BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778991 przez Hania84
srenka - to nie są rygorystyczne pory na obiadek. Zastanowiłaś się co napisałaś? Po prostu dostaje jeden inny posiłek niz mleko o okreslonej porze i chyba każdy tak robi by jakoś unormować dziecku podawanie różnych dań...bo jak będzie taki galimatias że dziecko je kiedy chce...a może trochę teraz a może trochę później to jeden bałagan i dziecko wybija się z określonych pór na jedzenie, spanie czy zabawę. To jest po prostu uczenie dziecka określonych pór na poszczególne rzeczy. Co pomoże nam w przyszłości w tym że dziecko będzie wiedziało że np. rano mleko, wieczorem mleko a po drzemce dłuższej obiadek (a nie raz przed a raz po).
Nie widzę nic rygorystycznego w tym co robię, bo nie terroryzuję swojego dziecka (chyba zgodzi się ze mna każda mama która wprowadza jakies posiłki o określonej porze)...a tak niestety odebrałam słowo "rygorystyczne pory". Kilka postów wcześniej napisałam, ze każdy karmi dziecko jak uważa bo każda mama wie (normalna mama, bo niestety patologie w świecie się zdarzają jak to wczoraj szósteczka przedstawiła) co dla jego dziecka jest dobre.
A w kupczych słoiczkach jest na pewno mniej chemii niż w niektórych warzywach ze sklepu...bo przeciez jakąś normę muszą spełniac jak są dla dzieci.

kakaszka - jeśli Cię to uspokoi to pewnie idź zapisz Elizke. Niech zbadaja ją dokładnie. Może brzuszek ją boli? Hmmm sama nie wiem...a może to jednak te ząbki i skok razem wzięte? trudno tak coś zdiagnozowac na odległość i jeszcze u tak małego dziecka. Lekarz będzie wiedział lepiej. Idź , pewnie bo szkoda, żeby mała taka marudna i płaczliwa wciąż była.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #779018 przez Gochens
Witam wieczornie ;-)

Byliśmy na obiadku a teraz Alek już śpi o 18 kąpiel i spać. My dziś bez warzywa bo wcześniej wyszliśmy a je zwykle koło 11/12.

Malutka ja też czytałam właśnie żeby obserwować i przez tydzień zapisywać pory karmienia i spania wtedy wpadnie się w rytm. Odkąd kąpiemy wcześniej to i więcej czasu dla siebie i Alan długo śpi. Zobaczymy jak to wyjdzie na dłuższą metę ;-)

Kakaszka trzymaj się kochana!

Uciekam trochę do męża :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779024 przez aleksiaa88
Z dzisiaj

11 lata 2 miesiąc temu #779033 przez Marta1985
Cudny Albercik :-)

11 lata 2 miesiąc temu #779050 przez violcia00
No i spotkanie zaliczone,nie dawno wrocilismy od Karolki.Gabi bardzo fajna dziewczynka,bardzo podobna do tatusia :laugh: ,było bardzo sympatycznie,mam nadzieje ze i karoli sie podobało :P ,Oskarkowi tez sie spodobała nowa kolezanka :blush:

Aleksia fajnie bwyglada cie z Albertem,to drugie zdj.cudne :)

Oskarek juz spi,jutro wizyta u pediatry,popytam co moge juz dawac mu jesc,bo po tych przejsciach ostatnich to sie troche boje,choc dzisiaj probował dynie i nawet jadl ladnie :laugh:

kakaszka-racja,idz do lekarza,ja tez bym poszla na Twoim miejscu,tez przez to przechodzilam wiec rozumiem doskonale,trzymaj sie kochana,wspolczuje bardzo.

Sasiedzi nowi mnie dzisiaj wkurzyli,zaczeli wiercic cos na gorze a maly akurat spal,mogli sobie odpuscic choc w niedziele.

Miłego wieczorku kochane :blush:

11 lata 2 miesiąc temu #779054 przez Marta1985

11 lata 2 miesiąc temu #779056 przez violcia00
Marta ze tez udało Ci sie uchwycic jego smiech...moj zawsze powaznieje jak widzi aparat,Cudownie sie smieje

11 lata 2 miesiąc temu #779057 przez Marta1985
Wyjątkowo się udało :)

11 lata 2 miesiąc temu #779075 przez Kasiasia
Marta superaśny Bartuś!!!

moj tez reaguje smiechem na cmokanie :)

Właśnie po 1,5 godzinnej męce uspaliśmy synka. Strasznie był spiacy ale zasnąc nie umiał tylko płakała i płakał. Dwa razy mu mleko robilismy a on nawet nie pociagnął...

Marze tylko o snie!!!!!!!!!

11 lata 2 miesiąc temu #779078 przez KaRoLkA
witam Was wieczornie :)

Rozrabiara właśnie usunęła, po wojazach jakie odstawiala podpisując się przed nowym kolega :)
spotkanie było super, pogawedzilismy sobie, Oskarek cudny i taki grzeczniutki a Gabi to takie wybi okno , na dupsku nie posiedzi he he,

violcia mam nadzieję że się jeszcze nie raz spotkamy, a fotke jutro wstawie :)

kakaszka współczuję , idź skonsultuj się z pediatra i będziesz wiedzieć od czego ten płacz :)

Haniu ją daje po godzinie od mleka i zjada ładnie a później mleko je 2 godz po. czasami 3 zależy jak chce :) i masz rację żeby uczyć dziecko stałych przyzwyczajeń :)

Aleksia synus kochany :)

Marta cudny ten Wasz smieszek :)

My mamy chyba uczulenie na ziemniaka bo wczoraj próbowała i dzisiaj i ma krostki na policzkach :(

miłego wieczoru

11 lata 2 miesiąc temu #779080 przez malutkamilka
Popieram Hanie, wszedzie jest napisane i kazdy powie ze rytualy u dziecka sa najwazniejsze i to ze jest karmienie czyms innym niz mleko to tez powinno byc mniej wiecej o stalej porze.

Kakaszka pewnie ze idz moze cos faktycznie Elizce dolega toz to niemozliwe by az tak reagowala na zabki.

Dziewczyny ale fajne smieszki rosna, moja juz da sie rozsmieszyc do zdjecia bow sumie wystarczy na nia spojrzec i sie usmiechnac i sie smieje cala buzia- moze uda mi sie nagrac jak sie smieje w glos. dzis wystarczylo ze tato cos powiedzial i zaczelam sie w glos smiac i ta jak podlaala to za kazdym razem jak sie zasmialam w glos to zaraz ona ja ucichlam ona tez ja zasmialam ona tez- tak komicznie to wygladalo ze moj tato az sie poplakal ze smiechu ;)

11 lata 2 miesiąc temu #779081 przez violcia00
Karolka wyslij mi te fotki na fb jak mozesz,nie dzisiaj rzecz jasna,jak jutro znajdziesz czas :blink: ,fajna masz ta córe :blink:

Moj wszedł na nasze forum i teraz sie nasmiewa ze głupoty pisze :angry: ,a niech sie smieje :P

Dobranoc

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779083 przez malutkamilka
No mala moja juz spi, dzis bez lulania. Flacha na lezaco a pozniej smok i delikatne klepanie po pampersie. fakt faktem dluzej to trwalo ale sie udalo zasnela bez lulania przed 21. a ja znowu grzesze... zajadam frytki.... matko ale mialam chetke :)

Bedac u babci wygrzebalam swoje dwa zdjecia. jedno z chrzcin jak mialam dwa miesiace i z kapieli gdzie mialam ponoc 3-4 miesiace. Zestawilam swoje i Wikuli przy sobie i oto efekty:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779087 przez Agusia83
Ja Was dziś czasem podczytywałam...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Artus dziś niespokojny...brzuszek go raczej nie bolał, bo kup było aż 3...ale raczej to te dziąsełka, bo widzę, że z przodu takie cosik białego prześwituje, do góry ma jeszcze trochę drogi...ale pewnie już go wsio swędzi i trochę boli.

Haniu, spokojnie, nie denerwuj się, Srenka źle to ujęła, a Ty to źle zinterpretowałaś...tak mi się wydaje.

Ja Artkowi podaję owoc, narazie tylko jabłszko, które sama przyrządzam po porannym mleczku jakąś godzinkę...bo niestety moje mleko synkowi na długo już nie starcza :( A obiadek je między 15-16...tez słoiczki mojej roboty, bo warzywka mam od państwa, którzy sprzedają swoje warzywa i owoce...jedynie kupuję szpinak z ziemniaczkami, bo nie umiem go przyrządzać...

Kochane, moge tylko Wam zasugerować by nie podawać maluszkom na tak wczesnym etapie brokułów, czy kalafiorów..to są naprawdę wzdymające warzywa...wiecie, zrobicie jak uważacie, ale ja bym nie podała ich w 4-5 miesiącu...

Dziewczyny, super, że się widziałyście.

Aleksiaa, ale masz cudnego synka...uśmiech rewelacyjny :laugh: No i widać, że z Albercika, to kawał chłopa :laugh:

Marta...ja nie mogę, jaki śmiech :lol: pamiątka jak się patrzy :lol:

Malutka, przecie Wikusia to skóra zdjęta z Ciebie :woohoo:

11 lata 2 miesiąc temu #779102 przez Hania84
Marta świetny śmieszek :D

Malutkamilka - podobieństwo uderzające :)

Violcia, Karolka - świetnie , że się spotkałyście. Nie ma to jak ploteczki :)

aleksiaa - fajny ten Twój mały śmieszek :)

Moja Lena tez się bardzo dużo śmieje. Dziś nas zaczepiała uśmiechem i śmialiśmy się razem :D jest tak kochana, że szok :) Dziś leżała koło mnie, kopała i usmiechała się. Jest już bardzo kontaktowa. Jak zresztą nasze wszystkie dzieciaczki :)

Agusia...nie martw się...tak to juz jest z tym nasieniem. Z nimi źle a bez nich jeszcze gorzej.

A ja dziś na kolację najadłam sie czosnku...zapomniałam że jutro do dentysty :P teraz kilkakrotne szorowanie zębów i musze chyba ziarno kawy przegryźć :P

violcia - przecież normalnie wszystko pisałaś...to z czego sie śmieje...ech faceci kto ich zrozumie :blink:

miłej nocy

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka