BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #758163 przez KaRoLkA
Dziewczyny udało się fotelik dotarł , ale się cieszę :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #758186 przez srenka_918
Widzisz Karolka wszystko się dobrze ułożyło ;)

Kupki Pawełka są konsystencji ketchupu włocławek ;) Choć na pewno nie wiem, bo mały już 6 dni nie robił ;) Po takim czasie robi troszkę gęstsze, takie bardziej pudliszki ;) ha ha ;) A no i wczoraj jak byliśmy u lekarki to pytałam jak to z tymi kupkami jest, bo raz robi codziennie, raz co 3 dni a czasem raz w tygodniu a ona zbadała brzuszek, nie ma gazów ani zatwardzenia, więc wszystko ok, no i stwierdziła że to zależy od mojego jedzenia jak robię sobie dietę od słodyczy i tłustego to jemu lepiej się wchłania w jelitkach i stąd mniej kup, a jak ja sobie pozwalam na wszystko, to on ma co wykupciać bo jego organizm nie potrzebuje tych substancji

Dziękujemy za życzenia oczywiście ;) No i za pamięć ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #758190 przez abrakadabra
Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków :kiss:
Ja raz miałam z allegro problemy, ale to dlatego,że babka nagle zmieniła zdanie i olała to jak sie dogadałyśmy :-) Na szczescie sie skończyło.

Kuba mi dzisiaj kupke zrobił dwa razy aż. To u niego niespotykane :-)

No i po ostatniej wizycie szczepiennej, pytałam lekarza co z pokarmami stałymi i powiedział,że dla takiego malucha, najlepiej dopiero od 5 miesiąca, najbezpieczniej ;-) Także wstrzymuje sie z podawaniem kaszek i deserków narazie :-)

A co do kuriera, ja sie zastanawiam, kiedy jaśnie książe zamierza przyjechac do mnie z moim bolerkiem, obrączkami i dodatkami na panieński.. cholera jasna, mam nadzieje,że zdążą bo jak nie to sie wściekne... :-[
No i stwierdziłam,że kupie sobie takie coś specjalne do robienia koków...bo wtedy bede miała pewnośc,że wyjdzie idealny, bo myśle,że w dniu slubu rece bedą mi chodziły i nie dam rady upiąc tak jak chce ;-)

Jaki kwiat we włosy proponujecie? Chce miec żywy ;-)

11 lata 3 miesiąc temu #758218 przez aleksiaa88
Abra a w jaki kolor pójdziesz?

Ja na swoim miałam białe róże i fioletowe eustomy taki bukiet

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #758227 przez abrakadabra
Aleksia kilka postów temu wklejałam linka do swojej sukienki. Jest biała z czarnymi wstawkami koronkowymi ;)
Chodzi mi o kwiat we włosy, nie bukiet ;-)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #758228 przez KaRoLkA
No kamień z serca :)
Pytałam o te kupki bo moja po tygodniu zrobiła strasznie gęsta ;)

Abra ja miałam żywa orchidee we wlosach plus warkoch z jednej strony i reszta na boku skręcona jak znajde zdjecie to wkleje :)
A bukiet z róż w kolorze fuksji z białymi orchideami :)

11 lata 3 miesiąc temu #758229 przez srenka_918
Co do kwiatka nie pomogę, bo się na nich nie znam ;) mam jednego przed oczami ale nie wiem jak się nazywa...

Mi pediatra też mówiła, żeby karmić "nie mlekiem" (deserki, warzywa itd) dopiero od 5 miesiąca, ale dawać smakować można już w trzecim ;)

11 lata 3 miesiąc temu #758239 przez Kasiasia
Wszystkiego naj naj naj dla Bartusia i Pawełka!!

Teraz Ikunie gdzieś wcieło!!!

Ja dziś spedziłam prawie 4 godziny na dworze w 2 częściach i nogi mi wchodzą....

Kupiłam ta książkę w bieronce Gochens, udało mi sie troche poczytać i zaciekawiło mnie....

11 lata 3 miesiąc temu #758250 przez rysa
My wkroczyliśmy juz w piąty miesiąć więc zaczyna próbować różnych smaków, narazie marchewka, ziemniaczek i kalafior. I wydaje mi sie że na ziemniaka ma alergie ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #758251 przez aleksiaa88
Widziałam sukienke, może amarylis koleżanka miała takie, tylko nie wiem czy teraz beda dostepne na jesien

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #758253 przez Hania84
Odebrałyśmy tacie okulary i kupiłyśmy prezent na imieniny :) ale po odbiorze okularów musiałyśmy wstąpić do domu przebrać Lene z kupy :silly: bo zrobiła u pana w sklepie jak pokazywał mi okulary haha :lol: miałam taki ubaw że hej bo facet pokazuje mi okulary a ona stęka i w przerwach się do mnie uśmiecha ale takim uśmiechem mówiącym " no to teraz gościa zaczadzimy" hahahaha :lol: :D facet nam nawet drzwi otworzył ...chyba żebyśmy szybciej wyszły :D

Dziś nie ćwiczyłam ale się złaziłam i to szybkim tempem bo późno wyszłyśmy bo Lenka długo dziś spała po południu :) więc Ewka i Mel i tak zaliczone tylko że na spacerze hehe ;)

Karolka no widzisz jak fajnie :) udało się :) a z allegro coś ci odpisali?

Abra też z kwiatem nie pomogę...może i się znam na kwiatach ale nie mam pojęcia jaki by pasował :P

haha my jesteśmy dobre z tym określaniem kup :P plastelinowe, ketchupowe ...jeszcze jakieś ? :D :lol:

Abra Lena też dziś 2 kupy strzeliła także przybijamy piatkę z Kubą :)

Kasia , Ikunia pojechała na działkę porobić porządki na jesień :)
Bardziej martwi mnie Gochens i jej nieobecność ;)

Rysa a jak objawiła się ta alergia na ziemniaka że sądzisz właśnie tak?

11 lata 3 miesiąc temu #758264 przez rysa
Haniu podawałam mu pojedyńcze warzywka i dwa razy dostał danie z ziemniakiem, raz marchewke z ziemniakiem i raz kalafiorka z marchewką i ziemniakiem, w obydwóch przypadkach w momencie mu strasznie obsypało buzie.

Filip też dziś dwie kupy zrobił ale to akurat normalne u niego :)

A to my :)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #758270 przez kakaszka
ale sliczne zdjecie rysa :) kozaczek twoj juz dorosly chlop, chwila i schabowe bedzie wcinal :)

abra ja tez nie pomoge z kwiatkiem, bo kompletnie sie nie znam na nich.

karolka to dobrze, ze z allegro wszystko ok.

ale wy kapalki walicie, u nas sie jeszcze nie zdazylo 2 dziennie.

no i mozecie mi dziewczyny pogratulowac, przyuczylam elize do rak. jak wczesniej mi tego brakowalo, to teraz mam tego pod dostatkiem.

11 lata 3 miesiąc temu #758287 przez srenka_918
Bartusiu wszystkiego najlepszego, Cordis ucałuj go ode mnie ;)

Rysa, świetnie wyszliście ;) Paluchy w buzi są na czasie ;)

Pawełek dziś też wszystkich czaduje ;) ale bąkami ;) Czyli jutro przyjdzie kupa ;) A co puszcza bączka to krzyczy GHGHGHGH albo UUUUu w zależności od długości wiatru ;) Zastanawiam się nad kupnem gryzaczka, wcześniej nie był potrzebny paluchy i smok wystarczały ale dziś już mi 3 razy wciągał do buzi grzechotki wieszane w wózku, no i muszę zainwestować w tygryska z Kubusia Puchatka, bo jego kuzyn ma i z nim przychodzi czasem do nas, a mały tak na niego krzyczy żeby został że szok ;)

11 lata 3 miesiąc temu #758317 przez kakaszka
wlasnie co do raczek w buzi. strasznie mnie to irytuje. eliza caly czas wsadza prawie dwie dlonie i po lokcie do buzi, az ja na wymioty bierze. bulimiczka maloletnia :) pozniej jest cala w slinie i poliki naciera tymi mokrymi lapkami, no i podraznienie na cale policzki. z checia bym przywiazala te rece do tulowia, ale to chyba nic sie na to nie poradzi, co nie? takie juz uroki rozwoju chyba...

mielismy przed chwila histerie po kapieli, zaczela sie zakladaniem rekawow, plus glod, plus, sen i wyszlo, teraz sie musze odstresowac kanapka :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka