- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Kasiu bylismy dzis u lekarzy dermatologa i okulisty z tym moim nieszczęsnym okiem
A więc dermatolog zapisał mi jakis krem na syfki no i pokazałam jej moje bliznowce na klatce piersiowej (w PL lekarze mówili ze starczy dermabrazja na to) powiedziała mi ona że tutaj terapia hormonalna na to...i mam dylemat bo jedne hormony juz biorę (piguły) i jeszcze jedne mam brać? wiem ze to dla mojego wyglądu bo wtedy i bluzke z dekoltem bym mogła założyć i w ogóle ale boję się ze za dużo hormonów to bym na pewno tyła i jedne mogłyby zakłócać drugie (chodzi mi że te na skóre mogłyby zmniejszyć działanie pigułek) no i powiedziała mi ze jakbym się na to zdecydowała to muszę zrobić test ciążowy i beta hCG oraz badanie moczu. Czyli musi to byc silna dawka hormonów. Nie wiem ale skłaniałabym się raczej ku tej dermabrazji w PL ale to trzeba robic co 2 tyg. i takich 10-12 serii bym musiała miec bo się już pytałam...więc to dopiero jakbyśmy na stałe wrócili do PL. Te moje bliznowce nie wyglądają jakoś mocno szpetnie no ale są
A co do oka to rano już nie widziałam na całe...zapuchło mi w całości. Okulistka przyjęła mnie bez problemu zajrzała tam podnosząc mi powiekę i powiedziała że jedna z miliona bakterii którą mamy w organizmie się tam zagnieździła i urządza sobie imprezkę haha i zapisała mi maść do oka muszę nakładać co 3h i co 3h muszę nalewać mocno ciepłej wody do słoika i trzymać 5min. przed okiem by było ciepło (słoik dlatego bo nie mam czerwonej lampy nagrzewczej) jedną serię mi zrobili u okulisty - nałożyła mi ta maść do oka i nagrzała lampą teraz o 13-ej muszę sama zrobić sobie w domu jest już ciut lepiej bo już troszkę moge otworzyć oko
ale się rozpisałam...
Wiola od szósteczki zdrówka dla Ciebie
Ika miłego zrywania gruszek..mniam podrzuć ze dwie mi tu
kakaszka hmmm kurde sama nie wiem co z tymi zadrapaniami...ale ja bym poszła do pediatry niech ci powie jak temu zapobiegac i czym to robic jak już takie zadrapanie jest bo mała biedna będzie okropnie wyglądac taka podrapana i szkoda jej
Lena wczoraj zasnęła o 21 i juz o 1 obudziła się na mleko a później obudziłą się na gadanie o 6 ale trochę popluła i sama zasnęła po 20 minutach i obudziłą się przed 8
lece ogarnąć chatke, później położyć spać Lenkę i zrobić sobie kurację na oko
Miłego piątku
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Jestem dzis przeszczesliwa mimo ze malo wyspana- mezulek juz dzis w nocy bedzie oj bedzie sie dzialo
Ja tak na szybkiego bo nadrabiac was bede pozniej, mieszkanko wysprzatalam i masakrystycznie sie wkurzylam. zamowila 2.10 towary na allegro zaplacilam przez PayU i co? do tej pory nie ma kuriera z nimi. a dlaczego? bo moja wplata zostala nie wiem czemu anulowana a z konta pieniazki zeszly!!!
Zglosilam to zobaczymy jak szybko sie ogarna!
Lece sie ubrac, przewinac mala bo wlasnie struga kupala i w najlepsze sobie dyskutuje, wczoraj pierwszy raz zasmiala sie w glos- fajnie to brzmialo
Uciekam na dwor bo ladna pogoda.
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Malutkamilka planujesz braciszka dla Wiktori
Marta jak wrocisz do pracy to Bartusia wysyłasz do żłobka czy do Babci? Ja pracuje w domu i czasami jest ciężko pogodzić opiekę nad takim maluchem z pracą, ale do żłobka bym nie posłała. Zresztą pewnie i tak nie dostalibyśmy miejsca w nim.
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Ja już ogarnęłam i nawet swój obiad zjadłam zupka warzywna a mąż dostanie frytki, mam nadzieję że się opanuję i mu nie zjem Ja się nie umiem odchudzać bo najchętniej zjadłabym o połowę więcej niż zwykle
Tak chodziło mi o elektryczny inhalator, nebulizator czy jakoś tak fachowo to się nazywa Pawełek nie ucieka za bardzo od tego a tych wszystkich leków w syropkach i kropelkach to mu się nie daje podać bo są dość gorzkie i wypluwa i przestał lubić herbatki przez to bo mu się z lekami kojarzy a co najśmieszniejsze ibuprofen mu smakował wczoraj wciągnął i mlaskał o jeszcze widocznie lubi truskawki za mamuśką
Aha, jeszcze jedno Jakbyście zapomniały Pawełek dziś kończy magiczne 3 miesiące I z tej okazji ciągle śpi Jak się obudził, to pół godz sobie gadał, potem mleczko i zasnął i śpi do tej pory
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Malutkamilka ją też mam problem z gościem z allegro tyle że on kasę dostał (prawie300 zl)a przesyłki niema i co najgorsze nie mogę się z nim skontaktować bo nie odpadła a telefon wyłączony i niewiem co robić :/
Kakaszka moja też się drapie i to przeważnie koło oczu jak trze , a obcinam jej pazurki co 2 lub3 dni. I smarujemy mlekiem swoim albo samo po dniu przechodzi jak jest lekkie zadrapanie .
Dziewczyny karmiace piersia pytałam wczoraj jakiej konsystencji kupkę robią wasze dzieci ?
A i srenka My przesylalysmy życzenia dla Pawelka ale jeszcze raz wszystkiego co najlepsze :*
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Malutkamilka i Karolka mam nadzieję że odzyskacie kase z powrotem albo towar...i ja właśnie m.in. dlatego nie lubię kupowac z internetu bo pełno oszustów się natworzyło. Ale mam nadzieję, ze u Was wszystko się szczęśliwie ułoży.
Karolka ja karmie MM więc nie pomogę
Wczoraj ugotowałam zupę na dwa dni kalafiorowo-kalarepowa i mam spokój
...teraz odpoczywam...dziś nie ćwiczę bo mnie to oko trochę boli i zapuchnięte jeszcze jest.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Kasiasia ja też jestem zdania że każdy powinien mieć swoje pieniądze. my mamy osobne konta ale moja śmieszna wypłata starcza na trochę opłat.Mimo to zawsze sobie odkładam koło 150zł miesiecznie żeby sobie "leżały"
A i na Twoim miejscu kupiła bym bon podarunkowy do Smyka czy innego dziecięcego sklepu, wtedy koleżanka sama coś kupi córce bo najlepiej wie co jej potrzebne
Hehe Filip przez przypadek powiedział MAMA
Pawełek buziaczki
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Albo możesz zrobic tak że bon o wartości np.50zł a za resztę przeznaczoną kupić jakąś grę, tablicę do rysowania czy cos w tym stylu...bo na opakowaniach pisze zawsze od ilu lat dana zabawka czy gra
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurde specjalnie zamówiłam na allegro żeby było taniej bo tata jest na urlopie w PL i by mi przywiózł a nigdy nie miałam problemów z allegro a tu masz, będę musiała kupić tutaj inny bo tata już jutro wyjeżdża :/ i mam taniej :/
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Chociaż raz miałam pościel szła 1,5 miesiąca.
Zakupiłam miało być wysłane w ciągu tygodnia a tu nic poczekałam jeszcze tydzień dzwonię, a on do mnie, że dopiero szyją, że wyśle w piątek więc czekam kilka dni a tu znów dupa dzwonię, a on, że przecież wysłał, że to z kurierem jest problem. Stanęło na niczym zapomniałam w końcu a tu pewnego dnia po 1,5 miesiąca zajeżdża kurier z pościelą i co pytam kiedy przesyłkę nadano, a on, że wczoraj dopiero miałam wielkie oczy bo według tamtego to jakiś miesiąc by było. Na szczęście dobrze się skończyło.
O 11:40 zajeżdża dziś kurier dzwoni do drzwi, a ja co wychodzę w szlafroku w południe