- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Adka94
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
A ja jutro ide po wyniki badan na tego paciorkowca. Powiem wam ze ja oprocz tego i dwa razy badania krwi nie mialam innych badan robionych takich jak mocz czy cos i kolejnej wizyty tez juz nie mam. Jak sie cos bedzie dziac to teraz tylko na szpital ale zastanawiam sie jak oni beda na to patrzec w szpitalu skoro mialam tak malo badan.
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
Mirka, Emilja, trzymajcie się dziewczyny, już co raz bliżej
Ja ani na pepuszek ani na kolki nic nie mam... Z kolkami to wiadomo, mam nadzieję, że się obejdzie, a z pepkiem to zobacze co powiedza w szpitalu
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
Adka94, mieszkasz w Polsce ? Dziwne, ze nie mialas badania moczu.
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Adka tez się dziwie ze tak mało badan. Ale w szpitalu chyba ich interesuje tylko grupa krwi i ostatnia morfologia ewentualnie, no i to co tam jest wpisane w karcie ciąży. Jak dzwoniłam do szpitala to mi kazali zabrać ze sobą tylko kartę ciąży z oryginałem grupy krwi. Wiec to chyba najważniejsze.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jej nadrobić was po 2 dniach nieobecności to naprawde wyczyn... zdążyłam przeczytac i już zapomniałam która co pisała...
pamietam tyle ze linka urodziła... a wiec kochana gratulacje i dużo zdrówka dla chłopców...
debata na temat pielegnacji pepka... hmmm nie mam doswiadczenia, ale u nas w szpitalu nic nie stosują... i mówią żeby niczym nie smarować... jak najwięcej "wietrzyć" i nie moczyć... a jak sie zamoczy to dokladnie osuszyc... a po jakies specyfiki to siegac dopiero wtedy kiedy zaczyna sie cos dziac... a wiec nic nie kupuje....
ja za to sie zastanawiam jak prawidłowo dbac o nacięte krocze... wiem z niby w szpitalu wszystko powiedza... no ale nie wiem czym sie podmywac...
co do wynikow badan do szpitala i w ogole no to u mnie wiadome karta ciazy, oprócz tego no to wymaz z pochwy na paciorkowca... grupa krwi i przeciw ciala Rh, ostatnia morfologia, mocz, wynik na HIV (kiedys cos obiło mi sie o uszy ze inaczej na porodowke nie chca zabierac... ) a no i żółtaczka... jest tego od groma... ale najpeije to zapytac sie w szpitalu w ktorym chce sie rodzic.. ja dostałam cała rozpiske, razem z tym co powinna zawierac moja torba do szpitala...
ahh... no i w tym wszystkim bym zapomniala... zauwazylam dzis w moim sluzie chyba jakiegos skrzepa... albo nie wiem coz to bylo... ogolnie wydzielina przezroczysta... z czyms krwistym w srodku... ale nie panikuje... bo na chwile obecna zdazylo sie to tylko raz... no chyba ze mam zaczac panikowac ?
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Linka2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
A w sobotę u mamy wygrzebałam dwie myjki cudowne, na początek nie chcę używać, ale po jakimś czasie chętnie. Zaraz zrobię fotkę i Wam wrzucę, fikniecie
Mirka - trzymaj się dzielnie, kurczę - od początku masz jakieś przeboje biedactwo, ale już naprawdę niedaleko. Mocno mocno trzymam kciuki, żeby Cię tak nie wykańczało.
Adka - właśnie w Polsce mieszkasz? Bo to jest szokujące dla mnie, że tak mało badań. U mnie do szpitala wymagają poza kartą ciąży oryginał grupy krwi, hbs, owa, hcv, hiv, wymaz na paciorkowca, a jak do znieczulenia to jeszcze kilka. No i pytanie co z cukrzycą? Miałaś robioną tę krzywą cukrową? I mocz też dziwne, że ani razu. A cytologia? Miałaś przed samą ciążą? Ja też miałam badań a badań, łącznie z okulistą dwa razy, dentystą dwa razy, kardiologiem (ale to ze względu na omdlenia w przeszłości), miałam ból wątroby to mi lekarka zleciła różne markery wątrobowe, hormony tarczycy kilka razy sprawdzałam. No było tego od groma i trochę.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
A chłopcy sami oddychają? I w ogóle jak rodzina? Oszalała ze szczęścia?
- joannap1991
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja dzis wstałam z bolem glowy ;( ale leze odpoczywam ,;d jeszcze spuchly mi nogi dlatego postanowilam dac mocz na badania czy czasem bialko w moczu mam a ze w srode wizyta to sie przyda wynik kurcze zaraz koncze 38 tydzien szok ;o cierpie na bezsennosc ciezko mi sie przewracac z boku na bok. Swieta niedlugo a pierogi krokiety nie zrobione ;/ jeszcze bigos chcialam zrobic a tak mi sie nie chce ;D
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
Kasiek21tez myślę,że to może być czop;)takze bacznie obserwuj.
Dostałam paczkę na święta ze związków zawodowych i właśnie ją rozpracowuje...aha i Pan ze związków powiedział, że za urodzenie dziecka sa pieniążki ok 350 zł zawsze to coś więc sprawdzcie jak jesteście w zwiazkach.