BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #757783 przez aleksiaa88
W był wielki płacz tatuś nosił potem usnął obudził się po 6 szalał i po 8 zaczęło go ścinać to włożyłam do wózka i odleciał.

Aleee mróz -5 całe podwórze w liściach to się dziś poruszam z grabiami ;) i za to kocham jesień :woohoo: słoneczną i liściastą :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Póki co wskakuje do łóżka jeszcze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #757784 przez szósteczka
Cieszę sie ze wszystko sie powoli wyjaśnia.
Sophie wracaja do siebie niech ci tam wazóitalu pirobia badania podlecza i niech wszystko bedzie ok a ja bede pamiętać o tobie w swoich modlitwach.
Abra super ze jestes z nami nie dawaj sie stresowi wszystko napewno bedzie ok pieknie i nowy dom i otoczenie tez bedzie ok trzymaj się ciepło i pamiętaj ze po to jestesmy zebys mogla sie wygadac i odstęesowac ja wlasnie po to tu trafiłam zeby oderwać sie od ganianiny i stresu i mimo że czasem sie nie udzielam to czytam i duzo mi daje poczytanie was czasem poradzenie sie czegoś i podziwiamie slicznych zdjęcia waszych i maluszkow oraz zeczy które kupujecie. Czasem fajnie cos od was ściągnąć jakies przepisy ciuszki dla dzieciaczkiw czy inne patenty dlatego za to wszystko bardzo wam dziekuje duzo mi dajecie i cieszę sie ze moge tu czasem z wami być.
Moj pawełek spi juz coraz ładniej wreszcie moge sie wyspac spi w nocy około 7 godz od 20 do 3 potem krótkie karmienie i znów sp dzis wstal jak zadzwonił budzik czyli po 6.30 i teraz znów poszedl na drzemke. Niestety wciaz mi czasami pokaslyje i bede musiała.chyba znów isc z nim do lekarza a szczepienie sie odwlecze zastanawiam sie czy mojego 3latka nie zaszczepic przeciwko grypie bo to on wiecznie cos przynosi z przedszkola i zaraza makabra.
Wczoraj mielismy wieczorem meksyk w domu nasza najstarsza cora Wiola zjechała ze schodów i walnela sie w łokieć tak ze go złamała najgorsze ze lekarz mowil ze jet tam jakis odlamek i jesli na kontroli platze sie ze sie przemieszcza to bedzie miec operację nawet jej o tym nie mówilismy zeby jej nie straszyć takze wrócili z mojmi K dopiero przed 23 ze szpitala.

11 lata 3 miesiąc temu #757793 przez szósteczka
abra a sukienka sliczna napewno pieknie bedziesz wygladac

11 lata 3 miesiąc temu #757812 przez srenka_918
Szósteczka, podziwiam Cię że jesteś taka dzielna, masz tyle problemów na głowie... Do tego Wiola... Chyba ją polubiłam ;) że nie ja jedna spadam ze schodów ;) Pozdrów ją. Będę trzymać mocno kciuki żeby wszystko się dobrze ułożyło. No i Twojego Pawełka ucałuj ode mnie i Pawełka ;) Mój też jeszcze nie jest całkiem zdrowy, ale polecam inhalacje, nawet z samej soli fizjologicznej, nawilżają śluzówkę i dziecku łatwiej się oddycha, przez co lepiej się czuje i szybciej zdrowieje ;)

U nas nocka piękna (w porównaniu do wczorajszego marudzenia) ibuprofen załagodził ból i przy kąpieli mały już buszował jak zwykle ;) Potem do 23 nie chciał zasnąć, a jak już padł, to obudził się 2 min przed budzikiem męża o 5.22 ;) Ale jak mu cyca wystawiłam to nie marudził, nie płakał, trochę pocycał i leżał ze mną do 7, potem zasnął a ja wstałam ;) śpi do teraz, albo i już nie ;) przedobrzyłam ;) Ale ma dobry humor ;) kamień spadł mi z serca ;)

11 lata 3 miesiąc temu #757818 przez rysa
Abra super kiecka :) Mam rodzine w Bolesławcu i okolicach-Pławna, Lwówek, Gryfów-może kiedyś Was odwiedze :laugh:

Ikunia nosidełko wygląda na fajne, wygodne dla dziecka i mamy.Ja ze swojego jestem średnio zadowolona ;)

Nocka minęła dobrze, Filip budził się tylko raz koło 3, bo przez ostatnie pare nocy to co 3h pobudka

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #757825 przez KaRoLkA
Witamy się w ten deszczowy dzień :)
U nas nocka jak zwykle czyli pobudka o 2 i o 6 :)
Ja też chyba łapie handre taki humor do bani :/ z tym fotelikiem nic nie wiadomo i jeszcze deszcz zapowiadają przez tydz :/

Pawełku i Bartusiu wszystkiego co najsłodsze :*

Szósteczka trzymam kciuki żeby z córka bylo wszystko dobrze :) i podziwiam Cie że masz siłe żeby to wszystko ogarnać :)

Miłego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #757829 przez Kasiasia
Hej

Wczoraj zapomniałam napisać (mąż mnie stresował bo mi przez ramie zaglądał).

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ide dzis po nastepnym karmieniu na spacer i kupie w biedronce tą ksiązkę i rozkminie te moje niemowle ktore cos ostatnio znowu duzo płacze.

No i stwierdziłam ze musiałabym Tomusiowi zrobic sztywne ramy dnia może czułby sie lepiej bezpieczniej dzieci to lubią. Tylko powiedzcie np. budzic go ran o bo powinien juz jesc? itp?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #757846 przez Kasiasia
Ikunia fajjne to nosidełko takie ogladalismy w sklepie:) fajnie dziecko się wkadało :) i cena tez super.

Szósteczka tez Cie podziwiam że tak wszystko dajesz rade ogarnąć (ale ja wiem co Ci daje taka siłe :blink: )

A gdzie Hania????????????? Pewnie wyleguje sie jeszcze.... albo ćwiczy? :cheer:

Karolka a u mnie słońce!!!

Serenka a inhalowałas Pawełka elektr. inhalatorem?

Dziewczyny pomóżcie mi... ide na urodziny dwulatki co jej kupić tak w granicach 100 zł.Łaze od tygodnia po necie i szukam i nic nie znalazlam.

11 lata 3 miesiąc temu #757888 przez szósteczka
Dzieki dziewczyn przekarze wioli życzania powrotu do zdrowia , zeczywiscie objąłacje super pomagają musze jakos przysiadc i go poinchalowac i odrazu tego mojego przedszkolaka jemu tez sie troche przyda mam inchalator elektryczny to chyba o taki chodzi. Co do prezentu to dzieci w tym wieku to linia juz klocki moze lego duplo sa fajne albo cos z fisher preisa swego czasu był cały zestaw różnych ludzikow ze zwierzątkami littlepople moje dzieciaki je uwielbiały zresztą ostatnio przyjeżdża do mnie kolezanka z corcia dwu letnia i jest zachwycona tymi zabawkami siedzi i bawi sie non stop.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #757896 przez kakaszka
witam dziewuszki :)

my z laska dzis pospalysmy troche dluzej i dzieki bogu, bo mamie to bylo potrzebne. teraz sie elizka najadla i znowu w kime :)

chlopaki duzo zdrowka zycze :-* i oczywiscie 100 latek :)

sloneczko pieknie swieci, ale dzis spacer odpuscimy sobie. po wczorajszym targaniu wozka jeden szew mi sie znowu rozszedl, a juz prawie wszystko sie zroslo, grr...

moja niunia okazuje sie ze najmlodsza :) w koncu jutro juz 3 :) jutro zmierze kloca

11 lata 3 miesiąc temu #757908 przez abrakadabra
Te zakochana Ika musisz miec pamiątke z okazji bycia moją świadkową :P
Odnośnie B. też nie wiem, co mam poradzic.. chce żeby było dobrze, bo zasługujesz na najlepsze, ale tak jak pisałaś, jeśli do końca października nic sie nie ruszy, to ja myśle,że to wiecej nie ma sensu, bo ile bedziesz czekała, ciągle ma sie tłumaczyc kasą ? Niezbyt fajnie..

U nas też spokojna noc, maluch mi zaczyna sam zasypiac, bez bujania itd, także postepy :-)

Pogoda ładna, słoneczko świeci od kilku dni, oby taka sie utrzymała chociaż do końca miesiąca to bedzie super. ;) :blush:

Rysa Zapraszam na kawe hehe :-p

Wczoraj miałam "chwiejnośc" hehe ale już lepiej :-P Dzisiaj za to leń kompletny..
Zaczełam oglądac od 1 sezonu Masterchefa wczoraj, dzisiaj pewnie dokończe :-)

Powiem Wam,że odkąd biore tą biotyne i skrzypowite, to zauważyłam, że zaczeły mi ładnie włosy rosnąc ;-)

Miłego dnia dziewczyny :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #757915 przez cordis
Hej dziewczynki
ale jestem nieprzytomna dzisiaj, wychwaliłam dziecko swoje że po szczepionce ok, a tu od 1 w nocy alarm co 40 min i rytuał cycek minuta jedzenia spanie i znowu to samo. Teraz od godziny śpi i ja też powinnam ale w dzień nie umiem spać :dry:
Dzisiaj u mnie -4 stopnie :ohmy: czyżby zima już nadchodziła, ale za to pięknie słoneczko świeci a ja zasmarkana po pachy.
Właśnie przeglądam internet w poszukiwaniu nosidełka idealnego...

11 lata 3 miesiąc temu #757922 przez kakaszka
dzeiwczyny wlasnie moja eiza rozdrapala sobie glowe w krew i niem co mam z tym zrobic, czym nasmarowac? pomozcie bo ja wpadlam w panike i sama rycze jak bobr. zalozylam czapeczke by dalej nie ruszala tego i na tym pomysly sie skonczyly.

11 lata 3 miesiąc temu #757932 przez cordis
kakaszka dziecko mojej koleżanki też co chwilę się zadrapuje, ona przemywa to przegotowaną wodą ale kurde nie wiem czy coś jeszcze daje.
mój synek też się ostatnio tak solidnie zadrapał przez pół policzka i posmarowałam mu...mlekiem z cyca kilka razy i zeszło (!!) a ja muszę mu pazurki co2-3 dni obcinać szkoda, że mi tak nie rosną tylko się łamią co chwilę.

11 lata 3 miesiąc temu #757937 przez kakaszka
no wlasnie ja tez bardzo czesto obcinam jej pazurki, ale dzis nie zdazryalm. pomyslalam, ze jak sie obudzi to obetne i dupa. teraz jestem na siebie wkurwiona bo to moja wina. a jak ma tak rozdrapane to nie mozna oliwic? bo mala ma jeszcze ciemieniuche

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka