- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
Jeśli chodzi o bóle pleców to dla mnie wybawieniem jest poduszka-rogal do spania. Bez niej to chyba wcale nie mogłabym spać.
My łóżeczko będziemy składać pod koniec listopada (chyba, że nie wytrzymam to w połowie) bo na początku grudnia chcę mieć już torbę spakowana do szpitala i wszystko przygotowane. Mam takie przeczucie, że młoda w brzuchu do tego 2 stycznia nie posiedzi
Miała któraś z Was skurcze przepowiadające, ale takie bolesne? Wczoraj mnie złapały wieczorem i powtarzały się co 20minut. Nawet myslałam w pewnym momencie, że to już, ale z czasem nie nasilały się i tak przez 1,5 godziny bolało, a jak zmieniałam pozycję to przechodziło na chwilę. 8 miesiąc już zaczęłam, więc koniec w zasadzie już widać, ale nie myślałam, że już teraz będę miała takie skurcze.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Dziewczyny bola was brzuchy jak na okres mnie najgorzej z rana. A zaczelo mnie tak bolec ok tygodnia temu noi okazalo sie ze ta szyjka sie skraca. Myslicie ze to od tego? bo wiem ze jak szyjka sie skraca to taki bardziej klujacy ten bol jest a taki jak na okres to niewiem
- Iciulinka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mokka ja też mam poduszkę rogala i potwierdzam jest super. Mój mąż nazywa tą poduszkę moim nowym kochankiem Bo co wieczór się w nią wtulam i śpię taka wtulona do rana
A klin czy coś na jego kształt są konieczne? Dziecko nie powinno spać tak całkiem płasko?
Jestem alergikiem i wiem, że roztocza giną w minusowej temperaturze i powyżej stu stopni. Dlatego zimą wystawiam na balkon naszą kołdrę i poduszki, a latem piorę poduszki w wysokiej temp.
Łóżeczko mamy już zamówione i czekamy na nie. Ale postanowiłam sobie, że w listopadzie nie będziemy go skręcać, tylko wywietrzymy z zapachu nowości. Muszę M powstrzymać, bo on chyba będzie miał większe parcie niż ja na skręcanie łóżeczka Termin mamy na koniec stycznia.
Mi bóle i twardnienia brzucha przeszły jak zaczęłam łykać większe ilości magnezu (ASPARGIN) i od czasu do czasu NOSPĘ.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja termin mam na plowe wiec koncem grudnia poczatkiem stycznia bede wszystko przygotowywac juz na tip top lacznie z pakowaniem torby chyba ze wczesniej beda jakies sygnaly ze cos moze byc wczesniej.
skurczy wogole jeszcze nie mialam a tym bardziej bolesnych podobno ciepla kapiel powinna pomoc na takie przepowiadajace.
co do zgagi nie jestem pewna czy to napewno zgaga co mi dokucza ale jesli tak to mi mleko pomaga
Domi gaguka co u was?
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
z łóżeczkiem rzeczywiście się wstrzymam jeszcze. A co do kołderki to moją można prać nawet w 95stopniach, a dwa że jest taka pikowana, żeby nic się z nią w praniu nie stało. Wypiorę chyba wszytsko co da się wsadzić do pralki
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mokka uważaj na siebie, żeby te skurcze nie spowodowały skrócenia szyjki czy rozwarcia. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok
U mnie łóżeczko już stoi od pewnego czasu za to torba do szpitala nie spakowana :/ dobrze przynajmniej że całą wyprawkę już mam kupioną, bo wiem że poród może zacząć się każdego dnia, mimo że termin mam dopiero na 3-5 stycznia :/ Jeśli nie wypuszczą mnie już do domu to wszystko będzie musiał naszykować M :/ Mam nadzieję jednak że leki działają i szyjka się nie skróci na tyle, żebym musiała zostać do porodu
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Iciulinka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale jedź oczywiście na pogotowie, ja na Twoim miejscu też bym jechała skoro się martwisz. Ja byłam już dwa razy na IP bo się bałam, że coś jest nie tak. Za każdym razem jak tam jechałam mówiłam sobie, że jadę tam żeby potwierdzili że z maleństwem jest wszystko ok. Nie ma sensu siedzieć w chacie i się zamartwiać, lepiej jechać żeby Cię uspokoili.
Trzymam kciuki kochana!
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
Moja mała mimo kiepskiej pogody fika w brzuszku, może dlatego że zjadłam całą czekoladę z orzechami
W końcu się wzięłam za poważne planowanie zakupów, sprzedawcy wybrani, lista zrobiona czekam tylko na kaske do wydania i się biorę, bo narazie to jestem chyba najbardziej opóźniona z was wszystkich
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie tez cos mala dzisiaj leniuchuje. Tez sie zastanawialam czy na IP jechac ale moze poprostu ma gorszy dzien. Zjem cos slodkiego i moze troche sie obudzi. Chyba daje mi odpoczac po wczorajszym bo tak mnie skopala ze caly brzuch mnie bolal.
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
U mnie też Zuzka dzisiaj bez akrobacji. Rusza się, ale mam wrażenie, że pogoda/ ciśnienie ma na nią podobny wpływ jak na mnie...ogólnie to jest sennie
Mirka, mam nadzieję, że wszystko ok. Podejrzewam, że Cię na obserwację zostawią tak na wszelki wypadek.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja liste mam zroboiona ale tez trzeba w koncu to pozamawiac zeby miec spokoj tylko butelki na koniec zostawie bo jednak ten sprzedawca od ktorego mam wszystko inne nie ma takich jak chce.
gaguka ja ci nie pomoge z tym ktg bo nie mialam jeszcze robionego ale jak mala sie rusza to pewnie jest ok.jutro w koncu normalny dzien roboczy wiec sie dowiesz czegos nowego