BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 10 miesiąc temu #571821 przez martyna123
Gabi - mój tak ma teraz ale to są zęby tak mi się wydaję.

Tee- biedna ta Twoja malutka tyle się nacierpiała. Dobrze że zrobiłas porządek w ośrodku mysle że zmieniać nie musisz skoro jeździła i nie marudził. A co do kasy to się zdziwiłam że tyle dostałam bo na chrzciny dostałam 600 zł teraz tak podawali dużo może dlatego że robię w restauracji w święta.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #571827 przez asiula2134
.

11 lata 10 miesiąc temu #571847 przez gusiag
Gabi u nas podobnie co jakiś czas, no i przy dwójce górnej tak było. Poza tym ktoś też wspomniał o lęku separacyjnym. U nas też jest mama i mama. w nocy jak się przebudzi to też mama woła. a jakby tata wstał to byłby wrzask, muszę ja.

Tee dobrze, że wspomniałaś u pediatry o zmianach i rządzeniu się pielęgniary, i że jeździła małpa wredna bez problemu. Ale lekarz też jest zły? Biedna malutka oby jej szybko przeszło.. a z rozmiaru który podałaś to już nie taka malutka!!86??? Ola dostała kilka ubranek w tym rozmiarze i wydają mi się gigantyczne!! my nadal nosimy 74 :)

Martyna super, że dostaliście kasę, no i jeszcze jak robicie roczek w restauracji to tym bardziej bo to pewnie nie jest mały wydatek. My robimy chrzest w święta, ciekawe czy coś Ola dostanie. A za całą imprezę płaci teściowa, wszystko sama ustala i urządza, my przyjedziemy na gotowe :)

Asia ale ten synek Twój biedny z tymi nereczkami, kurde i co to jest i czemu się was trzyma :( 6 marca macie się pojawić w szpitalu tak? wiadomo na jak długo??

11 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #571884 przez asiula2134
.

11 lata 10 miesiąc temu #571910 przez gusiag
ja sobie nawet nie potrafię wyobrazić takiego malca w szpitalu, jak go utrzymać w łóżku, jak ewentualnie podać kroplówkę.. przecież takie dzieci są ruchliwe, chcą się bawić..

11 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #571932 przez asiula2134
.

11 lata 10 miesiąc temu #572002 przez martyna123
Asia- biedny Kacperek ale w szpitalu dacie rady sa inne dzieci są świetlice zabawki cewnik będzie pewnie na jakimś pasu a kroplówka będzie dobrze zabezpieczona że nie bedzie mu przeszkadzać bo wiem jak od mojej koleżanki córka była w szpitalu. Będzie dobrze byle szybko zbadali i zaczeli leczyć to potem już z górki pójdzie. Trzymjacie się i niczym się mocno nie zamartwiaj bo Kapi czuję że coś nie tak i będzie się bał i martwił razem z Tobą.

11 lata 10 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #572013 przez asiula2134
.

11 lata 10 miesiąc temu #572072 przez ewelinda83
Asiula trzymam kciuki za Kacperka a tobie zycze duzo duzo sily, musisz byc silna. A czy ty bedziesz z Kapim w szpitalu caly czas ??? Oby ta bakteryja szybko sobie poszla i zeby badania wkoncu wykazaly co tam jest nie tak, zeby mozna szybciutko zacac wlasciwe leczenie.

U mnie troszke lepiej, zaczynam uczyc sie dystansu nawet do tych najblizszych, tak zeby pozniej nie cierpiec z podwojona sila :(

Tee dobrze ze poszlas i zrobilas porzadek w osrodku zdrowia, co to ma byc zeby pielegniarka podwarzala slowa lekarza ??? SZOK :ohmy: duzo zdrowka do Zuziaka :-)

Gosia , Martna dzieki za pocieszenie :-). Ja tez czekam na te lepsze polskie czasy, ale zawsze po urlopie zwszw zle sie czuje :(
A Gabi dziekuje za szczerosc ze szybko sie tych dobrych czasow nie doczekamy :P jednak zyje nadzieja ... chociaz wiem ze nadziej matka glupich :-)

Dziewczyny co to jest te mleko smakowe tzn jaka firme polecacie a najlepiej jak wkleicie link, bedzie mi latwiej znalezc te odpowiednie :-)

Do pracy czas :( papa :-)

11 lata 10 miesiąc temu #572097 przez gusiag
Ola pija te: www.babyservice.de/produkte/alete/Alete_...hlzeiten-zum-trinken i te
www.bebivita.de/produkte/milch-getreide.html jak klikniesz na nie to pod spodem wyświetlą się smaki.

11 lata 10 miesiąc temu #572099 przez martyna123
Asia- tutaj pisz swoje obawy o cię martwi my Ci zwsze pomożemy i pocieszymy byle Kacperek nie widział że się martwisz.

Ewa- lepsze czasy będą jak się politycy zmienią ale czasami warto szukać pracy w polsce już nie które zarobki poszły w góre tylko te ceny dalej przerażają

Ja też poproszę mleko smakowe ale od Gosi szczególnie bo narazie musze w de kupować :laugh: próbowałam kakao dać i pluł dalej niż widzi.

11 lata 10 miesiąc temu #572175 przez georgette102
hej

zgodnie z obietnicą zaglądam na forum częściej,
w ogóle to zapomniałam wam napisać, że w piątek Maja spadła mi z łóżka i nabiła sobie guza na czole :( miałam takie wyrzuty sumienia, że szok, tym bardziej, że leżałam z nią na tym łóżku, odwróciłam się na chwilę a tu huk i dziecko leży na podłodze...

asiula dzięki za życzenia, trzymamy kciuki za Kacperka, oby badania przebiegły szybko i bezboleśnie, dużo zdrówka i buziaków

tee to też miałyście przeprawę... daj spokój nie mogę tego zrozumieć, że ktoś, kto ma bardzo odpowiedzialną pracę tak lekceważy i pacjenta i swoje obowiązki, tym bardziej, że chodzi o małe dziecko :angry:

gabi u nas też chyba ząbkowanie daje nam w kość, noc zarwana a i w dzień Maja płacze i marudzi, no nic jak już kilka razy pisałam - trzeba to po prostu przetrwać

11 lata 10 miesiąc temu #572282 przez marigra
Tee - biedny Zuzaczek się nameczy....a ta france z osrodka to tylko kurcze opieprzyć....jak mozna się tak zachowywać nie do pomyslenia......bo droga nie dobra....kurczae to niech narty załozy...

Asia - wy tez biedni się stresujecie....trzymam kciuki za udane badania......niestety szpital nic przyjemnego - sama wiem, jak mi ja zabrali na wczesniaki z podejrzeniem wady serca na pcozątklu, wiec od zmyslów odchodziłam.....musisz byc silna i nie pokazywać dziecku sowich obaw. A swietlica na pewno jakaś jest tym bardziej że wiadomo, że to dziecięcy oddział, więc się nie mart, a jak coś bierz torbe zabawke i tyle :lol:

Dorota - buziak w człoko dla Majki...niestety nie przewidzisz takich sytuacji, dzieciaki są tak ruchliwe ze, to dopieor poczatek....

a sowją droga ciekawe co u Marioli i zosi- dawno ich nie było... ale na fb się udzielają.... Mariola przywołuje do porzadku

Emma - czekamy na zdjęcia Zosinka...nie wymiguj sie :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #572449 przez ewelina.zak.1991
hej:). pamietacie niedawno taka dziewczyna wstawiala blog o ojcu dziecks ktory wyjechal. ktoras z was miala to czytac o ile pamietam;) tez chcialam zajrzec ale na tel nie moge tego znalezc wiec prosze o link :) bede wdzieczna;).

u nas noc okropna chyba zabki bo non stop ma cos w buzi, gryzie co popadnie... mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej.

Asia musicie przetrwac ten pobyt w szpitalu.
Georgette wspolczuje upadku i wiem jak sie czujesz bo sama to przezylam

no wlasnie ciekawe co u Marioli i Zosi..

to ile dzieci juz chodzi??? moj Michas jest nadal na etapie chodzenia przy narozniku

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 10 miesiąc temu #572486 przez gusiag

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka