- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Iciulinka, ja już na noc ściągam obrączkę, bo potem mam palec jak ludzik Michelin

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
haaaa !! piątek piątunio
:D co z tego ze 13-nasty
:D
DOSTAŁAM W KOŃCU PIENIĄZKI Z ZUSulece dzis kończyc wyprawke dla mojego maleństwa
Kasiek oj jak rozumiem Twoją radość!

- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ja nadal na luteinie, magnezie, żelazie i heviranie...no i inhalacje jeszcze robię. We wtorek wizyta, więc mam nadzieję, że ta leko-terapia ma się ku końcowi. Tylko jak byłam przeziębiona to zapomniałam o tej luteinie to takie skurcze dostawałam, że miałam wrażenie że już sie zaczyna.
Zazdroszczę tego artystycznego talentu. Moja mama i ja nie mamy ani odrobiny krawieckiego zacięcia. Tak jak pisała Moniaa.. ciężko guzik przyszyć

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Tu piatek 13stego a dla mnie też szczęśliwy

Monia gratulacje i również dołączam się do życzeń

- MalyCzarnyKot
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A teraz najgłupsze pytanie do Mam, które mają starsze potomstwo: czy kremowałyście pupke za każdym razem wymiany pieluszki, czy ew. gdy pojawiało się jakieś zaczerwienienie. Sorki, ale nigdy nie miałam do czynienia z takim malutkim dzieckiem i jestem zielona

- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Co do pup i brodawek, to się nie wypowiem bo nie wiem, ale ja mam bepanthen właśnie

Dziewczyny, macie szczescie tego 13-go, udanych zakupków

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Jak Lencia była malusia to za każdym razem smarowałam jej pupkę. Jak już miała kilka miesięcy to nie zawsze.
Anitulka śliczne łóżeczko i ten biały baldachim cudny.
My tym razem bez baldachimu.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Co do brodawek - któraś dziewczyna na forum doradziła Bepanthen, bo nadaje się i do brodawek i do pupy i ja go właśnie kupiłam, bo szkoda kasy na coś do brodawek, jakby miało się w ogóle nie przydać. A tak to na pupkę zużyję i się nie zmarnuje.
Anitulka łóżeczko prześliczne i baldachim też ładny. Pięknie będzie się Wam mieszkało razem

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

teraz czas na kawkę i pączki

a o to nasze zakupy

co do masci na brodawki... ja na razie nie kupuje, bo u nas w szpitalu daja każdej kobiecie jakąś tam maść czy coś czego ogólnie kupić nie można ale każda dostaje pojemniczek na własny użytek... i wystarcza tak na ponad miesiąc... a wiec na początek wystarczy

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Witajcie Brzuchatki
czy ktoras z Was jest z okolic Katowic i decyduje sie na porod przykladowo w Ligocie? Ciagle sie waham co do szpitala... a czasu coraz mniej.
Dziele sie sloneczna pogoda u mnie:
Ja mieszkam w Sosnowcu i planuję rodzić w jedynce. Zastanawiałam się nad Ligotą, ale prawdę mówiąc to wizualnie bardzo mi się tam nie podoba (troche taki PRL). Podobno jest tam dobra opieka, ale z tym też różnie bywa bo znajoma tam rodziła jakoś 1,5 roku temu i dostawała oxy na uregulowanie skurczy i w sumie nic w tym nie byłoby dziwnego gdyby nie to, że leżała z tą kroplówka podpiętą na korytarzu. Dopiero po paru dobrych godzinach ją na sale przenieśli. No, ale takie historie się zdarzają wszędzie w sumie. O jedynce Sosnowieckiej tez się nasłuchałam różnych rzeczy, ale jak tam byłam przez chwilę na patologii to obejrzałam też szpital i jest naprawdę ładnie i czysto. Szpital po remoncie więc sprzęty, łóżka itp są nowe.
Co do Kato to podobno jest fajny szpital na Łubinowej, ale trzeba tam płacić niestety bo to prywatny szpital jest.
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do bepanthenu to koleżanka bardzo mi go polecała. Ja zanim usłyszałam o nim to zdążyłam już kupić maść na bolące brodawki z avent, czy się przyda-zobaczymy

Ubrałam dzisiaj choinkę

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
anitkade- bylam wczoraj w M1 i byl tam kiermasz. m.in. bylo stoisko z pieluszkami wielorazowymi, myślę, ze to cos dla Ciebie. zabrałam ulotkę i jest podana strona: www.babyetta.pl może Ci się przyda.
- Mag
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Linka trzymam za was kciuki

Mały Czarny Kocie ja jestem z Katowic ale ma Ligocie nie planuję rodzić - tam musisz mieć skierowanie z tego co wiem, ale nie słyszałam dobrych opinii o tym szpitalu, jeśli chodzi o porody. Wiadomo jak są problemy z dzieckiem to jak najbardziej, bo specjalizują się w operacjach dzieci, ale jeśli dziecko zdrowe to bym się tam nie pchała.
Ja chyba mam zamiar na Leszczyńskiego iść rodzić. Szpital ładny, 2 sale do porodów rodzinnych, zzo dostępne (trzeba badania zrobić przed porodem i do anestezjologa iść na wizytę).
Na łubinowej faktycznie szpital chyba najlepszy ale jeśli coś nie tak z dzieckiem to wywożą na Ligotę , bo nie mają tego specjalistycznego oddziału, no i przed porodem trzeba mieć 2 wizyty prywatne u tamtejszych lekarzy i anestezjologa, wtedy dostajesz skierowanie do porodu, a i tak nie gwarantuje to tego że nie odeślą jeśli będą mieć pełno. To tyle ile się dowiedziałam na temat tego szpitala.
Widzę że dziś dzień udanych zakupów

kasiek fajne te skarpetki