- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój mąż się bardzo cieszy z ciąży, nie może się doczekać bobaska itd. Ale jest zniecierpliwiony, jak codziennie się źle czuję. Nieraz go odganiam trzy dni z rzędu i on tego nie rozumie. Denerwuje się wtedy, przykro mi jest, ale postanowiłam nie tłumaczyć. No i nie czyta na okrągło o ciążach i dzieciach, tak jak ja. Śmieje się ze mnie, jak chcę mu wózek pokazać albo o pobieranie krwi pępowinowej go pytam. No ale nie pozwala mi nic nosić, robi z siebie wielbłąda, odstąpił mi miejsce z brzegu łóżka, robi mi kanapki jak go poproszę, przynosi mi kwiatki. Powiem tak - wspiera, jak umie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
a co do porodu moj na poczatku nie chcial i nawet z nim ie rozmawialam na ten temat az kiedys sam powiedzial ze bedzie i byl bardzo dzielny!! i patrzyl tam na dole jak juz mala wychodzila i mowi do mnie ze ma wloski!! i nie ma zadnego urazu mysle ze bardziej docenil jak widzial jak sie meczylam i ten bol przecial pepowine i mowie wam jaki byl dumny z siebie ze byl przy tym!! teraz mowi ze nie chce byc bo juz widzial ale czuje ze mu sie zmieni blizej porodu
ja sie wogole nie krepowalam przy nim wazne ze byl trzymal mnie za reke ( i pytal sie czy boli ) nawet nie rozmawialismy ze soba ale wiedzialam ze nie jestem sama
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Przyszła mama, to może porozmawiaj z partnerem i powiedz mu co wedug Ciebie jest nie tak i czego od niego oczekujesz? U mnie zawsze się sprawdzało mówienie wprost. Wiadomo na początku jest ciężko wyzbyć się złudzeń, że facet się czegoś domyśli. No, ale w końcu prawda jest taka że mężczyźni chyba nigdy się sami nie domyślają, że np. okazują nam zbyt mało czułości itp. Trzeba im to po prostu powiedzieć i raz na jakiś czas przypominać żeby się nie rozleniwiali
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moj niby na codzien nie pokazuje ze sie martwi ale jak wie ze mam wizyte to zaraz dzwoni jak tam i fotki oglada
a na czulosci kurka jakos czasu nie mamy w ciagu dnia po pracy ja sobie drzemke ucinam pozniej wieczorne zajecia przy corci ide ja usypiac i pozniej nawet nie mam sily sie przytulic bo ledwo oczy zamkne i spie
oby do sierpnia!!
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Trzymaj się dzielnie. Czasem nasze czarne myśli to tylko hormony. Ja raz płakałam w pracy o głupotę, którą mi mąż powiedział, a po paru godzinach się zastanawiałam, co mi odbiło, żeby o to ryczeć
A swoją drogą ja nie wiem, co dzidziuś potrafi. Czytam niby, ale zawsze mi się wydaje, że mało tych informacji. Mokka, gdzie czytasz o rozwoju bobaska?
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ulcia78blondi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Mokka, ja też myślałam, że teściową będę trzymać na dystans. Do szpitala nie przyjechała, bo sobie nie życzyłam, za to do domu przyjechała jeszcze wcześniej niż my ze szpitala wróciliśmy (oczywiście jak zwykle z pustymi rękami), nawet mi kwiatka nie kupili za to jak się przemęczyłam.
Moi rodzice kupili kwiatka, który do dziś kwitnie i jest mi bardzo miło kiedy za każdym razem na niego patrzę;)Nie powiem jak mi było niemiło, nawet prysznica nie miałam czasu wziąć (na początku połogu było bardzo cięzko). Chodzilam w koszuli do karmienia bialo-czrwonej (od mleka i pologu). Tego nigdy nie zapomne, a tesciowie jeszcze przyszli przeziebieni do maluszka 3 dniowego ...
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
ulcia, ja mam wrażenie (nie wiem czy u ciebie też tak jest) że teściowa to traktuje mnie trochę jak taki inkubator. Mało ją obchodzi jak się czuje i pyta tylko przez grzeczność bo i tak nie słucha potem. Tak naprawdę ważny jest dla niej przyszły wnuk/wnuczka. Niestety obawiam się że może się to skończyć tak, że ja będę wychowywac po swojemu, a ona będzie się wiecznie wtrącać. Ech...
Tak swoja droga to długo boli i krew leci jeszcze po porodzie? Naczytałam się o tym nacinaniu krocza i trochę się przeraziłam.
- Majusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania