BezpiecznaCiaza112023

SZCZĘŚLIWE MAMUSIE LUTY 2012

12 lata 3 miesiąc temu #422242 przez anuskka
Agaszymek jeszcze raz gratulacje. jestescie sliczna rodzinka,i zgadzam sie z Olencja-jak jeszcze raz wspomnisz o jakichs kompleksach to przetrzyj lusterko i popatrz jeszcze raz :silly:

Angela zapomnialam siee spytac skad twojemu mezowi wzial sie pomysl na piatke dzieci. Ma duza rodzine(moj ma dwoje rodzenstwa i dla niego to idealny model),czy po prostu tak sobie strzelil?

Olencja kurcze ciekawe co Mayeczce przeszkadza z ta kolacja.Co do nieobecnosci tatusia to jasne ,ze dziecku go brakuje. te naszeszkraby juz pojmuja pewne rzeczy i jak tatus o jakiejs porze byl w domku to kiedy go nie ma rozumieja ze cos tu sie nie zgadza.

U nas jakis gorszy czas. od dwoch dni przed zasnieciem wieczorem Milenka mi poplakuje. jest spiaca i az do momentu ukladania sie do snu wszystko jest ok. niby probuje zasnac,ale juz za chwile zaczyna sie prezyc i plakac.nie mam pojecia co jest przyczyna-tym bardziej ,ze jak juz zasnie to spi jak zawsze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #422539 przez Angelaw
Anuskka
Moj maz ma 4 braci...
Ja mam jedna siostre...
Dla mnie fajnie to dwoje dzieci...
On po prostu oszalal na punkcie naszego syna, nazywamy go "słodziak" i chcialby takich kilku :laugh:
Ale jest tez rozsadny i tak serio to dwojka dla niego to tez fajna opcja...

No i jednak sa juz prawie zabki, a napewno jeden...
Dzisiaj malemu tatus dal napic sie ze szklanki i uslyszal ladny brzdek wskazujacy wlasnie na obecnosc zabka...
Na razie nie widac go jeszcze, widac przezroczyste kreseczki... :laugh:
A chwilke wczesniej zachwycalismy sie urokiem malej kolezanki ze zlobka ktora wlasnie ma dwie jedyneczki na dole...
A tu masz, niespodzianka...

Olencja
Nasz maly tez ostatnimi czasy nie jest zachwycony kaszka...
Moze powodem sa podawane inne pokarmy ktore lepiej smakuja?
Sprobuj jak napisalas podac jej gesciejsze mleczko moze bedzie lepiej...
A co do zabkow to slyszalam tez ze te tylne zabki sprawiaja wiecej klopotow, ale do tych to jeszcze chyba za wczesnie...
Co do sloiczkow to fakt ze nie sa zbyt smaczne ale dla nas bo mamy juz wyksztalcony smak na inny rodzaj pokarmu, ale dla dzieci ktore zaczynaja smakowac rozne pokarmy moga byc wlasnie smaczniutkie...

12 lata 3 miesiąc temu #422545 przez anuskka
U nas chyba tez juz nieduzo do zabkow,bo dziaselko troszke jakby grubsze niz wczesniej i wyczuwa sie po nim ksztalt zabka. No i to marudzenie przed snem....

12 lata 3 miesiąc temu #422548 przez lusieńka
anuskka my jakiś czas temu mieliśmy podobnie małego męczył wtedy katarek więc chyba to było przyczyną płaczów i problemów z zaśnięciem.
agaszymekg piękne zdjęcie GRATULACJE,ślicznie wyglądacie, malutka jak aniołek,przystojnego masz męża ;).
My dziś spedziliśmy pół dnia u mojej siostry na strychu, przeglądając pudła i worki z ubrankami po moim siostrzeńcu,męczące zajęcie, zwłaszcza z dwoma maluchami. A to bawili się workami foliowymi, turlanie w stosie ubranek było dziś zabawą nr1.
Co do tematu pod tytułem-powrót do gondoli to nie wiem czy to dobry pomysł.Maluch zezłości się jak bedzie miał leżeć, bedzie miał widnokrąg zawężony. A chyba siedzenie w takim wózku nie należy do bezpiecznych bo brakuje szelek i pasów.Większość spacerówek ma specjalne "pokrywki " na zimne dni.Można też kupić specjalny śpiworek.Ja dziś taki odkopałam w szafie i chyba do niego wrócimy bo małemu jest jeszcze dobry.
Pozdrawiam gorąco. :laugh:

/view.php?sid=34372 [/image] [/link]

12 lata 3 miesiąc temu #422552 przez lusieńka
Angelaw jeśli macie pierwszego zęba i ty go znalazłaś to należy Ci się nowa sukienka od męża ;) . Tak mnie uświadomiła ostatnio sąsiadka.Szkoda że nie wiedziałam o tyym cześniej.Garderoba by mi się powiekszyła :)

12 lata 3 miesiąc temu #422655 przez tatus73
anusska, a moze u Milenki to zabki, nasz Marcel odkad skonczyly sie kolki spal 10-11 godz. w ciagu nocy (smialismy sie ze to wynagrodzenie losu za te kolki, i nieprzespane noce), a od dwoch tygodni sajgon, bo nie wiem czy pisalem ale w srode trzeci zabek wyszedl, druga dolna jedynka, rozszalalo sie nam malenstwo, a do tego zaczal wymawiac mamamama.., i bababa..., a tata jak nie bylo tak nie ma

12 lata 3 miesiąc temu #423507 przez anuskka
HEJ,HEJ

sluchajcie-doczekalam sie slowka "mama" :side: :side: ocZywiscie roztopilam sie jak m a selko-dei I wiecej nie napise na razie ,bo pomaga mi pewna osobka ;) :silly: milego weekendu

12 lata 3 miesiąc temu #423688 przez olencja
Lusienka, bardzo mi sie podoba teoria Twojej sasiadki dotyczaca zabkow! Szkoda, ze liczy sie tylko pierwszy zabek, ale i tak milo :lol:
Anuskka, gratuluje "mamy". U nas byla jakis czas temu, potem w kolko mowila "atata", a teraz buzia jest ciasno zamknieta i slychac tylko piski. No wiec czekam z niecierpliwoscia.
Zauwazylam tez, ze moje dziecko jest uparte jak stary koziol i pamietliwe ;) Kilka dni temu koniecznie chciala mnie szczypac w ramie, no ale nie pozwolilam, bo bolalo. Polozylam ja wiec na macie i bawila sie sama-spiewala, usmiechala sie itp. Po ok 15 min wzielam ja znowu na rece, a pierwsze co zrobila jak juz byla blisko, to zaczela mnie szczypac w to samo miejsce. Miala przy tym taka zlosliwa minka, jakby chciala powiedziec: a masz ty, nie pozwolilas mi sie poszczypac wtedy, to teraz jeszcze bedzie mocniej.
POzdrowiona i milej niedzieli zycze :)

12 lata 3 miesiąc temu #423739 przez Angelaw
Anuskka
Doskonale rozumiem jak milo uslyszec te slowa bez wzgledu na okolicznosci :laugh:

Nasz skarb ostatnio powtarzal w kolko ble ble ble...my do niego ble ble ble a on do nas...

Olencja
Nicolas jak twoja pociecha jak zlapie to az trudno nie syknac z bolu...
Szczegolnie jak zlapie skore na ramieniu od dolu, oj potrafi bolec...
Mowienie nie na razie jest malo skuteczne ale powtarzamy moze kiedys odniesie oczekiwany skutek :)

Tatus
No to Marcelek pewnie uroczo wyglada...te zabki dodaja takiego uroku...te buzki takie pocieszne sa...choc bez zabkow tez sa urocze...
U nas tez ciagle babababab, blablabla, czasem mama ale tata tez jeszcze musi poczekac :)

12 lata 3 miesiąc temu #423890 przez lusieńka
Zazdroszczę wam słowa mama dziewczynki. U nas narazie jest mimi lub meme. Nasz synuś wydaje ostatnio z siebie rózne pisji, jęski, awuuu, aguuu,itd. Na mama trzeba bedzie jezcze troszkę poczekać.
Nauczył się pieknie wyciągać roczki, jak chce na apka do mama lub taty.Stoi przy łóżeczku coraz lepiej i pewniej chodzi trzymany za łapiki.Ostatnio zaczał również kombinować na czterech, może to wstęp do raczkowania?
Mały dziś przyjął chrzest i byłam dumna z niego taki był grzeczny, nie płakał ani razu.Chyba mu się nawet podobało w kościele, dużo ludzi, dużo śpiewania a to bardzo lubi, dzwoneczki,tylko kadzidło mu się nie podobało.Mi też nie śmierdziało że hej... :S
do żłoba został nam tydzień ale im bliżej 17 września tym jestem spokojniejsza.

12 lata 3 miesiąc temu #424379 przez Angelaw
Lusienka
Juz niedlugo i ty uslyszysz te slowa...
Co do zlobkow to nasz synek bardzo lubi tam chodzic...
Spi tam lepiej niz w domu...
Je tez lepiej...
Moze jak jest z nami chce nadrobic ten czas i szkoda mu czasu na jedzenie i spanie :laugh:
Jedyny problem to to ze ciagle ma kaszel a to juz miesiac mija...
Ale niestety tak juz czesto bywa ze zaczyna sie zlobek czy przedszkole i zaczyna sie tez chorowanie...
Nie zycze tego ale nie znam dzieci ktore tego nie przerabialy...niestety...

Apropo kadzidla w kosciele to zawsze kiedy go uzywano to robilo mi sie slabo...

Naszemu synusiowi przebily sie dwie jedynki dolne...mozna juz je poczuc na palcach...
Zaczyna tez siedziec...podpiera sie raczkami z przodu i dosc dlugo wytrzymuje nawet kiedy siega po zabawki...jednak jeszcze chwila nieuwagi i opada na prawa lub lewa strone...

12 lata 3 miesiąc temu #424393 przez tatus73
Angelaw przekonalem sie na wlasnej dloni co znaczy moc trzech zabkow.Chwila nieuwagi z mojej strony i zabolalo.Anuskka moje gratulacje za slowo Mama.Ciekawe ile bede czekal na slowo tata.U nas wszystko po staremu tzn Marcel ma juz apetyt jak pol wojska.Pozdrawiam.

12 lata 3 miesiąc temu #424776 przez olencja
Witam Kochani
Chyba powoli pada nam forum :( Coraz mniej nas tutaj i coraz rzadziej nowe wpisy sie pojawiaja :(
Ostatnio ciezko mi pisac, bo moje dziecko zabkuje znowu, gorne jedyneczki wychodza, wiec mala jest wkurzona, gryzie jak opetana. Po raz kolejny powaznie mysle o przejsciu na butelke. Na piersiach mam juz doslownie male strupki :( Znowu budzimy sie w nocy, na szczescie tylko raz i apetytu tez nie ma. Ciezkie czasy nastaly.A do tego maz znowu musial wyjechac i kiepski humorek mam...
Musze leciec, bo moj maly gryzon obudzil sie.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #424824 przez anuskka
hej wszystkim.
Jestem obecna,ale Milenka mi sie przeziebila.z nosa sie leje,troche ma podwyzszona temp. I nie daje sie opuscic ani na krok.tak wiec czytam na komorce,a jak tylko siade,zeby odpisac zaraz krzyk.

Gratuluje nowych zabkow.my dalej bezzebni hihi...
Tatus uslyszysz i ty to wyczekiwane tata.doczekasz sie i to pewnie niedlugo...

Lusienka ty tez.to juz blizej niz dalej.
No i gratulacje i najlepsze zyczonka dla nowego chrzescijanina..
I powodzenia w zlobku
.
Olencja nie daj sie dolom.
Przepraszam ale obudzila mi sie mala ,zmykam...ale nie opuszczam forum....

12 lata 3 miesiąc temu #424975 przez Angelaw
Malo nas ale jestesmy...
Anuskka
Szybkiego powrotu do zdrowia malej zycze...
Wiem ze to ciezki kawalek w byciu rodzicem...
Olencja
Trzymaj sie dzielnie...
Butelka nie jest zla...rob co ci serce i rozum dyktuja...

Ja mam do was pytanie...
Jak wasze malenstwa spia?
Mam na mysli pozycje...
Nasz synek ukladany na pleckach od razu przewraca sie na boczek a niedlugo potem na brzuszek...
Kazde przelozenie go na plecki powoduje ze sie przebudza, denerwuje i ostatecznie znowu laduje na brzuszku...
Do tego unosi dupke do gory...
Jak to wyglada u was?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka