- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Kurcze mnie dzis boli krocze.tzn nie jest to taki silny bol,a raczej mocny nacisk,tak jakby głowka była juz na wylocie.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mirka, biedulo. Prawdopodobnie Cię zostawili, skoro nie piszesz. Jak tylko będziesz mogłą, to daj znać koniecznie, co u Ciebie. Trzymamy mocno kciuki!
Ja w piątek myślałam, ze fiknę na cmentarzu. Teściowa tak to zaplanowała, że na jednym cmentarzu byliśmy ponad 1,5 godziny, bo mają bardzo łądny zwyczaj spotykania się całą rodizną, niestety nie dało sie na jedna godzinę umówić i tak kisiliśmy, po dwa razy przy każdym grobie staliśmy i potem to aż mi się płakać chciało ze zmęczenia. Poszłam sobie na ławkę w końcu, bo chyba bym Hanię tam urodziła, brzuch mi okropnie ciążył i twardniał. Na Święta nie ma szans, żebym z nimi poszła. Ale i tak powinnam docenić, ze mogę chodzić. W każdym razie martwią mnie Wasze opowieści i jutro rano na wizycie kontrolnej na pewno zapytam o usg i zmierzenie długości szyjki. Mam nadzieję, że mi nie odmówi.
Domi - jak przeprowadzka? Siedzicie na kartonach czy już coś rozpakowane? Opowiadaj wszystko, jak tylko dorwiesz sie do kompa

Co do aktywności Hanki - dzisiaj zupełnie jej pogoda nie przeszkadzała. Kopie tak, że nieraz boli a nawet podskoczę, jak porządnie wierzgnie. Chyba ma jeszcze trochę miejsca, bo nieźle bryka. Ja natomiast przysypiałam.
Co do zapuszczenia wyprawkowego - na pewno jestem w czołówce. Mam tylko ciuszki, które dostałam, śpiworek, który szyłam i pół kocyka

- Mag
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Jeśli chodzi o wyprawke to ja powoli zbieram wszystko. Obecnie jestem na etapie wyboru pościeli, jeśli zamawialyscie cos przez internet to pochwalcie sie może coś uda sie wybrać i kolejna rzecz będzie z głowy. Kolderke kupię chyba w sklepie ale ochraniacz i poszewki chciałabym zamówić.
U mnie młody dziś spokojny był do wieczora, a potem jak tylko się polozylam to tak sie rozkręcil ze az wstałam pochodzić po domu żeby troche sie uspokoił no tak kopal nieprzyjemnie nisko.
- Asia18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

mam pytanko do Was czy wy też czujecie taki dziwny ból w okolicach krocza ?? tak jak by się długo na czymś twardym siedziało ?

dzisiaj na wieczór już nie mogłam się schylić bo brzuch mnie już bolał

u mnie mała od 2 dni bardzo aktywna w brzuszku kopie, wyciąga się

<3b :*
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Anitka to maratonczyk z Ciebie po tych grobach.nie dziwie sie ze sie zmeczyłas.ja nawet jakbym to n 3 dni rozłozył to bym napewno padła z moja kondycja teraz.
Mag niestety nie zamawiłm przez net wiec nie pompge.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja jeszcze nie zamówiłam nic przez internet, ale pościeli nie zamawiam w ogóle, tylko i wyłącznie prześcieradła. I tak Hania będzie spała w beciku, a potem pod kocykiem czy pod czymś temu podobnym. Pościel zamówię pewnie w 2-3 miesiącu życia Hani.
Asiu, ja nie czuję takiego bólu, o jakim mówisz. Bolą mnie tylko kopniaki.
Aha - lekarka mi powiedziała, że mam nie masować brzucha, bo pobudzam mięśnie macicy do pracy. Wolno dotykać, głaskać, ale nie masować. To muszę jakoś wgłaskiwać oliwkę teraz

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
takiego partcia na krocze nie mialam nigdy ale moze gdzies ci juz glowka uciska jak maluszek jest odwrocony
poscieli tez nie zamawialam przez neta wiec nie pomoge ale mysle ze te co sa na allegro sa w porzadku ale konkretnej firmy niestety nie umiem ci podac.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4
allegro.pl/posciel-do-lozeczka-kubus-car...100-i3619993998.html
ona jest akurat w tym większym rozmiarze, ale mi o to chodziło. Oczywiście jak kupywałam to nie pomyslalam o ochraniaczu wiec musze jakis wyhaczyc zeby mi pasowal

U mnie ginekolog też tylko na fotelu szyjkę bada i zawsze mówi, że wszystko ok, a usg mam rzadko i tylko przez brzuszek...
Co do bólu krocza, to mi nic nie doskwiera, ale jak dłużej posiedze, to boli mnie kosc ogonowa

Anitka, no to teraz pewnie wszystkie będziemy musiały zmienić technikę na wgłaskiwanie oliwek, kremów itp.

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Dziś będę dzwonić do gina żeby sie na to usg wreszcie umówić bo było zepsute cały zeszły tydzień. Mam nadzieję, że w tym tygodniu już je naprawią.
Kółka do wózka mi przyszły i powiem Wam, że jestem zachwycona

- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
allegro.pl/posciel-hafty-6el120x90-h8-darland-i3675655305.html (miś z króliczkiem w różowej pepitce)
Mirka czekamy na wieści. Mam nadzieję że wszystko dobrze u Was.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
anitka podziwiam cie z tymi grobami ja dlugo stac nie moge bo tez mi ciazy brzuch i czuje wtedy takie ciagniecie w dol dlatego moge chodzic ale stanac tylko na chwilke na szcescie nigdzie nie zabawilismy za dlugo i jakos obeszlismy
mokka to teraz tylko na pasazera czekac i mozna jechac na przechadzke

mi jutro stuknie 30tc i w szoku jestem ze to juz

dziewczyny sliczne te wasze posciele

- Mag
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Monia faktycznie czas teraz leci, na początku to jakoś tego tak nie odczuwałam a teraz to bardzo szybko.
Asia ja nie mam takich objawów, jedynie krzyż i kręgosłup dokuczają, no i te napinanie się brzucha co jakiś czas. Jeszcze tydzień do wizyty u mnie, mam nadzieje ze nic złego się nie dzieje.
Monia ja już jedna infekcje zaliczyłam w ciąży, miałam przepisane przez lekarza jakieś globulki i przeszło szybko. Niestety wszystko w ciąży tylko na receptę.
Co do masowania brzucha tez już się staram kremy bardzo delikatnie wcierać.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A w ogóle nie powiedziałam Wam, ta moja lekarka jest kompletnie trzepnięta pod względem wagi - powiedziała mi, że za dużo przytyłam, a chyba za 5 tygodni przytyłam 2 kilo (może nawet niecałe). Generalnie od początku ciąży przytyłam niecałe 7 kg, więc uważam moją lekarkę za wariatkę. No ale poza tym to powiedzmy, że ok. Tylko już tak bąka o tym L4, a ja jeszcze powinnam popracować z miesiąc, bo tak akurat przyjdzie dziewczyna na moje miejsce i będę miała tydzień, żeby ją wdrożyć. Ciekawe, jak mi potem będzie w domu

Aha - i zabroniła mi sprzątać, a w szczególności odkurzać, ponoć odkurzanie jest najgorsze.
- remiśleoś
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Anitka najwazniejsze ze badanie ginekologiczne pokazuje,że szyjka twarda,dluga i zamknięta.
A brzucha to ja juz nie smaruje kilka miesiecy.na szczescie rozstepow nie mam,a juz 8,5 kg na plusie a to 30 tydzien.