- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 15
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
duzo wazyla. Ale ja tez czasem czuje sie juz ogromna, nie przyzwyczajona jestem do takiej wagi no i brzuch juz coraz wiekszy.
Niteczka witam, fajnie ze nas przybywa na forum.
Baldachimu ja tez nie kupuje, nie specjalnie mi się to podoba.
Dorcia ty nawet nie mow o sikaniu, ja to w chodze juz tylko do sklepow gdzie wiem ze jest ubikacja. Czasem nawet wyjde z domu i ledwo z bloku wyjde to sie wracam bo znow mi sie chce.
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- Asia18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
<3b :*
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Dagnes, dzięki za info, na pewno sprawdzę.
Dzisiaj rano u nas lało i ciemno. I jedyne, co mnie zmusiło, żeby wyjść z łóżka, to myśl, że już niedługo.
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wyprawke powoli kompletuje , ale ciągle jeszcze wiele rzeczy brakuje. Łóżeczko jeszcze nie wybrane z takich większych rzeczy. No i ubranek jeszcze trochę brakuje. Laktatora nie mam. Kosmetyki powoli kupuje zawsze jak jestem w jakimś sklepie.
Anitka ja to Cie podziwiam, ze dajesz rade do pracy chodzić, u mnie ze wstawaniem jest ciężko, no i nie ma mowy ze bym miała wysiedzieć tyle godzin na tyłku.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
dagnes dzieki za sprzedawce porownam z moim zobaczymy ktory ma lepsze ceny
ja az tak z sikaniem nie mam ale dzis w nocy chyba z 3 razy wstawalam wogole mialam okropna noc nie moglam spac
pogoda tez paskudna mrzy caly czas i pochmurno znowu o 16 bedzie juz ciemno jak w nocy
Mag ja wlasnie kiedys wzielam ta karte z rossmana ale jej nie aktywowalam nigdy:P co tam czeba z nia zrobic??
sprawdzilam tego sprzedawce ale jednak mi bardziej pasuje moj tzn "rodzyneczki" mozecie sobie tez sprawdzic zalezy tez kto czego szuka dla mnie minus ze butelki nie maja
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Witam nowa stycznioweczke:-)
- gosiacek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Nadrabiam czytanie...i trochę mnie przestraszyłyście tymi skracającymi się szyjkami. Dziś mam wizytę i muszę powiedzieć lekarzowi, żeby mi sprawdził na usg, bo niby sprawdza na każdej wizycie ginekologicznie i mówi, że wszystko ok, ale czytając Was widzę, że różnie to z tym bywa :/
Co do wagi, to malutko przytyłyście. Ja mam pewnie już +10 jak nie lepiej. Waga rośnie zdecydowanie szybciej niż w pierwszej ciąży, chociaż nie jem wcale więcej, ale nie przejmuje się tym zupełnie, bo wiem, że potem wszystko zrzucę
Ja miałam na początku aspirator elektryczny, ale nie sprawdził się i kupiliśmy fridę, która jest rewelacyjna. Tych do odkurzacza bym się bała dla maleństwa, bo w sumie ma dużą siłę ciągu i można dziecku zrobić krzywdę, a fridą samemu można lżej lub mocniej zassać
Ja muszę zacząć powoli prać ciuszki po Bartku. Mam ich tyle, że już nic nie będę dokupować, ale ciężko mi się zebrać do tego prania i prasowania :/ Zwłaszcza, że teraz jak wracam z pracy, to już ciemno i niewiele mi się chce robić.
No i muszę zacząć kompletować resztę wyprawki. Część mi została po Bartku, ale np nie mam wanienki Po świętach już odpuszczam pracę, więc wtedy pewnie się sprężę i wszystko nadrobię No i będę już mieć namiary od Was, więc pójdzie łatwo
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 15
Niteczka fajnie ze do nas dolaczylas
Kurcze Mirka nic sie nie odzywa. Mam nadzieje ze wszystko dobrze u niej.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
no wlasnie mika i domi wogole sie nie odzywaja moze zostaly w spzitalu i nie maja kontaktu?mam nadzieje ze szybko dadza znac co u nich
ja im wiecej w domu siedze tym mam wiekszego lenia!!nic mi sie nie chce dobrze ze juz popralam wszystko bo bym odkladala do stycznia no i pogoda sie popsula i z suszeniem ciezko
gosiacek jak wiesz ze zrzucisz to spoko ja teraz juz wiem ze mam z tymproblem i dlatego tak schizuje:( dzis sie rano wazylam i wychodzi mi ok 8 kg na plus ale nie mam wagi elektronicznej wiec tak dokladnie nie wiem.
a kiedy macie zamiar pakowac torbe??mi sie caly czas wydaje ze na wszytsko jest za wczesnie i pewnie jak zwykle bede robila wszystko na ostatnia chwile:P
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja na razie sprawdzam dostawcę rodzyneczki ma sporo rzeczy, naprawdę dużo. Potem wylistuję, co od niego chcę kupić i zajrzę na dostawcę Dagnes i też zrobię listę z cenami, wtedy sobie porównam. Dam Wam potem cynk, jak mi wyszło.
Teraz kolejne zasadnicze pytanie - jakie butelki są dobre? Avent, Tommy Tipee, Babyono? To jest jakaś różnica, czy jak przeznaczone dla niemowląt to wszystkie będa ok? I drugie pytanie - nożyczki czy obcinak czy jedno i drugie?
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Ja wolałam obcink,ale kwestia gustu.
Do torby mi brakuje jeszcze wody niegazowanej w malej butelce i moich kosmetykow,ktorych uzywam na codzien.zapakowalam sie w walizkę.i pod koniec tygodnia chce spakowac torbe dla Leosia.wiem,ze jeszcze kupa czasu,ale z drugiej strony,przeciez nie ma roznicgdzie to bedzie czekalo.poźniej w pospie hu to zapomne albo klapek pod prysznic,albo sztućcow,papieru czy stanika.ladowarke do tel tez zapasowa juz achowalam.
A Domi moze ogarnia sie w nowym mieszkaniu?Mirke pewnie zostawili w szpitalu i nie ma jak do nas napisać.A swoja droga ciekawe ktora z nas ierwsza urodzi?moze wcale nie żadna szyjkowa mama:-)