- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wiecie co mnie wkurza u mnie w przychodni nie ma gabinetu dzieci chorych i zdrowych jest tylko dla chorych a drzwi obok gabinet sczepień dlatego jak potrzebuje sie o coś zapytać lekarki czy recepte na mleko to chodzę sama bo nie chce go targać do tych chorych dzieciaczków!Raz mi lekarka zwróciła uwagę czemu bez dziecka to jej powiedziałam co myśle i już tematu nie ma.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
u nas znowu 30 min drzemka
a pokaze wam wycieczke do zoo
niestety Zuzke caly czas nosilam wiec nie porobilam fajnych zdjec a moj M glownie zwierzetom fotki robil:P
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a jak byliśmy w szpitalu z tym zapaleniem płuc to już pisało
i śmiesznie bo jak mielismy iść na inchalacjie i w ogóle to panie z zabiegowego krzyczały
kurde mamy 11 a igor właśnie zrobił 2 kupę.. sra na potęgę... no i po zjedzeniu mleka właśnie mi ulał... a właściwie to obrzygal się :-/ i już czarne myśli...
chociaż... to może być przecież od zębów... jeść zjada dosyć ładnie...
byliśmy też już dziś w laboratoriu pobrali krew, mocz oddany no i jutro wyniki...
dziś pampers po nocy pełny... jednak jestem panikara...
co do ślubu... też niby bym chciała ale mogę tylko pomarzyć... a po 2 boję się okropnie że byłoby tak jak z moimi rodzicami. ojciec po 22 latach małżeństwa zostawił moja mamę dla przyjaciółki rodziny. potem się okazało że mieli romans od około 10 lat.. tak więc eh... szkoda gadać...
co do ciast no to marchewkowe absolutnie uwielbiam a to bez mleka jajek i w ogóle... szok!! tak w ogóle się da :-P ciekawe, bardzo ciekawe
a ja dziś zaszaleje :-D koktajl...maslanka ze świeżymi truskawkami... mniam!!
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Monia widziałam też zdj na fb, super
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wszyscy mowia ze julka to cala ja a zuzia bardziej tata:P
bella ja bym z checia oddala dzieci na jeden dzien ale z zuzka tez niemozliwe a tescie niech od malych kroczkow zaczna najpierw spacer wystarczy natepnym razem dluzej itd
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
Kasia don't worry u nas też już dwie kupki, a dajcie przepis na to ciasto bez jaj i mleka!!!!!
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
Widze temat zostawiania dzieci z dziadkami... my jestesmy u mojej mamy praktycznie co weekend i jest fajnie puki kręcę się w pobliżu, ale juz 3 razy bylo tak że wyskoczylismy z W. do bedronki a mala zrobila taka zadyme ze glowa mała,darla sie w nieboglosy i niczym nie dalo sie jej uspokoić, a jak tylko ja 'przejelam' to usmiech i koniec placzu-jak reka odjal. Najgorzej jest w wieczornych godzinach. Najgorsze jest to ze w czerwcu idziemy na wesele ale jak tak bedzie to bede musiala wrocic szybko i tyle z zabawy :/
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my właśnie mamy teraz ten bambi no i jest taki średni. ale kupilam go bo jak byłam u siostry to zostawilam płyn u niej. zapomiałam... no a ogólnie to używam z nivea ten niebieski i jestem z niego bardzo zadowolona. a ten bambi pieni się dosyć spoko. ja i tak zawsze najpierw leje na rękę umyłe brzuszek, nogi i tyłek potem zaś biorę trochę i myje rączki a na koniec główka... tak trochę od dupy strony no ale tak jakoś mi wygodnie. i zawsze jak wyciagam mlodego to i tak cały w pianie... ogólnie to muszę wam powiedzieć że muszę albo przyzwyczaic małego do dużej wanny albo kupić większą zamienke bo ta już jest za mała :-/ a mamy ta taka biała z ikei z anty poślizgiem na spodzie. i jak leży na tej gabce to odpycha się nogami od zamienki u uderza główka.. eh.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do ślubu - kto się obawiał, że ślub coś zabija? Niteczka, to Ty? U nas nic nie zabił, tylko wzmocnił i z każdym rokiem jest lepiej, chociaż mamy swoje problemy. Ale docieramy się, a przede wszystkim jesteśmy związani i zamiast kombinować to staramy się przemóc wszystkie problemy między nami i cementować ten związek. Oczywiście w praktyce wychodzi różnie, ale jak mówię - z roku na rok coraz lepiej. Ja polecam My mamy na razie tylko cywilny z wyboru, dopiero niedawno wróciliśmy do Kościoła i teraz chcemy to wszystko poukładać porządnie.
Ciasto dla alergików: pinkcake.blox.pl/2013/05/Przepis-na-pros...z-jajek-i-mleka.html
Hania je co 3 godziny dniem i nocą, tak jej się wyrobiło. Wyjątkiem małym jest wieczór, bo je o 17.00, a potem 19.30, bo to po kąpieli wypada, a potem 23.00 i wraca już wszystko do rytmu. Czasem w nocy którąś przerwę skróci, a którąś wydłuży, w dzień trzymam sztywno od tygodnia. Dagnes - skoro Wikusia je coraz częściej to może faktycznie czas na dodatkowy posiłek, ale najlepiej to skonsultować z lekarzem, skoro będziesz. My idziemy w środę na szczepienie i wtedy planuję zapytać, co i jak, ale pewnie zaczniemy od ziemniaczka i marchewki W sumie już się nie mogę doczekać, ale to ja chcę zdecydować o terminie, a nie być przymuszoną przez teściową.
Wczoraj dzień nam minął fatalnie bez spaceru, Hania wymordowana, ja tak samo. Dzisiaj rano przysnęła na 30 minut, potem spacer i spała 2,5 godziny prawie (usnęła nie od razu, po 2 godzinach wróciłam do domu, a ona jeszcze dospała do pory posiłku). Teraz zasnęła znów, ale już się chyba budzi po 25 minutach. Ech... myślałam, że tylko my mamy ten problem i jestem fatalną mamą, że dziecka nie potrafię przyzwyczaić do spania w domu. Dodałyście mi otuchy :*:*
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
Bella ja bym się ucieszyła z takiej propozycji, a jak nie masz do Tesciow daleko to zawsze na karmienie można przyjechać.
Kasiek dobrze, że z tym sikaniem ok. U nas po nocy pieluchy ciężka i to bardzo.
Lenusi się po poprzestawialo ...wstaje ok. 8.30, je o 11.30, 15, 18 i o 21. Śpi całe noce, jak zaśnie po karmieniu o 21 to śpi do rana, no chyba ze coś się dzieje np. ostatnia biegunka. Bardzo szybko zaczęła przesypiac całe noce.
w ogóle przez ta pogodę Lena jest taka marudna. ...brakuje jej spacerów. Może być najedzona, przebrana, luźno ubrana ( cwaniak mały nie lubi jak jest jej za ciepło. W domu body na krótki rękaw i legginsy) a i tak smeci. Może to skok rozwojowy.
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
Byłam w przychodni i lekarka powiedziała ze mało jest tych bakterii i nie ma co panikować i mogę szczepić ale furagin będę dawać a muszę to rozplanować bo mały dostaje probiotyk 2x dziennie, celion 2x dziennie, furagin 3xdziennie i wit d raz...masakra.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
anitkade- to motylek19 mowila ze boi sie ze po slubie cos tam wygasnie, ja nie mam na co narzekac bo mam cudownego faceta
a my po spacerku, bylismy bite 3 godziny na spacerze, bo pogoda piekna, no I maly ponad poltorej godzinki na tym spacerku przespal, obudzil sie dopiero na klatce schodowej jak juz wracalismy do domu
skonczylam gotowac obiad(kopytka w sosie pieczarkowym) wyszly pyszne
ja na samym poczatku uzywalam plynu do kapieli 2w1 nivea hipoalergiczny, ale chyba za szybko zaczelismy go uzywac bo malego strasznie wysypalo I doktorka powiedziala zeby zmienic plyn do kapieli, ale przepisala nam Oilatum zeby te krosteczki zeszly. Ale wydaje mi sie ze to nie z plynem byl problem tylko my za szybko go uzylismy, a tak ogolnie to ja uzywam do pielegnacji malego kosmetyki Nivea