BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 1 tydzień temu #808090 przez anitkade
Mirka biedaku, tak Ci współczuję. Trzymaj się dzielnie i oby zrobili cesarkę jak najszybciej. A Ty kiedy masz mieć operację po porodzie? Czy nie jest zaplanowana, a tylko ja coś namieszałam?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #808094 przez niteczka
Mirka- wszystko bedzie dobrze, glowa do gory.
U mnie narazie spokojnie. Mam czasami skurcze, ale sa znosne I nie tak czeste.
Dziewczyny a jak radzicie sobie z goleniem okolic intymnych. Ja dzisiaj mialam wlasnie to bojowe zadanie, nie bylo tak zle.

11 lata 1 tydzień temu #808096 przez Zanka1989
Adka do pielęgnacji pępuszka kupiłam kompresy nasączone alkoholem (ponieważ obecnie odradza się stosować gencjany), natomiast będę dopytywać się w szpitalu konkretni o pielęgnację pępka. Wiem, że często zalecany jest preparat Octenisept - ale to już w przypadku, gdy pojawia się problem z gojeniem (np. ropna wydzielina).

Na kolki mam termofor z pestek wiśni, kupiłam też butelki z Aventu antykolkowe, ale w tym temacie to jest tyle różnych metod, że tak na prawdę co dziecko to inna metoda może pomóc...

11 lata 1 tydzień temu #808103 przez anitkade
Co do pępuszka na warsztatach położna mówiła, że można moczyć, tylko potem trzeba wacikiem osuszyć i nic więcej się nie robi. Dopiero, jak ropieje, to się używa jakichś specyfików. Jeszcze dopytam w szpitalu. Więc nic nie kupiłam. Na kolki też nic nie kupuję. Zakładam, ze nie będzie, a jak będą - to masowanie brzuszka, noszenie w specjalnych pozycjach, dmuchanie sucharą po brzuszku, jakieś herbatki z kopru włoskiego dla mnie (nienawidzę, ale cóż), a jak nic nie pomoże to zadzwonię do pediatry. Aha - i czytam ku mojej ogromnej radości, żeby nie stosować diety eliminacyjnej na własną rękę, dopiero w razie problemów. Także będę próbowała jeść wszystko w rozsądnych ilościach i nie cudować. Zobaczymy, jak będzie. Takie artykuły to ja lubię :)
Dziewczyny, które był na warsztatach Mamo to ja - ja dostałam maila z pełnym wydaniem numeru listopadowego w pdf. Też dostałyście coś takiego?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #808110 przez Zanka1989
Mirka - współczuje bardzo. Obyś się długo nie męczyła.

Niteczka .... ja zawsze chodziłam na wosk, w ciąży jak użyłam maszynki to moja skóra się bardzo buntowała i ordynatorka w szpitalu zabroniła mi się golić :ohmy:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 tydzień temu #808156 przez Linka2
Cześć dziewczyny. No to chyba rzeczywiście udało mi się być pierwsza :) 13.12.2013r. na świat przyszli Aleksander (51 cm, 2570 g) i Nikodem (47 cm, 1795 g). :) Niestety wczesniaki urodzone w 35 tygodniu wiec nie mogę być z nimi tylko leżą na oddziale noworodkow :( i raczej w tym roku do domu nie wyjdą no ale zobaczymy jak to będzie.
Niestety nie mam laptopa wiec za dużo nie napisze bo nie lubię z telefonu ale postaram się was czasem podejrzeć, ja też na pewno jeszcze trochę w szpitalu zostane. ..

11 lata 1 tydzień temu #808161 przez anitkade
Linka, gratulacje kochana! Trzymajcie się wszyscy cieplutko. Napisz, czy zdrowi i wszystko w porządku. Płucka pracują? Nikodem malutki, jednak bliźniaki to niesamowicie rywalizują o jedzenie, taka niesamowita różnica. Ale grunt, ze jesteście już w komplecie, gratuluję jeszcze raz przenajmocniej!! :*

11 lata 1 tydzień temu #808176 przez motylek19
LINKA GRATULACJE ! :kiss: dużo zdrowia dla chłopców. Odzywaj się często o ile dasz radę :)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #808181 przez Iciulinka
Linka gratulacje!!! Odzywaj się jak tylko dasz radę!

Też mam octanisept na pępek. Położna mówiła, że można go moczyć ale potem trzeba dobrze osuszyć. Na kolki nic nie mam, mam nadzieję że nas to ominie :)
Mirka życzę wytrwałości, trzymaj się!

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #808184 przez Iciulinka
To się zaczęło dziewczyny :laugh: aż mi się wierzyć nie chce że to już pora i na nas za chwilę :laugh:

11 lata 1 tydzień temu #808188 przez Anis
Linka gratulacje duzo zdrowka dla ciebie i maluszków. niteczka tak mi narobilas ochoty na bigos ze chyba naprawde cie odwiedze:) ja w tym roku nie robie bigosiku tylko szwagierka :) mam tylko nadzieje ze wytrwam do swiat zebym mogla jeszcze poprobowac tych wszystkich pysznosci:) dzis zamowilam juz karpika:) a ty niteczka gdzie zamawiasz?

11 lata 1 tydzień temu #808193 przez Zanka1989
linka GRATULACJE
:laugh:
Jak Nikodem? Jest taki malutki, nie sądziłam że może być taka duża różnica w wadze. Zdrówka dla Was wszystkich
:kiss: :laugh:
Daj znać jak tylko będziesz mogła.

11 lata 1 tydzień temu #808199 przez Bella27
Linka buziaki dla Ciebie i chłopaków:*Gratulację!!!!!Życzę dużo dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domu! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #808201 przez motylek19
A ja jak chyba większość mam octanisepst na pepek i spirytus w razie czego. Zobaczymy.czego będziemy używac. Na.kolki nie mam nic, bo liczę, ze ich nie będzie :p

Iciulinka no zaczęło się. Połowa grudnia.już za nami :)

11 lata 6 dni temu #808203 przez krecia88
Linka gratulacje! Chlopaki szybko nadgonia :)

Ja pewnie kupie te gaziki ze spirytusem do pepka.octanisept jak juz trzeba bedzie. A na kolki sie nie nastawiam poki co...

Jutro mam wizyte u lekarza. Ciekawe czy da mi juz skierowanie na ktg?... No i jak wyniki wyszly.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka