- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
Ikunia powodzenia z ta rehabilitacja i co dobrego bedziesz gotowac ??
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Tyle mam prasowania ze szok a ciężko mi sie zabrac
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ikunia1910
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
W menu na ten tydz wymysliłam : leczo, łechtowinke w sosie z śluskami kląskimi i ogorkiem kiszonym, zawijasy mielone z żółtym serem z pyrami, makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo ziolowym, pierś zapiekana z ananasem i serem do tego ryż z brokulem i marchewka no i moze gdzies upchne placki ziemniaczane ale to na kolacje gdzieś tak mi sie chce ale dla samej siebie mi sie nie chce robić. A i upieklam ciasto pomaranczowe bo mialam pomarancze na zbyciu. Wyszlo pycha
Narazie zapisalam sie na zwykla wizyte bez skierowania tak poprostu sie poradzic bo mi sie wydaje ze to bez sensu jest jak wczoraj mala przytrzymalam za raczki nie ciagnelam to sama sie podciaga do siadu a w środę jak bylismy u pediatry to nawet glowy nie chciala unieść. Więc ja juz glupia
Gochens jutro lece na zakupki upieke placka jakiego i mozesz wpadac w środę z narzeczonym mojej coruni na randez vous i ploty
Kasiu to ugotuj wiecej tej manny tak zeby ci do gara nie przywieralo i bedzie ok
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Karolka ale masz poj....... teściową współczuję powiedz jej, że Wy jesteście rodzicami i prawnymi opiekunami a ona niech sobie zwierzątko kupi i niech się nim zajmie.
Ikunia przeglądając wczoraj forum moja mamuśka zobaczyła Wasze zdjęcie i powiedziała : " Oni karmią dziecko taką łyżką?" Takie oczy zrobiła aż kazała przewinąć żeby jeszcze raz zobaczyć. Ale się uśmiałam.
Mały wczoraj w dzień przespał UWAGA prawie 2 godz i to przez cały dzień dziś też nie chciał spać ale go zmusiłam ostatnio nie chce w ogóle spać.
Zazdroszczę, że Wasze dzieciaczki piją soki, wodę lub herbatę. Muszę przed jedzeniem wlać w niego. I to najpierw herbatę daje bo jakby po mleku dostał to nie tknie. Jak wleję 10 ml to jest COŚ. Parę dni temu przez cały dzień ledwo wypił 30 i to tam z wielkim problemem.
ON tylko mleko i nic więcej.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ikunia - menu pyszne dla Ciebie akurat a dla mnie zbyt kaloryczne ech jak ten świat jest poukładany...jedni chcą się pozbyć tłuszczyku a inni chcą go osiągnąć
Ja myslę że Twoja Zosia to charakterna dziewczynka i wtedy jak jej każą to nie robi może wtedy akurat jej się nie chciało dźwigać do góry na rozkaz a teraz postanowiła potrenować z mamą lepiej niz z obca babą
Kupiłam Lenicie nową zabawkę Grzechotko-gryzak ale sie cieszy haha bo te stare juz jej się znudziły byłyśmy na łazegach to wstapiłam do sklepu i dostała prezencik przedmikołajkowy i do tego kolorowe getry
aleksiaa to Albert tak jak Lena ...tylko mleko...herbatke tez musze jej wpychac bo by nic nie wypiła. Ja jej daję pic poprzez zabawe...trzymam butelkę i wciskam jej ze smoka do buzi i wyciągam i znowu wkładam i wciskam i tak ze kilkanaście razy ...Lena ma ubaw...cos wypluje ale tez cos połknie...no i przy tym dużo do niej mówię i opowiadam ze zaciekawieniem
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a menu pyszności daj przepis na ciacho bo mam pomarańczki w lodówce akurat
uff poprasowałam , a Tyle tego było że szok po 4 praniach
mała śpi i jak wstanie to lecimy na spacerek i na pocztę bo muszę zaplacić ubezpieczenie na autko na przyszły rok , i muszę ogarnąć dokumenty do bezrobotnego bo należy Mi się więc trzeba korzystać
Hania poka tą grzechotkę i geterki też
Gochens zdjęcia czadowe:D aż mi się zatęskniło za takimi wypadami z dziewczynami
a Tu Gabusia tak już staje pięknie:)
na mamusie nie patrzcie
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Gohenes ale zabalowalas ja to już za stara jestem na takie wypady teraz juz zmamusiowalam i najchetniej to z dzieciarnia schedzam czas lub tylko z moim gdzies razem sam na sam bym wyszła .
Ikunia jednym słowem obrotna babka z ciebie i robotna.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Karolka Gabi superasna ładnie już stoi moja tez tak prostuje nogi a jakie ma czaderskie paputki a mamusia bardzo młodziutko wygląda
wiecie co...może to głupio zabrzmi ale boję się jak ten facet przyjdzie mi robic kompa chyba za dużo filmów się naoglądałam...ale w razie "w" przyszykowałam sobie pieprz do rzucenia po oczach jakiś dzik ze mnie ...chyba od tego siedzenia w domu wciaz samej
A ze zdjęciem posta nie chce mi wysłać...wpierdziela się yahoo i tyle dobrze ze dzis mi ten komp gościu zrobi bo oszaleję za chwile
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karolka jak patrzę na Wasze zdjęcie to Gabi jest podobna do Ciebie i śliczna sukienusia my też sobie tak stoimy czasem nawet dość twardo stoi.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
u nas noc jak ostatnie bez pobudek, ale jestem z elizy przez o dumna
moj dupek cala noc robil do mnie podchody, a ja sie wkurwialam, bo chcialam spac, ale on nie odpuszczal zasraniec, taka wsciekla sie obudzilam, ale juz mu nie dalam spac. zaczelam sprzatac i takie tam, a ten jak ogon za mna lazil z kijem sterczacym ale jak juz poszlam sie kapac dorwal mnie pod prysznicem, zasraniec
eliza wlasnie sie obudzila i patrzy na mnie spiacymi oczami, a mi sie tez ta chce spac, ze szok.
gabi z mama slicznie wyglada
co do tesciowej t dla mnie nie m tematu. chyba zadna kobieta ( oczywiscie zdrowa psychicznie) nie zastawi swojego dziecka. ja nie rozumiem babki co wyjezdzaja za granice pracowac, a dziecko u dziadkow mieszka. wedlug mnie jakby nie bylo ciezko milosc matki i jej obecnosc jest najwazniejsza dla dziecka.
lece, bo juz marudzimy.
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Ale naskrobalyscie, ale was nadrobilam.
Ssiedze teraz sama bo moj na dzialce przewozi belki, tregry i zakrywa strop na zime. Taka mialam chec na zupke warzywna ze ja zrobilam ale nie ma smietany a kurcze nie chce mi sie ubierac do sklepu i siedze glodna czekam az moj wroci z ta smietana.
tesciowa wpadla pozyczyc marchewke bo cale wiadro zawiozla synowi a zapomniala zostawic sobie na obiad i jej dalam, a przypomnialam sobie ze moj na jutro zazyczyl sobie kapusniak... a ja bez marchewki bez zeberek bez kapusty... chyba przeloze ja na czwartek bo w srode jedziemy robic echo serduszka Wiktorii, na zakupy i do szwagra na pierwsza kawke na nowym mieskzaniu
kurcze chcialabym napisac swoje zdanie na tematy ktore poruszalyscie ale tyle tego bylo ze boje sie ze pomyle tematy z osobami.
Moja wlasnie dzis drugi raz spi. zasnela przed 12 na 1,5 godz i teraz znowu spi. w nocy spi roznie, troche sie dzis wyspalam ale po 1 obudzily mnie klotnie lokatorow wyrzej, bo klocili sie na balkonie a mialam okno w sypialni otworzone,a ze juz sie obudzilam to wzielam mojego w obroty...
mezus w neidziele jedzie jeszcze do pracy ale gdzies miedzy 15-18 grudnia bedzie wracal wiec zakupy "pokarmowe" jak i prezentowe robimy razem, a i choinke ma jechac jeszcze w tym tygodniu upatrzec. wiecie marzy mi sie taka nowoczesna choinka, ze swiatelkami bialymiz z imnym swiatle i ozdobami cos w tym stylu ale bialymi i kremowymi z akcentem zlota
A wiecie to bedzie nasza pierwsza, wspolna, zywa i duza choinka, zawsze sztuczne malenstwo bo u rodzicow byla ta "glowna" a u nas tak symbolicznie
Ma ktoras wymiary malenstwa do wpisu, bo chce dodac ale juz na rozne sposoby probowalam i nie chce sie ruszyc na pokazywarce.pl... nie wiem czemu
- KaRoLkA
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hania trzeba byc przygotowanym i w razie czego syp pieprzem i się nie przejmuj:) a papucie wzielam jej 18 ale i tak za duze , taka ma malutka stopke a wasze bable jaki numerek maja ???
Sophi trzymam kciuki
Malutka wykozystuj meża ile wlezie
My wlasnie wracamy ze spacerku i zimno troche
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Trudno powiedzieć jaki ma rozmiar bucików Filip bo każda firma inaczej do tego podchodzi. W niektórych już nosi 19 a czasem 18 jest za duża.
Haniu mój Filip właśnie ostatnio też się z takim płaczem budzi , nie wiem o co mu chodzi
Agusia R. ma dokładnie takie samo zdanie jak Twoj mąż, Ze kobieta jet od sprzątania, gotowania, robienia wszystkiego przy dzieciach a oni czyt.faceci są od pracy tylko. To nie moja wina że moje wypłaty są iedną trzecią jego. Twierdzi że jest zmęczony i ma prawo odpocząć bo przecież my nic nie robimy za bardzo.Przecież co to jest zająć się dzieckiem i cała reszta domowych obowiązków
Szósteczka też słyszałam że kobiety w ciąży lepiej zaliczają wszelkie egzaminy, gdybym miała kase to pewnie bym zrobiła ale teraz becikowe poświęciliśmy na moje prawko.
Sophie trzymam kciuki
Gochens super wyglądałaś na babskiej imprezce. Mi teoretycznie R. nie zabrania wychodzić na impr. ale nie do 5 rano no i napewno by mi potem nie pomógł przy małym bo pewnie by było stwierdzenie że to był mój wybór więc musze się męczyć.
Wogóle to miałam dzisiaj dwa razy chwile zgrozy. Najpierw rano Filip podczołgał się z maty do mebli, pociągnął za kabel i zrzucił laptopa. Na szczęście nic się nie stało, pomijam fakt że ekran laptopa trzyma się na ostatnim włosku.
A jakąś godzine temu podczas wygłupów nagle Filip zaczął nagle strasznie płakać i wymachiwać mocno rączkami i nóżkami. Nie mogłam go uspokoić.Nie wiem czy ja mu przez przypadek coś zrobiłam czy co
Spotkała nas dzisiaj miła rzecz, Byłam w Rossmanie kupić deserki dla małego i pani przy kasie dała nam butelke niekapke dla Filipka a dla mamy prezerwatywy
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Rysa moje gratulacje
Sophie trzymam kciuki.
Gabrysia i mamusia ślicznie obie wyglądacie . A teściowie najprawdopodobniej chcą wam jakoś pomóc tylko wpadli na zły pomysł.
Malutka ślicznie wygląda taka choineczka nowoczesna, wczoraj byliśmy w obi i się naoglądałam. Piękne tam mają dekoracje ale ceny z kosmosu. Wybrałam sobie tylko taką gwiazde kryształową świecącą do zawieszenia w oknie.
Julia ostatnio troszeczkę płacze, wychodzi jej drugi ząbek już. Mała dzisiaj zjadła obiadek z indyczkiem 125 i wystarczył jej na 3h. z jedzeniem nie mamy problemów ale z piciem herbatek jest u nas tak jak u Lenki i Alberta.