BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #764613 przez Kasiasia
No ciekawa jestem jak to u nas z tym jedzeniem bedzie :) Chciałabym bardzo zeby Tomus polubił warzywa, bo ja nie lubie i strasznie nad tym ubolewam :(

Korzystając ze synek spi juz druga godzinę :cheer: jak nigdy ogarnełam lekko mieszkanie i ogladam foteliki. Znalazłam taki :) megatanio.pl/fotelik-chicco-eletta-9-18-...m-gratis-p16896.html mogłabym juz teraz go wykorzystac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #764647 przez kakaszka
witam sie i ja :)

noc spokojna nie liczac kaszlacego i charczacego tatusia, ktory mi spac nie dawal.
z lekarzem znowu lipa wyszla, ale jutro ide o 5 rano stac pod ta jebnieta przychodnia.

ikunia nie dziwie sie twojej reakcji, taz bym wybuchnela. mogla przynajmniej u ciebie zapytac co o tym myslisz, a nie chac dziecku cokolwiek do ust. to chyba ty powinnas decydowac o takich rzeczach.

karolka ale wy laski :)

dzis pewnie tesciowa wpadnie, takze ze biore sie za porzadki, bo nienawidze jak mam syf a ktos do mnie przychodzi. wczoraj zadzwonila do mnie, bo sie widocznie stesknila za wnusia.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #764655 przez Gochens
Witam z rana ;)

Kakaszka widziałam że szukasz kombinezonu. Mam na rozmiar 74 zaraz Ci wrzuce fote jeśli chcesz to mogę Ci dac, miałam dac koleżance ale coś nie mogę się z nią zgadac. Koszty przesyłki pokryjesz i będzie dobrze. Nie jest mega ciepły na bank coś pod niego będziesz musia, a założyć no ale ja też zawsze coś zakładam. Jeśli chcesz daj znać jutro mogę wysłać to do kknca tygodnia będziesz miała ;)

Ja tak na szybko bo Alek ma dziś imieniny i przychodzą goście więc muszę ogarnąć chałupę póki mój mały solenizant mi na to pozwala.

Malutka według mnie ziemniak to małe przegiecie heh przecież Wikusia ma dopiero 3 msc z kawałkiem... jak tak dalej pójdzie to na 6 msc podasz schaba ?? :side: :side: No ale każdy robi jak uważa. Uciekam dziewczyny do później ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #764656 przez Gochens
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #764662 przez Sophie25
KaroLka ja tez wolę żeby miała charakterek po mnie,bo mój J to nerwós holerny i uparciuch :D

Kasiaisa świetny ten fotelik ja też własnie się rozglądam i nasunęłaś mi niezłą firme na myśl! Naprawde są super! :)

11 lata 2 miesiąc temu #764666 przez Hania84
Witam się i ja :)

Pierwsze zacznę od kakaszki - Kurde dziewczyno bo Cię w Dupę kopnę. W taki sposób to się nigdy nie dostaniesz do lekarza a mała nadal bedzie chora...pomyśl trochę...i pojedź po południu na izbę przyjęć do szpitala ( tak koło 18-ej, 19-ej) i wtedy muszą Cię przyjąć !!! Bo jutro znów się okaże że nici wyszły z tego Twojego rannego stania pod przychodnia !!! Sorry ale sie juz wkurzyłam :S

Karolka - ale laski z Was :) Zupełnie inaczej wygladasz jak na awatarze :)

Ikunia - :ohmy: jeny pasztet ??!! Co za baba !!! Ale że Zosia zjadła, bo Lena to by wypluła...bo ona to nawet marchwi nie chce :P Też bym się wnerwiła i wyszła jakby mi ktoś tak zrobił. Co za nieodpowiedzialni i niemyślący ludzie :dry:
Powodzenia ze ZUS-em

Lena wczoraj zasnęła o 21 i na mleko obudziła sie o 3 a później o 8 :)

Kurde miałam coś jeszcze napisac ale się kakaszką wkurzyłam :angry:
Nie miej do mnie żalu kakaszka ale kurde martwię się Eliza, a to nic do przodu nie idzie tylko u Ciebie w miejscu stoi :huh: :S

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #764678 przez kakaszka
haniu dzieki za kopa w dupe, jest potrzebny mi.
a powiedz jak to wyglada z tym szpitalem, bo sie kurde nie znam, jak nie ma goraczki, tylko pokaszluje i kicha to przyjmal? bo ja zawsze myslalam, ze w szpitalu to tylko ciezkie przypadki?

ja juz myslalam doczekac tego czwartku skoro mamy juz umowiona wizyte skoro gorzej nic nie jest z mala, ale pewnie haniu masz racje.

gochens bylabym bardzo wdzieczna :)

11 lata 2 miesiąc temu #764680 przez Hania84
kakaszka to ściemnisz że ma gorączke, że cały dzień ci płacze i że widzisz że ma katar i kaszel i że boisz się co to może być...i nawet jak zobaczą że nie ma gorączki to nie mogą cię odesłać z niczym.

Kombinezon fajny. Zawsze trzeba coś pod spód założyć...tylko że pod cieplejsze kombinezony, mniej a pod cieńsze więcej :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #764682 przez _Klara_
Witam

Kakaszka Hania ma racje, w szpitalu na bank was przyjmą. Po co masz stać tyle godzin w tych kolejkach.

Sophie a jak wyglądają dziąsełka Zosieńki? U nas też chyba się zaczeło ząbkowanie, dziąsła ma spuchnięte i zrobiły jej się kreseczki zaczerwienione pomiędzy ząbkami. Ślini się mocno i często przebudza. Chwilami marudna.
Jutro mamy szczepienie więc upewnie się.

Haniu a w DE sklepy są zamknięte w niedziele, aż trudno mi to sobie wyobrazić. Tak powinno być i w Pl, dziewczyny pracują za marne grosze(przeważnie 1200) i do tego muszą chodzić też w niedziele. Niestety muszą się na to godzić bo u nas ciężko z pracą dla kobiet.
Haniu a mam pytanko do Ciebie nie oriętujesz się ile zarabia budowlaniec u was, znajomy wyjechał do Niemiec gdzieś blisko Belgi i chwali się ze zarabia 10 tysięcy zł i chce mojego tam zabrać.

Ilunka i jak tam rozprawa? Możemy Ci zacząć gratulować, nie wiem też czy mam wsiadać w pociąg do Łodzi :)

11 lata 2 miesiąc temu #764686 przez aleksiaa88
Coś mi się wydaje, że synek przestawił się na częstsze jedzenie w nocy 2 razy chyba już mu nie starcza teraz upodobał sobie 4 pobudki. Mam ochotę coś mu wsypać do butelki, żeby się lepiej najadł i dłużej spał bo budzi się rano marudny.

Dałam małemu kaszki ryżowej ale mu coś nie idzie parę dni mu dawałam na smaka ale mlaska i się krzywi.
Dostał też trochę ziemniaczków i to lepiej mu szło póki co na razie nic jeszcze więcej nie daje na spróbowanie.

Pogoda pochmurna ale przynajmniej wiatru nie ma to nie odczuwa się zimna tak bardzo jak się obudzi to idziemy pojeździć w końcu trzeba wypróbować kombinezon polarowy który kosztował jedyne 15zł na allegro używany ale nie zniszczony- jak ja lubię allegro

11 lata 2 miesiąc temu #764690 przez malutkamilka
Gochens dac sprobowac kawaleczek ziemniaczka a nakarmic ziemniakami to duza roznica. dostala malenki kawaleczek mieszczacy sie na opuszku palca a nie garsc. to ze dalam sprobowac to nie zanczy ze codziennie zapycham ja ziemniakami. Nie wiem moze myslisz ze jak wczoraj dalam jej kawaleczek to dzis dostanie garsc a jutro caly talerz? A poza tym sa w sloiczkach juz po 4 miesiacu obiadki z ziemniaczkami.

No sory dziewczyny ale do sprobowania dac mozna a to nie znaczy ze codziennie ja bede tym karmic a wy tak to odbieracie. A za przegiecie tego nie uwazam, bo sprobowac moge jej dac tym bardziej ze w sloiczkach jest to tez dostepne. A to ze brakuje jej dwa tygodnie do 4 miesiaca to chyba zadna dla niej roznica- dzieci takich ram czasowych nie znaja.

11 lata 2 miesiąc temu #764694 przez aleksiaa88
Przypomniało mi się byłam niedawno w LIDL i w gazetce znalazłam kombinezony na zimę ocieplane a na wierzchu taki materiał jak kurtka i mają być tam kiedyś- zapomniałam daty i cena 49 zł myślimy z mężem to będzie trzeba kupić, przechodziliśmy później koło sklepu z ubrankami dla dzieci i z ciekawości musiałam zobaczyć czy mają kombinezony i co :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: cena 50zł i kolor jaki sobie zamarzę i z nadrukami do tego rękawki i nogawki odpinane no szok a ja myślałam, że cena będzie z 60zł albo więcej kupimy w LIDL a tu dupa wcale nie wychodzi taniej przynajmniej u mnie.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #764700 przez Hania84
Malutkamilka ojej nie złość się od razu...dziewczyny tak pomyślały bo zabrakło u Ciebie tego słowa "daję spróbować" ...i ogólnie słowo pisane jest inaczej odbierane niż mówione bo nie wyraża emocji niestety i czasem się je źle odbiera :blink: Wpisałaś dane bobasów do tabeli ?

Klara - dobry budowlaniec z papierami może tyle zarobić...ale jeśli nie jest w tym szkolony i wcześniej tego nie robił, albo jest tylko pomocnikiem budowlańca to nie :) Tutaj dobry kierowca w dobrej firmie (mówie o kierowcy TIRa) też wciągnie 2,5tys. euro na rękę :) ale przeważnie takie fuchy mają niemcuchy :P mojego znajomego brat jeździ tirem we fabryce Mercedesa (tylko z magazynu do magazynu) pracuje na 3 zmiany po 8 godzin (weekendy wolne) i zarobi na rękę 1.800euro :) całkiem fajny pieniądz. Dodam że magazyny są blisko siebie i ogólnie łącznie na jednej zmianie wyjeździ z 2h może bo reszta to czekanie na załadunek i rozładunek...więc tym bardziej żyć nie umierać :) Ale znajomośc niemieckiego wtedy musi juz być :side:
A co do sklepów w DE to wiem, ze na północy niemiec sa w niedzielę otwarte...np. w Berlinie bo mojego A. chrzestny czasem jedzie w niedzielę po proszki itp. A ja mieszkam na południu niemiec i tutaj są pozamykane sklepy :S :side:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #764701 przez abrakadabra
Hej ;)

Wieczór panieński udany,miło spedzony, ale dzisiaj zdrówko nie to.. ;)
Jutro ide do chirurga na kontrole, mam nadzieje,że zadecyduje,że juz mozna zdjąc szwy całkiem ;)

Malutkamilka - my dzisiaj byliśmy u lekarza i powiedział nam,że Kubie już idą ząbki, także jestem w gotowości. I uważam tak jak ty, że dzieciaczkowi trzeba powolutku dawac próbowac pewne składniki :)

Karolka - ślicznie razem wyglądacie

11 lata 2 miesiąc temu #764704 przez malutkamilka
Wieice moze moje niedomowienie ale patrzac na wiek naszych dzieciaczkow to powinno byc logiczne ze dajemy sprobowac a nie opychamy ich innym jedzeniem niz mleko.

Ja tez mam zamiar dzis sie udac do pediatry bo jak bylo szczepienie to jej nie bylo i zwykly lekarz pierwszego kontaktu ja zbadal ale nie zmierzyl nie zwazyl nie odnotowal w ksiazecce a i mam kilka pytan do niej, o jedzonko o leki co przyjmuje wlasnie o te zeby.

Kurcze Abra to czeka cie ciezki czas choc moja mama mowila ze nawet nie wiedziala kiedy mi zeby wyszly wiec zycze kazdej z nas by maluszki dzielnie to zniosly i nie wymeczyly nas;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka