BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #765135 przez Agusia83
Rysa kleik ryżowy, kupiłam teraz z bobowity, ale jest tez z nestle...

lecę do łóżka, bo łeb mi napitala...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #765136 przez srenka_918
Ikunia wspomniałaś coś o podawaniu glutenu, a jakie on ma działanie, po co, na co? ;)
Haniu nie jesteś sama z tym zamieszaniem glutenowym ;)
Ja będę kaszki podawać później... Jeszcze nie wiem kiedy ;)

Abra super że wieczór panieński był udany ;) Mój się nie udał... Miałam kilka koleżanek pozaproszone i tylko moja psióła przyszła czyli 1 z 7... dupa była ogólnie... Na dysko poszłyśmy i spotkałyśmy mojego przyszłego ;)

Cordis odchudzania nie przekłada się na takie dalekie horyzonty bo się wcale nie da zacząć ;) Wiem po sobie ;)

Ikuś co do tego pasztetu to ja bym jej jeszcze przyłożyła na odchodnym ;) Kurde co jej do głowy strzeliło? Jedno z najciężej trawionych rzeczy... Takiemu małemu dziecku...

Co do wpychania się w rozwój naszych maluszków to moja babcia ma problem że mały tylko GHHH lub UUUU albo AAAAA mówi, bo przecież powinien już mama i tata mówić! No gdyby nie to że to babcia to bym powiedziała do słuchu, a wychowała 8 swoich dzieci i jeszcze nie wie jak się rozwijają i kiedy na co pora ;)

Kurczę... Mały marudzi.... I to bardzo... Jutro rano Was nadrobię do końca i pochwalę się dzisiejszym dniem ;)

11 lata 2 miesiąc temu #765139 przez Sophie25
KaROLka to Ci ksiadz niezłe pytanie zadał hah :lol: :lol:

A my chrzcimy w sobote! :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #765148 przez KaRoLkA
Sophie to udanej imprezki już dzisiaj życzę :) a pokaż kiecki :laugh: swoją i Zosienki oczywiscie bo ciekawa jak diabli jestem heh :lol:

kurcze jak tak Was czytam że dzieciątka tak wcinają nowości a ja się zastanawiam jak Gabi przyjmie to, bo jak przy cycu potrafi wybrzydzac to aż się boję gdzie będzie lądować ta marchewka czy ziemniaczek a macha rączkami i nóżkami jak szalona czasami i niema różnicy czy z zadowolenia czy ze złości ;)

Lecę pod prysznic i do wyrka bo ta moja mała pewnie po 1 już się obudzi, także kolorowych snów :)

11 lata 2 miesiąc temu #765152 przez rysa
Agusia rozumiem ze ten kleik bezglutenowy?a smoczek nadal z jedną dziurką?

Karolka Filip też tak macha rączkami,no i faktycznie jedzenie jest wszędzie.Wogóle jest bardzo ruchliwy, czasami przebranie go czy zmiana pieluchy graniczy z cudem, a już nie mówiąc o karmieniu

Sophie a gdzie przyjęcie?No i pochwal się ubrankiem :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #765178 przez malutkamilka
Agusia i maly daje rade wyssac? ja na 150-180 ml wody daje 1,5 miarki z mleka i jest troche gestszy- chyba jej zwieksze do 3 miarek.

Rysa oczywiscie ja jej zwiekszylam smoczek na 2 bo bardzo sie meczyla jak pila i zamiast zjesc do konca swoja porcje to zasypiala i zostawiala. Z aventu to nawet bym sie pokusila na 3 bo cale czolo ma mokre jak je ale teraz uzywam butli z tommee tippe i tam jest dwojka ciut wieksza od dwojki z aventu.

A patrzalam na opakowanie od kaszki ryzowej i jest na niej napisane ze bezmleczna i bezglutenowa. jak bede w sklepie to musze sprawdzic co pisze na kleiku ryzowym ale cos mi sie wydaje ze dopiero te po 6 miesiacu co sa to sa z glutenem, ale nie jestem pewna.

Ja tez uzywam kleiku z bobovity.

Tabelka uzupelniona o dane ktore znalazlam jak mnie nie bylo.

Haniu zazdroszcze ze Lena jak zje o 4 to jeszcze spi do 8. Moja co prawda wczoraj w nocy zasnela po 21 gdzie zjadla po 20 i przed 2 juz sie kretolila ale dalam smoczka i zasnela na jedzenie obudzila sie 3:50 i zasnela po 4 chyba 10 i juz przed 6 sie krecila, po pol godz znowu sie krecila i tak do 7 rano wiec ja wzielam do siebie i tak spalysmy do 8 ale to wczoraj niekiedy nie jest tak kolorowo i przed 7 rano juz sie bawimy.... ciekawe jak dzis bedzzie. spi od po 21 ale jest przed polnoca i cos mlaska i sie kreci... trza isc spac bo nie znam godz kiedy bedzie pobudka ;)

11 lata 2 miesiąc temu #765186 przez Ikunia1910
Dziewczyny gluten jest w pszenicy, życie i jęczmieniu. Wiec na próżno szukac go w kaszkach ryzowych :p ja gotuje zosce manne i daje w postaci gestej papki.

Srenka A gluten sie podaje zeby zapobiec celiakii.
Babcia fajna :laugh: a nie pytala czy Pawelek umie pisac i wiazac buty haha

Jak wracalismy od dziadkow,
W autobusie upadl mi na wozek pijany dziad myślalam ze zawalu dostanę, na szczescie zosi nic sie nie stalo :S
Za to ja sie az poplakalam ze zlosci a serce myślalam że mi wyskoczy z piersi.

Rodzice B. Sa tacy kochani dla Zoni i dla mnie :) dostalam wymarzony dziergany sweterek a zosce sie dolozyli do kombinezonu na zime :) B. Tez sie bardzo stara, szafa extra, , :P malo tego stoi w mieszkanku juz zmywarka i praleczka:)
:blush:

Sophie dawaj te ciuchy ;)

Karolka to prawie w sylwestra chrzcicie, bedzie wybuchowo :p

Abra z czystej przyjazni...wiem ze zaczynasz fiksowac przed slubem :kiss: ale moglabys pisac o Kubie cos chociaz czasem bo nam sie forum weselne zrobi (nie to zeby mi przeszkadzało ale sama narzekalas kiedys na wisnie, no i wogole nie odpisujesz na posty dziewczyn)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #765191 przez Marta1985
Halo ;)

No i mam w końcu dostęp normalnego netu :)

Na razie muszę sobie wszytko poinstalować ale Forum na pierwszym miejscu w ulubionych jest :)

Nasz Bartuś jest cudny jedyne co teraz muszę zrobić to nauczyć go spać w dzień troszkę dłużej bo on w zasadzie w dzień ucina sobie 2 drzemki jedynie takie max 30 minutowe a wieczorem musimy go już kąpać o 18:30 bo zmęczony jest jakby w kamieniołomie robił :P

No i muszę się "pochwalić" ... dziś mój synuś wystrzelił kupkę na mnie :P także zaliczyłam już wszystko :P

Super Ikunia że to się tak ładnie rozwija ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #765194 przez Gochens
Alan zdecydowanie jest smutny że żadna Ciocia oprócz Hani nie złożyła mu życzeń imieninowych :-( jest bardzo smutny.... ;-) Ciocia Hania dostaje buzi od solenizanta :kiss:

Ikunia to dobrze że zul nie upadł na Zonie!!! Eh na pewno musiałas się wystraszyć :huh: no i jestem pod wrażeniem B że się tak postarał! Super to już niedługo będziecie razem!

Sophie super ciuchy te dresy są boskie. A kombinezon ciepły? Też myślałam żeby kupić chociaż dostał już tyle ich że chyba opuszczę niestety tylko 2 na 74 więc te na 68 trochę małe...

Rysa Alan też ostatnio miał chrype od tego płaczu. Jednej nocy to tak płakał że masakra... Straszne są takie momenty jak nic nie pomaga. Trzymam kciuki za Flipcia

Violcia świetnie wyglądałaś na weselu! kiecka też dała radę!

Srenka Babcia chyba zapomniała kiedy dzieci zaczynają mówić ;-) moja wciąż twierdzi że ALkowi zimno bo ma rączki chłodne, i jak pięści w buzi że głodny he he :laugh:
Kochane te nasze babcie :blush:

Dobranoc złe ciotki! :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #765197 przez Marta1985
My po karmieniu :-)

Ciocia Marta siada na karnego jeża :-( Buziaki dla Alanka ogromne :-*:-*

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #765202 przez Ikunia1910
I my po pierwszym śniadaniu:)
O 20:30 zasnela o 6:20 śniadanie, to juz rytuał, o ktorej bym jej nie obudziła to cycka musze o 6:20 dac:)

Super marta ze masz juz stałe łącze;)

Gochens a ja wysyłam buziaka Alusiowi ale życzeń nie składalam bo wychodze z założenia ze imieniny obchodza dorośli, no ale co sie prezentow nachapał to jego hihi ;)

Srenka fajna babcia haha :) szkoda ze nie pytala czy Pawelek juz wiaze buty i czy zna tabliczke mnozenia :laugh:

Ide jeszcze przyciac komara. A i bym zapomniala pochwale sie :blush: bardzo ładne zdjecie nam cyknela pani na warsztatach z bezpiecznego malucha :
fbcdn-photos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak...5763_399171116_n.jpg

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #765208 przez abrakadabra
Ikunia, z czego? Z przyjaźni? Hmm.. szukasz powodu żeby sie jeszcze bardziej pokłócic, to zapraszam na priv. Nie bede o naszych "brudach" rozmawiac tutaj. A jeśli twierdzisz ze nie odpisuje na posty dziewczyn, to nie czytasz dokładnie.
Jeśli zaśmiecam forum, to ok, prosze bardzo, już nic pisac nie bede, bo nie bede robiła "forum ślubnego" Albo przeniose sie na inny wątek,żeby nikomu nie przesdzkadzało,że co jakiś czas informuje co u mnie, bo z tego co pamietam, dziewczyny pisały że śmiało moge napisac o tym jak ze ślubem. A ty w cale nie musisz tego czytac.

Przepraszam dziewczyny w takim razie,że was mecze i że zaśmiecam załozony przez Ike wątek .

11 lata 2 miesiąc temu #765214 przez Ikunia1910
Abra i jak zwykle zaraz stroisz focha. Ja tylko napisalam ze o niczym innym ostatnio nie piszesz. Rezygnowalas z forum juz ile razy ? Sporo dość i tylko dlatego ze nikt nie odpisuje na twoje posty, wiec zwrocilam ci grzecznie uwage ze ty tez nie odpisujesz na posty dziewczyn a czytam bardzo dokladnie. I nie pisze tego po to zeby sie kłócić bo ja sie z tobą nie poklucilam to ty sie obrazilas ze nie wydam ostatnich pieniedzy na podroz do ciebie bo ty akurat masz slub. Wiesz jaka mam sytuacje zreszta powtarzac sie nie bede. Bardzo bym nie chciala zebys opuszczala forum za to bardzo bym chciala wiedziec co u was a nie tylko slubem chyba zycie sie toczy i jak najbardziej chwal sie tu przygotowaniami bo ja tez uwielbiam sluby i cale otoczki. chcialam dobrze No ale wszyyszlo jak zawsze.

Sorki dziewczyny juz sie nie powtorzy taka sytuacja.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #765215 przez abrakadabra
W takim razie, jeśli jest to forum "macierzyństwo" to żadna z nas nie powinna pisac,ze poklociła sie ze swoim facetem tak? Ale tego już nikt nie widzi. Myśle,że jestesmy tu po to,żeby móc sie wspierac nawzajem, ja mam stresa, to pisze o tym tak? Ktoś tam sie pokłócił z mezem czy chłopakiem, to pisze o tym tak? Jest nam lżej wtedy. I może bys napisała prawde, o co chodziło, z tym, że jestem na ciebie zła, bo teraz jedynie robisz ze mnie babsko, które nic wiecej poza sobą nie widzi. Z resztą.
Nie zamierzam wiecej na ten temat rozmawiac.

11 lata 2 miesiąc temu #765220 przez Marta1985
Dziewczyny... :-(

Jeju jak mnie szyja boli :-( to my wstajemy... :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka