- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
A jakieś pomysły na szybkie przygotowanie mleka jakiś termos ? czy macie podgrzewacze?
to tak na przyszłość pytam
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
a bo taka mała i fajna to czemu nie wziąć do łóżka a teraz mamy konsekwencje swoich czynów heheh ale nie żałuje -kogo mam rozpieszczać jak nie ZUZOLINKĘ???
a ona tak szybko rośnie- kiedyś będzie w takim wieku że nie położy się obok "matki" bo to obciach więc puki mam możliwość to korzystam
trochę walczymy z ciąganiem po rękach ale kiepsko nam wychodzi... chociaż już tak na nas nie wisi jak kiedyś...
...a zaczęło sie gdy skończyła miesiąc- myśleliśmy że ma kolki, ciągle płakała, chcieliśmy ją jakoś uspokoić- do głowy nam nie przyszło że jest głodna!!! całe dnie przy cycuszkach spędzała... teraz już wiem że była ciągle głodna niestety nie rosła na moim mleczku- albo nie potrafiła ssać albo moje mleko jej nie odpowiadało (pedniatra powiedziała że nie ma czegoś takiego jak złe mleko- każde mleko matki jest najlepsze a to że ktoś mówi o mleku że jest za chude to bzdura)- dostałam "nakaz" dokarmiania- zaczęłam swoje ściągać i ładnie je piła... no ale do czasu bo w końcu mi zanikło karmiłam do 3 miesiąca swoim i dokarmiałam sztucznym...
zanim zaczęła nam tak dniami i nocami płakać też spała sama w łóżeczko a jak nie spała to grzecznie leżała i patrzyła w sufit lub na karuzelę...
my mamy elektryczny podgrzewacz- wodę wieczorem zagotowuje, wlewam do butelek, w nocy tylko sypiemy mleczko i podgrzewamy- bardzo wygodnie...
martyna - dajesz butlę na śpiąco w łóżeczku??? nie boisz się, że się zakrztusi??? chociaż z drugiej strony każdy wybiera techniki które mu akurat odpowiadają. Ja jednak bym się bała, my jak karmimy bierzemy na ręce, potem "odbijamy" (jak się da, a jak nie to nosimy by się troszkę jedzonko ułożyło w brzuszku) i odkładamy do kojca.
mariola- super wieści że córcia zdrowo sie chowa i ładnie rozwija brawo dla małej Zosi z resztą sobie też pewnie poradzicie- silna dziewczynka
i jak długo śpi???? o kurcze!!! na prawdę od 20 nawet do 8 rano szok- pozytywny ale szok
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Gabi- Ja mam czajnik elektryczny zawsze zagotuje sobie dużo wody i jak ochłodnie a mały chce jeśc to tylko załączam czajnik na pare sekund i już woda podgrzana pózniej czajnik w przyszłości wykorzystam póki co to jest przeznaczony tylko dla jego jedzonka.
Mariola- Zosia to silna dzieczynka od początku była więc nie ma co sie nie potrzebnie martwić.
Czy któreś z waszych skarbów zmieniało zachowanie jak szły ząbki bo wiem że już u niektórych skarbów się pojawiły. ???
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
dziś doszły kupki (4!!! zawsze jest 1) no i od paru dni jest temp powyżej 37.6 - więc albo ją coś łapie albo ząbkuje... puki co nic nie widać.
Z temp walczymy czopkami (nie codziennie) a z pozostałym rzeczami nie jesteśmy w stanie walczyć... bo nic nie działa!!
czasami smaruje jej dziąsełka- na chwilę pomaga- tylko nie wiem czy w tym czasie jest zajęta zlizywaniem żelu czy może naprawdę jest pomocny- ciężko to określić.
nie byliśmy w przychodni bo podobno 37 stopni to u dzieciaczków nie gorączka... czopek powinno się dawać gdy temp przekracza 38.5 (opinia lekarza)
ostatnio nauczyła się krzyczeć i drze się na cały dom ale tak wesoło nie ze złością chyba jej sie podoba
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
tyle nasmarowalyscie, ze nie wiem, od czego zaczac!
moze o tym, co pamietam:
1) dziekuje za mile slowa odnosnie urlopu (tak naprawde zacznie sie jutro w nocy, jak dolaczy do nas moj maz )
2) moje sposoby na szybkie podgrzewanie wody:
- potrzebuje miec 180 ml cieplej wody, wiec wlewam 150 chlodnej, a reszte dogotowyje szybko i dolewam z czajnika jak martyna
- lub robie tak jak wyzej, tylko dolewam cieplej z termosu
- wlewam chlodna i wlaczam podgrzewac, tak jak Tee
3) co prawda nie ma u nas nocnego karmienia, ale jak Zosia zbudzi sie o 7-8, a ja chce jeszcze pospac, zabieram ja do naszego lozka i karmie ja na lezaco-polspiaco - nigdy nie odbekam (chyba kiedys pisalam, ze na szkole rodzenia ktos zapytal polozna, czy dziecku zawsze musi sie odbeknac, a polozna na to: "a tobie sie zawsze odbija po jedzeniu?" ) i nie klade na boczku - przekrecam tylko glowke na jedna strone. i tym sposobem czesto dosypiamy sobie do 10-10.30 .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
mimo że mieszkamy z teściami i dwójką męża sióstr (już kiedyś pisałam- studentki- właśnie wróciły na wakcje) mnie nikt nie spyta czy chciałabym choć troszkę odpocząć. Siostry były z zuzą raz na spacerze gdy miała niecały miesiąc
Zuza została z nimi raz przed przygotowaniem do chrzcin... no i raz z mężem gdy umówiłam się z koleżanką na ploteczki...
nie żebym się żaliła ale .. przyznam szczerze że czasami wymiękam- zwłaszcza pod koniec dnia ale dla Zuzy wszystko zniosę- Czekałam na nią dość długo i teraz ona jest najważniejsza.
obawiam sie co to będzie jak wrócę do pracy- a to już niedługo- połow a września. Dodatkowy macierzyński kończy mi sie 26 sierpnia ale ugadałam się z kierowniczką że wykorzystam też urlop który mi sie w tym roku należy.
nikomu nie polecam mieszkania z teściami….
Mam nadzieję, że kiedyś jednak zamieszkamy sami- i że mąż wiele spraw zrozumie
No i się wyżaliłam...
Miłej nocki
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
wiem że to dziwne ale jakoś jej się tak zaczęło dobrze spać i wiem że ma to po mnie też lubię dużo spać więc ona też długo śpi czasem muszę ją rano obudzić jak mamy iść do lekarzamariola- super wieści że córcia zdrowo sie chowa i ładnie rozwija brawo dla małej Zosi z resztą sobie też pewnie poradzicie- silna dziewczynka
i jak długo śpi???? o kurcze!!! na prawdę od 20 nawet do 8 rano szok- pozytywny ale szok
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Tee- czytałam o skoku rozwojowym i on ma własnie takie zachowanie jak tam opisali w 23 tygodniu i trwać to powinno 4 tyg masakra jakaś.
Masz wspólną kuchnie z teściami na twoim miejscu bym jej wzieła i to co w zlewie wszytsko wytłukła niech sie sama nauczy że masz dziecko i nie masz czasu.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
martyna- tak czytałam o tych skokach rozwojowych- no ale nie wiem czy to właśnie to, czy Zuza to mała łobuzica czy może zęby... zwłaszcza, że u nas jest podwyższona temp... no nic zobaczymy- co by to nie było trzeba przetrwać
mamy wspólną kuchnię, łazienki... wszystko wspólne- to miały być takie partnersko- koleżeńskie stosunki rodzinne!!!! wiem że w tym wszystkim też dużo jest mojej winy!!!
no nic nie ważne- tak się wczoraj tylko pożaliłam- może gorszy dzień miałam... a po za tym chciałam pocieszyć emmę i podtrzymać ją na duchu no ale chyba się nie udało- bo niepotrzebnie wylałam swoje żale na klawiaturę
głównie mi chodziło o to, że niektórzy mają coś jednorazowo a niektórzy cały czas na okrągło i jakoś to trzeba przeżyć zwłaszcza że mamy takie fajniutkie dzieciątką tak więc emmma głowa do góry- mąż na pewno ci pomoże. a puki co zaciśnij zęby i działaj
mariola- ja nie żaliłam się z tego powodu, że muszę opiekować sie Zuzą- może to źle napisałam!!! chodziło mi o to że po całym dniu opieki jeszcze stawiają wymagania a nikt nawet z małą 5 min nie posiedzi bym głowę umyła lub cokolwiek innego zrobiła.
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jesli chodzi o podgrzewanie czegokolwiek, my amy podgrzewacz, albo jak szybko potrzebuje np herbatke (ktorej swoja droga nadal nie chce), to lewam zimna wode i dolewam troche wrzatku i gotowe..
Tee -jesli chodzi o tesciwo jednych czy drugich, my z mezem od samego poczatku uwazalsmy, ze najwyzej bedziemy wynajmowac, bylby tylko mieszkac samemu...to nie to pokolenie, kazdy ma swoje nawyki, wiec po co sie denerwowac.