BezpiecznaCiaza112023

Mamusia WRZESIEŃ2010

13 lata 9 miesiąc temu #81806 przez Batmanik
dokladnie tak jak piszesz Raczek niedlugo powtorzy sie historia z 70 lat i beda strajki bo masakra moj wyjezdza do szwecji ale i tak mnie przerazaja te ceny porazka jednym slowem mowiac!!!! slyszalam ze kto mieszka blisko niemiec to tam kupuje cukier bo tam wychodzi jakos 2,60zl ja mam blisko do czech ale nie mam pojecia po ile tam jest cukier czy wogole artykuly zywnosciowe bo jak tak ceny beda rosly to trzeba bedzie tam jezdzic na zakupy i dac czechom zarabiac... a jeszcze jak budowac sie trzeba to porazka!!!
niktorzy to po wegiel jezdza do czech bo tam taniej jest...
no dokladnie co to za zycie w rozjazdach ciagle tak jak u nas masakra D... wyjezdza i tak jestesmy osobno nie moze byc przy nas jak Igorek stawia pierwsze kroki ja jestem bardzo uczuciowa i az mnie serce boli ale jakby mial w Polsce zarabiac to dlugo nie pociaglibysmy jeszcze przy malym dziecku:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #81951 przez raczek10
cześć . U nas dzisiaj piękne słoneczko :) AŻ SIĘ ŻYĆ CHCE :) Słyszałyscie o tym trzęsieniu ziemi w Japonii i o tsunami a parę godzin temu ogłoszono ,że jest wyciek z jakiegoś reaktora :ohmy: i ,że jest duże zagrożenie wybuchem ,bo nie da się go schłodzić masakra jak do tego dojdzie to cały świat to odczuje :ohmy: tyle ludzi zginęło :(

Teraz jak się włączy tv to tylko same złe wiadomości nic dobrego nie mówią ,czy ten świat naprawdę do samozagłady dąży .

nasz JAŚ jeszcze sobie spunia od wczoraj :) 1 tylko jadł kaszkę o 4 rano a ja się naoglądałam z samego rana tv i już usnąć nie mogłam :(

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

13 lata 9 miesiąc temu #81954 przez Batmanik
witam!!!
Raczek dokladnie jak patrze za okno to az chce sie zyc ale po Twojej wiadomosci jestem przerazona bo dopiero teraz wlaczylam tv do wczoraj wieczorem nie bylo jeszcze wiadomo :ohmy:
mialam dzis mc okna ale wole isc z synkiem na spacer i korzystac z pogody :laugh:
milego dnia!!!

13 lata 9 miesiąc temu #81960 przez raczek10
batmaniku miłego dzionka :laugh: ja też dzisiaj sobie coś w domu zrobię :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #82049 przez Marysia27
Batmanik napisał:

niktorzy to po wegiel jezdza do czech bo tam taniej jest...

do Czech, to ja mam za darmo :silly:
Mój mąż też jeździł do Szwecji, tam jest niezła kasa.

13 lata 9 miesiąc temu #82078 przez Batmanik
Marysiu daj sposob na darmowy wegiel;)
pewnie mieszkasz w bloku i masz fajnie zawsze cieplo i nie musisz chodzic do pieca...

13 lata 9 miesiąc temu #82459 przez Marysia27
Tak Kochana, mam co w bloku, na dodatek ocieplili go w zeszłym roku i w chacie mam jakieś 22 stopnie, więc nie narzekam biegając na krótki rękaw :laugh: a dziś zrobiłam prezent teściowej i wielką radość sprawiło mi jej zadowolenie, następnie zadzwoniłam do mojego ukochanego dziadka- ma 78 lat, akurat Zysiek śmiał się w głos, a razem z nim mój dziadek. Ogromną radość sprawiło to jemu, więc mam jeszcze lepszy humor :side: tym bardziej że dziadek mieszka 100 km ode mnie i widujemy się średnio raz na 3-4 miesiące, a dla starszego człowieka to duże przeżycie :woohoo:

13 lata 9 miesiąc temu #82467 przez raczek10
WITAM :) są plusy i minusy mieszkania w bloku ja osobiście to bym nie chciała . Ale kak pracowałam i musiałam dojeżdżać do pracy w zimę to zazdrościłam TYM CO W BLOKU MIESZKAJĄ ,ŻE JAK ZAJADĄ PO PRACY DO DOMU TO MAJĄ CIEPEŁKO A TU NA WSI TO TRZEBA W PIECU PALIĆ I PODKŁADAĆ NO I JESZCZE OPAL KUPIĆ :dry: a to wcale nie takie tanie .

ale za to latem to wszystko jest wynagrodzone ,bo moje dzieci nie muszą sie kisić w bloku tylko mają raj na dworze . kto mieszka na wsi to wie o co mi chodzi ten wieczorny zapach maciejki i odglos rechotu żab na nic w świecie bym nie zamieniła :lol:

Nasz Jaś dziś przespał całą noc :) mam nadzieje ,że dzisiaj tez ładnie będzie spal.

Miłego wieczorku :)

13 lata 9 miesiąc temu #82481 przez Batmanik
Witam!!
co do mieszkania to fajnie i wygodnie mieszka sie w bloku szczegolnie jesli chodzi o palenie w piecu ale fajnie miec domek w lato zjesc sobie obiadek na ogorodzie ach marzenia ja to na dzien dzisiejszy to chciclabym nawet w bloku miszkac bo wazne ze na swoim...
a co do mieszkania na wsi ma to tez swoje uroki dzis bylismy dzis na spacerze i jak na to na wsi wali gownem( przepraszam za wyrazenie) ja w sumie tez pochodze ze wsi bo moja miejscowosc nie ma praw miejskich ale przez to ze wojt o nas dbal zebysmy duzo podatkow nie placili a tak to jest male urocze miasteczko i zaden z sasiadow nie ma kur swin kolo domu a tu kury mam pod domem i co mi z ogrodu jak wszedzie jest nasrane i nawet na ogrod nie wychodze a jest go kawal...
ale raczek masz fajnie moj glodomor zawsze chyba juz bedzie wstawal na nocne jedzonko;(
milego wieczoru!!!

13 lata 9 miesiąc temu #82616 przez Marysia27
Ja jestem wsiowa dziewoja, tylko "na starość" zamieszkałam w mieście. Ale na pocieszenie dodam, że mieszkam na jego obrzeżach i po drugiej stronie ulicy zaczyna się las, a jak dorzucę ze do morza mam 15 min autem, to jest już zupełnie nieźle :side: Tak na marginesie, to ja dawno nie byłam na wsi, gdzie mogłabym dostać mleko prosto od krowy, tak jak w mojej rodzinnej miejscowości :dry:
Raczku, zmieniłaś awatar, i od razu nie mogłam zatrybić kto to pisze u wrześniówek B) oddawaj swoje dzieciaki :)

13 lata 9 miesiąc temu #82734 przez Batmanik
Hejka!!!
U nas piekny dzien sie zapowiada:)
Marysiu ale zazdroszcze Ci ze masz tak blisko do morza ja to mieszkam na drugim koncu Polski;( a morze to widzialam z samolotu alboe z auta ale w Szwecji:) wstyd przyznac ze nie bylam nad Baltykiem w zyciu ale w Belgii bylam nad morzem:)

13 lata 9 miesiąc temu #82775 przez Marysia27
To jesteś bardziej światowa dziewczyna niż ja, bo zaliczyłam pobyt w Niemczech, oraz nielegalne przekroczenie zielonej granicy z Białorusią :blink: Ja uwielbiam Bałtyk latem, jest naprawdę pięknie, szczególnie zachody słońca, za to muszę przyznać że jest tu cholernie drogo, i dobrze że jestem na miejscu bo inaczej puściłabym majątek, na wakacje nad morzem. Czasem moi znajomi i rodzina z dalszych stron, robią sobie bazę wypadową z naszego mieszkania, bo u nas nocleg gratis :blink:

13 lata 9 miesiąc temu #82870 przez raczek10
hej ;D
my po spacerku a na dworze jest super . Słyszałam głos żurawi :) wstyd się przyznać nie błam nad morzem :( no ale wszystko przed nami :laugh: a za granicą to tylko u Niemca byłam nad bodeńskim no i na Ukrainie :P a i NAD BUGIEM obowiązkowa to tak jak na Białorusi :silly: ale z nas światowe babki HI hi :blush:
Ale jak tu sobie tak siedzę i pisze z wami to ja na końcu świata mieszkam :lol: bo tu nawet wrony nie dolatują tylko żurawie :woohoo:

ŚMIGAM SIĘ ZBIERAĆ ,BO MUSZE DO PRACY JECHAĆ I WNIOSEK NA WYCHOWAWCZY NAPISAĆ.
cudownego dnia

13 lata 9 miesiąc temu #82962 przez Batmanik
ja to dzis jakas nie do zycia jestem mam wszystkiego dosc nie moge sie wyspac ciagle spalabym i spala a tak wogole to dzis 2 mies jak nie mam @ :huh:
jutro ide do gin- moze przez to moje zle samopoczucie :unsure:
Raczek Jasio przespal cala noc?? moj odpukac wstaje tylko raz bo przez pewien czas budzil sie co godz ale niestety nauczyl sie spac z nami ale staram sie go od tego odzwyczaic i daje do lozeczka podsuwam mu misia ale przez sen potrafi lapka mnie szukac i ma taka potrzebe przytulenia ze misia to ma na buzce albo do podusi buzke przysuwa a ja ze strach zagladam co chwile czy sie nie udusi....
dziewczyny a jakie pampersy uzywacie???
uzywala ktoras z Was bella happy?? bo wiadomo pampersy najlepszze ale cene tez maja niezla :( ja to juz chyba wszystkie (oprocz belli ) sprawdzalam i najdluzej korzystam z rossmana z tych babydream calkiem niezle i za przystepna cene...

13 lata 9 miesiąc temu #82963 przez Batmanik
heh a tak teraz mysle na temat naszych miesc zamieszkania zostalysmy 3 i kazda z innego konca Polski :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka