BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #789887 przez Hania84
Kakaszka - co ten Twój znowu wymyslił i zrobił ??? Matulo przenajświętsza B)

Dynia już ugotowana i zblendowana teraz jeszcze dochodzą warzywka (marchew,ziemniak,pietruszka i brokuł)

Lena broi na macie :silly:

Agusia jak tam D. ???

Gochens jak tam imprezka z laskami ??? :)

Marta fajnie że imprezka się udała...długo posiedzieliście :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #789905 przez rysa
Ja też mdlałam na piłce bo tak mi słabo było.Miałam bolesny poród ale krótki więc współczuje Wam dziewczyny takich długich męczarni ;)

A R. ma focha bo powiedziałam wczoaj jego mamie coś o czym nie chciał żeby wiedziała i chodzi z miną jakby chciał mnie zabić.

Kakaszka co Twój znowu wymyślił :unsure: :silly:

No a z tym prawkiem to dopiero pierwszy krok za mną. Jeszcze mnie czeka egz. praktyczny.mam nadzieje że nie będe zdawała 7 razy :laugh: Planuje zdać max za trzecim razem :laugh:

Rosołek pyrczy a ja przebieram rzeczy które dostałam dla Filipa i niestety większość jest mała, ale najważniejsze czyli kombinezony są dobre.Jeden troche szeroki a Filip jest chudzinka i wygląda w nim jak by wpadł do worka.Ale najwyżej komuś dam

Mały śpi więc może się troche zdrzemne bo nie śpie od 3.30.Obudziłam się razem z Filipem , potem on zasnął dopiero o 5 i ja ju ż nie mogłam zasnąć :dry:

Karolka ja bym nieźle spanikowała jakbym się dodzwonić do swojego nie mogła

11 lata 1 miesiąc temu #789930 przez kakaszka
aj nie pytajcie nawet. mowil jaki to on nie jest mi wierny i ze ja tego nie doceniam tylko go podejrzewam. a to ze uwaga " pisalem nie raz glupie teksty po pijaku do kolezanek, to jest nic, bo przeciez ci o tym mowie i sie przyznaje"
a i tak wyszlo, ze to ja jestem przejebana, bo mu nie ufam i ze widcznie musi zaczac mnie oklamywac skoro ja tak reaguje na prawde.

eliza daje mi dzis popalic, zeby ja mecza. w koncu zasnela zobacze na jak dlugo.

11 lata 1 miesiąc temu #789932 przez violcia00
No i po spaniu,tak z utesknieniem czekam az Oskar zasnie a tu lipa,mial 2 drzemki po 30 min,jedna w bujaczku,to przy przenoszeniu do łózeczka sie obudzil i o 12stej sam w lozeczku zasnal bo widac ze byl spiacy to i ja wskoczylam do lozka,tak mi sie fajnie zasypiało to sie mały obudzil :dry: ,jednak bez meza ciezko...połozyłam sie po polnocy,o 2 pobudka na karmienie i o 6 juz koniec spania,wiec okropnie sie czuje,trzeba sie podratowac mocnakawa bo o spaniu nie ma mowy,dzisiaj nawet obiadu nie gotuje bo tylko dla mnie mi sie nie chce,a z wczoraj cos jeszcze zostalo,nie wiele,ale dla mnie powinno wystarczyc :silly

Rysa to widze ze i ty dzisiaj nie spiaca,współczuje,a z prawkiem dasz rade,moze nie za pierwszym razem bo ciezko jest,ale poradzisz sobie
, :blush:

Kakaszka walnij tego swojego raza dobrze ;)

Dajcie dziewczyny troche rosołku :P

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #789962 przez Hania84
No zrobiłam zupki dla Lenki...dałam jej nawet spróbowac to co zostało to nie kwasiła się tak jak przy kupnych ale po 5 łyżeczce już wypluwała bo nie chciała. Ona chyba będzie taka jak mama, bo ja jak byłam mała to zupkami też plułam a ziemniak z marchwią i masłem na gęsto (jak byłam trochę starsza już) to było okej. :lol:

Obiad za 10 min. będzie...pierś z kurczaka ze szynką i brokułem oraz ze szynka i korniszonem na parze dochodzi...dochodza też na parze ziemniaki i brokuł. Ale się na wkurzałam na te ubijane piersi z kuraka B) bo mimo że przez folię to robiłam to i tak się rozłaziły i jak zwinęłam to musiałam związać grubą nicią jak rolade bo by się rozlazły :/

kakaszka - brak mi słów na Twojego B)

no rysa teraz Cię chyba czeka o wiele trudniejszy egzamin. Ja na szczeście testy zdałam za pierwszym a jazdę za drugim...ale były dziewczyny co podchodziły 9 raz...ja bym juz chyba nie zdawała...za duże nerwy bym już miała. Moja kuzynka zdała za 7 jazdę a co się za każdym razem nastresowała i własnie to ją gubiło za kierownicą.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #789989 przez KaRoLkA
Kakaszka nie dziwie się ze wkurzylas ja to bym chyba z nerwow z siebie wyszła :p

Violcia wspołczuje tego nie wyspania ale nadrobisz jak meżulek wróci :) a jak tam niespodzianka dla męza sie udała ??zadowolony byl ?

Haniu ja tez teoretyczne zdałam za pierwszym a jazde za drugim :) ale będzie miala Lenka wyżerke :)

Rysa trzymam kciuki :)

Ja narazie stopuje z nowosciami dopoki nie znikna krostki , musze znaleźć przyczyne tej cholernej egzemy

Na obiad dzis fondu serowe :D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790009 przez violcia00
Karolka pewnie ze zadowolony,chyba kazdy facet by byl zadowolony :silly: ,wogole wieczor bardzo udany,dawno tak fajnie nie spedzalismy wieczoru,czescies chyba musze mu robic takie niespodzianki :blush:

A fondue bardzo lubie :lol:

Ja tez teorie za pierwszym razem zdalam a praktyke za drugim B)

Mozliwe ze Oskarito zasnie ale nie wiem na jak długo bo w bujaku zasypia,ja i tak spac juz nie chce,obejrzałabym film,napiła kawki i zjadła ciacho :laugh:,a od jutra przechodze na diete,na taka malutka diete bo same cwiczenia niestety nie pomoga :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #790017 przez violcia00
Tarta z porem ciekawie wyglada,wiec sie zabieram za robote bo z głodu umre,jednak trzeba cos na cieplo zjesc a obiad mialam biedny :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #790030 przez Sophie25
Miałam najazd ciotek i kuzynka była z 4 letnia Lenką jakie to sliczne dziecko jest i grzeczne :D ): Hania to imię Lenka chyba o tym swiadczy ze dziewczynki grzeczne i sliczne :D

Zosia płacze smarujemy dziasła , nic nie spała dziś .......... :(

11 lata 1 miesiąc temu #790034 przez kakaszka
sophie ja mam to samo dzis, placz krzyk i tak w kolko. juz mi leb peka i maze zeby byla godzina 20, klade sie odrazu po tym jak mala zasnie i mam wszystko w dupie.

no i na dodatek zapomnialam wyjac z zamrazalki kuraka, a jestem glodna jak cholera ale trzeba czekac :( nie wiem czy eliza da mnie go usmazyc.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790042 przez kakaszka
czsami nie kumam swojej corki :) wkurzylam sie juz na jej ciagly placz i wlaczylam tv na full dzwiek i eliza zasnela :D widocznie musiala odwrocic uwage od zebow, dzieki bogu. niech sie zdrzemnie choc pol godzinki, zawsze to blizej wieczoru :)

w koncu przynajmniej robie sobie jesc, bo z tym wszystkim znowu zapomnialam, ze sie je :)

dziewczyny a ztymi sloczkami jak to jest. ile powinno dziecko jesc juz? caly sloik zamiast jednego mleka nie? bo eliza zjada pol ( bo wiecej jej jeszcze nie dawalam), no i wychodzi o jedno mleko mniej i nie wiem czy mam jej dac juz caly sloik? no i czy zwiekszyc mleko do 180ml, jak myslicie?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790071 przez Hania84
Jutro przychodzi do mnie gość od komputerów na 16 i będzie mi wgrywał cały nowy system by szybciej mi chodził :) ale fajnie...w końcu nie będę sie wkurzac na ten wolny lapek :P
koszt około 50 euro plus dojazd.

kakaszka spróbuj jej dać te 180ml może zje...apetyt ma to pewnie wciągnie :) wtedy mogą się czasem wydłużyć przerwy między karmieniami :) a ze słoiczkiem to nie wiem...może do całego poczekaj jeszcze ze 2 tygodnie? Nie wiem niech się jeszcze inne dziewczyny wypowiedzą :)

haha Sophie...chyba to imie coś w sobie ma :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #790079 przez violcia00
No i spi moj synus w koncu...ja odciagna mleko i strzele sobie małego desperadosa,a co :P

Kakaszka moj zjada pol słoiczka,czasem ma ochote na wiecej ale na razie sie boje mu dawac całego po tych przerzyciach z brzuszkiem,ale jak zje pol to ja jeszcze poprawiam cycem bo tym sie za bardzo nie naje.

I w koincu robi normalne kupy,dzis az 3 razy uwalił kupacza i to takiego konkretnego,ale jak go połozylam na przewijak to poplakiwał troche to pewnie go brzuszek bolał,ciekawe jak długo pospi tym razem. :unsure:

50 euro Haniu to troche duzo,moj B by Ci to zrobił za darmo :lol: ,jakbys bliżej mieszkała...ładnie sobie licza szwaby no ale przynajmniej komp bedzie hulał :silly:

Czekam z utęsknieniem na mojego małzonka ale pewnie bede spac jak on wróci :(

11 lata 1 miesiąc temu #790084 przez rysa
Wow bylam przygotowana na czytanie a tu takie pustki dzisiaj.

No wlasnie sama jestem zla na siebie bo zaczelam robic to prawko dwa lata temu i moglam skonczyc a teraz sama teoria jest nie do zdania i to jest stresujace a juz nie mowiac o praktyce.

A ja wlasnie zrobilam racuchy,taka mialam ochote

Ja daje caly sloik i po ok dwoch godz dostaje mleko.150ml bo nie chce wiecej,ale na dobranoc i w nocy juz dawno je 180ml

Moi panowie sobie razem leza i R. smyra Filipka po pleckach.Bardzo mu sie podoba :)

11 lata 1 miesiąc temu #790097 przez Sophie25
kakaszka to widze ze nasze malenstwa sa wymordowane przez te zeby , dzisiaj to był hardkor,nic nie spała,płakała,smarowanie dziaseł in chwilka bez płaczu a pozniej na nowo uffff mam nadzieje ze padnie wkrotce i pospi,oby wylazł jak najszybciej bo jest wyczuwalny i taki biały punkcik juz widnieje :)

Violcia tym razem moja robi twarde kupki od 2 dni :( A pije duzo bo 100 ml dziennie ... To chyba dobrze pije no nie ? :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka