BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #791678 przez Hania84
Ha i zobaczcie co jeszcze Lena dostała :lol:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #791708 przez srenka_918
Haniu, Twoja babcia też stwierdziła że dziecko powinno się sadzać na nocnik zaraz po tym jak nauczy się siedzieć? ;)
Zakupki widzę udane ;) A o sobie nie zapominaj więcej! Też musisz się dopieszczać ;)

Pawełek mnie kopie, i wesoło krzyczy... Nie to dziecko od czasu jak mu zaczęłam jedzenie z butelki podawać... Przynajmniej wiem ile zjada, on się najada i jest szczęśliwszy, mniej marudzi i prosi o jedzenie co 3-4 godz, a nie co 15 min...

Ikunia wybaczysz mi że nie weszłam w link z krzesełkiem? ;) Na pewno jest świetne ;)

Aha, mam pytanie do dziewczyn co mm karmią, Jak to jest z podawaniem witaminy D? Bo niby jest w mm, ale niektórzy podają dodatkowo? No i ile mleczka to jest minimum, żeby nie podawać? (jeśli nie podawać)

11 lata 1 miesiąc temu #791723 przez Marta1985
Halo ;)

sorki że dopiero teraz i tak na chwile, biurko nam przyszło i ciężko do kompa się dostać, wogole dziś jakoś źle się czuje, do tego jeszcze dziś non stop przychodzili spisywać wszystkie liczniki i sprawdzać wszystko :(

Co do posiłków to ja zupki robię na 2 dni. To co mi zostaje wkładam do pojemnika na odciągane mleko :P te z Aventu i - tam podziałka jest i do lodówki.

Krzesełko do karmienia:
allegro.pl/praktyczne-krzeselko-stolik-d...lay-i3688758056.html

Wszystkie zabawki i akcesoria cudne :)

W niedziele na pol roku Bartuś dostanie coś podobnego do huli kuli
tablica.pl/oferta/vtech-kula-malego-smyk...goczaca-ID3swEL.html

Co do innych prezentów do od moich rodziców Bartuś dostanie sanki ale że drogie to na mikołaja i boże narodzenie :)

Chyba takie:
allegro.pl/hit-baby-merc-sanki-spiworek-...isy-i3689305600.html

Ostatnio też znalazłam taką zabawkę =- jest też wersja dla dziewczynek:
allegro.pl/fisher-price-szczeniaczek-ucz...125-i3688875997.html

Chciałam też kupić puzzle jak Gochens ale chyba zainwestuje w dywan jakiś grubszy i duży i kolorowy :)

A na chrzest dostałiśmy Pociag i oto efekty :

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #791726 przez Marta1985
Srenka nam pani doktor kazała podawać wit. D do 3 roku życia :p codziennie :)

11 lata 1 miesiąc temu #791730 przez Ikunia1910
Haniu ale fajna siusialnia:) i tak dwie łyżki do przepisu bo ciacho jest ciezkie od tego soku z pomarańcza.

Srenka super ze Pawcio szczęśliwy i najedzony ale nie poddawaj sie moze z tym cycem. Moze masz jakies stresy ostatnio czy cos i dlatego mniej pokarmu?

Jestem juz w domciu biore sie za obiad dla mojego, klade mala spać i chwila radosci relaxu :)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #791775 przez Hania84
srenka moi dziadkowie juz dawno nie żyją. Mama mi zaproponowała żebym posadziła małą raz dziennie za jakiś tydzień, dwa. ja mając 6 miesięcy już byłam sadzana na nocnik ( nocnik na tapczan i podczymywała mnie mama) Skrzywienia z tego tytułu nie mam...a jeśli można szybciej zaoszczędzić na pampkach to czemu nie próbować? Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #791838 przez Gochens
Witamy z wieczora ;)

Marta dzięki za linki chyba takowe karmionko poprosimy na gwiazdę ! Sanki pełną profeska ale u nas na bank się nie przydadzą bo w koło mamy tylko ulice a jak dziecko będzie starsze to na takich zwykłych będzie smigac.

Lenita nie za dobrze masz słońce ? Tyle rzeczy w jeden wieczor ?! Teraz zamiast spać będziesz się bawić :laugh:

Srenka ja też już dopajam Alka mm i chociaż bardzo żałuję to sama jestem pewnie temu winna, brak wody, stres, z jednego cyca zdezygnowalam itd itd... żałuję ale nic nie poradzę. :( :( a co do witaminy D to ja podam jak pamiętam :cheer:

Ikunia dobrze że Zonia zdrowa, tylko co z Tobą he ? Chyba jutro przez kolano przeloze :P jutro przybywam a ciasto lepiej schowaj bo kurde już 5 dzień przeginam..... :angry: :huh:

Byliśmy dziś u prababci że strony mojego M nawpierdzielalam się placków ziemniaczanych, tak ostatnio każda jadła że nie mogłam się powstrzymać i zjadlam chyba 4 :blush: co prawda nie jakieś duże ale pojadlam. Później pojechaliśmy do teściowej bo miała imieniny ich jeszcze nie było, więc naszykowalismy wszystko, ciasta, herbatke, szampany i jak weszła to było ciemno i wyskoczylismy ze śpiewem i ciastem ze świecą fontanna. Ale się wzruszyla :lol: posiedzielismy pogadalismy i na 19 w domu ;)

Alus dziś od taty dostał samochód zdalnie sterowany heh a raczej tatuś sobie prezent zrobił bo zanim mały się nim będzie bawić to trochę lat minie :woohoo: :side:

11 lata 1 miesiąc temu #791842 przez KaRoLkA
Haniu krzesełko, zabawki i nocuś super :) a Lenka taka zadowolona :)

Ikunia super ze obie zdrowe jestescie a krzesełko z Papciem świetne :) dziękuje za przepis napewno zrobie :)

Srenka fajnie że Pawełek zadowolony i mniej marudzi :) ja laktatorem odciagam przy każdym karmieniu bo mała je tylko z jednego a z drugiego odciagam i takim sposobem mleko jest 120 do 150 ml z obu piersi :) moze tez tak sprobuj co 3 godz odciagc a sie polepszy :)

Martus ciuchcia czadowa :) i Bartus tez oczywiscie :)

Malutka wlasnie usneła a ja juz ogarnieta wiec zasidam z moim przed tv :)

Miłego wieczorku :)

11 lata 1 miesiąc temu #791897 przez Agusia83
I ja jestem :laugh: D.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Haniu, ale fajne prezenty :laugh: Obkupiliście Lenitkę chyba conajmniej na pół roku :silly: Ja Emi zaczęłam sadzać na nocniczek chyba jak skończyła roczek...ale jak widać, nadal sika w pampka :silly: czasem się śmieje, że Artek szybciej się nauczy chodzić bez pieluszki niż ona :silly:

Odnośnie mleka, to ja staram się jeszcze mrozić nadwyżkę jak mam...mam ponad -20 stopni w zamrażarce, więc długo może w niej poleżec..więc jak już będę miała marnote, to jeszcze Artuś skorzysta z tego zapasu.
A dziś nagotowałam mu zupek chyba na miesiąc czasu :lol: co prawda tylko 2 rodzaje, bo marchew, pietrucha i ziemniak...oraz dynia i ziemniak...ale muszę dokupic szpinak i będzie git :laugh: bedę musiała jeszcze dogotować królika, bo chyba za chwile zaczne mu podawać zupki z mięskiem...

wiecie jak ja się cieszę, że nie muszę kupować krzesełek do karmienia, jakis chodzików, czy tzw trzymaczy-pchaczy :lol: nie mówiąc juz o oszczędności na wózku, foteliku...itd...jak będziecie miały drugie maluszki, to też będziecie się tak czuły :lol:
Ja myślę, że Artusiowi na mikołaja kupimy jakąś pluszankę...
nas to pewnie nikt się nie zapyta co dzieciakom kupić na mikołaja, czy też pod choinkę...tylko moja mama pytała...
ale jeśli już to ja bym chyba chciała pampki i chusteczki...to idzie jak woda...

Marta, extra ciuchcia..ale pasazer pierwsza klasa :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #791916 przez Ikunia1910
No obiado kolacja gotowa. mała śpi a ja herbatkuje i ciastuje zbieram kg na zime hihi :lol:

Bartus ale masz ciuchcie puf puf super. Sama bym na takiej pojezdzila :silly:

Gochensik ciacho jest dobre ;) bez ciacha cie nie puszcze hihi:p najwyzej weźmiesz mezusia w obroty i zrzucisz te 100 kcal :silly: a na kolanko mozesz mnie wziac i posmyrac ewentualnie a nie bic przecie to nie moja wina ze cos mi sie popieprzylo z watroba kurde lubie piwko i winko ale bez przesady alkoholik ze mnie żaden :P

Agusia super ze D. Sie odezwal pierwszy widac cos se poszufladkowal to co mu nagadalas najwazniejsze ze sie zajmuje maluchami czyli cos trafilo do chlopa jednak jest nadzieja w tym marnotrawnym podgatunku człowieka :silly:

A zoska dzis jadla zupke ziemniak marchew brukselka manienka ale mmmmmm bylo :woohoo:

Dobranoc :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #791925 przez Dave
Uwaga będę spamować :silly: :silly:

A tak poważnie, mamy świetny konkurs z super nagrodami, a coś się rozkręcić nie chce.
Zerknijcie, napiszcie dwa słowa i wygrajcie zestaw 15!!! olejków do masażu i pielęgnacji Sahera :lol: :lol: :lol:

wrolimamy.pl/konkurs-podroz-do-kraju-faraona/

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #791933 przez Hania84
Agusia fajnie że D. sie odezwał :) oby tak dalej :)
I dlatego ja chcę Lenite wcześniej sadzać...może uda się szybko wyjść z pampków...zobaczymy jak to będzie

Dziewczyny jak zamierzacie gotowac mięsko dla dzieciaczków to najlepiej osobno...nie z warzywami...bo podczas gotowania wydostają się różne składniki przemiany materii uśmierconego osobnika i inne uje muje ...wiadomo że bedziecie/my szukały mięska z jak najlepszego źródła ale myśle że lepiej profilaktycznie i tak gotowac to osobno. I jeśli dodawac wywar do dania to warzywny a nie mięsny. My gotując dla siebie rosół tez powinnismy najpierw wstępnie obgotowac mięso a później wylać tą wode i na nowo wlac świeżą i na bazie drugiej przygotowac rosół...ale wiadomo że raczej nikt tak nie robi. To taka moja skromna rada/propozycja ;)

Gochens fajną niespodzianke zrobiliscie T. pewnie była we wielkim szoku :)
...a zabawki to chyba czesto jest tak że kupujemy tez po cześci dla siebie hehe :lol:

dobranoc :)

11 lata 1 miesiąc temu #791964 przez Gochens
Słyszałam o tym właśnie żeby gotować osobno, ale dziękuję Haniu za przypomnienie.

Agusia super że D zagadał, oby było już tylko lepiej!

Ikunia odpoczywaj a ciasto będzie jedzone ;lol:
Kurde coś jeszcze miałam pisać ehh

Dobranoc

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #791974 przez Marta1985
Super ze D. Šie odezwał :-)

To ikunia i gochens to bawcie šie dobrze jutro :-)

Bartuś zabierze chętnie dziewczynki na przejażdżke :-)

Kurcze Bartuś prży tej jeździe smarkow się nabawił :-( takie glutki mu lecą ze szok:-( i ciężko mu šie oddycha :-(

Haniu oznajmiam ze od początku gotuje miesko osobno i pierwsza wodę po zagotohaniu wylewam :-)

A akcje nocnik popieram :-) czekam aż Bartuś troszke jeszcze równowagi zdobędzie i będę sądząc :-) a latem będziemy na spacer chodzić z reklamowka majtusiow i spodenek ;-)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #792039 przez KaRoLkA
Witam się jako pierwsza :)

My już na nogach , mała moja chyba dorasta. spała od 21 do 7 :cheer: z tym że o 4.30 ją karmiłam ale ona nawet się nie przebudzila co jej się nie zdarza. a mi cyce rozsadzalo i łóżko zalane :/ także pięknie spała i o 7 stwierdziła że koniec tego dobrego i trzeba wstawać :) teraz szaleje i. zaczęła się przemieszczać jeszcze niewiem jak to robi ale jak ją położę na plecach to się potrafi obrócić o 180 stopni. i tam gdzie miała główkę ma nóżki :cheer:

Agusia super że mąż zmadrzal i się odzywa :)

Gochens super taka niespodzianka a samochodzie też extra sprawa dla tatusia :P

Marta to Gabi chętna na przejażdżkę ciuchcia :)

Haniu co do nocnika to pytałam mamy i ja ponoć rok miałam i na nocnik sikalam. trochę z przymusu bo brat się urodził ale w sumie to na dobre wyszło :silly:

Ikunia i Gochens miłych ploteczek :)

u Nas pogoda pod psem jak to się mowi , na obiad planuje kluseczki z sosem i mieskiem :)

miłego dnia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka