BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #757958 przez Hania84
Jestem jestem :) witam się :)

Kasiu bylismy dzis u lekarzy dermatologa i okulisty z tym moim nieszczęsnym okiem :P

A więc dermatolog zapisał mi jakis krem na syfki no i pokazałam jej moje bliznowce na klatce piersiowej (w PL lekarze mówili ze starczy dermabrazja na to) powiedziała mi ona że tutaj terapia hormonalna na to...i mam dylemat bo jedne hormony juz biorę (piguły) i jeszcze jedne mam brać? wiem ze to dla mojego wyglądu bo wtedy i bluzke z dekoltem bym mogła założyć i w ogóle ale boję się ze za dużo hormonów to bym na pewno tyła i jedne mogłyby zakłócać drugie (chodzi mi że te na skóre mogłyby zmniejszyć działanie pigułek) no i powiedziała mi ze jakbym się na to zdecydowała to muszę zrobić test ciążowy i beta hCG oraz badanie moczu. Czyli musi to byc silna dawka hormonów. Nie wiem ale skłaniałabym się raczej ku tej dermabrazji w PL ale to trzeba robic co 2 tyg. i takich 10-12 serii bym musiała miec bo się już pytałam...więc to dopiero jakbyśmy na stałe wrócili do PL. Te moje bliznowce nie wyglądają jakoś mocno szpetnie no ale są :dry:

A co do oka to rano już nie widziałam na całe...zapuchło mi w całości. Okulistka przyjęła mnie bez problemu zajrzała tam podnosząc mi powiekę i powiedziała że jedna z miliona bakterii którą mamy w organizmie się tam zagnieździła i urządza sobie imprezkę :silly: haha i zapisała mi maść do oka muszę nakładać co 3h i co 3h muszę nalewać mocno ciepłej wody do słoika i trzymać 5min. przed okiem by było ciepło (słoik dlatego bo nie mam czerwonej lampy nagrzewczej) jedną serię mi zrobili u okulisty - nałożyła mi ta maść do oka i nagrzała lampą teraz o 13-ej muszę sama zrobić sobie w domu :) jest już ciut lepiej bo już troszkę moge otworzyć oko :)

ale się rozpisałam... :huh:

Wiola od szósteczki zdrówka dla Ciebie :)

Ika miłego zrywania gruszek..mniam podrzuć ze dwie mi tu :blink:

kakaszka hmmm kurde sama nie wiem co z tymi zadrapaniami...ale ja bym poszła do pediatry niech ci powie jak temu zapobiegac i czym to robic jak już takie zadrapanie jest bo mała biedna będzie okropnie wyglądac taka podrapana i szkoda jej :S :kiss:

Lena wczoraj zasnęła o 21 i juz o 1 obudziła się na mleko :cheer: a później obudziłą się na gadanie o 6 ale trochę popluła :silly: i sama zasnęła po 20 minutach i obudziłą się przed 8 :)

lece ogarnąć chatke, później położyć spać Lenkę i zrobić sobie kurację na oko :)

Miłego piątku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #757967 przez malutkamilka
Witam dziewczeta ;)

Jestem dzis przeszczesliwa mimo ze malo wyspana- mezulek juz dzis w nocy bedzie oj bedzie sie dzialo :silly:

Ja tak na szybkiego bo nadrabiac was bede pozniej, mieszkanko wysprzatalam i masakrystycznie sie wkurzylam. zamowila 2.10 towary na allegro zaplacilam przez PayU i co? do tej pory nie ma kuriera z nimi. a dlaczego? bo moja wplata zostala nie wiem czemu anulowana a z konta pieniazki zeszly!!!
Zglosilam to zobaczymy jak szybko sie ogarna!

Lece sie ubrac, przewinac mala bo wlasnie struga kupala i w najlepsze sobie dyskutuje, wczoraj pierwszy raz zasmiala sie w glos- fajnie to brzmialo :lol:

Uciekam na dwor bo ladna pogoda.

11 lata 3 miesiąc temu #757974 przez _Klara_
Witam i u nas słono dopisuje ale ziąb straszny i do tego ten wiatr z nad morza :(

Malutkamilka planujesz braciszka dla Wiktori :laugh:

Marta jak wrocisz do pracy to Bartusia wysyłasz do żłobka czy do Babci? Ja pracuje w domu i czasami jest ciężko pogodzić opiekę nad takim maluchem z pracą, ale do żłobka bym nie posłała. Zresztą pewnie i tak nie dostalibyśmy miejsca w nim.

11 lata 3 miesiąc temu #757986 przez srenka_918
U mnie też słońce świeci ;)
Ja już ogarnęłam i nawet swój obiad zjadłam ;) zupka warzywna ;) a mąż dostanie frytki, mam nadzieję że się opanuję i mu nie zjem ;) Ja się nie umiem odchudzać bo najchętniej zjadłabym o połowę więcej niż zwykle ;)

Tak chodziło mi o elektryczny inhalator, nebulizator czy jakoś tak fachowo to się nazywa ;) Pawełek nie ucieka za bardzo od tego a tych wszystkich leków w syropkach i kropelkach to mu się nie daje podać bo są dość gorzkie i wypluwa i przestał lubić herbatki przez to bo mu się z lekami kojarzy ;) a co najśmieszniejsze ibuprofen mu smakował wczoraj ;) wciągnął i mlaskał o jeszcze ;) widocznie lubi truskawki za mamuśką ;)

Aha, jeszcze jedno ;) Jakbyście zapomniały Pawełek dziś kończy magiczne 3 miesiące ;) I z tej okazji ciągle śpi ;) Jak się obudził, to pół godz sobie gadał, potem mleczko i zasnął i śpi do tej pory ;)

11 lata 3 miesiąc temu #757998 przez _Klara_
Zdrówka i wszystkiego co najlepsze dla Pawełka i Bartusia:)

11 lata 3 miesiąc temu #758030 przez KaRoLkA
Haniu dobrze że dostałaś maści to dziadostwo zejdzie do końca i nie będzie wracało :)

Malutkamilka
ją też mam problem z gościem z allegro tyle że on kasę dostał (prawie300 zl)a przesyłki niema i co najgorsze nie mogę się z nim skontaktować bo nie odpadła a telefon wyłączony i niewiem co robić :/

Kakaszka moja też się drapie i to przeważnie koło oczu jak trze , a obcinam jej pazurki co 2 lub3 dni. I smarujemy mlekiem swoim albo samo po dniu przechodzi jak jest lekkie zadrapanie .

Dziewczyny karmiace piersia pytałam wczoraj jakiej konsystencji kupkę robią wasze dzieci ?

A i srenka My przesylalysmy życzenia dla Pawelka ale jeszcze raz wszystkiego co najlepsze :*

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #758042 przez Hania84
Lenka zasnęła...a ja zrobiłam sobie kurację na oko :)

Malutkamilka i Karolka mam nadzieję że odzyskacie kase z powrotem albo towar...i ja właśnie m.in. dlatego nie lubię kupowac z internetu bo pełno oszustów się natworzyło. Ale mam nadzieję, ze u Was wszystko się szczęśliwie ułoży.

Karolka ja karmie MM więc nie pomogę ;)

Wczoraj ugotowałam zupę na dwa dni kalafiorowo-kalarepowa i mam spokój :lol:

...teraz odpoczywam...dziś nie ćwiczę bo mnie to oko trochę boli i zapuchnięte jeszcze jest.

11 lata 3 miesiąc temu #758049 przez kakaszka
dziewczyny co maja problem z allegro mozecie to zglosic na allegro. raz zglosilam i odrazu skontaktowali sie ze sprzedawca. a jak sie im nie uda to juz zaczynaja kroki prawne, takze nie martwcie sie tylko zgloscie to na wszelki wypadek, pozniej jak cos zawsze mozna napisac, ze juz wszystko ok.

11 lata 3 miesiąc temu #758057 przez rysa
My właśnie ze spacerku wróciliśmy, kupiłam Filipowi 2 pary rajtuzek bo miał ale z hello kity :) (dostałam po kimś).U nas piękna pogoda.

Kasiasia ja też jestem zdania że każdy powinien mieć swoje pieniądze. my mamy osobne konta ale moja śmieszna wypłata starcza na trochę opłat.Mimo to zawsze sobie odkładam koło 150zł miesiecznie żeby sobie "leżały" :laugh:
A i na Twoim miejscu kupiła bym bon podarunkowy do Smyka czy innego dziecięcego sklepu, wtedy koleżanka sama coś kupi córce bo najlepiej wie co jej potrzebne

Hehe Filip przez przypadek powiedział MAMA :laugh:

Pawełek buziaczki :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #758061 przez KaRoLkA
Kakaszka a gdzie to można zgłosić ? Bo kurze to nie mało kasy a facet w kulki leci zero kontaktu z nim

11 lata 3 miesiąc temu #758067 przez Hania84
Właśnie wiedziałam, że o czymś zapomniałam napisać :) Kasia - Też mi wpadło do głowy, że może taki bon podarunkowy do sklepu dziecięcego i wtedy koleżanka kupi co chce i co potrzebuje :) Takie coś to fajna sprawa i sama chciałabym dostać dla dziecka w przyszłości od kogoś :)
Albo możesz zrobic tak że bon o wartości np.50zł a za resztę przeznaczoną kupić jakąś grę, tablicę do rysowania czy cos w tym stylu...bo na opakowaniach pisze zawsze od ilu lat dana zabawka czy gra ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #758068 przez kakaszka
karolka chyba wchodzisz na strone sprzedajacego i zglaszasz naruszenie zasad, zazwyczaj pisze malym druczkiem na stronie o sprzedajacym " zglos naruszenie zasad" i tam chyba wybierasz w czym dokladnie jest problem itd, a pozniej ci na maila odpisza z allegro, mi odpisali w ciagu 5 minut

11 lata 3 miesiąc temu #758073 przez Hania84
Widziałam, że na allegro jest cos takiego jak POK (zaraz na głównej stronie - taka pani Zosia z parasolem) POK - Program ochrony kupujących. I pisze coś tam o odzyskiwaniu kasy. Karolka poczytaj może coś tam na ten temat bedzie :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #758109 przez KaRoLkA
Zgłosiłam i zobaczymy co dalej , dziękuję dziewczyny za pomoc :kiss:

Kurde specjalnie zamówiłam na allegro żeby było taniej bo tata jest na urlopie w PL i by mi przywiózł a nigdy nie miałam problemów z allegro a tu masz, będę musiała kupić tutaj inny bo tata już jutro wyjeżdża :/ i mam taniej :/

11 lata 3 miesiąc temu #758149 przez aleksiaa88
Póki co nie miałam problemów jeszcze z allegro. Jeśli cena przekracza 50zł to płacimy przy odbiorze.
Chociaż raz miałam pościel szła 1,5 miesiąca.
Zakupiłam miało być wysłane w ciągu tygodnia a tu nic poczekałam jeszcze tydzień dzwonię, a on do mnie, że dopiero szyją, że wyśle w piątek więc czekam kilka dni a tu znów dupa dzwonię, a on, że przecież wysłał, że to z kurierem jest problem. Stanęło na niczym zapomniałam w końcu a tu pewnego dnia po 1,5 miesiąca zajeżdża kurier z pościelą i co pytam kiedy przesyłkę nadano, a on, że wczoraj dopiero miałam wielkie oczy bo według tamtego to jakiś miesiąc by było. Na szczęście dobrze się skończyło.

O 11:40 zajeżdża dziś kurier dzwoni do drzwi, a ja co wychodzę w szlafroku w południe :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka