- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Jeśli chodzi o wózek to moi rodzice obiecali kupić, a łóżeczko z wyposażeniem mój brat powiedział że kupi. Dla nas do kompletowania w sumie nie zostało wiele, a i tak pewnie zajmiemy się tym w 5/6 miesiącu żeby za ciężko z brzuchem nie było chodzić po sklepach. Wózek i łóżeczko to myślę, że jakoś w okolicach 8 miesiąca dopiero zwiozę do domu.
Domi ja też mam 1 lipca wizytę...nie moge się już doczekać. Jakim sposobem ten lekarz Cię nie ważył ani nie przepisał wyników badań do karty ciąży???? Jak w takim razie założył kartę ciąży? pustą zostawił?
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
taki lekarz
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
domi dziwny ten twoj lekarz po co ci karta ciazy skoro jest pusta??
ja wiekszosc rzeczy dla maluszka juz mam wozek lozeczko wanienka nosidelko itp wszystko w piwnicy u tesciowej ciuszki zalezy co bedzie jak dziewczynka to tez mam po corci a jak chlopczyk to sie usmiechne do kuzynki a reszte mama mi pokupuje w niemczech bo tam o polowe taniej!!
ja mysle nad zaopatrzeniem sie w pampersy pewnie w 5/6 miesiacu zaczne po troche kupowac no i jakies akcesoria ale to jesczze nie wiem kiedy
u mnie jutro WIZYTA!!!!!!!!!
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ach ile ja bym dała aby mojego zobaczyc...czekamy na zdiecie
nomralnie liste bede musiała zrobic co potrzebne dla dziecka
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Na razie nic nie mamy, ale wiem, że dostanę ubranka od szwagierki. Poza tym pewnie wszystko trzeba będzie kupić, nikt z nami o żadnych prezentach nie rozmawiał i może lepiej, bo wózek to muszę koniecznie sama wybrać
Domi, dziwny ten Twój lekarz, naprawdę. Ja byłam wprawdzie rozczarowana, że nie miałam na wizycie usg ostatnio, ale za to ważyła mnie już drugi raz, mierzyła ciśnienie, badania krwi już drugi raz będę robić. Także wygląda przyzwoicie. Idź do innego. Szkoda całą ciążę się męczyć z takim dziadem.
W ogóle cieszę się, że już druga tura usg nam się zbliża. Opowiadajcie dziewczyny po wizytach co i jak
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
domi juz sie nie moge doczekac tego widoku jak maluszek sie rusza nawet nie moge sobie tego wyobrazic!! z corcia mialam usg w 7tc wiec kropeczka byla i pozniej dopiero ok 20 tc wiec tez nie bylo widac za bardzo jak sie rusza zreszta lekarka malo mi pokazywala to widac na tym usg
ja bym chciala taki bujaczek miec dla maluszka ale one sporo kosztuja na pozcatku popytam po znajomych czy nie maja a jak nie to moze za to co ze chrzcin uzbieramy to kupie?
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja na pewno będę chciała nosidełko, ale nie na sam początek, może po 3 miesiącach, jak kręgosłupek się trochę wzmocni Jejciu, już się nie mogę doczekać, jak będę trzymała na rekach moje maleństwo! A czy któraś z Was używała chust? Tyle się o tym mówi teraz, a ja jestem coś nieprzekonana. No i czy używałyście tych specjalnych poduszek dla ciężarnych? Takich esków-floresków, co się podkłada pod brzuch, pod głowę i jeszcze między nogami?
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tez niemoge sie doczekac mojej kruszyny...czuje ze bedzie cały tatuś..
ach .. bedzie pieknie (ale mam stresa jesli chodzi o porod) moj widział w tv porod i powiedział ze on chyba niechce byc bo dziecko jest takie brzydkie niewytarte .. i zmartwiłam sie ze chyba bede sama rodzic..
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a prezentow od rodzinki sie nie spodziewam bo przy corci tez liczylam i w sumie nic konkretnego nie dostalismy troche ubranek i kosmetykow a na chrzciny to pieniadze i jak dla mnei to lepsze rozwiazanie bo sie troche zwroci za przygotowanie a za reszte sama kupie co bede chciala choc teraz planuje ze moj brat bedzie chrzestnym i on raczej woli dac prezent niz kase to moze mu powiem o tym bujaczku narazie to wszystko takie niewiadome jest
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Dziewczyny, jak to jest z tym brzuchem? Ja jestem w 13 tygodniu( od poniedziałku w 14) a jak na razie brzuch mam nadal praktycznie płaski. Minimalnie się robi okrąglejszy ale też nie rano tylko po południu/wieczorem. Niby słyszałam że ja się jest pierwszy raz w ciąży to ten brzuch się pokazuje później, ale i tak zaczynam się martwić...
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do brzucha mokka tylko sie ciesz!!! ja juz mam brzuch jak 5 miesiac jutro po wizycie jak wszystko bedzie ok to moze w koncu sobie zrobie zdejcie ale jak juz wam mowilam mi brzuch zostal po ciazy wiec teraz szybko sie pokazal i ja z kolei martwie sie ze w tej ciazy bede jak slon wygladala!!!
na brzuszek masz jeszcze czas a pewnie chudziutka jestes wiec pomalutku bedzie wychodzil
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- ulcia78blondi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja poduszki dla ciężarnych (makaronik) używałam pod koniec ciazy kiedy brzuszek byl już spory - podkladalam go pod brzuch i mi wtedy nie ciazyl, czasem jak sobie miejsca w lozku nie moglam znalesc podkladalam miedzy nogi i tak usypialam.
Nosidelko uzywalam okazyjnie od 6 miesiaca. Chusty nie odwazylam sie uzywac, chociaz kupilam, czytalam wiele artykulow na ten temat - trzeba umiec sie bezbłędnie zamotać, żeby dziecku nie robić krzywdy (dot. wad postawy). Sam Zawitkowski o tym wspomina.
Dokupować różne akcesoria też pewnie będę ok. 6 miesiąca, po wakacjach. Wcześniej jakoś nie mam odwagi. Wiele akcesoriów można kupić przez internet. Wystarczy znaleść dobrego sprzedawcę i w jednej paczce może wszystko przyjść bezpośrednio do domu:-)
Dzisiaj wizyta:-) Chciałabym, żeby mąż w końcu podglądnął maluszka.
Ogólnie czuję się dobrze. Czasem mam mocne kłócia w dole brzucha, tak nagle.
Ale mam już nieco więcej sił niż wcześniej. Zobaczymy co przyniesie 4 miesiąc.
Z synusiem dopiero w 4 miesiącu POCZUŁAM, że jestem w ciąży:D
Buziaczki. Pozdrawiam Was gorąco i trzymam kciuki za wszyskie Mamusie, które mają wizyty w tym tygodniu!