BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #847886 przez pietruszka
Ete, trzymam kciuki za Igorka.

Moni, wiem jak to jest, jak faceta brakuje. Mój przyjechał na weekend, a ja w szpitalu i tyle się widzimy.
A twój sobie nie może tacierzynskiego teraz wykorzystać? Wiadomo, że pierwsze dni z maluchem są najtrudniejsze.

MM, twój licznik 9 dni pokazuje, a tu cisza. Ale widzisz, u nas marcowek widać wszystko na opak.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #847891 przez moni91
Niestety jak ja jestem na urlopie to on nie moze bo pracujemy w tym samym zakładzie :(i nie da rady:( I wiadomo co jest u ciebie Pietruszka??

10 lata 9 miesiąc temu #847915 przez baska007 2
Pietruszka trzymaj się tam, dobrze że jestes pod opieką. Czekamy za informacją że masz już maleństwo :)

Ete no fakt, wiem że masz synka, ale jak się hurtowo odpisuje to idzie się zamotać ;) Współczuję że nie masz Igorka przy sobie, ale dobrze że jest pod dobrą opieką. Trzymam kciuki żeby szybko się wyjaśniło co jest i żeby mały wyzdrowiał.

No dziewczyny tak jak piszecie, w końcu wyczekiwany marzec :)Teraz to już nie znamy dnia ani godziny :) Jeszcze troszkę i wszystkie będziemy miały maleństwa przy sobie :)

10 lata 9 miesiąc temu #847924 przez pietruszka
Kurcze, Moni, przecież ten urlop jest ustawowo przewidziany. Pracodawca nie ma prawa go odmówić.

U mnie bez zmian, nawet skurcze się uspokoily. Tylko podkrwawiam jeszcze. Teraz podlaczyli mnie znów pod ktg. Ja nie czuję oznak zbliżającego się porodu, najchętniej to bym już stąd wyszła.

10 lata 9 miesiąc temu #847952 przez Loca
Zapamiętać, nie należy budzić dziecka "bo wydaje mi się że za długo śpi", właśnie od godziny obrywam serie kopniaków po żołądku i żebrach.

Pietruszka, ciekawa jestem co to u Ciebie się wydarzyło, te krwawienia ewidentnie świadczyły by o zbliżającym się porodzie, a tu wychodzi że niekoniecznie.
Wiem o czym mówisz...szpital to miejsce, w którym nie jest najmilej, nawet jeśli opieka jest super to i tak najlepiej w domu.

10 lata 9 miesiąc temu #847968 przez pietruszka
No to u mnie jest tak, po badaniu okazało się że jednak coś tam postępuje, mam rozwarcie na 2 palce. I pani dr powiedziała, że jednak te moje skurcze w krzyżu coś dają. Ale z krwawieniem dalej nie doszli skad. Podejrzewali odklejanie łożyska, ale to raczej nie to. Dziwne, że nie potrafią znaleźć przyczyny. Trochę mnie to niepokoi. A jeśli idzie o sam poród, to ciężko mi uwierzyć, że mam niby niedługo rodzić. Mam porodowego stresa.

10 lata 9 miesiąc temu #847984 przez MamaMikołaja
Moni, rzeczywiście urlop tacierzyński jest prawnie ustalony i pracodawca nie ma obowiązku odmówić.
Loca, mój Mikołaj też dziś jakiś leniwy i musiałam go pobudzić. Ale ja dziś dużo chodzę, wiec pewnie kołyszę nim i śpi
Pietruszka, no poprzewracało się z tymi terminami. Mnie coś tam brzuch pobolewa, ale porodu z tego na razie nie będzie, bo nie mam skurczów ;) chyba lepiej urodzić wcześniej niż przenosić. Trzymaj się, będzie dobrze.

Ja znowu padam, niby za dużo nie robiłam, ale jakoś sił brak. I zaczyna mnie stresować, że termin tuż tuż, a u mnie za dużo się nie dzieje...Mam nadzieję, że będzie niespodzianka, a nie wywoływanie, bo to mnie przeraża. No to miłego wieczoru...

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #847991 przez darmag21
MM nie przejmuj sie tym ze szczegulnie nie odczowasz zbluzajacego sie porodu. Na pocieszenie powiem ci ze z Kacprem czulam sie super, tego dnia robilam wszystko, nie czulam nic ...a w nocy sie akcja zaczela "ni z tad ni z owat" a nic na nia nie wskazywalo. Miedzy nami jest dzien roznicy i ja jakos szczegolnie tez nie czuje zebym wczesniej urodzila, wiem chociaz tyle ze 13 ego bede go tulic i nie przenosze ciazy.

Pietrusza no no ci powiem... jutro juz moze byc 5 cm rozwarcia i mala bedzie na swiecie.

10 lata 9 miesiąc temu #848055 przez Porto1987
Ja tak na szybko życzyć tylko dobrej nocy :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #848060 przez darmag21
Ja dziś nocny marek. Obudzilam sie i juz zasnac nie moge :(

10 lata 9 miesiąc temu #848063 przez pala813
Oj mamusie widze, ze u nas jak zwykle cos sie dzieje:)
Pietruszka mam nadzieje, ze szybko Ci porod bedzie postepowal:) Trzymaj sie kochana:) stres porodowy to normalna sprawa, dobrze, ze mnie nie widzialas przed:D
Darmag mam nadzieje, ze jednak udalo Ci sie zasnac, doskonale pamietam kiedy chcialam spac a nie moglam, czasem to az nerwa z bezsilnosci brala, zobaczysz jak po porodzie wszystkie niemile dolegliwosci odejda w zapomnienie:) co prawda po cc dojda Ci nowe:D ale szybko minal:)
MamaMikolaja nie dziwie sie, ze jestes zmeczona, w tym tygodniu jak najbardziej masz do tego prawo, organizm wymeczony, masz co dzwigac, mnie to najbardziej pod koniec denerwowalo:p niby duzo nie zrobilam, glowa mogla wiecej a cialo odmawialo i co chwile przerwa i odpoczynek:)
Loca dokladnie to samo mysle o szpitalu, ja mialam bardzo dobra opieke i w ogole ale myslalam tylko o tym zeby wyjsc a bylam tam tylko tydzien. Marzylam zeby miec juz mala przy sobie i zabrac ja do domu:) eh my to w tej ciazy swoje polezalysmy w tych szpitalach:p ja to chyba ze 4 razy bylam jak nie wiecej:)
Baska zleci niewiadomo kiedy:) ja dopiero czekalam na ciecie a tu prosze moja krolewna ma juz 2 tygodnie:)
Domi u mnie tez ta pogoda do bani jest, zadnego sloneczka tylko szaro i ponuro.
Moni trzymaj sie:) wiadomo, ze maz to duze odciazenie:) moj tez juz wrocil do pracy i dzisiaj go nie ma bo do Warszawy wlasnie pojechal jutro tez bede sama, calodzienna opieka potem nocka i znowu sama w dzien potrafi dac w kosc to fakt.
Ete wszystko bedzie dobrze z Igorkiem, nie martw sie :)

Dobra mamulki wracam spac, jakies pol godzinki yemu sie karmilysmy wiec moze troche pospie:) wroce w dzien zobaczyc jak sprawy sie maja:)

10 lata 9 miesiąc temu #848065 przez ete21
Cześć mamy :-) ja już też nie śpię, w prawdzie mały mnie nie kopie już, po brzuszku tak Loce czy Porto, ale teraz to nawet bym chciała !
Pierwsza noc po porodzie leżałam z mama w 38 tygodniu, rano wypada położna i mówi ze ktg zrobi, a ja się zerwałam i myślę a MI NIE? Przecież moje ktg spadki sobie smacznie obok...
A dziś noc miałam przerywaną... Generalnie cały czas mecze swoje piersi i mimo, ze małego do nich nie przystawiam, to zbierałam nawet 2 kropelki, bo jak to stwierdzili to lekarstwo i barwy jak dostanie na język będzie dużo :-) zaczęło się od kropelek, jak udało mi się 2 czy 5 ml uzbierac to było wow, wczoraj to nawet z nocy było 10 ml, o 21 się wytarmosilam znów na 10 ml, a o 23 budzę się i wszystko mokre nawet poduszka...i mówię ale super...i tu 25ml uzbieram o 3 kolejne 20ml :-) i nawet użyłam laktatora. Propo nawet gdy nie kapie za dużo albo nic do kaktatora to i tak trzeba go używać stymuluje do wydzielania mleka :-) wiem wiem przeżywam, ale dla małego każdą, ilość jest ważna tym bardziej ze jak jest karmiony sąda to moje mleczko najlepsze :-)

10 lata 9 miesiąc temu #848066 przez pietruszka
U mnie nie ma postępu. Od 5 godz leze pod ktg. Mam skurcze co 10 min, ale nic poza tym. Zaczęłam mocno krwawic koło północy i skrzepy mi wylatywaly. Byłam już 5 razy badana i mam dość. Wkoło przychodza babki, rodzą i idą. A ja leze. Ani nie dają mi nic na przyspieszenie, ani na powstrzymanie. Ja tego dziecka w życiu nie urodze.

10 lata 9 miesiąc temu #848070 przez darmag21
Pietruszka jak tak bardzo krwawusz to wydaje mi sie ze powinni ten porod wywolac i pewnie tak zrobia. Za dlugo czekac nie beda.

Ete jestes bardzo dzielna a jesli chodzi o pokarm tez mam zamiar sie nie poddac, bede walczyc o kazda krople, nie rozumie dlaczego w tych czasach jest tak teudno o dobra laktacje. Mam nadzieje ze uda sie tobie, jak widac z dnia na dzien jest go wiecej ...tak trzymaj.

U mnie nic sie nie dzieje, czasem zakluje podbrzusze ale to na chwilke i puszcza...na liczniku 10 ...a to Oliwierek chyba nie chce szybciej wyjsc na swiat.

Pala, udalo mi sie pozniej zasnac ale troche czasu mi to zajelo. Super ze dobrze sobie radzisz. Wiedzialam ze tak bedzie.

Pisalam z tel, wiec za bledy przepraszam.

Milego dnia mamusie.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #848073 przez ete21
PIETRUSZKA ja mówiłam, ze prędzej umrę niż urodzę, ale jakoś się dało! Więc niestety jak weszło, to musi i wyjść, więc i Tobie się uda- lepiej Ty też urodzisz, może będą coś robić na moje oko powinni przebić pęcherz i wtedy by była większa szansa ze pójdzie, a potem oxytoctna, mogli by się określić! Tak czy owak powodzenia!

DARMAG fakt dziś bardzo trudno o dobra laktację, dużo też, zależy od maleństwa czy efektywne ssie, bo potrzebne są silne bodźce! Z reszta tyle stresów na około, a to niewatpliwie wpływa na produkcję...Ale warto się nie poddawać, takie 2 tygodnie to minimum, potem powinno się wykkarowac :-)
Moje słoneczko ma tu prawie dobę :-)

A tu zaraz jak powędrował gdzie indziej....
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka