BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #848173 przez MamaMikołaja
Kasztanowa, ja nie wiem czy brać coś do jedzenia, na pewno biorę wodę do picia. W szpitalu jest sklep, także w razie co mąż tam coś kupi. gorzej jak urodzę w nocy. a tak po porodzie można od razu jeść?

No Darmag, ja już mam wszystkie okna pomyte przez męża, nie pozwolił mi :angry: ale jutro idzie do pracy, więc od rana coś sobie znajdę do szorowania :)

Pala, może to jednak okres? skoro nie karmisz piersią to może być to. przy cesarce połóg trwa krócej i jak przeszłaś już przez wszystkie kolory...ciężko mi się wypowiedzieć.

Moni, a Tobie już się wszystko zagoiło? nic Cie tam już nie boli? ile czasu się dochodzi do siebie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #848182 przez roma4
O widzę ,ze mimo niedzieli jesteście , fajnie

Claudii nie martw sie będzie dobrze c.c trwa chwilkę i będziesz świadoma zobaczysz swoją kruszynkę , a kciuki będę trzymać szykuje się nam następny dzidzius super :)

Pala ja też myślę ,że to jeszcze połóg , może coś mocniej podniosłaś i tak wróciło tak bywa wątpię żeby okres ale nigdy nic nie wiadomo ja wprawdzie karmiłam ale okres dostałam po 3 miesiącach, a mam do Ciebie pytanie jakim mlekiem Lenkę karmisz? tak z ciekawości pytam

MM no no wiem jak to jest termin sie zbliża a tu nic oby ci sie udało urodzić przynajmniej w terminie a nie po , bo to gorzej wpływa na samopoczucie to czekanie moze już ,a moze to to ....

Kasztanowa no wiesz nie mam wyjścia żebym miała poród planowany to maż miał by wolne od tego dnia a skoro muszę czekać na ruch ze strony małego to nie będzie czekał przy mnie i bo szkoda wolnego a dostanie 2tygodznie więc wolę żeby je wziął jak już trafię do szpitala . A do jedzenia nic nie biorę tylko wodę i tak przed porodem nic nie je sie a po tem z tych emocji też nie , a jak juz będzie mozna jeść to mają szpitalne i te trzy doby wytrzymam na ich jedzeniu

Loca przynajmniej masz wiosenną pogodę a ja szaro i brzydko nigdzie nie wychodzę bo nie mam nastroju i strasznie mi ciężko

Ete to super ,ze Was chcą wypisać rozumiem ,ze z małym? a jak z jego gorączką? nie ma już ?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #848183 przez pala813
Moni dzieki za odpowiedz nawet nie wiedzialam, ze moga byc przerwy.
MamaMikolaja caly czas sciagam laktatorem te nikle ilosci pokarmu ktore mam i pije herbate na laktacje, wlasnie te kolory mnie zmylily, wszystko tak jak pisza tylko w ekspresowym tempie, sama nie wiem co o tym myslec bo dwa tyg to chyba za szybko na okres...
Roma tak myslalam, ze to moze z wysilku i zmeczenia wrocilo. Karmimy sie mlekiem Enfamil i jak narazie sie sprawdza:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #848202 przez darmag21
Ja wlasnie tez w razie co chce zabezpieczyc sie w mleko enfamil zeby w nocy mleka nie szukac... mam juz nauczke i wole miec w razie co. A powiedz m ile placisz za nie ? Bo ja patrzylam na necie ale te ceny internrtowe to za wiele wspolnego nie maja z rzeczywistymi, jutro ide do apteki po ostatnie zakupki.
Tez mysle ze to jeszcze polog trwa.

U mnie w koncu slonko wyszlo wiec pozniej zaliczymy spacerek.

MM u mnie tez maz chce okna umyc ale w koncu mysle sobie ze jak podejme sie jakiemus wysilkowi to Olinek mnie zaskoczy.

10 lata 10 miesiąc temu #848212 przez baska007 2
Loca to u mnie wczoraj była taka piękna pogoda po południu że sobie leżałam przy otwartym oknie :P Dziś coś zachmurzone i słonka nie ma, no ale może się rozpogodzi tak jak wczoraj :)

Claudii dasz rade :) Już jutro będziesz miała malutką :)

Mama Mikołaja przez 8 dni wiele sie może teraz wydarzyć :) Nie znasz dnia ani godziny :) Może faktycznie w termin ucelujesz :P

Kasztanowa, ja to bym się bała taki kawał jechać teraz :P
Nie wiem do kiedy mam brać, nie mówił nic żebym przestała i ostatnio w czwartek dostałam receptę na kolejne dwa opakowania Luteiny, a wizyte mam co tydzień.. Magnez też mam nadal brać, tylko na poprzedniej wizycie kazał nospe odstawić i brac jedynie w razie potrzeby.

Pala skoro już miałaś spokoj a tu nagle znowu i ból jak na okres to pewnie okres, ale nie wiem, nie znam sie kompletnie na tym :P
O widzę że dziewczyny piszą inaczej także pewnie mają rację bo już rodziły ;)
No to może to że mi tak pocieka znaczy że to mleko jednak będzie... Chciałabym, ale wole sobie nie robić nadziei póki co.

Idę sobie jeszcze trochę poleżeć i poleniuchować z nogami do góry, może ta opuchlizna w końcu zmaleje :P

10 lata 10 miesiąc temu #848216 przez pala813
Darmag za mala puszke place 25 zl a za duza 800g 50 zl :) Ojej ja tez chce spacer:p a tu ta pogoda taka beznadziejna.
Baska no wlasnie tez tak na poczatku myslalam ale zawsze lepiej zapytac bardziej doswiadczonych mam:) z drugiej strony strasznie szybko wszystko by sie rozegralo, nawet za szybko:) Tez chcialabym miec wiecej mleka ale jak widac nie wszystkie mamy tyle szczescia.

Chcialam wam zdjecie malej wgrac w czapie jak po kapaniu wyglada ale z tel nie moge, potem z komputera zobaczycie moja mala pilotke:D

10 lata 10 miesiąc temu #848232 przez moni91
Odpowiem ogólnie bo nie pamietam kto pytał o mój połóg:) szczerze po porodzie zaraz godzinę po juz chyba chodziłam i nie miałam specjalnego problemu z bólem jedynie po 4dobach mi szfy zaczeły przeszkadzać wiec luz po ten w 7dobie poszłam ściągnąć szwy i był luz co do krwawienia to trwało może troszke wiecej niż 2tygodnie teraz tak jak pisałam to juz niemam krwawienia tylko taki różowy śluz to też sie zalicza do połogu . I to jet mniej więcej tak w pierwszych 2-3dobach masz obfite krwawienie przy którym moga tez wypadać skrzepy potem 4-5doba jest słabsze ale nadal krwista czerwień potem 6-8doby to już jak zwykły okres i w kolejnych dobach jest tego coraz mniej i coraz bledsze nie jest to aż tak uciążliwe ale nie wiem jak to dokładnie po cesarce ale słyszałam że po cesarce trwa około 4tygodni. A jak będziecie karmić maluszki piersią(czego życze każdej mamusi) to będzie was podbrzusze bolało i to czasem taki mocny ból że moja koleżanka nie mogła sie ruszyć a to przez obkurczanie sie macicy wiec sie nie martwcie i jak chcecie to możecie poprosić op przeciw bólowe (Paracetamol).
Nio to rozprawka sączona mam nadzieje że wam troche to naświetliłam bardziej bynajmniej u mnie tak było. Nie wiem czy u każdej tak jest ale wiekszości tak :):):) buziaki:-*:(

10 lata 10 miesiąc temu #848248 przez darmag21
Pala a na jaki czas starcza ci to male op i to wieksze ? Ja juz nie pamietam jak to bylo wiec przepraszam za takie pytania ale probuje sie zoorietowac. Pala czekamy za zdjeciem.

Ja tez slyszalam ze po cc polog trwa krocej i jest przerywany, pamietam chyba ze w styczniowkach jedna mamusia o tym pisala.

10 lata 10 miesiąc temu #848258 przez majeczka22
Wiadomość od Pietruszki:
Urodziłam o 11.20. Mała waży 3050 g i ma 53 cm. Wszystko jest ok. Ja umieram, co to był za poród. buziaki

10 lata 10 miesiąc temu #848265 przez darmag21
Jejku to mamy kolejnego maluszka. Jak super. Majeczka przekaz Piertuszce Gratulacje.

10 lata 10 miesiąc temu #848268 przez majeczka22
Już wysyłam smsa :)

10 lata 10 miesiąc temu #848285 przez roma4
Majeczka przekaż Pietruszce wielkie gratulacje , jakie fajne wymiary... nie wątpię ,ze jest wyczerpana to mamy kolejnego dzidziusia super :) :)

10 lata 10 miesiąc temu #848293 przez pala813
I mamy pierwszego marcowego maluszka:)
Pietruszka GRATULACJE:) Teraz spokojnie dochodz do siebie:)
Darmag od wyjscia ze szpitala zuzylam mala i okolo polowy duzej puszki ale moja w wiekszosci mm dostaje bo u mnie krucho z moim mlekiem.

10 lata 10 miesiąc temu #848312 przez Ani-ta
Witam,

PIETRUSZKA GRATULACJE, witamy pierwszego marcowego dzidzusa,

Claudi trzymam kciuki za jutro napewno wszystko bedzie dobrze.

Ete mam nadzieje ze chca cie wypuscic z malym? I walcz o pokarm.

Baska ja w ciazy z Bartkiem mialam mleko wczesniej dosc dlugo lecialo a jak urodzilam to bylo go malo i musialam go dokarmiac dopiero w 3 dobie bylo go duzo. A teraz nic nie leci wiec nie wiem jak bedzie z tym karmieniem.

A kojka nadal sie nie odzywa?

U mnie od wczoraj humor kiepski dzis z rana musialam sie wyplakac mezowi ale wcale mi nie ulzylo.
Pozdrawiam

10 lata 10 miesiąc temu #848319 przez Loca
Witamy na świecie pierwszego marcowego malucha! :D Pietruszka serdeczne gratulacje.

Claudii, trzymamy kciuki za jutrzejszy dzień :)

No właśnie, co u Kojki.

Anita, najgorzej kiedy się wypłaczesz i ulgi to nie przynosi :( eh te hormony nasze paskudne.

początek marca, a nas do rozpakowania coraz mniej :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka