BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 2 miesiąc temu #755132 przez srenka_918
Dziewczyny jak tam Wasze maluszki? ;)
Mój na szczepienie się rozchorował, dostał katar i ma całe gardło zawalone, leczymy się teraz inhalacjami i jakimiś kropelkami i mały cały czas śpi i mało je... Ja już odciągnęłam 400ml mleka bo nie mogłam wytrzymać tego ciągłego spania, aż się zdziwiłam że w moich cysiach tyle mleczka jest ;) ale to jest z 2 cysiów, najpierw jeden a po 2 godz drugi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #755414 przez pasal
srenka, to do kawy możesz dolewać :) życzę maluchowi szybkego powrotu do zdrówka. U mnie przy przeziębieniu to chyba obie by się załatwiły. Jak się robi inhalację takiemu maluchowi?

A tak z innej beczki, byłam w weekend na tym weselu i dopiero na zdjęciach zobaczyłam jak ciąża bardzo mnie powiększyła i zmieniła.. też czujecie się takie duże i nieatrakcyjne?

11 lata 2 miesiąc temu #755613 przez poziomka-1801
pasal widziałam ta kiecke co miałaś na sobie na tym foto grupowym,świetna jest!mow predko gdzie taką dorwałas?

ja czuje sie mega nieatrakcyjna.....moja kumpela była w wakacje w chorwacji jak wrzuciła foty..to zal dupe scisnął i puścic nie chce..wygladała rewelacyjnie..szorty t-shirt opalenzna i figura..moze nie modelki ale bez cellulitu,bez rozstępów bez ,,brzucha,, no gdzie ja do niej..wyglądałabym jak słoń morski..ciągle mówie dieta od jutra..od nastepnego jutra..i tak co kilka dni,robiłam kopenhaska straciłam 3 kg i przybrałam 4..nie mam samozaparcia..jak siede z małym to tu skubne tam skubne. Czaje sie na ksiązke hodakowskiej ale czy wara wydania 40zł...?niby opisuje cwiczenia która sa dowykonania w domu i przepisy..oglądałam Fat killers..ja pitole po 30kg w 3 mies..no jak ja bym tyle zrzuciła yo bym była lachon jak te co moj sie na nie ślini jak kundel w necie...ale co pomarzyc dobr sprawa :( :( :(

11 lata 2 miesiąc temu #755684 przez Patrizia
poziomka t przybij piatke moja kolezanka byla w Chorwacji i tak sie dziewczyna wziela za siebie (wazyla ponad 100kg) ze teraz juz zrzucila 35kg no normalnie szok a ja na siebie patrzec nie moge w spodnie sprzed ciazy nie wchodze brzuch musze wciagac i nawet sie pomalowac nie moge bo na kazdy cien do powiek mam cholera uczulenie tylko tusz mi zostaje jestem zla na siebie ze siedze i nic nie robie wlaczylam ostatnio chodakowska nastepne podejscie i co dalam rade pocwiczyc tylko 13min :ohmy: :ohmy: :ohmy: jestem beznadziejna zaraz maz sobie znajdzie lepsza i mnie zostawi :(

Ksawerek(*)

11 lata 2 miesiąc temu #755694 przez Patrizia
pasal z Ciebie jest piekna kobitka i faktycznie na tym grupowym zdjeciu wygladasz super kieca potwierdzam zdanie poziomki superowa :)

poziomka a Ty nie pitol bo z Ciebie tez lufa oddaj mi te Twoje sniezno-biale zabki i wykrecone w kosmos rzesy i Wy mowicie ze zle wygladacie dobrze ze ja nie wrzucam swoich terazniejszych zdjec na fb bo smiechu byloby kupe

Ksawerek(*)

11 lata 2 miesiąc temu #755703 przez pasal
Na wieszaku mi się ta kiecka podobała, tak patrzę na zdjęcia i wyglądam jak tłusta stara mamuśka.. mając 22 lata.. poziomka, nie pamiętam jak się ten sklep nazywał, ale kiecka nie warta swojej ceny bo wylazł jakiś plastik i mnie podrapał.

Z Chodakowską próbowałam ćwiczyć, na youtubie są ćwiczenia, ale oczywiście brak formy nie pozwolił mi dojść do końca ćwiczeń przez co rezygnuję. Robiłam kilka podejść do oduchudzania, dieta nie wchodzi w grę, jak mówiłam wcześniej mało co lubię więc mogę jedynie rzucić słodycze. Na ćwiczenia nie mam siły po całym dniu z dziewczynami. Poziomka, od książki nie schudniesz niestety a wiem coś o podjadaniu, bo jak się siedzi w domu to co chwilę chce się coś zjeść a to cukierek a to czekoladka, kanapka itp..
tu masz jej ćwiczenia ponoć efekty super, bo na fb laski wrzucały swoje zdjęcia. Mi też brak samozaparcia a wiem, że pretensje za swój wygląd mogę mieć tylko sama do siebie - miałam już 58 na wadze i przestałam ściągać pokarm i rzuciłam się na czekoladę. W terminie podobym do mnie rodziły mojego męża kuzynki i każdy mi mówi jakie to one chude i że w ogóle po nich nie widać że rodziły, ale obie karmią cyckiem. Zawsze ważyłam max 56 kg a teraz 63? dosłownie w kazdym miejscu jest mnie za dużo. W fat killers niestety oni całe dnie poświecają temu by schudnąć, my z małym dzieckiem niestety sobie na to nie pozwolimy :/

11 lata 2 miesiąc temu #755717 przez Patrizia
pasal no dokladnie te cwiczenia robilam ale naprawde moge Wam powiedziec ze daja efekty mam kolezanke co z nia cwiczyla wlasnie na youtubeten skalpel w 2 miesiace wygladala bosko tylko pozniej juz jej sie nie chcialo :P wiec moge powiedziec ze naprawde duzo daja ale ja mam za malo samozaparcia no nie wiem moze od pazdziernika jak dostane wyplate fundne sobie jakis fitnes

Ksawerek(*)

11 lata 2 miesiąc temu #755903 przez srenka_918
Zacznę od odpowiedzi na pytanie jak się inhaluje takiego maluszka? Ja mam tyle szczęścia że mój mały siedzi już prawie że sam, 3 min siedzi prosto bez przytrzymywania (chyba że jest śpiący) no więc biorę go sobie na kolana i włączam inhalator z tą małą maseczką i powiem Wam że siedzi grzecznie i się nie wierci, tylko po jakimś czasie głowę odwraca, ale wtedy wystarczy mu buzie wytrzeć pieluszką, bo ma całą w "szronie" ;) Potem dalej siedzi i nawet próbuje jeść ten dymek bo jest fajny słodki ;) Taki specjalny środek dla małych dzieciaczków ;) a inhalator ja akurat miałam swój, bo kiedyś był mi potrzebny, a jakbym nie miała to przychodnia wypożycza za 20zł tygodniowo

Teraz dołączę się do ponarzekania na brak samozaparcia... Ja też powinnam schudnąć jakieś 10kg... Ale zamiast schudnąć to tyję... Karmię i mam tak wielkiego głoda, że non stop coś podjadam... Nie wiem jak inne robią to że karmią i trzymają się diety czy coś...
Na ćwiczenia tez nie mam siły... Też próbowałam Chodakowskiej, tego skalpela II (z krzesłem) wytrzymałam 17min ale potem przez 3 dni nie mogłam się ruszać przez zakwasy...

Aha no i Pawełek już czuje się prawie dobrze ;) leki były bardzo trafione, pomogły prawie natychmiast i wszystkie objawy zniknęły ;)

11 lata 2 miesiąc temu #756383 przez pasal
Ale ten Twój mały się ładnie i szybko rozwija. Jak Ty to robisz, że on taki grzeczny? U mnie Gabryska się zepsuła, była dużo spokojniejsza od Zuzi a teraz nad nią zapanować to masakra. Nic się dzieciakowi nie podoba, tylko na ręce. A Zuza jak widzi, że ją noszę to też ryczy. A niby dzieci po 3 miesiącu mniej płaczą..

Poziomka jak powrót na studia? Jak się mały siostrze sprawuje?

11 lata 2 miesiąc temu #756412 przez pasal
Srenka, kiedyś mówiłaś, ze nie rozumiesz podejścia mojego i poziomki, że się nie cieszymy z macierzyństwa. Teraz wiem o co Ci chodziło. I wiecie zupełnie inne podejście jest do grzecznego dziecka a terrorysty. Przykład: dzisiaj rano wchodzę do dziewczyn Zuzia na mój widok uśmiech pełną buźką mimo, że się zesrała. Gabryśka w ryk i wymusza bo chce na ręce. I uwierzcie mi, że dużo lepiej zajmuje mi się Zuzką, która też płacze, ale nie wymusza. Potem dostają mleko a ja wychodzę, żeby ogarnąc mieszkanie. Zuza je spokojnie a Gabryska stęka i pluje jak traci mnie z zasięgu wzroku. Niby dziecko to dziecko, ale przyjemnośc w wychowywaniu znacznie inna jak dzieciak nie wymusza wszystkiego płaczem

11 lata 2 miesiąc temu #756673 przez srenka_918
Pasal, mam nadzieję że Gabrysia Ci z tego wyrośnie i przestanie ;) to będziesz mogła w pełni cieszyć się macierzyństwem ;)

Pawełek to jest taki mały wybryk natury ;) Dziś już w ogóle nie ma widać że był chory ;) Nosek czysty, chrypki brak, humor weselszy niż zwykle ;) a co do zrobienia kupy, to mój mały też największy zaciesz ma jak "leży w kupie" ;)

11 lata 2 miesiąc temu #756819 przez poziomka-1801
Dziewczyny tragedia,...w szkole zapier...taki za przeproszeniem ze wracajac do domu padam na twarz..dzisiaj urwalam sie o 18bo bym do 21 jajo zniosla i je wysiedziala.
patrizia biale zeby sa zasluga paskow wybielajacych blenda med ktore stosuje raz w roku i ot tyle w nich uroku,bo na codzien tylko pasta blanx i plukanka dla efektu by utrzymac. A rzesy przed snem smaruje olejem rycynowym,wzmacnia je i pobudza do wzrostu.
A co do wagi to ja sie moze nie wypowiem...nigdy nie bylam zyleta ale waze 76kg a po porodzie bylo 72 w tym 2kg ktore zostaly. A teraz jeszcze 4dodatkowe bo zre jak prosiak..w szkole to o butli wody kanapce i jablku z jogurtem malo nie zjadlam swoich wnetrznosci tak mi kichy marsza graly bo jak siedzialam w domu to tylko ruszalam geba i mielilam jezorem jak krowa..i sa efekty...nie staje na wage ,schowalam do szafy bo chyba walne w kalendarz jak mi jeszcze skoczy w gore...dzisiaj kupilam jednak ta ksiazke chodakowskiej,bialko izotoniczne olimp sojavit ktorym bede zastepowac 1-2posilki w ciagu dnia dalam 30dychy za worek mam nadzieje ze zapcha i oszuka skutecznie mi brzuch..przystapie do lektury i w niedziele wale detoks na bazie wody herbaty i sokow a w poniedzialek oglaszam rzez niewiniatek..zaczynam 30dni 30przepisow i 30treningow z pania chodakowska na pismie..i oby dalo takie efekty jak to pokazuje bo jak nie to zrobie ognisko na balkonie :laugh:

Filipek byl grzeczny z siostra,choc czul ze cos sie święci bo gdy wychodzilam zaczal plakac..ogolnie siora dawala rade ale ucierpialy jego dresy po tym jak jadl brokuly z indyczkiem...wiec musialo sie ostro dziac bo wszystko uwalone..on sliniak dwoe tetrowe i siostra w kropki :) i...mega tesknilam za nim..siedzialam na tych zajeciach i co chwile myslaalam o nim...jednak gdy jego faza szalu na mleko minela to i z checia bym siedziala jeszcze w domu :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #756850 przez srenka_918
Poziomka jak ja Ci współczuję tych zajęć tak długo siedzieć... Normalnie masakra!
A jak Tobie z Ewką się nie uda to nie pal książki ;) Odkupię ;) Poczytam chociaż jak powinna wyglądać dieta ;)

11 lata 2 miesiąc temu #756958 przez pasal
Jeżeli w jej diecie są frytki i pierś z kurczaka to ja chętnie :D poziomka, z białkiem ostrożnie, bo jak będziesz brała białko i podjadała to jeszcze nabierzesz na masie. Ja kiedyś się odchudzałam z cleanburecsin czy jakoś tak - nie wiem czy działało ale na pewno miałam więcej siły i energii. Ja mam w ten weekend pierwszy zjazd i chyba złożę podanie o indywidualny tok, bo już się kazdy(łącznie z tatusiem) wykręca od pilnowania maluchów, a przecież ich ze sobą na wykłady nie zabiorę.

Poziomka, to może od poniedziałku razem zaczniemy? będzie nam raźniej i będziemy sobie zdawać raporty tutaj? ale bez ściemy, odpuścimy słodycze, Ty sobie stosuj dietę a ja postaram się jeść (z tego co lubię) to mniej kaloryczne. Co Ty na to? razem raźniej a po 30 dniach jakaś nagroda ? hmm ? codziennie ćwiczenia choćby mała ilość choćby głupie przysiady czy brzuszki, ale by było?

Jak się wyprowadzałam z domu to matka powiedziała,że zdechnę z głodu i brudu. Kurka nawet nie wiecie jaka jestem z siebie zadowolona, że mimo dwójki malych dzieci mój dom lśni, codziennie jest coś na obiad i książe ma zrobione śniadanie do pracy( wiem, że to głupie, że robie mu bułki, ale w innym wypadku on wpierdziela hot dogi na orlenie co zaczyna być po nim widać efekty) a do tego UWAGA mam gotowy pierwszy rozdział pracy licencjackiej. O ile się nada :)

11 lata 2 miesiąc temu #756962 przez pasal
Patrizia, Srenka.. przyłączacie się do metamorfozy z chodakowską ?

OOO poziomka wymyśliłam nagrodę, jak schudniemy więcej niż 3 kilo to jedziemy do tego spa lub idziemy do fryzjera i kosmetyczki na zachęte. Co Ty na to? A może do wiosny udało by się zrzucić te 10kg ?:)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka