzis znowu piekna pogoda Ahhh fajnie byloby gdyby caly pazdziernik taki byl
No dziewczyny w przyszlym miesiacu rodzimy !!!!!!!
Aniaa ja tez nigdy zgagi nie mialam i nie zamierzam
Laktator mam od siostry, w sumie dwa z Aventu elektryczny reczny. Siostra byla zadowolona z recznego. No i przyznam sie ze raz sobie nacisnelam, zeby sprawdzic jak to dziala, cycucha wciaga wiec jest ok
Moja Hania tez czasami daje popalic w brzuchu, mam wrazenie, ze mi macica peknie. Od jakiego sczasu rusza sie non stop, chyba ma malo miejsca wtym moim maly brzuchu
Dzis znowu piekna pogoda Ahhh fajnie byloby gdyby caly pazdziernik taki byl
No dziewczyny w przyszlym miesiacu rodzimy !!!!!!!
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #205035 przez vestusia
Madziaska, dobrze, że nie zassało Ci cycucha i nie zaczęło pokarmu odciągać
Iva, a ja myślałam, że na zgagę jest dobre zimne mleko, o podgrzewanym nic nie słyszałam
Aniaa_, ja też nie mogę się doczekać listopada i dziś rano też pomyślałam, że już październik
Oj Dziewczynki, teraz przez miesiąc pomarudzimy sobie, że nam ciężko, a potem się rozpakujemy. Czas najwyższy, bo ileż można z tym brzuchem chodzić? he, he, he
Iva, a ja myślałam, że na zgagę jest dobre zimne mleko, o podgrzewanym nic nie słyszałam
Aniaa_, ja też nie mogę się doczekać listopada i dziś rano też pomyślałam, że już październik
Oj Dziewczynki, teraz przez miesiąc pomarudzimy sobie, że nam ciężko, a potem się rozpakujemy. Czas najwyższy, bo ileż można z tym brzuchem chodzić? he, he, he
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #205042 przez anakol
vestusia napisał:
Heh, biorę pod uwagę że tak też się może zdarzyć, byłoby mi okropnie szkoda No ale może tak nie będzie, w każdym razie ze swojej strony chcę być przygotowana, żeby to się mogło jak najlepiej udać
I też mam nadzieję, że się wypakuję troszeczkę wcześniej. Jak dla mnie to koniec października byłby optymalny
vestusia napisał:
Dzięki dziewczyny, czyli raczej jesteście za Aventem Zdaje mi się, że moja siostra też miała z aventu, ręczny. A nie wiecie czy on ma tą regulację siły ssania? Czy to tylko w elektrycznych jest ważne?
Heh, Anakol nie chcę Cię straszyć, ale może nie urodzisz o czasie, ale po terminie i nie będzie mowy, abyś na ten dwudniowy zjazd w ogóle jechała
Heh, biorę pod uwagę że tak też się może zdarzyć, byłoby mi okropnie szkoda No ale może tak nie będzie, w każdym razie ze swojej strony chcę być przygotowana, żeby to się mogło jak najlepiej udać
I też mam nadzieję, że się wypakuję troszeczkę wcześniej. Jak dla mnie to koniec października byłby optymalny
Hm, ciekawe, bo ja jak leżę na prawym boku to mi lepiej pod kątem zgagi, a jak się obrócę na lewy to od razu mi się robi i myślałam, ze to dlatego, że żołądek jest po lewej stronie i jak leżę na lewym boku to go bardziej zgniatamJej, po jedzeniu leżeć jeszcze z głową ku dołowi. Masakra. Ja czasami tak mam, że wieczorem mam zgagę, jak np. kładę się na prawym boku. Nie wiem dlaczego tak jest, ale na lewym nie mam
vestusia napisał:
Ja moją małą mogę smyrać do woli, ale nie ma mowy, żeby zmieniła pozycję... Wygląda na to, że ma swoją ulubioną i za nic z niej nie rezygnuje W innej była przez 1,5 doby w 27 tygodniu, akurat miałam wtedy wizytę - ułożyła się pięknie główką do dołu, ale czułam wyraźnie kiedy się przekręciła z powrotem i zaczęła mnie kopać w sposób doskonale mi znajomy I tak już zostałoNo i mnie też czasami Zuzia tak się wypycha, że aż boli. Też mam wrażenie, że mi skóra pęknie... dotykam ją wtedy i smyram, aby się jakoś przekręciła...
Dzięki dziewczyny, czyli raczej jesteście za Aventem Zdaje mi się, że moja siostra też miała z aventu, ręczny. A nie wiecie czy on ma tą regulację siły ssania? Czy to tylko w elektrycznych jest ważne?
Moderatorzy: ilona