- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- Kasztanowa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
stuknęło nam 500 stron...
ehh...nudna ta niedziela...
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dalej mocno ze mnie leci. Wzięłam też paracetamol.
Ogólnie, te moje poranne skurcze przyniosły 8cm rozwarcia. Wszyscy byli zaskoczeni, że widać już włoski. Pod ktg byłam podpieta non stop od 1 do 9.30. Powiem wam, że meka, szczególnie jak się ma bóle krzyżowe, a ruszyć się nie można. Potem pozwolili mi na szybki prysznic i wylądowałam na piłce, żeby mała mocniej weszła. To była najgorsza faza, jak ja sie darlam! Miałam gaz rozweselajacy, trochę mnie przyćmił, ale nic poza tym. Potem to już parcie, najpierw na boku, ale skurcze na lezaco siadly, więc dali mi oksytocyne. Pierwsze parcie na wznak to było nacięcie krocza, za drugim Zoska wyskoczyła.
Potem Urodzilam łożysko, okazało sie, że jednak się odklejalo i nie wyszlo całe. Miałam lyzeczkowanie. Potem szycie przy zneczuleniu miejscowym.
Mała dostała 10 pkt, jest wielkim rozdarciuchem. Ale słodka, dużo wloskow. Przystawialam ją 2 razy, ale wydaje mi sie, że nie mam pokarmu.
A, na Gbs dostalam antybiotyk 2 razy, ale na ile ten drugi był skuteczny? Podali o 11, a 11.20 urodzilam.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
We wtorek umowilam sie z kolezanka na spotkanie bo maz ma sprawy do zalatwienia, wykorzystam ten dzien wolny jeszcze na kosmetyczke bo moje brwi prosza sie o litosc. A od srody zaczynamy sprzatanie domu, jeszcze psy musimy zawiesc do fryzjera na obciecie bo obrozsly jak nie wiem i malo tego nie chce nigdzie po katach miec ich siersci. Plany sa, zobaczymy jak z ich realizacja, moze Olinek je pokrzyzuje ...ale wtedy tatus sam bedzie ogarnial. Zauwazylam ze sam zaczyna to przezywac i moze sie troszke stresowac, choc on zaprzecza ale znam go i widze.
Pietruszka, dalas rade, badz dumna, masz juz to za soba i najwaniejsze ze malutka zdrowa.
Jejku jakie nudy, ciekawe jak tam miewaja sie nasze mamusie z malenstwami, fajnie ze Pala i Moni sie odzywaja. Mam nadzieje ze reszta mamus dolaczy i podzieli sie z nami swoimi doswiadczeniami.
To moze na tyle.... ide dalej baki zbijac.
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moni czyli ie jest to takie najgorsze z tego co opisujesz Do przeżycia
Pietruszka gratuluję!!! Pierwsze marcowe maleństwo
Lekko nie miałaś, ale dałaś radę i malutka jest juz przy Tobie Pokarm może się jeszcze pojawi
Anita to w sumie wychodzi na to że nie ma reguły z tym mlekiem, może będzie a może nie
Współczuję braku humoru, oby szybko minęło!
Loca znam to uczucie :/ Za oknem ładna pogoda a ja w domu się kiszę bo co wstanę coś chcę zrobic to brzuch twardnieje, dziwne kształty dostaje i w ogole :/
No Darmag uszykuj sobie już wszystko do końca żeby nie było niespodzianki Pewnie że mąż też to na swój sposób przezywa, w końcu nie tylko Tobie m się urodzić dziecku, ale mu też
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Jeszcze tych klapek nie kupiłaś
Zobaczymy jak to będzie z nami, ja musiałam na nowo torbę pakować w jednej mam podkłady pieluchy i takie tam pierdoły, bo jak zobaczyłam że musielibyśmy z mężem z jedną torbą i 4 reklamówkami się taszczyć to lepiej mieć 2 torby z czego jedna jest na kółkach...ogólnie strasznie dużo miejsca zajmują te podpaski, podkłady, pieluchy...
Pietruszka, eh ci lekarza, kurcze i jak im wierzyć, niby wszystko ok a jednak, dobrze że już po wszystkim, dochodź do siebie
Pala, cudowna jest Lenka mam tak samo jak Darmag mam wrażenie że wieki będę czekać na swojego maluszka
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeszcze wiadomosc od Kojki, ze u niej oki ... ma pare spraw do zalatwienia
Dlatego jej nie ma, w srode idzie na ktg i ma nadzieje ze ja juz zostawia.
Pewnie do tego czasu sie odezwie.
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Trzy strony naskrobalyscie
Pietruszka, gratulacje....przeszlas przez swoje biedaku..dziwne ze sie nie kapneli ze lozysko sie odklejalo...przeciez to na usg widac i jaka zagrozenie w sumie...tu bys od razu cesarke musiala miec. Chwala bogu ze dobrze sie skonczylo i mala z toba
A ja wam powiem ze az mi glupio..moja kuzynka wczoraj urodzila...a hpja zamiast sie cieszyc to sie poryczalam bo ja mam jeszcze tyle czekania a wszyscy na okolo rodza juz...aj dziewczyny bez was bym zwariowala
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- marl3na
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ponad 1 dzień mnie nie było a tu aż tyle wydarzeń
Pietruszka gratuluję!! Super, że już jesteś po i z małą wszystko w porządku.
Claudi trzymam kciuki
Pala, Ete super te Wasze dzieciaczki
Wczoraj posiedzieliśmy, objadłam się ciasta, sałatki i zapiekanek, więc byłam zadowolona. Dzisiaj pół dnia przespałam, później byłam na spacerze z koleżanką (dzisiaj było ok 15 stopni u mnie). Teraz zostaje tylko poleniuchować. Zostały 3 leniwe niedziele do porodu Chyba, że jak u Was wszystkich zacznie się wcześniej
Miłego wieczorku dziewczyny
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Marlena, nie u wszystkich zaczyna się wcześniej, spójrz na mój licznik Zazdroszczę pogody i spacerku. Ja wyszłam tylko na chwile, ale u mnie zimno i ponuro cały dzień
Darmag, ambitny plan na tydzień. Też muszę coś wymyśleć, bo czuję, że mogę oszaleć. Już trochę mi odbija i obrywa się mojemu męzowi
Domi, wiem, co czujesz. Mi im bliżej terminu, tym ciężej, ale cóż, musimy czekać na swoją kolej...
Loca, leż spokojnie, jeszcze kilka dni i poszalejesz. A jak byś chodziła to też by Cie wszystko bolało. ja nie mogę sobie znaleśc żadnej pozycji, siedzieć źle, leżeć jeszcze gorzej, chodzić wszytsko boli
Pala, słodka ta Twoja kruszynka. Wydaje się taka malutka
Baska, już też niedużo Ci zostało jeszcze w tydzień i możesz rodzić. A u mnie mleka brak, więc ciekawa jestem jak będzie po porodzie
Moni, dzięki za odpowiedź odnośnie połogu
Anita ja też miewam różne humory, najgorsze, że nie ma na to rady, trzeba przeczekać i tyle
Mi dzień jakoś zleciał. chciałam iść na dłuższy spacer, ale zimno u mnie i pochmurno. byłam tylko z mężem na cmentarzu chwilę...
- Kasztanowa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U nas brzydko i zimno...
Chyba jako jedyna z Was mam nadzieję, że urodzę w terminie, a nie przed Jakoś tak mi niespieszno
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa