BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 dni temu #808317 przez Bella27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 dni temu #808334 przez Adka94
Linka gratulacje:)

A ja jutro ide po wyniki badan na tego paciorkowca. Powiem wam ze ja oprocz tego i dwa razy badania krwi nie mialam innych badan robionych takich jak mocz czy cos i kolejnej wizyty tez juz nie mam. Jak sie cos bedzie dziac to teraz tylko na szpital ale zastanawiam sie jak oni beda na to patrzec w szpitalu skoro mialam tak malo badan.

11 lata 6 dni temu #808340 przez Anitulka
Linka, gratuluje!!! Duuużo zdrówka dla Ciebie i chłopaków :kiss:

Mirka, Emilja, trzymajcie się dziewczyny, już co raz bliżej :)

Ja ani na pepuszek ani na kolki nic nie mam... Z kolkami to wiadomo, mam nadzieję, że się obejdzie, a z pepkiem to zobacze co powiedza w szpitalu :)

11 lata 6 dni temu #808345 przez motylek19
Bella z tymi położonym to są czasami jaja :/ według mnie do takiej pracy trzeba.mieć podejście, ale no my nic na to nie poradzimy niestety :/

Adka94, mieszkasz w Polsce ? Dziwne, ze nie mialas badania moczu.

11 lata 6 dni temu #808361 przez Bella27
Adka94 właśnie to dziwne, ze nie miałaś innych badań.Ja morfologię to miałam multum razy robioną mocz też i wiele innych.Ale co lekarz to chyba inaczej.Mam nadzieję, że wynik tego wymazu wyjdzie mi dobry bo tyle się naczytałam o tym paciorkowcu...

11 lata 6 dni temu #808378 przez Mag
Ja do pępka mam oscanisept bo dostałam od koleżanki, spirytusu narazie nie kupuje, tez poczekam co w szpitalu powiedzą.

Adka tez się dziwie ze tak mało badan. Ale w szpitalu chyba ich interesuje tylko grupa krwi i ostatnia morfologia ewentualnie, no i to co tam jest wpisane w karcie ciąży. Jak dzwoniłam do szpitala to mi kazali zabrać ze sobą tylko kartę ciąży z oryginałem grupy krwi. Wiec to chyba najważniejsze.

11 lata 6 dni temu - 11 lata 6 dni temu #808400 przez kasiek21
witam sie poniedziałkowo....

jej nadrobić was po 2 dniach nieobecności to naprawde wyczyn... zdążyłam przeczytac i już zapomniałam która co pisała...

pamietam tyle ze linka urodziła... a wiec kochana gratulacje i dużo zdrówka dla chłopców...

debata na temat pielegnacji pepka... hmmm nie mam doswiadczenia, ale u nas w szpitalu nic nie stosują... i mówią żeby niczym nie smarować... jak najwięcej "wietrzyć" i nie moczyć... a jak sie zamoczy to dokladnie osuszyc... a po jakies specyfiki to siegac dopiero wtedy kiedy zaczyna sie cos dziac... a wiec nic nie kupuje....

ja za to sie zastanawiam jak prawidłowo dbac o nacięte krocze... wiem z niby w szpitalu wszystko powiedza... no ale nie wiem czym sie podmywac...

co do wynikow badan do szpitala i w ogole no to u mnie wiadome karta ciazy, oprócz tego no to wymaz z pochwy na paciorkowca... grupa krwi i przeciw ciala Rh, ostatnia morfologia, mocz, wynik na HIV (kiedys cos obiło mi sie o uszy ze inaczej na porodowke nie chca zabierac... ) a no i żółtaczka... jest tego od groma... ale najpeije to zapytac sie w szpitalu w ktorym chce sie rodzic.. ja dostałam cała rozpiske, razem z tym co powinna zawierac moja torba do szpitala...

ahh... no i w tym wszystkim bym zapomniala... zauwazylam dzis w moim sluzie chyba jakiegos skrzepa... albo nie wiem coz to bylo... ogolnie wydzielina przezroczysta... z czyms krwistym w srodku... ale nie panikuje... bo na chwile obecna zdazylo sie to tylko raz... no chyba ze mam zaczac panikowac ?

11 lata 6 dni temu #808415 przez motylek19
Kasiek wiesz co ja się nie znam, ale może to czop? A pobierałas sobie ten wymaz? Bo jak tak to mogłas sobie tam coś naruszyć i dlatego. Mi po każdym wymazie gin mówil ze mogę mieć troche krwi i żeby sie tym nie martwić

11 lata 6 dni temu #808421 przez kasiek21
nie no wlasnie jeszcze nie pobierałam... jutro bede se majtać tam patyczkiem :D no ale az tak daleko to sie tego patyczka nie wciska...

11 lata 6 dni temu #808440 przez Linka2
Moniaa, no właśnie u Nikodema zaczęło zanikac tętno i dlatego tak szybko zrobili cesarke bo już nie można było czekać. Nikodem miał bardzo cieniutka pepowine i przestał już rosnąć w brzuszku także chyba dawał sygnały że chce juz wyjść. Ja czuje się już bardzo dobrze. Generalnie ta cesarka to nic strasznego. Ja mogę zostać w szpitalu na pewno 7 dni, potem już chyba będę przyjeżdżać tylko z pokarmem no ale jeszcze zobaczymy. To czekam teraz aż ktoraś z was się rozpakuje to będzie o czym pogadać :)

11 lata 6 dni temu #808444 przez anitkade
Dziewczyny z Krakowa!! Odkryłam centrum dziecięce Entliczek przy Wadowickiej, zaraz obok Komfortu (ten sam budynek). Oczywiście zakupiłam tam pieluchy i jeszcze szczotkę do butelek i smoczków, bo nie miałam. W sumie nie wiem, czy się przyda, ale 5,90 - stwierdziłam, że przeboleję. Mają bardzo dobre ceny, np. butelka którą kupiłam jest tam dużo tańsza (ale teraz promocja), niektóre ceny troszkę wyższe niż w necie (niewiele), ale można wszystkiego dotknąć, mają ogromny wybór, jest spokojnie, mało ludzi, można płacić kartą :) Kupiłam 40 pieluch tetrowych i już się piorą (tj. 20 się pierze, bo wszystkich nie wpakuję na raz :P Dorzuciłam do nich biustonosz, niedrapki i otulacze.
A w sobotę u mamy wygrzebałam dwie myjki cudowne, na początek nie chcę używać, ale po jakimś czasie chętnie. Zaraz zrobię fotkę i Wam wrzucę, fikniecie :)
Mirka - trzymaj się dzielnie, kurczę - od początku masz jakieś przeboje biedactwo, ale już naprawdę niedaleko. Mocno mocno trzymam kciuki, żeby Cię tak nie wykańczało.
Adka - właśnie w Polsce mieszkasz? Bo to jest szokujące dla mnie, że tak mało badań. U mnie do szpitala wymagają poza kartą ciąży oryginał grupy krwi, hbs, owa, hcv, hiv, wymaz na paciorkowca, a jak do znieczulenia to jeszcze kilka. No i pytanie co z cukrzycą? Miałaś robioną tę krzywą cukrową? I mocz też dziwne, że ani razu. A cytologia? Miałaś przed samą ciążą? Ja też miałam badań a badań, łącznie z okulistą dwa razy, dentystą dwa razy, kardiologiem (ale to ze względu na omdlenia w przeszłości), miałam ból wątroby to mi lekarka zleciła różne markery wątrobowe, hormony tarczycy kilka razy sprawdzałam. No było tego od groma i trochę.

11 lata 6 dni temu #808446 przez anitkade
Linka, to dobrze, że się czujesz w porządku. No my też czekamy, aż się posypią te porody :) Chociaż ja trzymam nogi razem do stycznia :P Nie jestem gotowa, nie ma mowy o porodzie.
A chłopcy sami oddychają? I w ogóle jak rodzina? Oszalała ze szczęścia?

11 lata 6 dni temu #808456 przez joannap1991
Linka gratuluje!! :-)
Ja dzis wstałam z bolem glowy ;( ale leze odpoczywam ,;d jeszcze spuchly mi nogi dlatego postanowilam dac mocz na badania czy czasem bialko w moczu mam a ze w srode wizyta to sie przyda wynik :-) kurcze zaraz koncze 38 tydzien szok ;o cierpie na bezsennosc ciezko mi sie przewracac z boku na bok. Swieta niedlugo a pierogi krokiety nie zrobione ;/ jeszcze bigos chcialam zrobic a tak mi sie nie chce ;D

11 lata 6 dni temu #808462 przez kasiek21
J pierogi bede robic z mama ale to dopiero w dzien wigilii od samego rana :D jak zawsze zreszta... z tym ze my to z mama robimy hutrowo ze tak powiem :D pewnie ok 500 bedzie... jak nie wiecej.. bo co to jest 100 pierozkow... tyle to mama na obiad lepi :D hehe takze jesli ktoras potrzebuje pomocy to zapraszam :D

11 lata 6 dni temu #808468 przez Bella27
Ja kupiłam pieluchy w Pepco i nie ma co ukrywać...szału nie ma!Po praniu marnie wyglądają białe, kolorowe są lepsze a flanelowe to już super ale te białe...eh.
Kasiek21tez myślę,że to może być czop;)takze bacznie obserwuj.
Dostałam paczkę na święta ze związków zawodowych i właśnie ją rozpracowuje...aha i Pan ze związków powiedział, że za urodzenie dziecka sa pieniążki ok 350 zł zawsze to coś więc sprawdzcie jak jesteście w zwiazkach.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka