BezpiecznaCiaza112023

ciaza i porod w Hiszpanii

12 lata 3 miesiąc temu #528900 przez cata
No i będziemy ciociami :laugh: Agathe trzymaj się kochana.

Dołączam do mam co nie przesłały nocy , nasze dzieci się chyba zmowily ;) później wrócę was nadrobić teraz idę bo mnie mały szczypie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #528902 przez anuskka
hej,hej!!!

Ja tez mysle,ze Agathe juz wita sie z Zosienka,albo jest juz blisko tej chwili:)

Zagladne pozniej,chyba dzis Milenka pojdzie szybciej spac w poludnie.wstala po 8 :ohmy: ,a w nocy miala polgodzinna przerwe w spaniu.biedna nie mogla sie wygodnie ulozyc... A rano okazalo sie ,ze to zabek wyszedl i nie dal dziecku spac,a moja coreczka nawet nie byla rozdrazniona....

12 lata 3 miesiąc temu #528913 przez gumis24
Czesc wszystkim u nas noc byla lepsza..w koncu oby tak zawsze.. Maly spal do 7 i tylko 3 pobudki...A i u nas zabki ida...
Agathe juz pewnie z Zosienka:):) Mama nadzieje ze po tych trudach ciazy miala latwy porod...
Co do wysypek to maluszki moga miec od wszystkiego Ryan mial przez jakis czas na szyi i glowie i bardzo go to swedzialo a wychodzila tylko popoludniu i wieczorem i okazalo sie ze to od naszego proszku do prania jak sie bawil na sofie to lezal na naszym kocyku i poduszkach.Wszystko wypralam w jego proszku i problem znikl...
Gatita rzeczywiscie mialas duzo szczescia w nieszczesciu -Jamalek pieknie rosnie!!:)

12 lata 3 miesiąc temu #529129 przez gatita
Zosia nam sie urodzila!!!!!!
Dostalam sms od naszej nowej mamusi Agaty i kazala Wam napisac! :)

Hej:)dzis,15.01.13,o 01.20 przyszla na swiat nasza przepiekna coreczka Sofia.Ma czarne wlosy i niebieskie oczy:)jest boska!Urodzila sie przez cesarskie ciecie ma 52cm i UWAGA!4.4kg:)wszyscy mamy sie dobrze.jestesmy najszczesliwszymi rodzicami na swiecie:)Agata i Raul.

juppi!!! juppi!! juppi!!!!! :laugh: :laugh: :laugh:

brawo Agatka gratulacjeeeeeeee :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #529132 przez gatita
Zosia nam sie urodzila!!!!!!
Dostalam sms od naszej nowej mamusi Agaty i kazala Wam napisac! :)

Hej:)dzis,15.01.13,o 01.20 przyszla na swiat nasza przepiekna coreczka Sofia.Ma czarne wlosy i niebieskie oczy:)jest boska!Urodzila sie przez cesarskie ciecie ma 52cm i UWAGA!4.4kg:)wszyscy mamy sie dobrze.jestesmy najszczesliwszymi rodzicami na swiecie:)Agata i Raul.

juppi!!! juppi!! juppi!!!!! :laugh: :laugh: :laugh:

brawo Agatka gratulacjeeeeeeee :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #529138 przez gatita
az mi sie 2x wkleilo z wrazenia :P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #529140 przez gatita

12 lata 3 miesiąc temu #529152 przez gumis24
Coz za cudowna waidomosc!!!GRATULACJE!!!!i jaka duza!!!he he...buziaczki :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #529154 przez Lenita
Agatka!!!!! Gratulacje!!!! Usciski, buziaki i miziaki dla naszej duzej i na pewno przepieknej Zosi!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #529173 przez anuskka
tak jak przypuszczalam :Milus od 10.30 juz nietomna:)Pewnie beda dzis dwa spanka,albo jedno dluuuuugasne.
Ok probuje nadrobic zaleglosci.

Cata tak myslalam ,ze nie bylo czasu ,zeby sie spotkac-szkoda :( ,ale moze kiedys jeszcze bedzie okazja:)a tak w ogole sorry za smsa-dopiero jak go wyslalam to spojrzelam na zegarek.ç
filmik z koncertu wrzuce i dam linka-ale to juz chyba po powrocie z PolskiA moja Iza to taki czlowiek ze lubi sie udzielac-albo wcisnac mnie np.w komitet rodzicielski.Ale czasem wychodzi to na plus. Np. wlasnie przez ten komitet nas zapraszaja na vipowskie imprezy w Ambasadzie.
dzieki za mile slowa co do zdjec. Milenka bardziej podobna jest do tatusia-choc zdania sa podzielone. I w zaleznosci jaka zrobi mine to widzimy w niej roznych czlonkow rodziny:)

Annaem ja uzywam od poczatku mustelli. U mnie sie sprawdza super. no i przyzwyczailam sie do tego zapachu. jakos tak juz mi sie kojarzy z Milenusia,wiec nawet nie wyobrazam sobie zeby zmienic marke:)
No to teraz juz tylko ty zostalas nam nierozpakowana(zakladajac ,ze Zosienka juz na swiecie). Oj zleci te poltora miesiaca jak sen:) ok-tobie moze jak taki troche meczacy sen-z powodu wszystkich dolegliwosci koncowkowych...Oby nie :silly:

Kasiah z tym maxi-cosi to ja przynajmniej zriozumialam ,ze nalezy do akcesoriow niemowlecych-trzeba je zaznaczyc w rezerwacji,leci w jakims schowku i podlega oplacie. ale tak na stowe to nie mam pojecia..
ja tez myslalam,czy jest sens brac wozek .w Polsce mamy full malych dziewczynek w rodzinie( m.in.dwie trzyipollatki dla ktorych Milenka jest ciocia :silly: )Ale jednak zdecydowalam sie wziac.

Gumis sama nie wiem jak sobie dam ze wszystkim rade. Jedyne pocieszenie to to ,ze Lenka stoi,wiec postawie zloze wozek-albo jakos tak... Okaze sie w praniu.
a co do pomocy ludzi toroznie bywa. trafilam tez na super kobiety....

Lenita ja tez liczylam ,ze po porodzie w koncu trafie na fotel gina. i u mnie wygladalo to dokladnie tak jak u ciebie. Wszystko ok? to super. polozna poogladakla sobie jeszcze moje cycki,zalecila pojscie po tabletki i papa.... i nawet ostatnio kiedy poprosilam lekarke ,ze wole krazek od tabletek dostalam recepte w lape, krotka instrukcje uzycia z komentarzem ,ze w razie czego tko st napisane w ulotce :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Bez sensu-biorac pod uwage ,ze ostatnio (nie wliczajac porodu) gin mnie "ogladal" szesc lat temu-a cytologia ,ja sie pytam? gdzie?

Ania fajny twoj Dancio. Co bedzie spal-czasu na to szkoda. A z tym wczesniakiem w rodzinie mam nadzieje ,ze mimo inkubatora rokowania sa dobre?

Gatita mieliscie duzo szczescia -ty i Jami-super!!!No i opieka tez swietna(nie wliczajac tej pierwszej lekarki). nawet trudno sobie wyobrazic ,co sie przechodzi patrzac na takiego maluszka ktory od poczatku musi walczyc o kazdy oddech,podlaczony do roznych urzadzen... trzeba wielkiej sily charakteru....

Agathe :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :ohmy: Gratulacje .Alez super wiadomosc. A jaka duza Zosienka-Witaj skarbie na swiecie...

12 lata 3 miesiąc temu #529174 przez olencja
Agata, fantastyczna wiadomosc!!!! Doczekalas sie i Ty :lol: :lol: :lol:
Duze buziaczki dla Sofii i jej rodzicow :kiss: Czekamy na relacje i foteczki jak juz bedziesz sie lepiej czula.
Jeszcze raz GRATULACJE :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #529188 przez anuskka
Sofia wpisana na liste naszych brzdacow .Zarozowilo sie wreszcie . jakby ktos chcial zajrzec to wklejam link jeszcze raz. Olencja tez tam jestescie ,zmienilam tytul :P

Hehe i nie wkleilam www.zapytajpolozna.pl/56-porod-za-granic...rby-w-hiszpanii.html

12 lata 3 miesiąc temu #529202 przez olencja
Anuskka, kochana jestes. Dziekujemy :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #529211 przez anuskka
Aj no wlasnie Olencja zamotalam sie troche z twoja praca. dobrze zrozumialam ,ze wrocilas do niej po chorobie Mai?

12 lata 3 miesiąc temu #529215 przez kasiah
Co za wspaniala wiadomosc.
Agathe gratulacje! W koncu sie doczekalas Zosienki i my rowniez.
Napewno jest przepiekna. Jak bedziesz miala kiedys chwilke czasu to wklej prosze zdjecia bo chcemy ja poznac.
No i pieknie wazy. Mala kluseczka. Moja miesiac starsza a do wagi Zosienki to nie wiem kiedy dobije, bo po dzisiejszym wazeniu u pediatry waga wskazala 3660g, wiec Waga piorkowa hehe.

Faktycznie chyba nasze dzieci sie zmowily, bo Maja tez dzisiaj gorzej spala i jakas taka niespokojna byla. Pewnie nasze dzieciaczki czuly ze im sie nowa kolezanka rodzi.

My bylysmy dzisiaj u pediatry i wszystko ok. Pszczolka nam ladnie rosnie chociaz wagowo jest ponizej sredniej ale to nie powod do zmartwienia.

Musze konczyc.
Zajrze pozniej.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka