- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przykra sytuacja, nie ma co ukrywać. Myślę, że na spokojnie powinniście powiedzieć tacie, to co napisałaś nam. to jak Twój mąż to widzi i co czuje. Ze czuł się niedoceniany itp. Poza tym powinien powiedzieć, że teraz ma swoją rodzinę i to ona zawsze i mimo wszystko będzie na pierwszym miejscu, więc niech nie wymaga, że będzie stawał po stronie ojca czy macochy. nie wiem czy mieliście na ślubie podziękowanie dla rodziców, jeśli tak to warto mu o tym przypomnieć. i powiedziałabym również, że mimo że macocha właściwie była w ich rodzinie od zawsze to będzie ona tylko macochą, ale on (tata) jest rodzicem i mino tego, że trudno Wam się zgodzić z nią, to powinien być po stronie syna, a przynajmniej zachowywać się tak jak na ojca i dziadka przystało, bo teraz macie do niego żal. poza tym powiedziałabym, że dziadkowie nie powinni oczekiwać zaproszeń na wizyty, tylko najzwyczajniej się na nie umawiać. nie czekałabym na odpowiedź, tylko chciałabym żeby to przemyślał, bo teraz widzi sytuację tylko z perspektywy żony, a żeby być sprawiedliwym w osądach to powinien wziąć pod uwagę stanowisko syna i poczekałabym czy coś przemyślał
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
Ja też przeczytałam wszystko... 27 stron
Marusia ja myślę, że trafił Wam się mocny zawodnik (macocha). Tak jak czytam to istna moja teściowa. Też uważam, że dla Twojego męża najważniejsza jesteś teraz Ty i Andrzejek, i ze na odwiedziny wnuka nie potrzeba jakiś specjalnych zaproszeń!
U mnie z teściowa niby od samego początku się dogadywałyśmy super, wspólne zakupy nawet, ale ostatnio coś iskrzy
Do wszystkiego ssie czepia, manipulantka była zawsze, a ostatnio zaczęła kłamać, jak dziecko normalnie! W najmniejszych sprawach, każdego. I ciągle sugeruje nam, że nasi pracownicy kradną różne rzeczy z firmy.
Dziś np. mówi do mnie: "ilonka, ja rozmaiłam z Basią wczoraj (sąsiadka, lekarz rodzinny, mama 2 letniej córeczki) i mówiła, żeby nie dawać tych słoiczków sztucznych tylko normalne domowe jedzenie bo one spowalniają rozwój. ta jej mała w ogóle nie mówiła a jak tylko zaczęli jej dawać jedzenie to co oni jedzą to od razu zaczęła mówić"
Zapytałam tylko czy pełnymi zdaniami i wyszłam
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
No ewidentnie chce mnie podkurzyć!
Wczoraj miałam to badanie cholerne i jak wróciłam to była już oczywiście w firmie i dokazywała i mówi: Zrobię Ci obiad, odpocznij. Wiktor był z M. na spacerze więc tak, tez zrobiłam.
A ona za 20 minut włazi i mówi chodź dziecko zjedz obiad: frytki, smażona kiełbasa i surówka z kapusty. Idealny zestaw dla osoby po badaniu jelit i z ich owrzodzeniem
jakby przez ostatnie dwa lata nie zauważyła co z reguły jadam...
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
- Otrzymane podziękowania: 0
- mariosponge
- Wylogowany
- gadatliwa
- KAF'ka *Mr. Andrew - mój nowy piękny świat*
ilona, padłam ! czasami się zastanawiam czy to możliwe, że tyle jest nie normalnych ludzi, czy to ja jestem nie normalna.
i jeszcze jedno. ze starszym pokoleniem nie dogadamy się, bo zbyt duża różnica w wieku, wszystko się pozmieniało. i weź tak starszej o 30-40 lat kobiecie coś wytłumacz... dlatego cieszę się, że urodziłam syna tak wcześnie, przynajmniej chociaż troszeczkę lepiej będę go rozumieć
- mariosponge
- Wylogowany
- gadatliwa
- KAF'ka *Mr. Andrew - mój nowy piękny świat*
- asia26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asia26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika moje szczęście KAF'ka
kawkę też pije
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moja kiedyś kazała mi przynieść wszystkie kaftaniki, żeby pozwężała rękawki, bo są za szerokie i jej zawiewa! masakra jakaś.
- Asiersa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tomek**12.10.2010**'
My niedawno wstaliśmy (10:40 ) aż sama w to nie wierze no i nocka przespana w całości
Moja przyszła-niedoszła teściowa też tak mędrkowała, ale kilka razy powiedziałam jej co na ten temat myślę i skończyła tylko, że mnie jest łatwiej, bo nie jesteśmy rodziną... (ale wcale nad tym nie ubolewam )
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika moje szczęście KAF'ka