BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #790112 przez Gochens
Witam Was drogie Panie ;)

Leżem sobie z małżem w łóżku więc coś sktobnę. Wczoraj wieczór udany w końcu spotkałyśmy się w takim gronie jak dawniej , no jednej babeczki brakowało ale się rozchorowała. W sumie było nas 7. Najpierw popiłyśmy u koleżanki a później w tango. Było fajnie wytańcowałam się i do domu dotarłam po 5. Dziś mój ukochany był trochę zły na mnie a ja po przebdzeniu cieszyłam się, że Alan u babci :lol: Później do mamy na obiadek no i oto jestem.

Rysa gratuluje ! Teraz jeszcze praktyka :) Ja zdałam za 3 razem heh
Kakaszka nick mi się podoba :P
Haniu to już nie ma diety jabłkowej? Fajno że komp będzie śmigać! Więcej postów!
Sophie, Kakaszka współczuje Wam tych zębolków.
Violcia strzel se desperadosa pewno !

Ali ju śpi a ja czekam na master chefa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790133 przez Marta1985
Mój Bartuś je 180 - 200 ml zupki i to mu zastępuje już jeden cały posiłek, najpierw zjadał słoicczek i odrazu mógł wciągnać 180 ml a teraz jak o 12 konczy jesc zupke to mleko daje mu o 3 i wypija max 150, ale godzinke po zupce podaje mu piciu ;)

Rysa gratulacje ;)

11 lata 1 miesiąc temu #790137 przez Hania84
Wpadam w przerwie tanecznej z Lenką :lol: tańcujemy disco polo :silly:

Violcia jakbym była w PL to mój sasiad informatyk też by to zrobił za darmo :P a to Polak bedzie mi robił...i my stwierdziliśmy że nawet tanio...bo naprawy chodza tu drożej jeszcze :P

Gochens - fajnie że się wybawiłas...jabłko jem na rano i wieczór...obiad normalnie a na podwieczorek pomarańczko...musiałam zmienic troche bo byscie mnie zlinczowały hehe :D

11 lata 1 miesiąc temu #790142 przez kakaszka
no wiec mala wykapana, ale oczy jak 5zl,zobaczymy ie bedzie spokoju. dalam jej 180ml, ale wyrzygala odrazu to resztke, wiec widocznie jeszcze nie potrzebuje wiecej :)

moj mniewkurwia, wiec nic nowego :)

gochens fajnie, ze wypad sie udal, idzialam zdjecie na fb, mega laska z ciebie :P

sophie ja juz mam serdecznie dosc tych zebow i zaden skubany nie chce sie konkretnie wykluc.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790152 przez Hania84
kakaszka - moja jak przechodziła ze 130ml na 160ml to pierwsze 2 tyg tez ulewała az sie żołądek nie przyzwyczaił.

Gochens...fotke prosimy dla nie facebukowych :P

ale sie natanczyłyśmy...chyba z 15 piosenek

...a teraz mama ma ochote na pomelo....taaaak a własnie ze pomelo a nie jabłko :P

11 lata 1 miesiąc temu #790154 przez rysa
Tez juz zamierzam zaniedlugo podawac ok 180 zupkii mam nadzieje ze taka porcja zastapi jedna porcje mleka.

Filup mi nie chce pic wody ani herbatki.Jak wypije dziennie 50ml to jest cud

Jak piszecie o tych zabkach to juz sie boje

Gochens fajnie ze wypad sie udal.Ciekawe czy moj by mnie poscil na takie spotkanie

11 lata 1 miesiąc temu #790193 przez violcia00
moj by mnie napewno nie poscil na taka impre do rana,juz sobie wyobrazam to jego gadanie,ze zamiast zajmowac sie dzieckiem to baluje,ale przydałaby mie sie taka odskocznia.

Gochens Ty to masz super meza i fajnie ze impreza udana :silly:

ja obejrzalam film,zaraz kapiel i do lozka,moze w miedzy czasie moj wroci.

Miłej nocki :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #790211 przez Agusia83
jestem i ja...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A dziś prawie cały dzień spędziłam z dzieciakami u t. byłam z Emi na piłeczkach, wybawiła się, gorzej było z wyjściem stamtąd...fajnie, bo te kuleczki ma szwagierka i mogę przychodzić z dzieciakami kiedy chcę :laugh:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pisałyście o porodzie...ja od 1 w nocy miałam skurcze co 9 minut takie delikante jak na okres...spałam, ale też sie budziłam zerkając na zegarek..o 7 zaczęły się co 6-7 minut i już konkretne...oczywiście krzyżowe..tak więc kąpiel zrobiłam, ogarnęłam kuchnię, spakowałam Emi, ubrałam ją, powkurzałam się na D., że nie wstaje, że mnie już cholernie boli...o 9:30 przyjechałam do szpitala i wówczas już miałam 8cm..po 5min 9...po 10 kolejnych 10...następnie położna przebiła mi pęcherz, kilka parć wszystko na łóżku..tylko tak fajnie połozna go ustawiła, że prawie, że byłam w pionie...kurczowo trzymałam się prześcieradła...i o 10:45 przyszedł na świat Artek...przy partych bolało mnie bardziej niż przy Emi, bo tam mnie nacięli, a tu niestety pękłam od pipki po sam tyłek...szycie czułam, nie wiem gdzie dostałąm to znieczulenie przy szyciu, ale wszystko czułam...i w środku i na zewnątrz..najgorzej było jak szyła mi tyłek..ale wytrzymałam...i tym sposobem miałam 2 porody bez znieczulenia...pierwszy 12h, a drugi 3h45'
Powiem Wam tak...chętnie chciałabym mieć jeszcze dzieci, ale na dzień dzisiejszy nie w bliskiej przyszłości...no i wówczas chyba ktoś musiałby mi pomóc...
Szósteczka, dlatego Cie podziwiam :laugh:

Haniu, mój D. też by Ci zrobił z kompem...mój mąż to złota rączka...wszystko zrobi :laugh:
mógłby się tylko opamiętać

Kakaszka, to on jak się pokłócicie i jest pod wpływem to pisze jakieś głupoty do panienek?...oj wkurzyłabym się...

Artek zjada cały słoiczek zupki...i już się zastanawiam nad tym by mu go zwiększyć...bo często jojcy, że mu mało :silly: a na noc Artek wypiła 210-240ml mleka :silly:

Rysa, gratuluje zdania egzaminu

Gochens ale się wyszalałaś :lol: zazdroszczę...oj zazdroszczę...

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790213 przez Ikunia1910
No więc jestem.
Lepiej pozno niz wcale:)

Rysa trzymam dalej kciuki za praktyke

Haniu cieszy mnie zmiana jablkowych planow:)

Gochens fajnie ze masz taka paczke znajomkow. Ja od zaciazenia wiele znajomosci pokonczylam a raczej to umarly smiercia naturalna:( teraz nawet jakby sie chcialo gdzies wyjsc to nie ma z kim:/

Sophie moja mala pije 100ml herbatki rumiankowej i ponad 120 ml soku z woda. Wiec moze dlatego ze twoja malo pije ma twardzioszki.

ja dopiero teraz sie polozylam i odpoczywam eh, musze zwolnic ale jakos tak ciezko.
W piatek bylam u mamy i zamiast odpoczywac to ja sie wzielam za słoiki dyniowe dla zośki.
Jakos ciezko mi siedziec z dupa i nic nie robic ale jutro mam wlasnie taki plan.

Zosia ma straszne siniaki po pobraniu krwi na obydwuch dłoniach:( dobrze ze przynajmniej na glowie nie ma krwiaczka. wyniki mamy we wtorek zobaczymy co u niej i co ze mna...

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #790237 przez Marta1985
Ikunia super zdjęcia :-) zosia cudna i Mamunia też :-) Tatusia ńie widać dokładnie :-)

Agusia przydałoby šie to z mezulkiem jakoś rozwiazac bo to samo šie ńie zrobi :-(

Ja wciaglan na filmie dwa grapefruity - uwielbiam i tonami bym jadła :-)

Bartusiowi šie odmienilo i dziś cudnie zjadł deserek :-)

A czemu wasi faceci mieliby coś przeciwko wyjściu na imprezę? ja za bardzo ńie lubię nocnych wypadów i ńie bardzo bym miala z kim wyjść ale mój maz mówi ze jeżeli mam ochotę to śmialo :-) jest denerwujący czasem ale strasznie šie cieszę ze jest taki jaki jest :-)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790245 przez Agusia83
Ikunia swietne zdjęcia...

Marta, wiem, że samo się nie rozwiąże, ale narazie nie mam ochoty z nim rozmawiać...

Super, że Bartuś załapał deserki...ja wczoraj dałam Artusiowi jabłko z bananem i zamykał buzię na 4 spusty, a jak mu wpychałam to płakał.. :( no i mama sama zjadła słoiczek bo EMi też nie chciała...a pyszne to, że mogłabym z kg zjeść :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #790251 przez Marta1985
My dziś jedlismy banan marchew i brzoskwinia - pycha ;-) ale mogłam tylko słoik oblizac ;-)

Trzymam kciuki Agus :-*

11 lata 1 miesiąc temu #790256 przez Hania84
Lena dopiero teraz zasnęła ...niby wcześniej spała ale jak ją przenosiłam to oczy jak 5zł :dry:

Agusia

Ikunia świetne zdjęcia :) Bardzo podoba mi sie śpiąca Zośka :) słodziak :kiss:

Mój też by nie miał nic przeciwko mojemu wyjściu nawet na całą noc. Ale ja podobnie jak Marta nie lubię bez niego gdzieś iść..a poza tym tu nawet nie mam z kim.

Agusia

11 lata 1 miesiąc temu #790261 przez Agusia83

11 lata 1 miesiąc temu #790265 przez KaRoLkA
Gochens super że imprezkę udana, fajnie tak czasem wyjść :) mam nadzieję że ja chociaż na kawke będę mogła wyjść jak do PL pojedziemy bo o imprezie to nie mam co marzyć bo po pierwsze niechce tak małej zostawiać na długo bo niezna jeszcze nikogo a po drugie mąż nie byłby zadowolony. :P

Violcia to extra że mezus zadowolony :)

Agusia to szybciutko Ci poszło z porodem , a i mezus napewno zrozumie że źle zrobił i wkońcu przeprosi, choć za to niebodbieranie telefonu to nalezy mu się kolejny ochrzan :) trzymaj się kochana :kiss:

Marta dobrze że Bartusiowi wkońcu owocki posmakowaly :)

Ikunia zdjęcia cudne, Najlepsze to Zosi z ta wielką łychą :)

Moi już od pół godziny śpią :)
kurde wszyscy znajomi kończą pracę już i wracają do polski mój tata też już kończy i już tu nie wraca także zostaniemy sami, dobrze że na te święta jedziemy choć wracać później będzie ciężko .

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka