BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #765230 przez kakaszka
jej dziewczyny chyba powtarza sie sytuacja z poprzedniego forum, nie kloccie sie.

a tak poza tym dzien dobry :)

mala mnie wczoraj wieczorem zamordowala, byl taki placz, ze szok. myslalam, ze sie zle czuje, albo nos ma zatkany, a o 22 okazalo sie, ze to wredna kupa nie chciala wyjsc i wyskoczylo cos twardego. i mala odrazu zasnela po tym. ale cos podejrzewam, ze nie wszystko wyszlo, bo obudzila sie rano i cisnela. po lekarzu dam jej rumianek, niech sie dziecko wysra porzadnie.

po tym wczorajszym noszeniu i bujaniu itd ledwo sie ruszam, cale plecy mnie tak napieprzaja, ze tragedia. i co najlepsze, ze nie kregoslup tylko wszystko oprocz niego, brzuch tez napieprza, takze ruszam sie dzis jak robokop :)

ikunia ale ladne zdjecie, tylko na sciane wieszac :) i fajnie, ze sie juz niedlugo przeprowadzka :)

marta fajnie, ze juz jestes z nami na stale :P

gochens nie skadalam zyczen, bo nie w ogole nie obchodze imienin, ani na bialorusi nikt nie obchodzi, takze dla mnie to zadne swieto, ale zeby nie bylo, duzo zdrowka zycze i przesylam caluski dla Alanka :-*

rysa tak wanienka juz za mala :D mamy taka ala komode kapielowa i wanienka w niej jest strasznie mala, eliza sie nie miesci nawet z podwinietymi nogami, ale naszczescie znalazlam babke pare blokow ode mnie mieszkajaca, ktora mi wanienke odda, bo ma nie potrzebna w domu. siat nie bez dobrych ludzi :)

idziemy za godzinke do lekarza, takze sie w koncu dowiem co w trawie piszczy i czym mala leczyc.

milego dzionka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #765242 przez Ikunia1910
Kakaszka powodzenia u lekarza oby okazalo sie ze nic jej nie jest.
I fajnie ze wanienke dostalas.

Jady wylane z Abra wszystko wyjasnione. Zle sie zrozumialysmy.
Jeszcze raz przepraszam za zaistniala sytuacje, moja wina bo zaczelam, ale z drugiej strony dobrze bo przynajmniej byl wybuch i wszystkie zale wyzygane. Czyli jest ok.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #765243 przez Gochens
Witam z rana. Trzy ciotki się odliczyły a ciotka Abra woli się kłócić ! Proszę mi tu się nie kłócić ;)

Mój syn chyba przez ten brak życzeń :lol: nie spał w nocy i przez to ja miałam pobudke co godzinę.... dziś już od 7 nie śpimy :dry: dostał butle bo moje cycuchy już wypompowane przez noc. Ale oczywiscie sam usnac nie chce i cycucha pewnie by possal ale jestem twarda i mu nie dam. Był pisk, płacz, pisk, nerwy teraz jest spokój ale nadal nie śpi. Siedzę sobie obok na fotelu i obserwuje póki co ma przytulanko z puchatkiem. Ja chętnie bym oko zamknęła ale poczekam aż książę usnie.

Dziewczyny nie kloccie się w końcu połączyło Was forum i rozumiem Abre że jest jej przykro że Ikunia nie będziesz jej swiadkowa, ale Abra musisz też zrozumieć Ikunie, niestety podróż kosztuje a nie każdy ma odłożona kasę na tego typu wydatki dlatego nie ma co się kłócić, trzeba cieszyć się że macie siebie chociażby na odległość, ale zawsze, nie każdy ma to szczęście !

11 lata 2 miesiąc temu #765253 przez KaRoLkA
Witamy sie :)

A co to za burza tutaj , proszę o spokoj !! jeden plus w tym że po burzy zawsze wychodzi słonce :)

My miałysmy noc okropna :/ pobudki o 23.30, przed 2 przed 4 na rozmowy , zjadła i usneła dopiero około 6 i odsypia teraz :/
Głowa mi pęka normalnie :/

Ikunia dobrze że Zosi nic sie nie stało , jak ja nielubie takich flejow :/

Kakaszka powodzenia u lekarza :)

Ide budzic Gabi, bo za poł godz wyjazd a musze ja ogarnac i nakarmic :)

Miłego dnia dziewczyny ;)

11 lata 2 miesiąc temu #765254 przez KaRoLkA
A i ciotka dostaje żołta kartke za brak zyczen dla Alusia :) dużo zdrowka słoneczko :*

11 lata 2 miesiąc temu #765256 przez abrakadabra
Gochens nie lepiej by bylo zapytac o co chodzi, zamiast pisac,ze mam zrozumiec ike? Bo po raz kolejny powtarzam,ze nie chodzilo o finanse w calej tej aferze.

11 lata 2 miesiąc temu #765295 przez Gochens
Abra nie będę wnikać o co chodziło, przesłanie jest jedno nie kłóćcie się ... Nie ma co kontynuować tematu, wyjaśnione między Wami a to chyba najważniejsze ;-)

Mój książę SAM usnął i śpi już 40 minut ;-) ja już po śniadaniu i chyba sobie kawusie zapodam :lol:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #765301 przez aleksiaa88
yyy dzień nie wiem czy dobry czy zły to nie piszę jeszcze

Jeśli dobrze wyczytałam to Ikunia i Srenka karmicie cycem i wasze dzieciaczki przesypiają tak długo :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: też bym tak chciała mój to się budzi 4 razy do tego chodzi późno spać i wcześnie wstaje.

Wczoraj dałam mu butlę z wkładką tzn do mleka dodałam kaszkę ryżową i co spał 2 godz :angry: już nie wiem czym go mam nakarmić żeby więcej przespał może kaszką manną hmmmmm
P.S. ja na niej i brat się wychowaliśmy dlatego mamuśka miała noce przespane całe ;)

Przeczytałam w tej książce o śnie dziecka i teraz tak postępuje czyli jak widzę pierwszy objaw senności to od razu się kładziemy do wózka pielucha pod nos z zapachem mleka i oczy zamyka tylko lekkie bujanie, żeby go nie rozbudzać i nie pobudzać nie potrzebnie. Do tego zapisuje każde karmienie i każdy sen tak zamierzam robić tydzień, żeby zobaczyć czy ma jakiś to sens czy śpi kiedy chce i je czy wszystko jest przypadkowe i każdego dnia inaczej się dzieje.
Zamierzam mu ustawić dzień bo wydaje mi się, że na razie nic nie ma ładu i mały rządzi nami.
Ja ja się dziwię, że niektóre dzieciaczki chodzą spać jak dzieci, a mój to jak dorosły człowiek po 23 i się budzi co trochę.

Ikunia pokaż sweter jeśli możesz wydziergany powzdycham sobie bo mi się takie ręczne robótki tak podobają. Ja tylko umie na drutach szaliki robić ale to żadna sztuka mamy z mężem takie same tylko, że odwrócone kolory komicznie to wygląda :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #765302 przez srenka_918
Witam Was ;) Doczytałam ;) (kłótni komentować nie będę, bo mam nadzieję że jest już całkowicie po ;) chociaż z drugiej strony już długo się nic nie "działo" ;) )

No więc jestem z Wami już w pełni, po nieobecności ;) Cała niedzielka była spędzona u babci i co do tego czy nie pytała czy liczyć nie umie i wiązać butki, to nie nie pytała, ale za to wspomniała że jak już w miarę stabilnie siedzi to mam go na nocnik sadzać to na pampersach zaoszczędzę ;) Ha ha ;) i tak oszczędzam, bo dziś zapowiada się kolejny dzień bez kupki... Ale mały już marudzi i je mniejsze porcje... Jak do wieczora się nie poprawi to jakoś mu pomogę...

Wczoraj jak mąż wstał o 5, przez przypadek obudził małego i mnie, bo wsadził rękę w zalane mlekiem miejsce i się przestraszył ;) To mały chciał jeść żeby zasnąć dalej, bo rano lubi mieć pełny brzuszek i chcieliśmy położyć się spać dalej ale zadzwonił nieoczekiwany telefon, siostra męża miała kryzysową sytuację, jej teściowa została kopnięta przez konia i trzeba było z nią do szpitala jechać a ona nie miała z kim dzieci zostawić,a my mieszkamy najbliżej więc najpierw do mnie dzwoniła, zgodziłam się i nim zdążyłam się ubrać dzieciarnia była już u mnie ;) Cały dzień w piskach i wrzaskach ;) ale i tak dzieciaki fajne ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Chyba znalazłam podobieństwo Karola z Pawełkiem , ten chłopczyk to mój chrześniak ;) Oni nauczyli Pawełka krzyczeć głośno w głos i z tego nie jestem zadowolona ;) Wolałam jak na pół głosu popiskiwał ;) Mała mi pół dnia płakała że mam ją zawieźć do przedszkola, bo umówiła się z koleżanką i nie wierzyła mi że ma wolne ;) Dopiero o 19 przyjechał po ferajne ich tata, mój mąż też pojawił się dopiero jak odpoczywaliśmy ;) Także byłam troszkę wykończona, dziś o 7 wstałam żeby dokończyć sprzątanie po tych rozrabiakach, popisali mi kabinę prysznicową markerem budowlanym, niczym tego nie idzie zmyć, macie może jakiś pomysł czym to potraktować?

Co do niedzieli, to Pawełek dał pokaz jak mi wariuje czasem przy cycu, kręcił się, wiercił, krzyczał, denerwował, odwracał głowę, kopał, bił itd... A wszyscy od razu na to "on już nie chce pić z cyca, za duży jest, odstawia już cyc, butle mu daj" Jako że z "obcymi" (było kilka ciotek mądrych głów) nie będę się wdawać w dyskusje, widzę je raz na rok to co mi szkodzi "posłuchać" (jednorazowo ;) ) odciągnęłam sobie mleczko i dałam małemu butelkę, a ten znów to samo, bo ostatnio strasznie obraził się na butelkę, to jego wróg, nie wiem czemu... No i pić nadal nie chce, ciocie mądre głowy mówią, że nie umiem z butli karmić, bo ciągle cyca dawałam, więc przekazałam syna i butelkę i poszłam sobie do innego pokoju, żeby nie było, jak się nie znam to nie będę przeszkadzać ;) Po 10 minutach krzyku ciotki przyszły stwierdzając, że on ma oooogroooomny napad kolki i dlatego tak się zachowuje, biorę małego na ręce, zakrywam oczy pieluszką i mały w mig zasypia, a te do mnie że czary, jak on może spać, skoro głodny bo nie dał się nakarmić, co ja mu zrobiłam itd ;) Teraz mam z nich kupę śmiechu ale wtedy mnie to zdenerwowało i wróciłam do domu szybciej niż planowałam, aha, mąż oczywiście nie wiedział o całej sytuacji bo był z wujkami schowany w piwnicy z winkiem, bo wujkowie stwierdzili już rano, że nie będą się swoim żonom wcinać, bo one i tak wiedzą lepiej ;)

oj, trochę dużo tego wyszło ;) to nic ;) musiałam się wypisać ;)

Dziś nocka w miarę była... Mały wczoraj zasnął dopiero w połowie odcinka perfekcyjnej pani domu, czyli koło 23 i znów mąż rano go obudził, jak zapalił lampkę tym razem, mały poleżał 10 min i stwierdził że co ma leżeć w łóżeczku bez cyca i na pół głodno jak może się w cyc wtulić ;) To popijał sobie do 7 co 15 min, chwilę possał, zasypiał na 15 min i tak w kółko, potem się rozbudził i ja też, teraz mały śpi, zasnął jak skończyłam Was nadrabiać, bawił się z żabą gadającą, co w nią walnął to się odezwała i nagle się cicho zrobiło, patrzę w łóżeczko a żaba leży poza zasięgiem ręki a mały śpi ;)

Gochens siedzę na karnej żabie ;) Na jeża bałam się usiąść ;)
I już w przód informuję że w mojej rodzinie nigdy imienin się nie obchodziło i nawet nie wpadłam na jakikolwiek pomysł żeby komukolwiek z tej okazji życzenia składać ;) Urodziny i rocznice to co innego ;)

Miłego dnia ;)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #765315 przez srenka_918
Aleksia, tak karmimy cycem ;)
Pawełek sam sobie stopniowo przedłużał przerwę w niejedzeniu nocnym i podejrzewam, że jeżeli mąż by nie budził małego to spałby do 7 ciągiem ;) Ale męża nie wygonię na korytarz ;) mamy jeden pokój tylko więc dziecka eksmitować też nie będę... No a jak męża bym w kuchni ulokowała to na śniadanie bym nic nie miała ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #765320 przez malutkamilka
Jeju dziewczyny.... jestem wypompowana po dzisiejszej nocy. Chcialam ponarzekac ale widze ze nie tylko ja sie meczylam w nocy i mi ulzylo choc oczy same sie zamykaja.

zasnela po 21 a juz po 1 w nocy sie krecila, stalam przy lozeczku dawalam smoka ale nic o 2 w nocy wylondowala na moim brzuchu by sie wypierdziec a ona glowa do gory i sie chichra. no tak sie chichrala ze sama zaczelam sie smiac i tak o 3 dostala butle i zansela... po 5 powtorka z rozrywki ale juz ja wzielam do siebie przytulilam i zasnela po pol godz. po 6 znowu krecenie i po 7 zasnela twardo i wstala przed 9...

nie wiem co jest, jestem w 95% ze to wina pierdow bo oczy ma zamkniete a nozki do gory bierze i kreci sie na boki az w koncu pierd wyleci i jest spokoj. Jak czytam ze Lenka i Zosia ladnie cala noc przesypiaja - dziewczyny jak wam zazdroszcze tych przespanych nocy

Co do imienin to u mnie w rodzinie oraz w meza nikt imienin nie obchodzi w sumie nawet nie wiemy kiedy kto ma ja sama nie weim kiedy ja ma ;) obchodzimy tylko te duze tzn, barburka, andrzeja, anny, piotra i pawla itd.

Srenka wlasnie chcialam napisac jak zobaczylam zdjecie ze Pawelek podobny do chlopczyka obok ;)

I pytanie do Ikuni, kasze manne gotujesz jakas specjalna czy najzwyklejsza? Jaka ilosc podajesz i czy taka jalowa czy dodajesz troszku cukru do niej? i czy na wodzie czy na mleku?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #765336 przez Sophie25
ALANEK zła ciotka przeprasza i życzonka Ci składa! :kiss:
Gochens a kombinezon cieplutki i milutki,muszę jej jeszcze coś na stupki kupic :)

Mała mi płakała w nocy zasnęła o 3, pewnie dziasełka ją męczyły,dałam jej gryzak,smarowałam coś pomogło... kurcze martwie sie tymi zebami :(

Nie odpisałam Wam wczoraj o chrzcie bo już padłam a więc przyjęcie bedzie w domu, ubranko Zosi ma przyjsc dziś albo jutro,a ja jeszce niewiem w czym pojdę,albo kiecka a na Nią płaszczyk albo bluzka + bolerko,a zresztą pokaże Wam ocenicie :)

Lubię tak prosto i schludnie :)
Srenka ja już sie martwiłam gdzie sie podziewasz,jakie śliczne te dzieciaki a jaki mały wpatrzony, słodziak :kiss:
Malutka mam pytanko do Ciebie bo mała mi cos ulewa strasznie ostatnio a Ty pisałaś że zageszczasz kleikiem tak? Powiedz mi kochana jak to małej na 1 raz zrobić?:)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #765348 przez aleksiaa88
Malutkamilka jak czytałam nocną historię to wesoło mi się zrobiło miło tak patrzeć i słyszeć jak dzieciaczek się śmieje. Mój w niedziele zobaczył zakonnice w tv słyszę śmieje się a raczej próbuje tak króciutko aż poleciałam zobaczyć co się dzieje. Czemu śmiech dziecka jest taki zabawny

Synek od paru dni szaleje podłapał przewracanie się z pleców na bok i teraz cały czas to robi

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #765371 przez Hania84
Witam się i ja :)

Jeeeezzzuuuuu ale napłodziłyście :) czytałam i czytałam a to zaledwie od dzisiaj rana :silly:

Gochens - my obchodzimy imieniny nawet bardziej jak urodziny (urodziny tylko dzieci u nas się w rodzinie obchodzi) więc ja złożyłam ja zauważyłaś :kiss:

srenka o bojgu haha ale napłodziłaś chyba ze 15min tylko Twojego posta czytałam :lol: :silly: a myślałam, ze ja i malutkamilka piszemy tylko długaśne posty :) szacun :silly:
Ale miałas ruchliwe stworzonka w domu :) ale fajnie bo wesoło...nawet bardzo bo i pamiątkę cioci po sobie zostawiły :silly: nie mam pojecia czym to zmyc :S cilit bang? woda z octem? spirytus? :S

Sophie - kiecka i bolerko/marynarka super :) jak się odwalisz to mamuśka że ho ho :)

Ikunia bardzo mi się podoba to Wasze zdjęcie. Na prawde bombowe wyszło :) Tylko w ramkę :) I fajne wdzianko miałaś :) To sukienka czy osobno bluzka i spódniczka? I też jestem za tym byś pokazała ten sweterek dziergany bo lubie takie robótki :blink:
I ten pijus fujjj...kopnęłabym go w dupe jeszcze i poleciałby na drugi koniec autobusu. Co za świnia B)

Tez mam fajny ciepły kombinezon...w serducha. jak Lena pójdzie spac to cykne fotke.

Malutkamilka- ciesze sie ze Lena tyle mi przespi. Dzis tez ładnie spała bo zasneła po 21 (mleko było o 20) i spała do 3.30 a później do po 8. Myśle ze Wiktoria ma po prostu taki urok czestszych pobudek...ale wyrosnie z tego :blink: Na majówkach sa 2 dziewczyny co im dzieci w nocy budza sie co godzine do półtora...wiec to dopiero masakra :ohmy: i jak jedna z nich spytała lekarki czemu tak, mimo ze zageszcza mu nawet pokarm to stwierdziła doktorka ze widocznie taki jego urok i chce sie wiecej przytulac :blush: :blink:

Sorrki za brak pl znaków ale bujam Lene jedna reka.

Marta super ze juz normalny net. od razu lepiej co ? To nie źle miałaś z tą kupą haha :silly: niezły prezent dla mamy :blink:

Aha zapomniałam się pochwalić - Lena dziś sama 2 razy przekręciła się z brzucha na plecy :lol: tak bardzo nie lubi na brzuchu że najpierw zaczęła chyba na odwrót...bo pierwsze dzieci zaczynają z pleców na brzuch co nie?

miłego dnia

11 lata 2 miesiąc temu #765387 przez Ikunia1910
Aleksia Hania sweterek cykne i wam pokaze ale narazie wrzucilam do pralki bo jak ja to mówię śmierdzi babcia:p
Haniu to na fotce to dzianinowa sukienka juz taka ze mnie aaromodna dziewczynka:p hihi

Malutka robię zwykla najzwyklejsza manne. Wlewam troszke wody i gotuje czubata łyżeczkę na tej wodzie nie słodze bo cukier to samo zło jak dla mnie i zamierzam do roku nie podawac ani cukru ani soli.
Co do tej manny to zoska i tak zjada mi moze poł lyzeczki ale jakos tak glupio poł lyzeczki mi zagotowac bo by mi sie garnuszek przypalil:) ale Ty moze jeszcze poczekaj bo tak jak psala Hania dzieci na butli troszke pozniej powinno sie glutenowac:)

Srenka ale jezz a jak ta pani co ja ten kon kopa sprzedal? To tragiczne ale jak sobie to wyobrazalam przy czytaniu to az sie kakaem oplulam :p no i markera to nie mam pojecia czym doczyscic:/

Sophie co do stroju super, tez uwazam ze minimalizm i klasyka sa spoko:)

Uciekam sie szykowac na wizytacje w technikum kurde dawno nie widzialam ciotek profesorek:)

Milego dzionka:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka