BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 4 tygodni temu #852463 przez ete21
Anita właśnie czytam sobie o tych wszystkich specyfikach ba sutki i piersi. Najwygodniejsza by była maść, której nie trzeba zmywać przed karmieniem. Słyszałam, ze lanolina jest super…
Marlena muszę właśnie spróbować z kapturkiem. Najgorsze jest to, że mały uwielbia zasypiać przy cycu. I jak się już naje to potem sobie cmoka i miętoli w tej swojej paszczy, a jak chcę mu zabrać, to frajer jeszcze bardziej zaciska wargi. Więc musze go sprytnie oszukiwać…
Roma u mnie też piekne słońce. Dziś chyba zrobimy z Igim rundę wokół osiedla – będzie z 15 minut. No póki co, to kombinujemy najlepsza opcję dla małego, ale i tak w nocy jak zje to ma oczy jak 5 zł, a w dzień po jedzeniu albo w trakcie już śpi. Burak mały…ale kochany!
A ja nie wiem co dziś będę jeść na obiad, chodzi za mną marchewka gotowana….

Coraz tłoczniej robi się w naszej tabelce:)
Moje chłopaki śpią, a ja jak zwykle nie. Zastanawiam się kiedy padne, bo niestety nie zasypiam w locie ani z wieczora, ani w nocy po karmieniu...eh

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #852465 przez moni91
Majeczka Lenka urodziła sie 10.02.2014 o 7.20:) my po ciężkiej nocy cały czas przy cycu grymasiła i od około 3 zdrzemnęłam sie może 30minut ale daje rade malutka rośnie i może zaczyna pokazywać na co ja stać:D:D Ja Lenke kąpie co 2-3dzień a tak to przemywam jej pupę i buzie wacikami z wodą ciepła :D

11 lata 4 tygodni temu #852473 przez marl3na
Taki maluszek a jaki mądry. Nie da się oszukać :-) Ete ale w końcu padniesz bo ile można tak ciągnąć.

Roma u mnie rosół co niedzielę. A mąż sam się jeszcze nie granie do gotowania. Może jak będziemy na swoim to będzie inaczej. A pieczarkowa też uwielbiam.

U mnie też piękne słońce :-)

11 lata 4 tygodni temu #852477 przez ete21
Moni to widzę, że u Ciebie z tym spaniem małej to też różnie…Wczoraj od babci mojej usłyszałam, że miesiąc czasu to minimum, aby dziecko się do zmian przyzwyczaiło, a czasem to i pół roku zajmuje. Więc pozostało nam uzbroić się w cierpliwość, jak i przed porodem!
Moni to Ty się pewnie całą noc męczyłaś z urodzeniem Lenki?
Marlena mąż obstawia, ze jeszcze z tydzień…a w ogóle jak wstaje w nocy do małego żeby mu dać jeść, to cholernie mi zimno, telepie mnie….i w ciągu dnia też zauważyłam, że mi mega zimno….

Mam pytanko, czy planujecie jakiś „prezent” czy coś w ramach „podziękowań” dla lekarza prowadzącego ciąże? Sądzicie, ze to wypada, czy nie wypada. Kwiatki, czekoladki, nie wiem co i czy w ogóle?

11 lata 4 tygodni temu #852488 przez baska007 2
Witam :)

Roma ja tak samo za słodkościami jestem :) ale to jak w ciąże zaszłam tak się zaczęło, wcześniej nie, a teraz to dnia bez słodyczy wytrzymać nie mogę i później kilogramy wpadają :D

Ete no pewnie się wstąpi w swoim czasie ale tak myśle nad tym pasem poporodowym, może coś pomoże :)
Igi się przyzwyczaja w końcu do domu i będzie pewnie coraz lepiej :)
Co do upominku do lekarza to ja o niczym takim nawet nie pomyślałam, to jego praca, ktoś ciążę prowadzić musi, tak samo i bez ciąży się do lekarzy chodzi, także ja nic takiego nie planuję.

Marlena wszystkie dzieci? Jak niektóre są dłużej właśnie przez żółtaczkę w szpitalu, a inne po 3 dniach wychodzą. Skąd ta różnica ?

Anita no jeszcze troszkę i Ty :) A ja od jutra mam ciążę donoszoną :) No i jutro mam wizytę mam nadzieję że w końcu dowiem się ile Damianek waży i co tam u niego słychać, czy czasem się jakoś nie przekręciła, bo czasami mam wrażenie ze jakoś w poprzek się ustawił :P

11 lata 4 tygodni temu #852504 przez marl3na
Ete nie dość że chodzę prywatnie to jeszcze miałabym dziękować... Myślę że nie ma za co. To jego praca.

Baśka tylko niektóre dzieci mają silniejsza i dlatego są dłużej. Poczytaj sobie ;-) ja w sumie mało jestem zorientowana. Tyle tylko slyszalam.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #852508 przez Loca
Witam nidzielnie :)

mnie się właśnie gotuje pyszny obiadek :)
rosołek, kluski śląskie i wołowinka w sosie winnym :) żeby nie było wina dałam parę kropel, które zmienia smak wołowiny i sprawia że na samą myśl język mam do samej ziemi :P

Darmag, serdeczne gratulacje :* dostałaś najpiękniejszy prezent na dzień kobiet jaki mogłaś sobie wyobrazić!

Claudii, super że się odezwałaś, gratuluje córeczki :) czekamy na zdjęcia małej, bo nie zarejestrowałam Andreii :)

Ete, co do maści na piersi to słyszałam, że dobra jest Purelan 100 (Medela) tylko jest w cholerę droga, to jest lanolina i zmywać przed karmieniem nie trzeba, ja na wszelki wypadek dokonałam tego zakupu na allegro :)
Co do prezentu jestem tego zdania co Baśka :) bardzo polubiłam się co prawda ze swoja gin, no ale to jej praca i obowiązek prowadzić ciążę, mnie nikt prezentu za rozliczenie spółdzielni nie daje :silly:

Uciekam, mężuś z kościoła wrócił :)

aa, właśnie miałyście może kujący ból w dnie macicy? tak u góry jak dzidziuś na tym etapie powinien mieć pupcie, mnie coś tam kuje, nie wiem co to może być, nie plamię, czuje ruchy małego, ale zastanawiamy się z mężem czy do szpitala nie podjechać.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #852515 przez moni91
Ete nio męczyłam się od 00.30 do 7.20:):) nio Lenka raz ładnie śpi a czasem właśnie ma takie swoje odparły:):) Buziaki:*Ete z tym marznięciem w nocy i w dzień to chyba norma po ciąży bo ja tez stałam się zmarzlakiem :(:( też mi zimno i mam zimne łapy zawsze ...

11 lata 4 tygodni temu #852531 przez ete21
A najgorzej to małego przebierać tymi zimnymi łapami

11 lata 4 tygodni temu #852538 przez MamaMikołaja
Mikołaj wita :-)urodzony 09.03.2014, waga 3850,55cm przez cc

11 lata 4 tygodni temu #852540 przez ete21
MM serdeczne gratulacje z okazji narodzin Synka! Konkretny klocuszek w Tobie siedział. Niech Rośnie zdrowo i zdrówka dla Ciebie kochana!W końcu się doczekałaś!

11 lata 4 tygodni temu #852544 przez moni91
MM Gratuluje :-*:-*:-* buziaki dla Mikołajka:-*:-*odpoczywaj kochana:):)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #852548 przez ete21
RODZINNY NIEDZIELNY SPACEREK:)
Wersja z tatą
Wersja ta lepsza z mamą;p
Autografy później:)
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu #852553 przez Loca
MM, gratulacje! :D no to początek tabelki mamy pięknie zapełniony ;)

Ete, wersja z mamusią zawsze jest super! ah a Igi super wygląda :D taki opatulony ;)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #852557 przez ete21
właśnie poczatek tabelki zapełniony, a Ty LOCA nie miałas rodzić jakos na dniach - tak Ci wróżyli?
Ta skromność mamy nie zna granic! A Igi jest tak wielki, że się wtopił w ten śpiworek :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka