- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Nie widzę nic rygorystycznego w tym co robię, bo nie terroryzuję swojego dziecka (chyba zgodzi się ze mna każda mama która wprowadza jakies posiłki o określonej porze)...a tak niestety odebrałam słowo "rygorystyczne pory". Kilka postów wcześniej napisałam, ze każdy karmi dziecko jak uważa bo każda mama wie (normalna mama, bo niestety patologie w świecie się zdarzają jak to wczoraj szósteczka przedstawiła) co dla jego dziecka jest dobre.
A w kupczych słoiczkach jest na pewno mniej chemii niż w niektórych warzywach ze sklepu...bo przeciez jakąś normę muszą spełniac jak są dla dzieci.
kakaszka - jeśli Cię to uspokoi to pewnie idź zapisz Elizke. Niech zbadaja ją dokładnie. Może brzuszek ją boli? Hmmm sama nie wiem...a może to jednak te ząbki i skok razem wzięte? trudno tak coś zdiagnozowac na odległość i jeszcze u tak małego dziecka. Lekarz będzie wiedział lepiej. Idź , pewnie bo szkoda, żeby mała taka marudna i płaczliwa wciąż była.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Byliśmy na obiadku a teraz Alek już śpi o 18 kąpiel i spać. My dziś bez warzywa bo wcześniej wyszliśmy a je zwykle koło 11/12.
Malutka ja też czytałam właśnie żeby obserwować i przez tydzień zapisywać pory karmienia i spania wtedy wpadnie się w rytm. Odkąd kąpiemy wcześniej to i więcej czasu dla siebie i Alan długo śpi. Zobaczymy jak to wyjdzie na dłuższą metę
Kakaszka trzymaj się kochana!
Uciekam trochę do męża
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aleksia fajnie bwyglada cie z Albertem,to drugie zdj.cudne
Oskarek juz spi,jutro wizyta u pediatry,popytam co moge juz dawac mu jesc,bo po tych przejsciach ostatnich to sie troche boje,choc dzisiaj probował dynie i nawet jadl ladnie
kakaszka-racja,idz do lekarza,ja tez bym poszla na Twoim miejscu,tez przez to przechodzilam wiec rozumiem doskonale,trzymaj sie kochana,wspolczuje bardzo.
Sasiedzi nowi mnie dzisiaj wkurzyli,zaczeli wiercic cos na gorze a maly akurat spal,mogli sobie odpuscic choc w niedziele.
Miłego wieczorku kochane
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
moj tez reaguje smiechem na cmokanie
Właśnie po 1,5 godzinnej męce uspaliśmy synka. Strasznie był spiacy ale zasnąc nie umiał tylko płakała i płakał. Dwa razy mu mleko robilismy a on nawet nie pociagnął...
Marze tylko o snie!!!!!!!!!
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5
Rozrabiara właśnie usunęła, po wojazach jakie odstawiala podpisując się przed nowym kolega
spotkanie było super, pogawedzilismy sobie, Oskarek cudny i taki grzeczniutki a Gabi to takie wybi okno , na dupsku nie posiedzi he he,
violcia mam nadzieję że się jeszcze nie raz spotkamy, a fotke jutro wstawie
kakaszka współczuję , idź skonsultuj się z pediatra i będziesz wiedzieć od czego ten płacz
Haniu ją daje po godzinie od mleka i zjada ładnie a później mleko je 2 godz po. czasami 3 zależy jak chce i masz rację żeby uczyć dziecko stałych przyzwyczajeń
Aleksia synus kochany
Marta cudny ten Wasz smieszek
My mamy chyba uczulenie na ziemniaka bo wczoraj próbowała i dzisiaj i ma krostki na policzkach
miłego wieczoru
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Kakaszka pewnie ze idz moze cos faktycznie Elizce dolega toz to niemozliwe by az tak reagowala na zabki.
Dziewczyny ale fajne smieszki rosna, moja juz da sie rozsmieszyc do zdjecia bow sumie wystarczy na nia spojrzec i sie usmiechnac i sie smieje cala buzia- moze uda mi sie nagrac jak sie smieje w glos. dzis wystarczylo ze tato cos powiedzial i zaczelam sie w glos smiac i ta jak podlaala to za kazdym razem jak sie zasmialam w glos to zaraz ona ja ucichlam ona tez ja zasmialam ona tez- tak komicznie to wygladalo ze moj tato az sie poplakal ze smiechu
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moj wszedł na nasze forum i teraz sie nasmiewa ze głupoty pisze ,a niech sie smieje
Dobranoc
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Bedac u babci wygrzebalam swoje dwa zdjecia. jedno z chrzcin jak mialam dwa miesiace i z kapieli gdzie mialam ponoc 3-4 miesiace. Zestawilam swoje i Wikuli przy sobie i oto efekty:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Artus dziś niespokojny...brzuszek go raczej nie bolał, bo kup było aż 3...ale raczej to te dziąsełka, bo widzę, że z przodu takie cosik białego prześwituje, do góry ma jeszcze trochę drogi...ale pewnie już go wsio swędzi i trochę boli.
Haniu, spokojnie, nie denerwuj się, Srenka źle to ujęła, a Ty to źle zinterpretowałaś...tak mi się wydaje.
Ja Artkowi podaję owoc, narazie tylko jabłszko, które sama przyrządzam po porannym mleczku jakąś godzinkę...bo niestety moje mleko synkowi na długo już nie starcza A obiadek je między 15-16...tez słoiczki mojej roboty, bo warzywka mam od państwa, którzy sprzedają swoje warzywa i owoce...jedynie kupuję szpinak z ziemniaczkami, bo nie umiem go przyrządzać...
Kochane, moge tylko Wam zasugerować by nie podawać maluszkom na tak wczesnym etapie brokułów, czy kalafiorów..to są naprawdę wzdymające warzywa...wiecie, zrobicie jak uważacie, ale ja bym nie podała ich w 4-5 miesiącu...
Dziewczyny, super, że się widziałyście.
Aleksiaa, ale masz cudnego synka...uśmiech rewelacyjny No i widać, że z Albercika, to kawał chłopa
Marta...ja nie mogę, jaki śmiech pamiątka jak się patrzy
Malutka, przecie Wikusia to skóra zdjęta z Ciebie
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Malutkamilka - podobieństwo uderzające
Violcia, Karolka - świetnie , że się spotkałyście. Nie ma to jak ploteczki
aleksiaa - fajny ten Twój mały śmieszek
Moja Lena tez się bardzo dużo śmieje. Dziś nas zaczepiała uśmiechem i śmialiśmy się razem jest tak kochana, że szok Dziś leżała koło mnie, kopała i usmiechała się. Jest już bardzo kontaktowa. Jak zresztą nasze wszystkie dzieciaczki
Agusia...nie martw się...tak to juz jest z tym nasieniem. Z nimi źle a bez nich jeszcze gorzej.
A ja dziś na kolację najadłam sie czosnku...zapomniałam że jutro do dentysty teraz kilkakrotne szorowanie zębów i musze chyba ziarno kawy przegryźć
violcia - przecież normalnie wszystko pisałaś...to z czego sie śmieje...ech faceci kto ich zrozumie
miłej nocy