- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Brzuszek też super, ja mam może troche mniejszy, ale już też widać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ulcia78blondi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Gratuluję ślicznych Dzidziusiów i okrąglutkich brzusiów!
Ja też już po wizycie. Lekarz najspierw sprawdził szyjkę a potem zrobił USG przez brzuch.
Mąż w końcu oglądnął dzidziusia! To było takie magiczne!!!
Z 20 min. lekarz sprzawdzał dokładnie czy dzidziuś ma wszystkie części ciała tam gdzie powinny być, liczył paluszki, a dzidziuś w tym czasie niesamowicie brykał: a to sobie rączki za główkę zakładał, a to gryzł paluszki, a to rączki jak do modlitwy składał. Nóżkami wierzgał, jak podrośnie to da mi nieżle w kość hehe, bo synuś o tym czasie był grzeczniutki.
Długość CRL dzidziuś ma 5,5 cm. Ogólnie jest o kilka dni większy niż na swój wiek płodowy. Wstępna data porodu (w I ciązy sprawdził się termin właśnie z tego tygodnia) na 8 stycznia.
Zobaczymy, jeszcze trochę do tego czasu:-)
NT - 1,50
ale czekamy jeszcze na badania z krwi, lekarz tlumaczyl, ze na przeziernosc ma wplyw wiele czynnikow, wszystkie trzeba wziac pod uwage- wiek pacjentki, wage, wiek ciązy itp.
Za tydzien mam dzwonic i pytac czy wszystko w porzadku.
Kolejna wizyta za miesiac jesli nic zlego sie nie bedzie dzialo.
Lekarz kazal odstawic Luteine, mowi, ze nie jest juz konieczna jesli dzidzius dobrze rosnie.
Jeszcze nie dodalam, ze kiedy tak podgladalismy dzidziusia mnie lzy po policzkach lecialy z emocji, magiczne przezycie. To sie jakos chyba inaczej jeszcze przezywa juz przy drugim bbobasku, wracają wspomnienia ....
- ulcia78blondi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- ulcia78blondi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A teściowa kiedy mąż po wizycie zadzwonił nie dała mu powiedzieć nawet jednego słowa tylko od razu "No, mów co jest żle, co jest żle?" Chciał się podzielić wrażeniami i nie dała mu nawet jednego słowa powiedzieć, porażka:( Jak można ją lubić kiedy człowiekowi tylko żle życzy?
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- Majusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ulcia, nie denerwuj się, olej całe towarzystwo, jak się nie umie cieszyć Waszym szczęściem. Moja teściowa jest naprawdę fajna, ale jednak cokolwiek jej opowiadam, co planuję z wychowaniem bobaska, to ona ciągle coś innego uważa. I wiecznie tylko poucza, jeszcze ani jednej rozmowy nie było, żeby się po prostu ucieszyła i tyle. A już mnie mąż najbardziej zdenerwował, jak chciał jej powiedzieć, ze już mam brzuszek, a ona oczywiście - niemożliwe, żeby już było widać i że mam za bardzo nie tyć. Ważę 54 kg i rzygać mi się chce od gadania, że mam za bardzo nie tyć. Jak nie byłam w ciąży, to wszyscy się załamywali, jaka chuda jestem, a teraz coś im odbiło. No ale mąż powiedział, że jakby widziała 300 ciąż, to by się mogła wypowiadać, co jest możliwe i że czytał, że może być widać nawet tak wcześnie. Lubię, jak tak staje po mojej stronie Tak czy siak mógł jej nie mówić, ja tam jej nic nie będę już opowiadać, bo mnie to denerwuje niepotrzebnie.
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
kociaczek1610 przezierność robi się między 11, a 13+6dni. Ja jak mam wizytę w poniedziałek to jest to dla mnie już 14 tydzień (13+1dzień) więc lekarz będzie musiał się sprężyć i jakoś szybko ogarnąć usg w szpitalu.
Dziewczyny, z teściowymi to wiem co czujecie bo mam to samo. Cała masa "dobrych rad" o żywieniu, szczypaniu się zamiast stosowania kremu/oliwki, tarciu dziecku jedzonka na szklanej tarce itd. Najgorsze jest to że sama urodziła jedno dziecko tylko (mojego M) i daje rady tak jak gdyby pozjadała wszystkie rozumy, a jak śmiem się nie zgodzić z nią to tylko mierzy mnie wzrokiem pt "co ty gówniaro wiesz o życiu i dzieciach". no, i oczywiście moja jeszcze kupuje ciuszki dla maluszka. Teraz jakoś to kupowanie już mnie mniej wkurza, ale na początku to prawie płakałam ze złości jak od niej wracaliśmy bo nie byłam pewna czy się ciąża utrzyma itd. a ona kompletowała wyprawkę. No i też nie słucha co się do niej mówi. Pyta po 10 razy kiedy mam lekarza,a potem i tak dzwoni z pytaniem jak tam wizyta, która ma być dopiero np. za 2 tygodnie. Boję się tylko co to będzie jak się dziecko urodzi bo obawiam się że sporo energii będzie mnie kosztowało trzymanie odpowiedniego dystansu, żeby nam na głowę nie weszła.
- ulcia78blondi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mokka, mam to samo, pytanie po 10 razy o to samo a potem i tak swoje teorie.
U mnie po porodzie stwierdziła, że ona się bedzie dzieckiem zajmować i była walka:-( Jeśli to moje dziecko, jestem w pełni sił to nie rozumiem dlaczego miałabym komukolwiek oprócz Tatusia powierzać opiekę nad maleństwem, porażka!
Do teraz są przepychanki, mówię, że nie wolno dziecku dawać słodyczy przed obiadem a ona leci do niego z talerzykiem pełnym ciasteczek czy cukierków, a za 5-10 min. każe mu jeść obiad i chodzi za nim z talerzykiem po calym mieszkaniu bo on nie chce jesć a ona obiad przygotowała.
Nie mam słów....
Czasem to muszę mocno głos podnieśc, żeby do niej cokolwiek dotarło. A wcale nie chcę spięć.
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A poza tym czasem myślę, że te nasze złe humory to troszkę wina hormonów. Że normalnie bym się mniej zdenerwowała, a tak - na całego. Od razu płakać się chce, albo zaszyć gdzieś i nie pokazywać wszystkim teściowym i innym "wujkom dobra rada".
- Przyszła Mama styczeń
- Wylogowany
- gaworzenie
Mam do Was takie pytanie, czy Was partner wspiera w ciąży i chociaż stara sie zrozumieć? Bo ja sie czuje strasznie osamotniona...
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ale wasze fotki sa super i takie wyrazne!!! u mnie taki ufoludek moze przez brzuch bedzie ladniej widac?
guguka ta fotke co wkleilas to byla przez brzuch robiona?
witam nowa mamusie napisz cos wiecej o sobie
moj M to roznie niby jakos bardziej o mnie nie dba i czasem mi przykro ze mnie nie rozpieszca tak jak na fiolmach ale sa takie drobe gesty ze wiem ze robi to ze wzgledu na ciaze np jak mam wieczorna zmiae w pracy i on po mnie przyjezdza to wyklada mi caly towar na polki zebym ja tego nie musiala robic
Pipinka sto lat dla corki!!!! pokaz zdjecia z imprezki
dorcia bidulko to sie nameczysz:( z Lenka tez mialas takie mdlosci??
wracaj szybko do nas!!!
ulcia masz racje ze plec nie wazne byle zdrowe bylo a jak bedzie drugi synek to beda sie razem autkami bawic
ale leje!!!!!!!!!!!