BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #779423 przez Marta1985
Halo :)

Super że spotkanie sie udało :) zdjecie ekstra :)

My dzis jak mężulek wróci z pracy to jedziemy do domku :)

Malutka Mała to cała ty :)

Ikunia super że jest fajnie :)

Miłego dnia dziewczyny :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779453 przez Hania84
Juz po stomatologu :) nic nie bolało...sztyft do zęba założony i zaplombowane na fest :) następna wizyta 25 listopada :lol:

srenka - tu nikt nikogo nie musiał bronic...każdy ma swoje zdanie na ten temat i ja je wyraziłam w swoim imieniu...i nie krzyczałam jak to pisałam haha :lol: każde dziecko jest inne...moja np. 15min. po mleku by nic nie zjadła i dlatego pisałam o odczekaniu...zresztą moja jak je deserek lub warzywko to zamiast mleka, więc to już zupełnie inna bajka :) Twój syn większy to potrzebuje więcej i częściej.

Ikunia - aha to teraz już wiem co z Abrą...dzięki za wyjaśnienie :) No i gratulacje udanej przeprowadzki...życzę sielankowości teraz :lol:

Karolka, Violcia- ale śliczne zdjęcia...chłopaki się postarały fajnie wyjść...i jacy zadowoleni wszyscy :)

Moja Lenita padła po lekarzu...śpi w ubraniu wyjściowym haha :D ale musze ją szturchnąć bo nie bedzie mi na dłuższej drzemce spać...

dziś na obiad mam zupę buraczkową :lol:

aha...dziś jak czekałyśmy na windę to jeden facet zaczepiał uśmiechem i wygłupami Lenke a ta nic...zero uśmiechu...powaga...dopiero jak na mnie spojrzała to się uśmiechnęła :lol: czyli juz odróżnia obce osoby od swojskich :lol:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779460 przez _Klara_
Najlepszego dla Pawełka i Bartka :)

Rysa ja daje na 5 miarek mleka około 1 i 1/2-1/3 marki kleiku ryżowego i mi ładnie wszystko Jula wypija, jak miałam więcej wsypane to też piła tylko męczyliśmy się bardzo długo z tym bo było za gęste.

Srenka jak tylko mebelki ustawisz pochwal się i wklej nam fotki. My w przyszłym tygodniu dostaniemy drugą połowę domku i zaczynamy remont w środku. Wcześniej ocieplaliśmy na zewnątrz. Mężuś praktycznie sam to robi więc troszkę to potrwa :( Ale przynajmniej Jula bedzie miała swój pokój a my sypialnie :woohoo:

Gabrysia i Oskar to wyglądają jak rodzeństwo na tym zdjęciu, bardzo podobni :) Dzieci śliczne a mężowie przystojniaki :blink:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779463 przez srenka_918
Ikunia Pawełek ładnie dziękuje ;) A z pomysłem Twoim to chyba się skuszę ;) fajnie brzmi ;)
_Klara_ Tobie też mały dziękuje ;) Aż stęknął przez sen ;) U nas też ten remont/wykańczanie długo trwa, bo też mężuś wszystko robi sam... Ale jaka oszczędność kasy ;)
I z okazji swoich "małych urodzin" jak to stwierdziła moja babcia (Już dzwoniła że przyjedzie na ciasto, którego nie mam jeszcze ;) ) Pawełek śpi jeszcze, padł przed 10 i do tego był głodny!!! Śmiał się przed chwilą przez sen jak go podglądałam co tam u niego ;) A mi cycuchy chce rozsadzić bo ostatnio jadł o 7! Chyba od 3 tyg nie miał takiej długiej przerwy w jedzeniu! Ale dziś zauważyłam że z dziąsłami coś nowego się dzieje, są strasznie czerwone z dwoma podłużnymi kropkami jakby ząbki były blisko, to może stwierdził że prześpi ząbkowanie ;) Ja jestem za ;)

Hania ale ja normalnie słyszałam jak wykrzykujesz te słowa w moim umyśle ;) i do tego z takim nerwem ;)
Jak Was czytam to zawsze sobie wyobrażam jakbyście to do mnie mówiły i dlatego często mam tak, że nie piszę "pisałaś, albo pisałyście" tylko "mówiłaś, mówiłyście", a w tym przypadku "krzyczałaś" ;)

Czy Wy już wszystkie dostałyście becikowe?

11 lata 2 miesiąc temu #779465 przez KaRoLkA
Sorki ze fotka na boku ale dawalam przez tableta a tam mi niechciało zmniejszyc :/
Dziękujemy za komplementy :)

Hania fajnie ze niebolalo i Lenka niedała się zaczepic :)

Ikunia powodzeni przy wychowywaniu chłopa :)

11 lata 2 miesiąc temu #779470 przez _Klara_
Chłopa nie wychowasz , mojego prubuje zmienić już z 5 lat i nic. Najbardziej przeszkada mi to ze pali, a on ani myśli rzucić :(

My jeszcze nie dostaliśmy becikowego, ale to dlatego ze jeszcze nie zaniosłam tych wszystkich papierów. Jakoś mi nie po drodze tam.

11 lata 2 miesiąc temu #779477 przez KaRoLkA
Klara calkiem zmienic sie nieda ale czesciowo wyeliminowac pewne zachowania sie da , latwe to niejest ale czasami zeby niebylo wiecznych klotni to jedynie kompromis ratuje :) moj tez pali ale jak wraca do domu to juz nie wychodzi z czystego lenistwa wiec pali przewaznie w pracy :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779485 przez _Klara_
Mój w domu pali tego papierosa elektronicznego, mówi ze on nie jest szkodliwy a mi si wydaje ze jest jeszcze bardziej szkodliwy bo pali go dzuzo więcej i częściej:(

11 lata 2 miesiąc temu #779492 przez malutkamilka
No ja tez bylam w szoku ze jest az tak mocno do mnie podobna. Ale wszyscy mowia ze zaczyna sie robic podobna do taty- zobaczymy.

A mnie dzis wzielo na sprzatamie az sie opanowac nie moge. Zostala mi tylko lazienka i kibelek, a tak sprzatalam ze nawet okna pomylam...- chyba ciotka sie zbliza wilekimi krokami ;)

Mala wlasnie spi- do tej pory przespala 6godzin i 45 minut, liczac oczywiscie od polnocy by byla pelna doba. jak teraz pospi z 2 godz, kolo 17 jedna godz i juz o 20:30 bedzie spac to wyjdzie ze na dobe dzis przespi 14 godzin- tak srednio. wydaje mi sie ze to akurat jak powinno dziecko w jej wieku spac ale jak zjem obiadek i pozmywam podloge w salonie i kuchni to lukne do ksiazki z ciekawosci.

Ikunia gratuluje ze juz jestes na swoim- wychowac to juz nie wychowasz mozesz jedynie wyszkolic ;)
moj palil od 8 klasy podstawowki, ale duzo nie palil papierosow i jak zaszlam w ciaze to powiedzial ze od nowego roku rzuca ze w sylwestra zapali ostatniego. i wiecie co, w pierwszy dzien swiat bozego narodzenia gdzies sie zaziebil jak wychodzil z bratem i kuzynostwem na balkon zapalic w koszuli na krotki rekaw i na drugi dzien tak go gardlo bolalo i mial tak poterzny katar ze ledwo w niego wmusilam herbate z miodem i cytryna i przez to tez nie palil. przeszlo mu dzien przed sylwestrem ale ze nie mial juz papierosow to juz nie kupowal i tak nie pali do dzis, czyli gdzies za miesiac bedzie rok. jestem z niego dumna.

Chlopaczki nasze najlepszego :*

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779496 przez KaRoLkA
Dziewczyny jak chcecie zobaczyć to tu jest moja krzykaczka :)
www.facebook.com/karolina.obrzut.7

ją tam nie orientuje się co do tego elektronicznego, wcześniej mi nie przeszkadzało ze pali bo ją też lubialam czasami zapalić ale odkąd zaszła w ciążę to tak mi śmierdzi że szok :/ i opiepszalam że śmierdzi i już przy mnie nie pali ani tym bardziej do małej się nie zbliża najpierw dezynfekcja rąk, buzi i dopiero może ;)

Sophie co tam u Was ??

Malutka naprawdę jest duże podobieństwo , ją bardzo chciałam żeby mała była chociaż odrobinę podobną do mnie a tu lipka bo jest wypisz wymaluj tata, tylko nos ma niewiadomo po kim he he

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779528 przez Hania84
Lenka zasnęła...ja robię zupę i relaksuję sie na forum :)

Mój pali ale tak okazjonalnie można powiedzieć...jak ma to zapali a jak nie ma bo nie chce mu się iść do sklepu to nie pali. Teraz juz mu tydzień ponad nie po drodze po fajki więc nie pali :P

srenka - oj,oj,oj powiedz mi spod jakiego jesteś znaku zodiaku? bo ze styczniowymi ludźmi jakoś nie mogę się nigdy dogadać (tak miałam z mojej przyjaciółki byłym i z moją ciotką też tak mam) a wyobraźnie masz kochana bujną :P po co poruszać coś co było i dywagować czy ktoś coś tak czy ktos coś nie :P . Bez sensu.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779582 przez violcia00
Siemanko.

W koncu sie obrobiłam,mały nakarmiony,teraz gada ze swoim kroliczkiem a raczej probuje go porzrec :laugh:

Mojego faceta sie juz nie da zmienic,choc probuje wszelkimi siłami,na szczescie nie pali i nigdy nie palił tak ze przynajmniej jakis plus :blush:

Teraz musze uwazac co pisze bo podczytuje nas,jak Karolka dodała zdj.to od razu skopiował zanim ja zdazylam zobaczyc :lol:

Bartus,Pawełku rosnijcie zdrowo,buziaki chlopcy :kiss:

Malutka-zgadzam sie zkolezankai,podobienstwo ogromne.

Karolka-ładnie ta Wasza niunia spiewa i moze jak troche podrosnie bedzie podobna i do mausi :blush:

ikunia gratuluje przeprowadzki,samych szczesliwych dni w nowym gniazdku.

u nas cały dzien pada,biore sie za cwiczenia jak moj wroci :S

Srenka Twoj synek na 4 miechy taki duzy,dobrze go karmisz widze :silly....moj prawie 5 wazy 7800 i mierzy 67 cm,dzisiaj bylismy u pediatry tak ze to aktualne wymiary :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #779589 przez malutkamilka
Ale sie naczytalam, tak mnie wciagnelo ze dopiero zorientowalam sie ze moj szzkrab pierwszy razz bez mojej pomocy spi dwie godz. fakt ze juz tam cos stekala ale dalam pic i smoka odwrocilam na drugi boczek i na razie jeszcze sie.

No wyczytalam ze maluchy miedzy 4-5 miesiacu powinny spac 16 godz na dobe. i dopiero jak skoncza 6 miesiecy beda w satnie wytrzymac 11-12 godz bez jedzenia i przespac noc :ohmy: ale radza by je dokarmiac mimo to na spiocha, czyli jak dziecko zasypia o 20 a matka kladzie sie o 23 to zeby delikatnie wyjac z lozeczka i podac mleko wtedy bedzie pewne ze przespi do rana. i zeby w dzien pozwalac dziecku na sen dwa razy po dwie godziny lub na godz przed poludniem dwie godz po obiedzie i po poludniu na godz. To moja tak robi, ale probuje ja przestawic na spanie godz przed poludniem i trzy po obiedzie.

Pisali tez ze przyczyna budzenia sie w nocy jest smoczek :ohmy: dziecko sie przebudza i go szuka jako usypiacza jak go nie ma w zasiegu jego buzi po prostu sie wybudza- rada odzwyczaic od smoczka.

A tak przy okazji smoczka, czy go uzywacie i jak czesto?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779600 przez Hania84
haha :D Lena posłuchała cioci Gosi, że za dużo śpi i dziś tylko 1,5h drzemki :P właśnie mam ją na rekach :lol:

buraczkowa wyszła pikantna ale dobrze bo ja taka lubie...gorzej z moim :P

Malutka to co pisza to czesto sie nie zgadza...kazde dziecko inne i trzeba brac na to poprawkę 16h a nawet 15h to moja spała po porodzie ... teraz spi ok. 14h

u nas dziś wiatr...ale wyjdziemy jeszcze z Lenita na spacerek...niech sie hartuje :blink:

smoczka moja w ogóle nie chciała i nie chce, takze my bezsmoczkowe :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #779603 przez srenka_918
Malutka Pawełek dziękuje za pamięć i żeby podziękować Cioci - zasnął ;)
Violcia Tobie Pawełek też dziękuje ;)

Hania A no ja właśnie ze stycznia ;) Koziorożec ;) Zaczepiara jestem ;) No i jestem zdania żeby niejasności wytrząsnąć i wyjaśnić ;) Upartość to moja zaleta ;) Przez 2 lata jeździłam Maluchem, bo mi wszyscy mówili, że mam zmienić auto (męczyłam się z nim jak cholera, choć na szczęście przez te 2 lata tylko raz się popsuł ;) ) Ale zmieniłam dopiero, jak wszyscy pogodzili się z moim autem i nie namawiali do zmiany a zaczęli podziwiać ten zabytek ;)

Violcia ja Pawełka karmię "na żądanie", czasem nawet co 15 min, mimo, że pediatra mi mówiła, że on na tyle duży że powinien 3 godz co najmniej wytrzymać... Jak spokojnie leżał, to wytrzymywał... Już w ciągłym ruchu jest i leży spokojnie tylko jak śpi, więc jest ciągle głodny ;) No i tak jak Hania mówi "duży musi więcej" ;) Czy jakoś tak ;)

A ja mam ochotę na inne "ćwiczenia" ;) Czekam tylko żeby ciotka przeszła ;)

Ikunia, ja mojego faceta "wychowałam" ;) Czyli że się da ;) Od roku nie pali, jak chce wypić piwko, to się pyta czy nie mam nic przeciwko (i proponuje mi też), jak mamy jechać na jakąś imprezę to najpierw się pyta czy zgodzę się być kierowcą, tylko śniadań mi robić nie chce... ;) A no i czasem zdarzają się wyjątki kiedy jest niegrzeczny... Ale to jak go remont przerasta, bo mu coś kolejny raz nie wyszło i zniszczył tylko materiał... W moim wypadku nie pomagały krzyki, groźby ani ciche dni, tylko każdą swą prośbę zaczynałam "czy mógłbyś..." Często na początku słyszałam "nie mogę" ale po 4 latach mieszkania razem może wszystko ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka