BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 1 miesiąc temu #779839 przez niteczka
ja jestem Zaneta i tez mam termin na styczen 15

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #779929 przez Dagnes
Dziewczyny jakby któraś z Was szukała sprzedającego na allegro z dużą ilością przedmiotów i jedną przesyłką to ja znalazłam dziś: flaming24. Zamówiłam właśnie u niego praktycznie całą wyprawkę.

Wiktoria

11 lata 1 miesiąc temu #779945 przez Mag
Mokka wygladasz super, nie widac zebys
duzo wazyla. Ale ja tez czasem czuje sie juz ogromna, nie przyzwyczajona jestem do takiej wagi no i brzuch juz coraz wiekszy.

Niteczka witam, fajnie ze nas przybywa na forum.

Baldachimu ja tez nie kupuje, nie specjalnie mi się to podoba.

Dorcia ty nawet nie mow o sikaniu, ja to w chodze juz tylko do sklepow gdzie wiem ze jest ubikacja. Czasem nawet wyjde z domu i ledwo z bloku wyjde to sie wracam bo znow mi sie chce.

11 lata 1 miesiąc temu #779948 przez Mag
Z rosmana zalozylam karte ostatnio i teraz na maila dostalam info ze moge kupic pampersy 1 z 20% rabatem. Fajna sprawa, polecam zalozyc, bo pewnie wiecej takich promocji będzie.

11 lata 1 miesiąc temu #779966 przez niteczka
Dzieki Mag.Jak u was idzie dziewczyny z kompletowaniem wyprawki?

11 lata 1 miesiąc temu #779971 przez Asia18
Mi brakuje już tylko chemii dla maluszka :) a tak to ciuszki, wózek , łóżeczko, wanienkę już mam :)

<3b :*

11 lata 1 miesiąc temu #780017 przez anitkade
Witaj Niteczka!! Mnie idzie kiepsko, mam tylko ciuszki i parę kosmetyków. Wózek dokupię w grudniu, a resztę planuję niebawem :) O ile nabiorę w końcu rozpędu, bo póki co to jakoś niemrawo mi to idzie.
Dagnes, dzięki za info, na pewno sprawdzę.
Dzisiaj rano u nas lało i ciemno. I jedyne, co mnie zmusiło, żeby wyjść z łóżka, to myśl, że już niedługo.

11 lata 1 miesiąc temu #780025 przez Mag
Pogoda okropna jest dzisiaj, oby tylko śnieg za niedługo nie spadł :P
Wyprawke powoli kompletuje , ale ciągle jeszcze wiele rzeczy brakuje. Łóżeczko jeszcze nie wybrane z takich większych rzeczy. No i ubranek jeszcze trochę brakuje. Laktatora nie mam. Kosmetyki powoli kupuje zawsze jak jestem w jakimś sklepie.

Anitka ja to Cie podziwiam, ze dajesz rade do pracy chodzić, u mnie ze wstawaniem jest ciężko, no i nie ma mowy ze bym miała wysiedzieć tyle godzin na tyłku.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #780036 przez MoNiaaa
niteczka witam :) napisz cos wiecej o sobie

dagnes dzieki za sprzedawce porownam z moim zobaczymy ktory ma lepsze ceny :)

ja az tak z sikaniem nie mam ale dzis w nocy chyba z 3 razy wstawalam wogole mialam okropna noc nie moglam spac :(
pogoda tez paskudna mrzy caly czas i pochmurno znowu o 16 bedzie juz ciemno jak w nocy :huh:

Mag ja wlasnie kiedys wzielam ta karte z rossmana ale jej nie aktywowalam nigdy:P co tam czeba z nia zrobic??

sprawdzilam tego sprzedawce ale jednak mi bardziej pasuje moj tzn "rodzyneczki" mozecie sobie tez sprawdzic zalezy tez kto czego szuka dla mnie minus ze butelki nie maja :(

http

]

11 lata 1 miesiąc temu #780039 przez remiśleoś
A ja mialam kiepska noc i wczorajszy wieczor.bolal m ie brzuch jak na okres,dosc mocno i juz o 5 rano myslalam,ze do szpitala pojade.ale teraz jest lepiej troche.dzis pakuje torbe do szpitala do porodu,zeby w razie czego byla,wystraszylam sie na maksa.pozniej dorzuce tylko kosmetyki i szlafrok.
Witam nowa stycznioweczke:-)

11 lata 1 miesiąc temu #780053 przez gosiacek
Hej dziewczyny :)
Nadrabiam czytanie...i trochę mnie przestraszyłyście tymi skracającymi się szyjkami. Dziś mam wizytę i muszę powiedzieć lekarzowi, żeby mi sprawdził na usg, bo niby sprawdza na każdej wizycie ginekologicznie i mówi, że wszystko ok, ale czytając Was widzę, że różnie to z tym bywa :/

Co do wagi, to malutko przytyłyście. Ja mam pewnie już +10 jak nie lepiej. Waga rośnie zdecydowanie szybciej niż w pierwszej ciąży, chociaż nie jem wcale więcej, ale nie przejmuje się tym zupełnie, bo wiem, że potem wszystko zrzucę :)

Ja miałam na początku aspirator elektryczny, ale nie sprawdził się i kupiliśmy fridę, która jest rewelacyjna. Tych do odkurzacza bym się bała dla maleństwa, bo w sumie ma dużą siłę ciągu i można dziecku zrobić krzywdę, a fridą samemu można lżej lub mocniej zassać ;)

Ja muszę zacząć powoli prać ciuszki po Bartku. Mam ich tyle, że już nic nie będę dokupować, ale ciężko mi się zebrać do tego prania i prasowania :/ Zwłaszcza, że teraz jak wracam z pracy, to już ciemno i niewiele mi się chce robić.
No i muszę zacząć kompletować resztę wyprawki. Część mi została po Bartku, ale np nie mam wanienki :) Po świętach już odpuszczam pracę, więc wtedy pewnie się sprężę i wszystko nadrobię :) No i będę już mieć namiary od Was, więc pójdzie łatwo :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #780059 przez Dagnes
Zgadza sie Monia wszystko zalezy kto czego potrzebuje. Ja sprawdzalam wczesniej twojego sprzedawce i duzo mi brakowalo u niego. Mi zostaly do kupienia koszule, biustonosze do karmienia i kosmetyki dla maluszka. Te ostatnie zamierzam w internetowej aptece zamowic bo o wiele taniej wychodzi.
Niteczka fajnie ze do nas dolaczylas :)
Kurcze Mirka nic sie nie odzywa. Mam nadzieje ze wszystko dobrze u niej.

Wiktoria

11 lata 1 miesiąc temu #780077 przez MoNiaaa
ja koszule i kapcie kupie na miejscu bo w sumie ta sama cena wychodzi.

no wlasnie mika i domi wogole sie nie odzywaja :( moze zostaly w spzitalu i nie maja kontaktu?mam nadzieje ze szybko dadza znac co u nich

ja im wiecej w domu siedze tym mam wiekszego lenia!!nic mi sie nie chce dobrze ze juz popralam wszystko bo bym odkladala do stycznia no i pogoda sie popsula i z suszeniem ciezko

gosiacek jak wiesz ze zrzucisz to spoko ja teraz juz wiem ze mam z tymproblem i dlatego tak schizuje:( dzis sie rano wazylam i wychodzi mi ok 8 kg na plus ale nie mam wagi elektronicznej wiec tak dokladnie nie wiem.

a kiedy macie zamiar pakowac torbe??mi sie caly czas wydaje ze na wszytsko jest za wczesnie i pewnie jak zwykle bede robila wszystko na ostatnia chwile:P

http

]

11 lata 1 miesiąc temu #780118 przez anitkade
Ja się spakuję po Świętach chyba dopiero, chociaż nie wiem. Jak wszystko kupię to może spakuję torbę i wstawię na szafę, gdzieś to i tak musi leżeć.
Ja na razie sprawdzam dostawcę rodzyneczki ma sporo rzeczy, naprawdę dużo. Potem wylistuję, co od niego chcę kupić i zajrzę na dostawcę Dagnes i też zrobię listę z cenami, wtedy sobie porównam. Dam Wam potem cynk, jak mi wyszło.
Teraz kolejne zasadnicze pytanie - jakie butelki są dobre? Avent, Tommy Tipee, Babyono? To jest jakaś różnica, czy jak przeznaczone dla niemowląt to wszystkie będa ok? I drugie pytanie - nożyczki czy obcinak czy jedno i drugie?

11 lata 1 miesiąc temu #780125 przez remiśleoś
Anitka z butelka to nie pomoge,nie uzywalismy.
Ja wolałam obcink,ale kwestia gustu.
Do torby mi brakuje jeszcze wody niegazowanej w malej butelce i moich kosmetykow,ktorych uzywam na codzien.zapakowalam sie w walizkę.i pod koniec tygodnia chce spakowac torbe dla Leosia.wiem,ze jeszcze kupa czasu,ale z drugiej strony,przeciez nie ma roznicgdzie to bedzie czekalo.poźniej w pospie hu to zapomne albo klapek pod prysznic,albo sztućcow,papieru czy stanika.ladowarke do tel tez zapasowa juz achowalam.:-)
A Domi moze ogarnia sie w nowym mieszkaniu?Mirke pewnie zostawili w szpitalu i nie ma jak do nas napisać.A swoja droga ciekawe ktora z nas ierwsza urodzi?moze wcale nie żadna szyjkowa mama:-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka