BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #852326 przez MamaMikołaja
Baska, ja to mam taki wielki brzuch, że nie wiem jak go zgubię. Mi prawie wszystko w brzuchol poszlo. Jak się patrzy przodem to spoko, ale z boku mam taki odstający i spiczasty. Wiem, ze są takie pasy poporodowe, ale czy one pomagają? Różne są opinie na ten temat….

Ete, no powiem Ci, że szybko wróciłaś do formy (chodzi o brzuchol). Już chyba nic nie musisz gubić!ja to się zastanawiam czy przed porodem taki miałam :) A Igi śmieszny jak zakryty tą pieluszką :) Słodko sobie śpi. Oby w nocy też Wam tak spał. Muszę zakodować w takim razie, że pieluszki z intermarche NIE (robimy tam najczęściej zakupy). czyli Igor zaliczył pierwsze wyjście na zakupy? :)

Roma i myślisz, że jak pójdziesz do lekarza to da Ci skierowanie na wywołanie? U mnie to nie przejdzie, no ale zobaczymy co powiedzą.

Moni, dzięki za radę, przyda się (o ile będę podczas porodu o niej pamiętać) :blink:

Marlena, ja też padnięta. Niby tak dużo nie zrobiłam, ale nie mam siły.

Z mężem sprzątaliśmy samochód (jeszcze tylko tam nie sprzątałam, dom już błyszczy), więc żebym urodziła do poniedziałku, bo co ja będę robić. Chyba zacznę po znajomych i rodzinie sprzątać :lol: i mnie coś mdli, chyba od ciasta :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #852328 przez ete21
MM tyle że do spodni sprzed ciąży to mi brakuje że hej....Ta pierwsze zakupy, tylko nie wiem dlaczego za nie zapłacił :-P
O właśnie jakieś 5 złotówki się na mnie słodko patrzą :-)
A to jak wróciliśmy z wojaży :-)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #852334 przez roma4
Ete śliczne fotki Igorka :) :) a wyglądasz rewelacyjnie...

Kojka trzymaj sie minie żółtaczka to Was wypiszą

MM no wiem ,ze tak nie dają ale ja chcę spróbować i pogadać z tą moją lekarką ,ze nie chcę po terminie za długo czekać , coś będę wymyślać

Zrobiliśmy sobie deser z galaretki bananów i bitej śmietany :)

11 lata 1 miesiąc temu #852341 przez baska007 2
Roma brzuch wiadomo że nie zostanie taki wielki, tylko mnie martwi to że ta skóra rozciągnięta się nie wstąpi z powrotem na swoje miejsce :P

Kojka pozdrowienia dla Ciebie i maluszka, oby szybko przeszla ta żółtaczka i żebyście wrócili do domu :)

Dziewczyny a tak w ogole to skad się bierze ta żółtaczka? Widzę że dużo maluszków przez nią przechodzi, to wina szpitali, zależy to od maluszka czy w ogole nie ma na to wpływu?

Moni dzięki za radę :) Postaram się pamiętać o tym na porodówce ;P

Ete Ty też jakbyś w ciązy w ogóle nie była! Igi przesłodki!

Dziewczyny bez brzuszków, robiłyście cos żeby one wróciły do formy? Tzn wiązałyśccie je jakoś ciasno, albo pasami poporodowymi czy coś w tym stylu? Albo jakieś ćwiczenia? Bo ja się strasznie boję ze on będzie taki wiszący :/ No i miała może któraś kolczyk w pępku? Bo też jestem ciekawa jak to będzie wyglądać jak nie będzie naciągnięte, bo teraz ta dziurka po kolczyku dziwnie wygląda :(

Marlena oby jutro siły wróciły :)

Mama Mikołaja mój brzuch też jest ogromny i przez to się tak martwię czy wróci na swoje miejsce. To może do mnie wpadniesz posprzątać bo ja ostatnio mam mega lenia i sprzątam tylko tyle żeby nie było syfu, ale żeby coś szorować itp to nie :P

Roma zrobiłaś mi smaka na bitą śmietanę :P Ja to bym sobie z goframi zjadła :) Dzisiaj to chodziły mi po głowie naleśniki z czekoladą, ale polewy nie miałam a nie chcialo mi sie iść do sklepu, więc przełożyłam je na jutro :P

11 lata 1 miesiąc temu #852353 przez darmag21
Hej mamcie.

Mam chwile zeby napisac co u nas.

Z gory wybaczcie ze nie odp wam na posty ale z tel to ciezko.

Oli ur sie o 9:45, ma 56 cm i 3470.

Jest kochany, nie placze, cmoka swoje paluszki, rozglada sie ... przystawilam go do piersi i ma super odruch ssani, cmokal jak zawodowiec ale nie stety w piersiach jeszcze nic nie ma, mam nadzieje ze sie pojawi.

Musialam juz wstac i z pielegniarka sie umyc, to pierwsze wstanie to jakas masakra ale dalam radr, teraz bedzie z kazdym dniem lepiej.

Kacper i tatus juz sie zakochali widzialam ten blysk w oku a ja jak tylko uslyszalam podczas cicia pierwsz krzyk to nie moglam lez powstrzymac ze wzruszenia.

Trzymajcie sie kochane.

11 lata 1 miesiąc temu #852354 przez roma4
Baśka wstąpi się zobacz jak dziewczyny pokazują sie Ete ,Anula prawie nie widać i nic nie wisi wszystko spowrotem wraca na swoje miejsce nie martw sie , no a słodkości lubię pewnie nie zdrowo ale co tam , obiecałam sobie ,ze po porodzie już zero słodyczy wiec wykorzystuje ostatnie chwile

Ete a jak używacie smoczka? czy nie ma takiej potrzeby?

11 lata 1 miesiąc temu #852366 przez ete21
Roma może nie będziesz musiała nic wymyślać, bo jednak urodzisz wczesniej!Bita smietana, banany i galaretka pychota! Smoczek nie nie używamy, choć z 3 razy dostał tyle, ze pluł i dławił się smokiem….
Baska ja myślę, ze wszystko się wstąpi, tyle pewnie potrzeba troche czasu na to! Pierwsze dni po porodzie to miałam taki trójkątny brzuszek i jak sobie go pomacałam to sama skóra i pusto w środku…ale z każdym dniem robił się coraz mniejszy :)
Ja póki co nic nie robie, czekam, aż natura zrobi swoje!
Darmag, ale Olinek duży w cm i wagowo tez solidny facet! Też ryczałam jak bóbr!

11 lata 1 miesiąc temu #852377 przez moni91
Ete ja używam Pampersa :)

11 lata 1 miesiąc temu #852380 przez majeczka22
TABELKA AKTUALNA

http://s1.zmniejszacz.pl/117/mamusie_marcowe__346696.bmp

GALERIA MALUSZKÓW

pokazywarka.pl/o3i215/

11 lata 1 miesiąc temu #852387 przez marl3na
Darmag duży Twój synek. Ja też pewnie będę płakać :-)

Ete Malutki śpi jak w brzuszku. Słodziak :-)

MM ja jeszcze nie zaczęłam generalnych porządków więc możesz wpaść do mnie ;-)

Roma a u Ciebie znowu pysznosci :-)

11 lata 1 miesiąc temu #852388 przez marl3na
Baśka żółtaczkę przechodzą wszystkie dzieci i nie jest to niebezpieczne.

11 lata 1 miesiąc temu #852432 przez ete21
Witamy się z rana! Noc jakoś zleciła. Ale przyznam, że mały miał wczoraj dzień dziecka. Nie było kąpieli, chcieliśmy zobaczyć czy ma jakiś wpływ na sen i generalnie nie ma. nie było najgorzej.

Mały mi zmasakrowal sutka jednego mam 2 centkowe strupki. Zastanawiam się czym je szybko potraktować żeby zniknęły. malantanu używam ale jakoś nie widzę poprawy ...

11 lata 1 miesiąc temu #852445 przez Ani-ta
Witam niedzielnie,

Darmag gratulacje śliczny duży chłopczyk w końcu się doczekałaś :laugh:

Ja wczoraj trochę się wzięłam za porządki ;) Bartuś z tatusiem byli na męskim wypadzie a ja spokojnie mogłam sobie sprzątać ale za to wieczorem nie mogłam się ruszyć :cheer: a i tak nie zrobiłam wszystkiego co sobie założyłam ;)

Według tabelki wynika że została MamaMikołaja a potem moja i Iwonki kolej :cheer: ciekawe czy coś się ruszy a jak nie to we wtorek mam wizytę ;) a w sumie to mogła bym jutro rodzić w dzień Mężczyzny mojego małego mężczyznę :lol: ale to nie zależy ode mnie niestety :P

Ete ja używałam bepanthen na sutki no i własne mleko podobno pomaga ale raczej nic nie pomoże od razu ;)

Pozdrawiam

11 lata 1 miesiąc temu #852447 przez marl3na
Witam się i ja :-)

Właśnie jem śniadanie, nastawiłam rosół, bo dziś wypadło gotowanie na mnie. Noc minęła spokojnie.

Ete to może kapturek na czas gojenia?

Anita to się pewnie zaczynasz szykować... Ja się nie mogę doczekac kiedy mojej kolej :-) a porządki też planuję więc może po nich :-)

Miłego dnia :side:

11 lata 1 miesiąc temu #852456 przez roma4
Witam rankiem niedzielnym w dodatku słonecznym :)
Ja dzisiaj sie dobrze czuję nawet nic nie boli i wyspałam się jakoś ostatnio sie polepszyło

Ete nie wiem jak u ciebie to zadziała ja poprostu smarowałam swoim mlekiem po każdym karmieniu lepiej działało od tych wszystkich maści. Ostatnio słyszałam ,ze nie trzeba kąpać maluchów codziennie ,chociaż ja swoją kąpałam bo ja przyzwyczaiłam ,ze po kąpaniu karmię i idzie spać robiłam wtedy takie malutkie światełko żeby wiedziała że to noc ale to zabrało trochę czasu zanim wpadła w ten rytm

Marlena ja bardzo lubię rosół :) ja będę miała pieczarkową mąż robi

Anita no właśnie to nie zależy od nas co do porodu podejrzewam ,ze jutro MM zostawią po ktg w szpitalu bo już am termin chociaż nigdy nic nie wiadomo , a fakt teraz ty z Iwonką w kolejce

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka