BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #789287 przez Sophie25
Rysa ja rownież kciuki zaciskam :D :) Powodzenia!

JA juz pranie zrobiłam,teraz biore sie za obiadek moj głodomorek ( w sensie Maz) chce placki ziemniaczane po wegiersku wiec sobie potre :D A Wy jakie macie ulubione przysmaki ? :D
Ja tonami bym dziamała kokos! Jak zrobiłam ostatnio placka to normalnie az iskrzyło :D AA rafaello to J wie ze uwilbiam to mi czasem kupuje :D
AA i jestem straszna fanką makaronow pod kazda postacią zapiekanki,spaghetti :D Ale lubię też to co przyrzadzi tesciowa takie stare a pyszne dania łazanki,pierogi ( moj lubi ze słodkim serem) a ja ogolnie to z kapustą wszystko :D

Ale temat narzuciłam sorrrki :D

Az sie głodna robie haha :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #789293 przez aleksiaa88
Witamy się dobra teraz prostuję

NIE TO NIE SĄ BLIŹNIACY i na 3 zdjęciu nie jest mąż tylko szwagier i jest między nimi rok różnicy.
A tak w ogóle to większość ludzi twierdzi, że bliźniacy i w ogóle jak ktoś ich na co dzień nie widzi to mylą ich już nie raz mąż został zaczepiony przez jego kolegę a potem było oooooooo sory pomyliłem się. Powiem Wam, że jak pierwszy raz ich zobaczyłam to nie miałam w ogóle problemu z myleniem ich. Jak był chrzest to dzień później już ludzie na wiosce ta oni są bliźniakami wiedziałam, że tak będzie. Tak na prawdę to tylko trochę są podobni ale żeby ich mylić to bez przesady szwagier ma bardziej kościstą twarz rysy twarzy ma całkiem inne. Jedyne co mnie śmieszy to, że wszyscy uważają, że mąż jest młodszy a jest odwrotnie.

Co do fałszywych ludzi to ja mam na prawdę 1 przyjaciółkę taką ze znamy się od zerówki i co Wam powiem wyjechała i siedzi teraz w Paryżu i jak przyjeżdża 2 razy do roku to się widujemy i powiem, że jaka była taka jest nic się nie zmieniała. Inne to wystarczyło, że wyjechały do innego miasta i jak wróciły to takie paniusie co to nie one.
Nie rozumiem jak niektórzy mają tylu znajomych i tak naprawdę z nimi tylko o dupie marynie rozmawiają wolę mieć 1 porządnego niż stado fałszywych.

Co do szwagierki i jej męża to oni są po kroju, że jak coś chcą to cię znają a jak nie to w dupie cię mają. A jak przyjdzie coś do czego po potrafią w oczy powiedzieć, że nigdy od ciebie nic nie chcieliśmy. Zacznie się wyrzekać i pluć, że ona nic nigdy nie potrzebowała a za chwilę kwęka i znowu prosi, a potem nagle dostaje zaćmy mózgu i się wyrzeka. A słowo dziękuję to jej ledwo przez gardło przechodzi. Raz mnie zdenerwowała to jej powiedziałam, a dziękuję to łaska nie powiedzieć? Zawraca komuś głowę ciągnie, żeby ją zawieść to tu to tam czeka się a potem pod nosem ledwo powie po cichu no dzięki nosz kur.......
Szwagierka brała na chrzestnych tylko tych braci co był z nich pożytek mojego wzięła jako pierwszego bo miał auto i zawsze było zawieź mnie tu zawieź mnie tam nigdy nie powiedziała czy mógłbyś mnie zawieść czy masz czas tylko było zawieź dała rozporządzenie i miało być tak jak chciała. Słowa proszę nigdy nie usłyszałam. Drugiego też wzięła bo się nim wysługuje. A tam naprawdę 3 brat jest najlepszym wujkiem ale nie wzięła go bo wtedy nie miał pracy nie miał auta i był średnio do wykorzystania. Teraz jest sam bez rodziny a prezenty daje największe i to obydwu dzieciom.

11 lata 1 miesiąc temu #789297 przez aleksiaa88
Violcia bamboszki super jeszcze tylko czapka mikołaja i Oskarek będzie super wyglądał

11 lata 1 miesiąc temu #789308 przez Hania84
Haha :D Sophie to chyba dzis dzień na placki ziemniaczane :) Moja mama też dzis robi i ja mojemu bo wciąż o nich gada. A ja w dalszym ciągu zupę męczę :silly: Ale jutro roladki na parze...uff bo ta zupa już mi uszami wychodzi haha :lol:

Ja bardzo lubię pierogi ruskie, krokiety z kapusta i grzybami lub ze szpinakiem, i ziemniaki pod każdą postacią. Makarony to tak średnio u mnie.
A ze zup to grzybowa, barszcz/buraczkowa oraz rosół aaa i mojej mamy pomidorowa po portugalsku ojjj pyyychaaa mniam :)

aleksiaa ja tez potrafię odróżnić Twojego męża od szwagra. Nie sa aż tak podobni. Ale Twój mąż przystojniejszy hehe :P

lecę usypiać Lenitę...do miłego :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #789314 przez aleksiaa88
Troche sa podobni po ojcu ale tak to inni smisza mnie ludzkie pomyłki.
tez uwazam ze maz przystojniejszy i lepszy charakter ma

Powodzenia na egzaminie i nie poddawaj sie ja zdałam za 9-tym razem ale za to teraz lepiej mi sie jexdzi tyle co godzin wyjezdziłam ponad programowych to wyszło mi na plus przynajmniej jezdziłam pod okiem zawodowca

11 lata 1 miesiąc temu #789336 przez szósteczka
Rysa powodzenia ja też zaciskam kciukasy.

Ja to uwielbiam owoce morza krewetki, kalmary, małże a pozatym picce 4 sery i ogólnie dd
o wszystkiego bym sery dodawała i wszystko co na sery plesniowe imozarelle i feta to bym jadla serowa dziewczyna ze mnie :-)

Ze szwagrem sie dogaduje on to bardzo pomocny i fajny chłopak ale jego zobacz to już pisalam koszmar zreszta to chyba było malzenstwo z rozsądku bo on mial ponad 35 lat a ona 32 i chyba nie chcieli zostac sami bo srednio im sie układa choc sa ze soba juz 11 lat i maja 2 dzieci ale dla mnie dziwne jest to ze w dniu slubu on na pół dnia zniknoł bo zastanawiał sie czy na brac ślub i czy dobrze robi a po tem przez ponad 6 miesiecy ona nie dopuszczała go do siebie wiem bo radził sie nas co na robic i nadal wiecznie sie kluca maja mieszkanie a mieszkają u jej rodziców bo jej wmowili ze sama sobie nie poradzi wogole ta jej rodzina to jakas patologia bo w zeszłym roku to przez jej ojca wylądowała w szpitalu z peknieciem czaszki bo pchnol ja na ścianę, a niby taka inteligencja wielka po studiach i on robi doktorat i och ach ona tez narwana przy nas wielokrotnie robila mu awantury o bzdury i rzuca wtedy w niego czym popadnie i z łapami do niego leci a jak on jej raz oddał lekko to jaka afere zrobila tyleże nie patrzy na to co ona robi juz zreszta zanim mieli dzieci radzilismy mu zeby wystąpił o unieważnienie małżeństwa w kościele ale on miał nadzieje ze sie jakoś ułoży a teraz jak juz sa dzieci to chyba tylko gdyby ja ubezwlasnowolnic sądownie to moze by dzieci zabrał od jej rodziców bo tak to mu nie dadza w ogóle to najbardziej szkoda tych dzieci bo jak on jest głupi i nie chce jej zostawic to trudno, wiecie jestem bardzo wiezaca ale uwazam że on to powinien przynajmniej sie wyprowadzić do ich mieszkania (ktore zreszta nie jest wcale daleko od jej rodziców mozna spokojnie spacerkiem pójść 30min no z małymi dziecmi 1godz. ) i przyciąć kurek z pieniędzmi i powiedziec ze czeka na nią i dzieci i nich w ich mieszkaniu to moze uratuje to małżeństwo ci jej rodzice sa zreszta strasznie lasu na pieniadze zreszta ona tez czy wy jak mieszkaćie i swoich rodzicow to oni zadają od was pieniędzy jak za wynajem bo on im placi co miesiac 1500 zl a plus cotygodniowe pelne zakupy obiadki w sloiczkach deserki soczki jak dla niemowląt i wszystko inne a dzieci maja 3 i 5 lat tyleze jej nie chce sie gotowac. Taka to ta żona i rodzinka szwagra mam nadzieje ze w miare zrozumiale to napisalam. Ale zarówno brata i bratowa mam super.

11 lata 1 miesiąc temu #789338 przez Marta1985
Dziewczyny ja już wyrobiona :) czysto i wszystko kulinarnie gotowe ;)

Czekam na chłopaków bo na spacer poszli i jak wrócą to idę się kąpać i jakoś wyglądowo ogarnąć :)

Znajomi będą przed 5 a drudzy przed 7 :)

Rysa trzymam kciuki :)

Odezwę się prawdopodobnie jutro :)

11 lata 1 miesiąc temu #789387 przez srenka_918
Rysa pochwal się jak poszło ;) Mam nadzieję że zaciśnięte kciuki dziewczyn coś dały, ja dopiero teraz przeczytałam ale jak wcześniej pisałaś, że masz mieć dziś kolejny egzamin to już wtedy wierzyłam że Ci się uda ;)

Pawełek właśnie śpi ;)

Wczoraj wszystko posprzątałam ładnie ale już siły nie miałam żeby pisać, to tylko przeczytałam ;)

U nas w mieszkanku coraz ładniej ;) Szczególnie jak posprzątałam ;) Gdyby nie ten hydraulik co nas wystawił, to byśmy pewnie do świat się wprowadzili... A tak to nie wiem czy damy radę... Ogólnie możnaby wziąć innego, ale ten chce zapłatę w ziarnie zbóż na siew, więc to jak za darmo dla nas bo nam zostało ;) A jakbyśmy chcieli innego gościa to nie mamy czym zapłacić... Kredytu nie możemy dostać, bo mężowi się 1 grudnia umowa kończy, ale mam nadzieję że przedłużą ;) To wtedy weźmiemy i jak najszybciej się wyprowadzimy :)

Ja z moją mamą najgorzej nie mam... Ale czuję że czuję że będzie lepiej jak się wyprowadzimy ;)

Gochens na basenie super wyszliście ;)

Mały się obudził... Spadam ;)

11 lata 1 miesiąc temu #789405 przez aleksiaa88
Dochodzi 16 a syn jeszcze nie spał już 5-ty raz go położyłam chwilę po leży wstaje je i wariuje i tak od rana. Nie dał mi jeszcze posprzątać

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #789432 przez Sophie25
Dziewczyny te eko pieluszki pomogły :) Mała nie ma już podraznien w tych okolicach :) Lekarka mowiła ze czasem pampers ma cos w sobie takiego ze dziecko z taka suchą skorą jest wrazliwe i dlatego kupiłam te wielorazowe pieluszki z polarka i jest Dobrze :) :)

Szperam sobie na allegro i chce kupic Zosi cieplutki komplecik co myslicie o taki allegro.pl/komplet-pluszowy-dres-bluzka-...-74-i3670639394.html

PLacki sie udały, Zosi smaruje dziąsła bo płacze a i musze Wam oznajmić widac juz wyzynajacego się ZĄBKA! :d :)

11 lata 1 miesiąc temu #789448 przez Gochens
dzien dobry

my dzis od rana na wsi bylismy u pradziadkow dopiero wrocilismy. ALUS Ladnie spal w drodze i troche w lesie na miejscu. wizyta udana pradziadki zadowoleni. Teraz ja kapiel a maz szykuje Alana bo zawozi go do mojej mamy na noc. Mamuska ma wychodne z kolezankami a tatus sobie pognije w lozku. Jutro akurat jedziemy do mamy na obiad wiec ALUS BEDZIE Juz na nas czekac.

Rysa powodzenia kochana !!

ja lubie jesc wszystko procz brukselki hehe a najbardziej czarnine ! sorki za brak polskich znakow ale posze z innego yelefonu i srednio go ogarniam :)

hania my w tym roku robimy wigilie bo rodzinka z ktora zawsze spedzalismy wigilie ladnie mowiac nas olala wiec bedziemy my rodzice mama moja dziadkowie i rodzenstwo. hm w u Was sie je zoemniaki na wigilii ?

uciekam kochane zapic robala Milego wieczorka nie piszcie za duzo zebym miala malo do nadrabiania

11 lata 1 miesiąc temu #789450 przez violcia00
W koncu usiadłam.mieszkanie czysciutkie,wyprane i wyprasowane,teraz popijam kawke,rano bylismy z Oskarem na basenie,ale mial frajde,teraz tatus sie nim zajmuje a ja moge troche odpoczac.

Dzisiaj moje dziecko pierwszy raz spalo na brzuszku i az 3h spalo,chodzilam co chwilke zagladac czy wszystko ok,to rekord,nigdy tak długo nie spi w ciagu dnia.

A mnie zoładek dzisiaj caly dzien boli ;)

jeszcze pocwiczyc usze ale to dopiero jak maly pojdzie spac ,a pozniej długa kapil i romantyczny wieczor z mezem :laugh:

ja tez lubie owoce morza,a krewetki to uwielbiam,a z takich naszych polskich dan to pierogi ruskie,mogłabym je jesc az do znudzenia.

Milego wieczoru dziewczyny :blush:

11 lata 1 miesiąc temu #789452 przez Hania84
Lena juz po obiadku :)

Sophie czytałam ze pampersy...w ogóle pieluchy wielorazowa mają dużo niezdrowych składników...no ale co poradzić. Dobrze że Zosia juz mam cudną pupuńcię :) a dresik bardzo fajny :)

Gochens udanej imprezki i zapitego robala :lol: tak u nas je się ziemniaki na wigilię. Bo my z poznanskiego :lol: i nie na darmo mówi się na nas poznańskie pyry haha :blink: co region to obyczaj...na wschodzie kutia ...gdzieś indziej zupa z ryby ...i tak to jest :)

mojego A. jeszcze nie ma. Dziś dłużej w pracy...jak codziennie teraz przychodził koło 13 lub 15 tak dziś juz po 17 i nie ma go jeszcze...ale w sobotę najwięcej pracy zawsze i przez to weekend krótki :( B) buuuu

11 lata 1 miesiąc temu #789492 przez kakaszka
bylysmy dzis z mala na spacerze pierwszy raz w foteliku, to mala troche zobaczyla swiata :D ake mine miala zdziwiona, ale juz zasnela to nawet jak zanioslam ja do domu to sie nie obudzila i spala w odkrytym kombinezonie jeszcze prawie 2 godziny :D zato moglam ladnie wywietrzyc mieszkanie :)

rysa jak poszlo? ja tez trzymalam kciuki, wiec musialo sie udac.

gochans ale macie dobrze, ze mozecie tak na cala noc zostawic alana, no i na rno, bo to chyba najgorszy moment po imprezie :P

moj poszedl na urodziny, pytal mnie juz wczesniej i nie mialam nic przeciwko, ale jak wyszedl to tak mi smutno sie zrobilo, ze sama jestem w szoku. piwka bym sie napila, ale juz chyba nie wyjdzie.

laska moja siedzi raczkach i patrzy jak mama sie meczy jedna reka pisac :D teraz musze ja pzytrzymac ze snem, zeby pozniej ladnie zasnela, ale ja mam czasami wrazenie, ze eliza by spala non stop :)

zoska szaleje z zebami :D pare tygodni i bedzie rzadac schabowego :P

mi w polskiej wigilii smakuje najbardzie barszczyk z uszkami i duuuuuuuuuuuuuuuzo sledzia, bo ja jestem uzalezniona :D i nic wiecej mi nie trzeba.

11 lata 1 miesiąc temu #789515 przez srenka_918
Ale tu dziś ciicho ;)

Ja tylko z grubsza posprzątałam, bo dokładnie mi się nie chciało... Mały dziś jest taki maruda że szok... To chyba już nie wina szczepienia, może ząbki?

Pawełek się dopiero co obudził, dziś co chwile śpi, przez kilka minut i się budzi, a tym razem obudził się w fajnym humorze i już "chrzęszczy" ;)

Ikunia jak poradziłaś sobie z ssaniem palucha przez Zośkę? Pawełek co tylko się cieszy ssie kciuk i nijak nie mogę mu tego przerwać, bo co mu wyjmę to włoży... A jak mu rękę przytrzymam i wkładam smoka to ryk nieziemski... Już nie mam pomysłu... Mam takie bardzo kwaśne jabłka i (ja głupia) zamoczyłam mu palec w tym kwaśnym soku tych jabłek i jak wsadził do buzi to zaraz wyjął i się krzywił strasznie... a po kilku sekundach zwymiotował... Aż mi się ciepło zrobiło z powodu mojej głupoty...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka