BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #780814 przez violcia00
Mie wspomnienia,chciaoby p sie powrocic do tamtych chwil.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U mnie tez sie pozniej ciemno robi.

Haniu jakbys chciała cos przez neta zamowic nie w PL to jest taka strona dostepna na wszystkie kraje w Niemczech to bedzie ebay.deto jest cos podobnego do allegro ;)

Ja własnie zamawiam na francuskiej stronie bo z Polski nie mam mozliwosci,za przesyłke trzeba duzo płacic :dry:

Lece do łozka,dobranoc :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780815 przez KaRoLkA
No niunka śpi , niemal to jak mama :lol:
ale miło tak po wspominać co ?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

i kurde zazdroszcze @ chyba tylko ja zostałam jeszcze bez ?! :(

Hania ją zamowie na polskim allegro i jak pojedziemy w grudniu to sobie przywiozę :)

Kładę się spać bo jutro o 8 przychodzi facet montować kominek :/ kolorowych snów.

11 lata 2 miesiąc temu #780827 przez Hania84
Violcia wiem o tym ebayu ale boje się cokolwiek zamówić na necie bo tyle oszustów...wiem, wiem, że może przesadzam ale tak mam już.

Karolka chyba Agusia też bez @ jeszcze :blink:

Malutka - no widzisz i wszystko się wyjaśniło...nie ma co się czasem zamartwiac...ale czujna bądź...bo im popuszczac nie można :blink:

też już lece do wyrka...dobranoc

11 lata 2 miesiąc temu #780839 przez Marta1985
Krzesełko będzie w czwartek - dam znać jak się spisuje ;)

11 lata 2 miesiąc temu #780845 przez violcia00

haniu nie ma sie co bac zamawiac przez internet,wychodzi zazwyczaj taniej niz w sklepie,no ale czasem mozwe sie trafic jakis oszust :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #780883 przez KaRoLkA
Witamy znowu my jako pierwsze :)

Noc jak zwykle czyli nie najgorzej, normalnie o tej porze jeszcze śpimy no ale dzisiaj wczesniejsza pobudka bo przychodzi fachowiec.
ciekawe ile mu zejdzie z tym ala kominkiem :) malutka pojadla i się bawi a ją popijam kawke :)

Ikunia co tam u Was ? ogarnelas wszystko ?

Abra jak przeprowadzka ??

Sophie co u Was ? jak Zosia ??

Marta czekam na relacje :)

miłego dnia :)

11 lata 2 miesiąc temu #780912 przez kakaszka
oj dziewczyny odworzylyscie dla mnie temat rzeka o poznaniu, to za chwile :)

witam sie znowu jako pierwsza. laska moja mnie obudzila o 6.40, ale w nocy jedna pobudka na mleczko.

wczoraj o plackach nawet nie zapytal, a poszedl do sklepu i zrobil kolacje :D bo przeciez ja bylam baaardzo zmeczona :P :D

my z elizka chore, nie wiem jak ona, ale ja sie czuje tragicznie, katar, gardlo zawalone, no i tak slabosc, ktorej nienawidze. mala tez kicha, wiec bedziemy sie jakos kurowac.

a poznalismy sie przez przypadek. pojechalam ze znajoma donolawy na impreze, bo ona byla stad tylko chwilowa mieszkalo we wro, gdzie mieszkalam ja. no i na imprezie zaiskrzylo. a wtym samym czasie mialam chlopaka we wro ( chcociaz ciezko nazwac go moim chlopakiem). przez 3 miesiace bycia razem ani razu mnie nie pocalowal, bo traktowal mnie jak lalke porcelanowa. byl bardzo kasiasty, porzadny chlopak, idael dla tesciowej :) codziennie reastauracje itd, ale on mnie wcale nie pociagal. no wiec pojechalam na ta impreze i sie rzucilam na mojego faceta, bo calowac mi sie chcialo :D no ale miala byc to prygoda na jedna noc. numeru nie dalam i zniknlam jak kopciuszek :)
ale mnie odnalazl na naszej klasie, co najlepsze, ze dokladnie nie pamietal mojego imienia, wiec strelal do wszystkich co mialy podobne imienia, az w koncu trafil na mnie :D a mi odrazu w majtkach mokro sie zrobilo jak sie odezwal :)
no to pryjechal do mnie do wo na randke, pomyslil miejsca spotkania, musialam na niego czekac ( a nigdy dluzej niz 5 minut wcesniej nie czekalam na faceta :) ) no i randka sie zaczelan o 16,a skonczyla sie o 6 rano :D z czym nawet nie zaprosilam go do siebie, a na to liczyl :D
nastepne spotkanie to pojechalam do niego, odrazu zapoznal mnie z cala rodina, wszystkimi znajomymi, taki byl wtedy cudny i zakochany, no i od tego dnia i nocy licze, ze jestesmy razem. pozniej przez tydzien nie moglam od niego wyjechac ( bo mi sie nie chcialo), pozniej on do mnie na jeden dzien ktory sie ciagnal tydzien :) az moja wspollokatorka sie wyprowadzila on wzial swoje rzeczy i juz mieszkalismy razem :D odrazu znalazl prace byle jaka ale na zycie starczalo jakos. po miesiacu zawalilam studia na ktorych tak naprawde mi nie zalezalo, no i zamieszkalismy u jego rodzicow, bo byli mna zachwyceni :) i tak sie potoczylo :D ale sie rozpisalam, bo uwielbiam wspominac te czasy i te motylki w brzuchu i wylaczony mozg :D

11 lata 2 miesiąc temu #780913 przez kakaszka
tak dlugo pisalam posta, ze zostalam druga :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780939 przez szósteczka
Hej my noc wreszcie mielismy jako tako zasnoł mi o 17 i az sie balam ale padl obudzil sie o 22 wiec go wzielam troszke na przetrzymanie nie dalam mu odrazu butli tylko go wyjelam byl rozbawiony wiec troszke poszalal na moich kolanach i tak niecala godz az sie zmeczyl i zaczol jeczyc wiec polozylam go i dzieki temu obudzil sie tylko raz na butle o 3 i ladnie zasnol i pospal do 6 wreszcie moge jakos funkcjonowac.
Kakaszka super z tymi plackamii niezle tez sie usmialam. :laugh:

Apropo poznania to my spotkalismy ise na spotkaniach oazowych w parafi ale zauwazylam go dopiero po pol roku i lazilam za nim ponad rok byl u nas nawet jego fanklub tyle mial wielbicielek, ale on na mnie nie patrzyl bo ja wtedy mialam 14 lat a on 19 i szczyl dla niego bylam i dopiero po pewnym czasie mojego uganiania sie za nim zaczol na mnie patrzec z zainteresowaniem ale ze ja lazilam z kolezanka i skumal ze ktoras z nas cos do niego ma to nie wiedzial ktora az raz mu ta moja psiapsiula wreszcie powiedziala, to sie ucieszyl ze to ja i zaczol sie za mna uganiac to bylo gdy on zdawal na studja a ja mialam 16 lat, on na studiach dostawal pieniadze za wyjazdy do akcji bo studiowal w szkole oficerskiej pozarniczej i tam w ramach praktyk mial wyjazdy wiec na randki mial forse. :laugh: pobralismy sie gdy on byl na ostatnim roku a ja zdalam mature potem 6 lat tulalismy sie od jednych rodzicow do drugich, po 2latach od slubu gdy bylam na studium hotelarskim urodzila nam sie cora a potem jeszcze dwie i po jednej awanturze z tesciowa (kiedy to myslalam ze juz bede znia mieszkac do konca zycia bo ma spore mieszkanie 3 pokoje a zmarl jej maz) pozarlysmy ise tak ze moj powiedzial dosc i w ciagu tygodnia sie wyprowadzilismy na wynajmowane tesciowa dowiedziala sie dzien przed nasza wyprowadzka :P , a po pol roku kupilismy dom do remontu duzy wiec moglismy pozwolic sobie na powiekszenie rodziny co bylo zawsze naszym duzym mazeniem nawet myslelismy o adopcji zeby jakiegos babla uszczesliwic ale Pan Bog obdarzyl mnie taka plodnoscia ze nie mamy wogole problemow i narazie stanelismy na tym co mamy wciaz cos remontujemy bo wiadomo ze dom to wieczny remont zwlaszcza przy malych brudzacych lapkach. I ja dla niego i on dla mnie bylismy dla siebie pierwszymi a stalo sie to po naszych zareczynach na wyjezdzie z ksiedzem pod namioty w alpach :blush: na tym wyjezdie byla tez tesciowa.:blush:
A odnsnie gestow to ostatnie kwiaty bez okazji dostalam z miesiac temu a w zeszlym tygodniu maz zrobil mi zdjecie jak gotowalam i przeslal mi pare dni pozniej z podziekowaniem ze o niego dbam. Staramy sie dawac sobie na wzajem rozne oznaki milosci i czulosci ja czasem organizuje kolacje na kocu przy kominku jak dzieci pujda spac , a jak bylam w ciazy to zorganizowalam randke do kina o ktorej nic nie wiedzial do momentu wyjscia. no i nasze wspólne romantyczne kąpiele przy swiecach ktore raz ja rez on organizujemy :side: z roznym zakonczeniem nie zawsze i nie koniecznie wiadomym poprostu to czas kiedy mozemy na spokojnie sobie pogadac. :woohoo:

Dla mnie jak widac to tez temat rzeka sory ze tyle naskrobalam . Pozdrawiam.Przesylam wszystkim caluski :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780976 przez KaRoLkA
O szósteczka zazdroszczę tych kąpieli romantycznych bo marza mi się od dawna ale jeszcze chwile sobie pomarze bo niema wanny wiec dopiero kiedys tam jak dom swoj wybudujemy :)

Mamuśki wstawać bo pusto tu !

Dziewczyny macie jakiś fajny przepis na cos ze szpinakiem bo mam cała reklamowke swierzego , od znajomych :)

11 lata 2 miesiąc temu #780986 przez Hania84
Kurde napisałam się i mi wciągnęło posta !

Witam i ja

Karolka zazdroszczę kominka :) Romantyczne kolacje przy jego blasku to coś fajnego :)

kakaszka - to ekspresowo się wszystko potoczyło u Ciebie :) ale za to że zrezygnowałaś z takich studiów to musze Cię wyzwać :P :blink:

szósteczka - fajnie że tak to wszystko u Was pięknie wygląda :) Widac że mąż cały czas szaleńczo w Tobie zakochany :) Fajnie, że tak dbacie i pielęgnujecie ten związek :)

Moja Lena spała dziś 12h :ohmy: z jedną przerwa na mleko o 4. Spała dziś do 8.30 a do 9.30 jeszcze poleżała w łóżeczku i się bawiła.

Mierzyłam ją dziś z ciekawości i wyszło mi że ma 67cm :ohmy: ale pannica już :) a obwód głowy wyszedł mi 44cm. Ale dokładnie wszystko będę wiedzieć 19 listopada bo idziemy na szczepienie i przy okazji na bilans 6 miesięczniaka :)

miłego dnia :)

11 lata 2 miesiąc temu #780994 przez Hania84
Karolka - ze szpinakiem podawała przepis Violcia (łosoś) albo możesz zrobić krokiety ze szpinakiem. Ja uwielbiam :) Szpinak chwilke obgotowujesz i odcedzasz. Na patelnie na niewielka ilość oliwy dajesz przyprawy - pieprz ziołowy, curry, papryke słodką, (wszystko po 2 łyżeczki) chwilkę (dosłownie) podsmażasz (uważaj żeby się nie przypaliły przyprawy bo klops wtedy. I do tego wrzucasz szpinak dodajesz płatki owsiane górskie i biały ser grubo mielony (nie wiem czy tam macie bo w DE takowego nie ma) Wszystko jeszcze chwile i gotowe :) nadziewasz naleśniki...zawijasz...robisz panierkę , obsmażasz i pyyychota. Trochę roboty jest ale jakie dobre :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #781011 przez szósteczka
Dzieki dziewczyny fajnie tak powspominac i podpatrzec jak to u innych jest , było jeszcze raz sory za moje literowki, byki i brak polskich liter ale kozystam tylko.z tabletu i ciezko wstawiac polskie literki a i rozne kwiatki czasem sie wstawia :-) . Faceci wszysc ;) y pamietaja tyle ze czasem im sie wydaje ze jak juz zdobyli to moga spoczac na laurach i trzeba ich wtedy puknac w czolko ;) ja widze ze jak on dostaje jakis sygnal mily ode mnie to pozniej sie chce zrewazowac i na odwrut.

A tu wstawie pare zdjatek mojego babla
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #781019 przez szósteczka
A tak wogole to na czym wy edytujecie ze u was te zdjecia sa obok siebie bo jak ja wstawiam to to taaaakie dlugie sie robi.
Chwalilyscie sie swoimi salonami wiec ja tez pokaze troche swoj bajzer :laugh:
jadalnia
salon
i kuchnia
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #781026 przez szósteczka
Co do swizego szpinaku to ja robie pyszna salatke z suszonymi pomidorami z oliwy, serem feta i prazonymi na patelni pestkami dyni mozna tez dodac oliwki wszystko wymieszac polac sosem winegret pycha

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka